Постанова
від 11.11.2011 по справі 3-5845/11
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

                                                                                   

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ


Справа №: 3-5845/11

                                                                                                                         

     

11.11.2011  року                                                                                                                м. Одеса

Суддя Київського районного суду м.Одеси Борщов І.О., розглянувши у приміщені суду справу про адміністративне правопорушення за протоколом серії ВН1 №435913 від 25 жовтня 2011 року, складеним інспектором дізнання відділу оформлення матеріалів ДТП дізнання та розшуку транспортних засобів, що зникли з місця ДТП УДАІ ГУМВС України в Одеській області капітаном міліції ОСОБА_1 щодо громадянина України

ОСОБА_2, який народився 11 січня 1987 року в м. Одесі, має вищу освіту, працює Одеська ОСОБА_3, зав. сектору Суворовського району, відділу організації контролю в сфері благоустрою інспекції по благоустрою міста,  не одружений, який раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, проживаючого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1,

який обвинувачується у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого  ст.124 КУпроАП,

ВСТАНОВИВ:

   Водій ОСОБА_2, керуючи автомобілем НОМЕР_1, 18 жовтня 2011 року біля 01.30 години, рухаючись  по вул. Костанді з боку Фонтанської дороги, на перехресті з вул. Люстдорфська дорога в м. Одесі, в порушення вимог п.п.12.3,12.4 Правил дорожнього руху здійснив виїзд на правий тротуар, по ходу свого руху, де скоїв наїзд на залізабетонну опору лінії електромережі, огорожу автостоянки та автомобіль НОМЕР_2, який стояв на автостоянці. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди опора електромережі, огорожа автостоянки та автомобілі отримали механічні пошкодження, водій ОСОБА_2 отримав тілесні ушкодження.

    ОСОБА_2 приймаючи участь в розгляді справи, визнав провину у скоєному правопорушенні, щиро розкаявся, особисто надавши пояснення, які повністю узгоджуються з протоколом про адміністративне правопорушення, та іншими матеріалами справи. Крім того ОСОБА_2 пояснив, що перед зіткненням він рухався у вказаному напрямку з швидкістю 130 км/год., внаслідок дорожньо-транспортної пригоди він отримав тілесні ушкодження, а опора електромережі,  огорожа та автомобілі отримали механічні пошкодження.

Винність ОСОБА_2 у вчиненому, підтверджується сукупністю доказів, що є у справі: протоколом про адміністративне правопорушення, постановою про відмову у порушенні кримінальної справи, схемою місця ДТП, поясненнями потерпілого ОСОБА_4, свідка ОСОБА_5М тощо.

З матеріалів справи та з пояснень ОСОБА_2 видно, що учасники зазначеної ДТП не скористалися правом спільно скласти повідомлення про цю пригоду відповідно до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», а тому ОСОБА_2 підлягає адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.  

Оскільки водій ОСОБА_2 порушив правила дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів, то він визнається винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУ проАП

Визначаючи міру відповідальності ОСОБА_2, враховується характер правопорушення, шкідливі наслідки, які настали у зв’язку з цим, данні про особу винного. Наведені обставини в їх сукупності дають всі підстави вважати, що позбавлення ОСОБА_2 права керування транспортними засобами на певний час у достатній мірі буде відповідати суспільно-небезпечному характеру його поведінки під час керування джерелом підвищеної небезпеки.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.221, 284 КУпроАП, суддя

ПОСТАНОВИВ:

          ОСОБА_2 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпроАП, на підставі якої піддати його адміністративному стягненню в вигляді позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів на строк шість місяців.

   Термін позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів обчислювати з дня здачі або вилучення документа, що засвідчує таке право.

          Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції протягом десяти діб з моменту її винесення або опротестована прокурором.

       Суддя                                                                                 Борщов  І.  О.

 

   

  

СудКиївський районний суд м. Одеси
Дата ухвалення рішення11.11.2011
Оприлюднено21.01.2014
Номер документу20133474
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-5845/11

Постанова від 23.09.2011

Адмінправопорушення

Богунський районний суд м. Житомира

Гулак Н. А.

Постанова від 26.12.2011

Адмінправопорушення

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Богомолова Л. В.

Постанова від 10.11.2011

Адмінправопорушення

Московський районний суд м.Харкова

Зінченко Ю. Є.

Постанова від 28.07.2011

Адмінправопорушення

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А. В.

Постанова від 22.11.2011

Адмінправопорушення

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Постанова від 22.12.2011

Адмінправопорушення

Дзержинський районний суд м.Харкова

Руднєва О. О.

Постанова від 11.11.2011

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Одеси

Борщов І. О.

Постанова від 07.11.2011

Адмінправопорушення

Рівненський міський суд Рівненської області

Панас О.В. О. В.

Постанова від 09.12.2011

Адмінправопорушення

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

Постанова від 01.11.2011

Адмінправопорушення

Печерський районний суд міста Києва

Козлов Р. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні