Ухвала
від 19.03.2012 по справі 20/39б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ



ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

                    

19.03.12                                                                                 Справа № 20/39б.

За заявою

кредитора     -  Відкритого акціонерного товариства "Лисичанський склозавод",

                       м. Лисичанськ Луганської області,                      

до боржника  -  Товариства з обмеженою відповідальністю "Внешторгенерго",

                      м. Луганськ,

про банкрутство,

суддя Кірпа Т.С.,          

представники:

від кредитора - ОСОБА_1, дов. №20 від 03.01.2012, ТОВ "Луганське енергетичне об‘єднання";

ліквідатор - Подколзіна Л.М.,

обставини справи: банкрутство, відповідно до положень ст. 7 Закону України «Про                                      відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” від 14.05.1992 №2343-ХІІ (в редакції Закону від 30.06.1999 №784-ХІV),  ліквідаційна процедура, розгляд звіту ліквідатора,

                                                в с т а н о в и в :

Господарським судом Луганської області 21.02.2005. за заявою кредитора,   Відкритого акціонерного товариства "Лисичанський склозавод", м. Лисичанськ Луганської області, порушено провадження у справі про банкрутство стосовно боржника –Товариства з обмеженою відповідальністю "Внешторгенерго", м. Луганськ.

          Ухвалою господарського суду від 15.03.2005. по справі №10/39б відкрита процедура розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Подколзіну Любов Миколаївну, у подальшому термін процедури розпорядження майном продовжено.

          У встановлений ст. 14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” тридцятиденний строк з дня публікації в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, до господарського суду звернулися конкурсні кредитори з вимогами до боржника.

          Боржником та розпорядником майна визнано безспірними та включено до реєстру грошових вимог кредиторів вимоги кредиторів:

          -     ВАТ "Лисичанський склозавод" в сумі 307250 грн. 51 коп.;

          -     ВАТ "Луганськтепловоз" в сумі 5094 грн. 02 коп.;

          -     ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" в сумі 794502 грн. 10 коп.;

-          ВАТ "Лисичанська сода" в сумі 1333026 грн. 92 коп.

Матеріали справи свідчать, що справа № 20/39б про банкрутство ТОВ «Внешторгенерго»тривалий час була зупинена у відповідності до ст. 79 Господарського процесуального кодексу України.

У хвалою від 07.11.2011 № 20/39б суд затвердив реєстр грошових вимог кредиторів до боржника, Товариства з обмеженою відповідальністю "Внешторгенерго",   м. Луганськ, у складі кредиторів:

          -     ВАТ "Лисичанський склозавод" в сумі 307250 грн. 51 коп.;

          -     ВАТ "Луганськтепловоз" в сумі 5094 грн. 02 коп.;

          -     ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" в сумі 794502 грн. 10 коп.;

-          ВАТ "Лисичанська сода" в сумі 1333026 грн. 92 коп.

Суд продовжив термін процедури розпорядження майном боржника та  повноваження розпорядника майна арбітражного керуючого Подколзіної Л.М., до 28.11.2011 та зобов'язав розпорядника майна протягом десяти днів після винесення ухвали по результатам попереднього засідання суду повідомити кредиторів згідно реєстру вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів і організувати їх проведення.

          На зборах кредиторів обрати повноважений комітет кредиторів, якому визначити подальшу судову процедуру, Товариства з обмеженою відповідальністю "Внешторгенерго",       м. Луганськ, вул. Дьоміна, буд. 4, ідентифікаційний код 31911003, протокол з зазначених питань надати суду у термін до 25.11.2011.

Як вбачається із матеріалів справи, на засіданні  комітету кредиторів, яке відбулося 25.11.2011 (протокол № 1), у зв`язку з незадовільним фінансовим станом боржника та неможливістю погашення кредиторської заборгованості, постановлено рішення про введення ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором у справі арбітражного керуючого Подколзіну Л.М.  яка виконувала повноваження розпорядника майна.

Так, проведено аналіз економічних показників фінансового стану ТОВ «Внешторгенерго»з виявлення ознак приховування банкрутства, фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства, із якого вбачається, що результати проведених розрахунків вказують на наявність ознак потенційної неплатоспроможності ТОВ «Внешторгенерго»протягом всього аналізованого періоду (2002-2004р.р.).

Значення коефіцієнтів покриття та забезпечення власними коштами значно нижчі нормативних та свідчать про присутність ознак, надкритичної неплатоспроможності протягом всього аналізованого періоду, що передував поданню заяви про порушення справи про банкрутство.

Наявність ознак надкритичної неплатоспроможності на початку і в кінці періоду, що передував поданню заяви про порушення справи про банкрутство, згідно з п. 8 Методичних рекомендацій, може свідчити про відсутність ознак фіктивного банкрутства.

Ознак з приховування банкрутства та доведення до банкрутства за результатами аналізу не вбачається.

Враховуючи фактичні обставини справи, незадовільний фінансовий стан боржника, суд прийняв рішення про:

          - визнання боржника, Товариство з обмеженою відповідальністю "Внешторгенерго",     м. Луганськ, вул. Дьоміна, буд. 4, ідентифікаційний код 31911003, банкрутом;

-  відкриття ліквідаційної процедури банкрута строком на дванадцять місяців, тобто до 28.11.2012;  

           - призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Подколзіну Любов Миколаївну, ліцензія НОМЕР_1 від 15.01.2010, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_1, ідентифікаційний НОМЕР_2, звільнивши її від виконання повноважень розпорядника майна боржника по справі №20/39б;

          - відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом", зобов'язання боржника передати ліквідатору протягом  п'ятнадцяти  днів з дня призначення ліквідатора бухгалтерську та іншу документацію  банкрута,  печатки  і  штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Згідно з  п. 3 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»на ліквідатора Подколзіну Л.М. покладено обов'язок подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України (газети «Голос України»чи «Урядовий кур'єр») за рахунок банкрута у 5-денний строк оголошення про визнання боржника банкрутом, з дотриманням відомостей, передбачених    ч. 5 ст. 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а також з повідомленням про те, що претензії кредиторів приймаються ліквідатором у місячний строк з дня публікації згаданого оголошення.

Відповідно до ч. 1 абз. 6 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд скасував арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом та інші обмеження по розпорядженню майном, Товариства з обмеженою відповідальністю "Внешторгенерго", м. Луганськ, вул. Дьоміна, буд. 4, ідентифікаційний код 31911003. Накладення нових арештів чи інших обмежень по розпорядженню майном боржника не допускається.

На виконання вимог постанови суду від 28.11.2011 № 20/39б ліквідатор Подколзіна Л.М. надала суду звіт ліквідатора про наступне.

Згідно з нормами чинного законодавства, ліквідатором за власні кошти в газеті «Голос України»№ 239(5239) від 17.12.2011 опубліковане оголошення про введення ліквідаційної процедури. Впродовж законодавчо встановленого строку звернень кредиторів з грошовими вимогами до боржника на адресу ліквідатора не надійшло.

Товариство не вело виробничої  діяльності з 2006 року. Основних засобів та інших майнових активів банкрут не має. Дебіторська заборгованість, яка обліковувалась на балансі товариства у 2005 році, на час поновлення провадження у справі є простроченою і не реальною до стягнення та відсутня будь-яка інформація щодо дебіторів. Відповідно, ліквідаційна маса повністю відсутня, у зв'язку з чим кошти на задоволення вимог конкурсних кредиторів відсутні, на підставі чого не було необхідності відкриття спеціального рахунку в банківській установі.

На запит ліквідатора, згідно з Витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна № 35079898 від 29.02.2012 по ТОВ «Внешторгенерго»у Державному реєстрі обтяжень рухомого майна інформація відсутня.

Запит на наявність інших видів обтяжень та заборон на відчуження не здійснювався у зв'язку з відсутністю у боржника за три роки до порушення провадження у справі про банкрутство та під час судової процедури основних засобів та інших видів майнових активів.

Ліквідаційний баланс боржника станом на 19.03.2012 містить лише кредиторську заборгованість, визнану господарським судом та внесену до реєстру вимог кредиторів, затвердженого ухвалою суду від 07.11.2011 у сумі 2439873 грн. 55 коп.

Враховуючи зазначене, ліквідатор запропонував зборам кредиторів по справі № 20/39б затвердити ліквідаційний баланс банкрута, ТОВ «Внешторгенерго».

На засіданні комітету кредиторів (протокол № б/н від 12.03.2012) розглянуто звіт ліквідатора Подколзіної Л.М. про банкрутство ТОВ «Внешторгенерго», яка запропонувала звіт ліквідатора погодити, ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

У зв'язку з тим, що на вказаному засіданні комітету кредиторів, присутній кредитор ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання»утримався від голосування, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи та зобов'язати ліквідатора Подколзіну Л.М. організувати повторне проведення засідання комітету кредиторів з питання розгляду та затвердження звіту.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1, 31, 5, 7, 16, 22-32, Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 41, 38, 43, 77, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, суд,

у х в а л и в:

1. Відкласти розгляд справи на 26.04.2012 на 10 год. 20 хв., у приміщенні господарського суду Луганської області, кім.333.

2. Зобов'язати ліквідатора Подколзіну Л.М. у термін до 20.04.2012 надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута, інші матеріали відповідно до  ст.ст. 16, 22-32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, попередньо розглянутий на засіданні комітету кредиторів.

3. Зобов'язати комітет кредиторів на засіданні комітету розглянути звіт та ліквідаційний баланс банкрута, протокол з зазначених питань надати суду.

4. Дану ухвалу надіслати: Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Луганській області; кредиторам у справі; ліквідатору Подколзіній Л.М..

          Визнати обов'язковою явку у судове засідання членів комітету кредиторів та ліквідатора.

         Суддя                                                                                              Т.С. Кірпа

Дата ухвалення рішення19.03.2012
Оприлюднено26.03.2012
Номер документу22036788
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —20/39б

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 17.10.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 10.01.2011

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Постанова від 17.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 05.07.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

Ухвала від 19.02.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кривохижа Т.Г.

Ухвала від 06.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Кірпа Т.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні