Ухвала
від 15.11.2011 по справі 14/1147
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

          "15" листопада 2011 р.                                                   Справа № 14/1147

вх. № 14096/2011 від 08.09.2011

Господарський суд у складі головуючого судді   , при секретарі судового засідання Соколишиній І.А., за участю: особисто –арбітражного керуючого Занька М.М. (ліквідатор банкрута), представників за довіреностями –Безгуби Ю.В. (від ліквідатора банкрута), Шокот О.О. (від ініціюючого кредитора), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання

заявника          ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Занька М.М.

про          затвердження звіту та ліквідаційного балансу

у справі за заявою

ініціюючого кредитора          державної податкової інспекції у Черкаському

                              районі

до боржника                               приватного підприємства “Нечай-агро”

про                                                  визнання банкрутом відсутнього боржника, –

ВСТАНОВИВ:

Ліквідатором банкрута заявлено клопотання про затвердження звіту про здійснену ліквідаційну процедуру та ліквідаційного балансу банкрута.

У судовому засіданні ліквідатор банкрута та ініціюючий кредитор подане клопотання підтримали. Зокрема, ліквідатор банкрута надав докази розміщення публікації про визнання боржника банкрутом в офіційному друкованому виданні, пояснив, що звертався до суду із заявою про витребування документів від посадових осіб банкрута, однак суд відмовив у їх витребуванні, що майна для включення до складу ліквідаційної маси ним не виявлено, тому вважає, що ліквідаційну процедуру має бути завершено.

Відповідно до ст.85 ГПК України у судовому засіданні оголошено вступну і резолютивну частину рішення суду.

Заслухавши представників учасників провадження у справі про банкрутство боржника та дослідивши наявні у справі докази суд встановив наступне.

Постановою суду від 10.08.2010 боржника визнано банкрутом та призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Занька М.М.

08.09.2011 ліквідатором банкрута подано на затвердження звіт та ліквідаційний баланс банкрута, у ході заслуховування якого у судовому засіданні установлено недоліки та порушення проведення ліквідаційної процедури, у зв’язку з чим ухвалою суду від 06.10.2011 за письмовим клопотанням ліквідатора банкрута та ініціюючого кредитора відкладено розгляд питання про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

У судове засідання ліквідатором банкрута надано відомості про публікацію оголошення про визнання боржника банкрутом, однак відомостей про вчинення будь-яких інших дій по усуненню недоліків та порушень, а також пояснень про причини їх не вчинення не надано.

Відмовляючи у задоволенні клопотання ліквідатора банкрута суд в ухвалі від 26.07.2011 (тобто майже чотири місяці тому) вказав на недоліки та порушення проведення ліквідаційної процедури, однак ні до моменту подання звіту від 08.09.2011, ні до дня цього судового засідання ліквідатором банкрута не було вчинено жодної дії на їх усунення чи з’ясування необхідних відомостей, в будь-якому випадку –на вимогу суду надати такі докази вони надані не були. Зокрема, на виконання ухвали суду від 26.07.2011 ліквідатор банкрута не відновив установчих документів банкрута, не з’ясував місце проживання Ігоніна О.Г. у органу реєстрації, не перевірив виконання сторонами п.11 договору купівлі-продажу прав засновника боржника від 09.01.2009

Вивчення пояснень ліквідатора банкрута та наявних у справі матеріалів вказує на те, що ліквідатором банкрута аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, руху коштів і матеріальних цінностей до моменту припинення боржником діяльності не здійснено, в той час як згідно з балансом боржника станом на 01.01.2005 у нього були наявні активи на суму 35,7 тис. грн., рух коштів вказує на активну діяльність боржника до моменту її припинення (лютий 2009 року).

Також ліквідатором банкрута у звіті і додатково доданих документах не вказано та не надано доказів установлення таких обставини чи вчинення наступних дій:

про вжиття усіх можливих заходів до розшуку та витребування установчих та реєстраційних документів банкрута, документів фінансово-господарської діяльності, печаток і штампів;

про причини відсутності документів фінансово-господарської діяльності;

про направлення вимоги щодо притягнення до відповідальності керівника боржника за фактами ухилення від передання документів, майна, печаток і штампів боржника ліквідатору банкрута;

про отримання від ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту України витягів з Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

про стягнення чи списання дебіторської заборгованості та інших активів.

Суд вважає, що для вчинення цих дій і з’ясування цих обставин ліквідатор банкрута мав і можливість, і достатньо часу, і відповідні вказівки на їх усунення при проведенні ліквідаційної процедури, однак не вчинив і не з’ясував їх без поважних причин.

Установлені обставини суд оцінює як неналежне виконання ліквідатором банкрута своїх обов’язків, що відповідно до ч.9 ст. 31 Закону є підставою для усунення його від їх виконання.

Крім того, суд вважає, що оскільки ліквідатор банкрута не виявив усі наявні майнові активи ліквідаційної маси, необхідні для повного задоволення кредиторів, не виконав покладені на нього обов’язки (п.72. листа ВАСУ від 10.06.1996 №01-8/207) то, відповідно до ч.5 ст.32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у суду наявні самостійні підстави винесення ухвали про призначення нового ліквідатора.

Суд призначає ліквідатора банкрута з власної ініціативи, оскільки комітет кредиторів повністю погодився зі звітом арбітражного керуючого Занька М.М. та самоусунувся від контролю за його діяльністю, що стало однією з причин допущення порушень чинного законодавства.

Арбітражним керуючим Короткою А.В. подано заяву відповідно до частини 3 статті 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” про відсутність умов і обставин, які перешкоджають призначенню його ліквідатором банкрута.

Необхідність усунення виявлених судом порушень та недоліків є об’єктивною умовою продовження ліквідаційної процедури та установлення її строку, у зв’язку з чим суд вважає за необхідне продовжити його до 10.02.1011.

Враховуючи викладене, керуючись ст.3-1, ч.8.ст.16, 22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд –

УХВАЛИВ:

1.У задоволенні клопотання ліквідатора банкрута про продовження строку його повноважень відмовити.

Усунути арбітражного керуючого Занька Миколу Миколайовича, призначеного ліквідатором банкрута постановою суду від 10.08.2010, від виконання обов’язків останнього.

2.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Коротку Аллу Володимирівну (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства  серії НОМЕР_1, ідентифікаційний номер фізичної особи – платника податків НОМЕР_2).

3.Зобов‘язати арбітражного керуючого Коротку А.В.:

отримати документи у арбітражного керуючого Занька М.М. та попередніх керівників боржника;

подати відомості про своє призначення на посаду державному реєстратору для внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

вжити заходів до виконання ухвал суду у цій справі, виявлення документації, майна і кредиторів банкрута та не пізніш як через два місяці після прийняття цієї ухвали направити суду інформацію про виконану роботу та докази прийняття фінансово-господарської документації банкрута;

завершити процедуру ліквідації банкрута, скласти і подати суду ліквідаційний баланс, а також повний звіт про проведення ліквідаційної процедури.

4.Продовжити строк ліквідаційної процедури до 10.02.2012.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Направити дану ухвалу членам комітету кредиторів (1), Головному управлінню юстиції, рекомендованим листом арбітражним керуючим Короткій А.В. та Заньку М.М.

Суддя                                                                                    Ю.А. Хабазня   

7

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення15.11.2011
Оприлюднено21.12.2011
Номер документу19904730
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/1147

Ухвала від 18.06.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 08.07.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 15.11.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Рішення від 22.07.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Рішення від 29.05.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні