Постанова
від 28.11.2011 по справі 20/39б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУ ГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВ В, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

28.11.11 С права № 20/39б.

За заявою

кредитора - Відкр итого акціонерного товарист ва "Лисичанський склозавод",

м. Лисичанськ Л уганської області,

до боржника - Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Внешторгенерго",

м. Луганськ,

про банкрутство,

суддя Кірпа Т.С.,

представники:

від кредитора - ОСОБА_1 ., дов. № 19 від 01.01.2011, ТОВ «Луганс ьке енергетичне обєднання»,

розпорядник майна - По дколзіна Л.М.,

обставини справи: банкр утство, відповідно до положе нь ст. 7 Закону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом” від 14.05.1992 №2343-ХІІ (в редакції З акону від 30.06.1999 №784-ХІV), підсумков е засідання суду,

в с т а н о в и в :

Господарським судом Луга нської області 21.02.2005. за заявою кредитора, Відкритого акціо нерного товариства "Лисичанс ький склозавод", м. Лисичанськ Луганської області, порушен о провадження у справі про ба нкрутство стосовно боржника - Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Внешторгене рго", м. Луганськ.

Ухвалою господарськ ого суду від 15.03.2005. по справі №10/39б відкрита процедура розпоряд ження майном боржника та при значено розпорядником майна арбітражного керуючого Подк олзіну Любов Миколаївну, у по дальшому термін процедури ро зпорядження майном продовже но.

У встановлений ст. 14 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м” тридцятиденний строк з дн я публікації в офіційному др укованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство борж ника, до господарського суду звернулися конкурсні кредит ори з вимогами до боржника.

Боржником та розпоря дником майна визнано безспір ними та включено до реєстру г рошових вимог кредиторів вим оги кредиторів:

- ВАТ "Лисичанський с клозавод" в сумі 307250 грн. 51 коп.;

- ВАТ "Луганськтепло воз" в сумі 5094 грн. 02 коп.;

- ТОВ "Луганське енер гетичне об'єднання" в сумі 794502 г рн. 10 коп.;

- ВАТ "Лисичансь ка сода" в сумі 1333026 грн. 92 коп.

Як свідчать матері али справи, ухвалою від 07.11.2011 № 20/ 39б суд затвердив реєстр грошо вих вимог кредиторів до борж ника, Товариства з обмежено ю відповідальністю "Внешторг енерго", м. Луганськ, у складі кредиторів:

- ВАТ "Лисичанський с клозавод" в сумі 307250 грн. 51 коп.;

- ВАТ "Луганськтепло воз" в сумі 5094 грн. 02 коп.;

- ТОВ "Луганське енер гетичне об'єднання" в сумі 794502 г рн. 10 коп.;

- ВАТ "Лисичансь ка сода" в сумі 1333026 грн. 92 коп.

Спірні грошові вимоги ро зглянуті у судовому засіданн і.

Суд продовжив термін про цедури розпорядження майном боржника та повноваження ро зпорядника майна арбітражно го керуючого Подколзіної Л.М ., до 28.11.2011 та зобов' язав розпор ядника майна протягом десяти днів після винесення ухвали по результатам попереднього засідання суду повідомити к редиторів згідно реєстру вим ог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторі в і організувати їх проведен ня.

На зборах кредиторі в обрати повноважений коміте т кредиторів, якому визначит и подальшу судову процедуру, Товариства з обмеженою від повідальністю "Внешторгенер го", м. Луганськ, вул. Дьом іна, буд. 4, ідентифікаційний к од 31911003, протокол з зазначених п итань надати суду у термін до 25.11.2011.

Як вбачається із матеріал ів справи, на засіданні коміт ету кредиторів, яке відбулос я 25.11.2011 (протокол № 1), у зв`язку з не задовільним фінансовим стан ом боржника та неможливістю погашення кредиторської заб оргованості, постановлено рі шення про введення ліквідаці йної процедури та призначенн я ліквідатором у справі арбі тражного керуючого Подколзі ну Л.М. яка виконувала повнов аження розпорядника майна.

Так, проведений аналіз екон омічних показників фінансов ого стану ТОВ «Внешторгєнерг о» з виявлення ознак прихову вання банкрутства, фіктивног о банкрутства або доведення до банкрутства, із якого вбач ається, що результати провед ених розрахунків вказують на наявність ознак поточної не платоспроможності ТОВ «Внеш торгєнерго»протягом всього аналізованого періоду (2002-2004р.р .).

Значення коефіцієнтів пок риття та забезпечення власни ми коштами значно нижчі норм ативних та свідчать про прис утність ознак та, надкритичн ої неплатоспроможності прот ягом всього аналізованого пе ріоду, що передував поданню з аяви про порушення справи пр о банкрутство.

Наявність ознак надкритич ної неплатоспроможності на п очатку і в кінці періоду, що пе редував поданню заяви про по рушення справи про банкрутст во, згідно з п. 8 Методичних рек омендацій, може свідчити про відсутність ознак фіктивног о банкрутства.

Ознак з приховування банкр утства та доведення до банкр утства за результатами аналі зу не вбачається.

Враховуючи фактичні обста вини справи, незадовільний ф інансовий стан боржника, суд приймає рішення про:

- визнання боржни ка, Товариство з обмеженою ві дповідальністю "Внешторгене рго", м. Луганськ, вул. Дьомін а, буд. 4, ідентифікаційний код 31911003, банкрутом;

- відкриття ліквідаційно ї процедури банкрута строком на дванадцять місяців, тобто до 28.11.2012;

- призначення ліквід атором банкрута арбітражног о керуючого Подколзіну Любов Миколаївну, ліцензія НОМЕР _1 від 15.01.2010, яка мешкає за адрес ою: АДРЕСА_1, ідентифікаці йний номер НОМЕР_2, звільн ивши її від виконання повнов ажень розпорядника майна бор жника по справі №20/39б;

- відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновл ення платоспроможності борж ника, або визнання його банкр утом", зобов' язання боржник а передати ліквідатору протя гом п'ятнадцяти днів з дня пр изначення ліквідатора бухга лтерську та іншу документаці ю банкрута, печатки і штамп и, матеріальні та інші ціннос ті банкрута.

Згідно з п. 3 ст. 23 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»на лікві датора Подколзіну Л.М. поклад ається обов' язок подати до офіційного друкованого орга ну Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газети «Голос України»чи «У рядовий кур' єр») за рахунок банкрута у 5-денний строк огол ошення про визнання боржника банкрутом, з дотриманням від омостей, передбачених ч. 5 ст . 23 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», а також з повідомленн ям про те, що претензії кредит орів приймаються ліквідатор ом у місячний строк з дня публ ікації згаданого оголошення .

Відповідно до ч. 1 абз. 6 ст. 23 З акону України "Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом" суд скасовує арешт, наклад ений на майно боржника, визна ного банкрутом та інші обмеж ення по розпорядженню майном , Товариства з обмеженою відп овідальністю "Внешторгенерг о", м. Луганськ, вул. Дьоміна, буд . 4, ідентифікаційний код 31911003. На кладення нових арештів чи ін ших обмежень по розпорядженн ю майном боржника не допуска ється.

На підставі викладеного, к еруючись ст. ст. 1, 31, 5, 7, 16, 22-32, Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с т.ст. 41, 84, 87 Господарського проце суального кодексу України, с уд,

п о с т а н о в и в:

1. Визнати Товарист во з обмеженою відповідальні стю "Внешторгенерго", м. Луганс ьк, вул. Дьоміна, буд. 4, ідентифі каційний код 31911003, банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну пр оцедуру Товариства з обмежен ою відповідальністю "Внештор генерго", м. Луганськ, вул. Дьом іна, буд. 4, ідентифікаційний к од 31911003, строком на дванадцять м ісяців, до 28.11.2012.

3. Призначити ліквідатором банкрута арбіт ражного керуючого Подколзін у Любов Миколаївну, ліцензія НОМЕР_1 від 15.01.2010, ідентифіка ційний номер НОМЕР_2 яка м ешкає за адресою: АДРЕСА_1

4. Скасувати арешт, нак ладений на майно боржника, ви знаного банкрутом та інші об меження по розпорядженню май ном Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Внешторген ерго", м. Луганськ, вул. Дьоміна , буд. 4, ідентифікаційний код 319 11003. Накладення нових арештів ч и інших обмежень по розпоряд женню майном боржника не доп ускається.

5. Зобов' язати керівни ка Товариства з обмеженою відповідальністю "Внешторге нерго", м. Луганськ, протягом п 'ятнадцяти днів з дня признач ення ліквідатора передати лі квідатору Подколзіній Л.М. бу хгалтерську та іншу документ ацію, печатки і штампи, мате ріальні та інші цінності бан крута.

6. Зобов' язати ліквідат ора Подколзіну Л.М. подати до офіційного друкованого ор гану Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів Україн и (газети «Голос України»чи « Урядовий кур' єр») за рахуно к банкрута у 5-денний строк ого лошення про визнання боржник а, Товариства з обмеженою від повідальністю "Внешторгенер го", м. Луганськ, вул. Дьоміна, бу д. 4, ідентифікаційний код 31911003, б анкрутом, з дотриманням відо мостей, передбачених ч. 5 ст. 23 З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом», а також з повідомленням п ро те, що претензії кредиторі в приймаються ліквідатором у місячний строк з дня публіка ції згаданого оголошення.

7. Призначити розгляд справ и на 19.03.2012 на 10 год. 00 хв., у при міщенні господарського суду Луганської області, кім.333.

8. Зобов' язати ліквідат ора Подколзіну Л.М. провест и ліквідаційну процедуру, ві дповідно до вимог ст.ст. 16, 22-32 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, надати суду звіт та ліквід аційний баланс банкрута.

9. Зобов' язати комітет к редиторів на засіданні ко мітету розглянути звіт та ліквідаційний балан с банкрута, протокол з зазнач ених питань надати суду.

10. Дану постанову надіслати : Відділу з питань банкрутств а Головного управління юстиц ії в Луганській області; кред иторам у справі; ліквідатору Подколзіній Л.М., Ленінському ВДВС Луганського МУЮ, Держав ному реєстратору виконавчог о комітету Луганської місько ї ради.

Визнати обов' язк овою явку у судове засідання членів комітету кредиторів та ліквідатора.

Суддя Т.С. Кірпа

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено23.12.2011
Номер документу19893520
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/39б

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 17.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.02.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 06.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні