Ухвала
від 13.12.2011 по справі 12/259/10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

13.12.11 С права № 12/259/10

розглянувши скаргу: Пр иватного підприємства “Конц епт Авто” на дії ліквідатора

Забродіна О.М.

Кредитор - Приватне пі дприємство “Концепт Авто”, м . Київ, (04201, вул. Ю.Кондратюка, 20)

Боржник - Приватне під приємство “Урожай”, м. Запорі жжя, (69002, вул. Жуковського, буд. 36,о ф.7) (код ЄДРПОУ 25590586)

банківська установа, що здійснює розрахунково-касов е обслуговування боржника -

р/р невідомі

про банкрутство

суддя Владимиренко І.В.

Представники учасникі в:

від кредитора - не з' яв ився

від боржника - ліквіда тор Забродін О.М.

СУТНІСТЬ СПОРУ:

26.09.2011р. на адресу господа рського суду Запорізької обл асті від Приватного підприєм ства “Концепт Авто” надійшла скарга № 188 від 25.09.2011р. на дії лікв ідатора (бездіяльність) Заб родіна О.М.

Ухвалою суду від 26.09.2011р. суд пр ийняв скаргу до розгляду та п ризначив судове засідання на 11.10.2011р.

Ухвалою суду від 11.10.2011р. розгл яд скарги було відкладено на 26.10.2011р., у зв' язку з неявкою уча сників провадження у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 26.10.2011р. розгл яд скарги було відкладено на 10.11.2011р., у зв' язку з повторною н еявкою учасників провадженн я у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 10.11.2011р. розгл яд скарги було відкладено на 24.11.2011р., у зв' язку з повторною н еявкою учасників провадженн я у справі про банкрутство.

Ухвалою суду від 24.11.2011р. у зв' язку з неявкою в судове засід ання представника скаржника , розгляд справи було відклад ено на 13.12.2011р.

В судове засідання 13.12.2011р. пре дставник скаржника повторно не з' явився, про причини нея вки суд не повідомив. Як вбача ється з обставин справи, пред ставник кредитора - ПП “Конце пт Авто” недобросовісно кори стується належними йому проц есуальними правами, а саме не з' являється в судове засід ання на виклик суду та затягу є розгляд скарги.

Суд вважає за необхідне вка зати кредитору - ПП “Концепт А вто”, що згідно пункту 2 статті 22 ГПК України, сторони зобов'я зані добросовісно користува тися належними їм процесуаль ними правами, виявляти взаєм ну повагу до прав і охоронюва них законом інтересів другої сторони, вживати заходів до в себічного, повного та об'єкти вного дослідження всіх обст авин справи.

З огляду на вищевикладене, с уд вважає за необхідне, розгл янути скаргу Приватного підп риємства “Концепт Авто” на д ії ліквідатора Забродіна О .М. без присутності скаржни ка - ПП “Концепт Авто”.

В обґрунтування скарги зая вником зазначено, що у П П “Концепт Авто” відсутня бу дь-яка інформація щодо діяль ності арбітражного керуючог о Забродіна О.М. як ліквід атора у справі про банкрутст во ПП “Урожай”.

Розглянувши скарги, вислух авши ліквідатора, суд вважає , що скарга задоволенню не під лягає, виходячи з наступного .

Відповідно до ст. 25 Закону Ук раїни “Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом” лікві датор з дня свого призначенн я здійснює такі повноваження : приймає до свого відання май но боржника, вживає заходів п о забезпеченню його збережен ня; виконує функції з управлі ння та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентари зацію та оцінку майна банкру та згідно з законодавством; а налізує фінансове становище банкрута; виконує повноваже ння керівника (органів управ ління) банкрута; очолює лікві даційну комісію та формує лі квідаційну масу; пред' являє до третіх осіб вимоги щодо по вернення дебіторської забор гованості банкруту; має прав о отримувати кредит для випл ати вихідної допомоги праців никам, що звільняються внасл ідок ліквідації банкрута, як ий відшкодовується в першу ч ергу згідно зі статтею 31 цього Закону за рахунок коштів, оде ржаних від продажу майна бан крута; з дня визнання боржник а банкрутом та відкриття лік відаційної процедури повідо мляє працівників банкрута пр о звільнення та здійснює йог о відповідно до законодавств а України про працю. Виплата в ихідної допомоги звільненим працівникам банкрута провад иться ліквідатором у першу ч ергу за рахунок коштів, одерж аних від продажу майна банкр ута або отриманого для цієї м ети кредиту; заявляє в устано вленому порядку заперечення по заявлених до боржника вим огах поточних кредиторів за зобов' язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаче ними; з підстав, передбачених частиною десятою статті 17 цьо го Закону, подає до господарс ького суду заяви про визнанн я недійсними угод боржника; в живає заходів, спрямованих н а пошук, виявлення та поверне ння майна банкрута, що знаход иться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зб ерігання документи банкрута , які відповідно до нормативн о-правових документів підляг ають обов' язковому зберіга нню; реалізує майно банкрута для задоволення вимог, включ ених до реєстру вимог кредит орів, у порядку, передбаченом у цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня при йняття рішення господарськи м судом та надає державному о ргану з питань банкрутства і нформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств -банкрутів; здійснює інші пов новаження, передбачені цим З аконом.

ПП “Концепт Авто” не надало доказів порушення ліквідато ром Забродіним О.М. вимог Закону в частині виконання н им повноважень ліквідатора у справі, прав та законних інте ресів ПП “Концепт Авто”.

Враховуючи вищезазначені положення, суд не вбачає в дія х ліквідатора Забродіна О.М . порушень чинного законода вства.

За таких обставин, скаргу ПП “Концепт Авто” № 188 від 25.09.2011р. на дії ліквідатора (бездіяльні сть) Забродіна О.М. залиши ти без задоволення.

Керуючись п. 4 ст. 25 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”, ст. 86 го сподарського процесуальног о кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

Скаргу Приватного під приємства “Концепт Авто” на дії (бездіяльність) ліквідат ора Забродіна О.М. - залиш ити без задоволення.

Копію ухвали направити к редитору-скаржнику, боржнику , ліквідатору, Запорізькому в ідділу з питань банкрутства.

Суддя І.В. Владимиренко

< Дата слухання > < час слу хання >

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення13.12.2011
Оприлюднено22.12.2011
Номер документу19981567
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/259/10

Ухвала від 27.12.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.(звільн)

Ухвала від 23.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 15.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 07.11.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

М'ясищев А.М.

Ухвала від 24.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні