Ухвала
від 22.07.2008 по справі б24/198-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б24/198-08

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

22.07.08р.

Справа № Б24/198-08

За заявою  товариства з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ        

До боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ

про визнання банкрутом

Суддя Калиниченко Л.М.

Представники сторін:    

від боржника:   Талан Р.Г. - ліквідатор

 

СУТЬ СПРАВИ:

          Розглянувши поданий на затвердження до господарського суду звіт про результати ліквідаційної процедури оголошеного банкрутом товариства з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ та ліквідаційний баланс, господарський суд, -

встановив:

Засновниками боржника 07.04.08р. прийнято   рішення   про   припинення діяльності,       створення ліквідаційної комісії та призначення голови ліквідаційної комісії. В ході роботи ліквідаційної комісії встановлено, що кредиторська заборгованість становить 293 00,00грн., дебіторська заборгованість відсутня, інші активи підприємства відсутні.

          Ухвалою від  05.05.08р. господарським судом Дніпропетровської області порушена справа про визнання боржника –товариства з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ банкрутом.

          Постановою господарського суду Дніпропетровської області від 13.05.08р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у справі, призначено ліквідатором у справі арбітражного керуючого Талана Ростислава Григоровича, ліцензія серія АВ № 347153 (ідентифікаційний код 2190500612).

22.05.08р. в газеті "Голос України" № 96 (4346) опубліковано оголошення про визнання підприємства боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у справі.

          Згідно п.3 ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Згідно положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги кредиторів, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

17.07.08р. на затвердження до господарського суду Дніпропетровської області надійшов звіт про проведену  роботу з додатками № 24/198-11 від 16.07.08р. та ліквідаційний баланс ліквідатора.

Під час проведення ліквідаційної процедури ліквідаторам були проведені заходи щодо пошуку майна банкрута, були направлені запити.

З відповіді Дніпропетровського ВРЕР № 1 свідчить, що за банкрутом зареєстрований автомототранспортний засіб –ІЖ 2715, 2674 ДПЛ, КП "Дніпропетровське МБТІ" повідомила про відсутність нерухомого майна, інспекція Держтехнагляду повідомила про відсутність сільськогосподарської техніки, Дніпропетровська філія Центру державного земельного кадастру повідомила, що за ЗАТ "Сніжинка" правонаступником якого є ТОВ "Амулет 21" зареєстровані земельні ділянки за адресою: вул.Аржанова, 2 на праві користування, на підставі договору оренди земельної ділянки.

Вищевказаний транспортний засіб не рахувався на балансі банкрута, ліквідатором була проведена експертна оцінка, ринкова вартість склала 978,00грн.

Також було встановлено, що у ЗАТ "Сніжинка" правонаступником якого є ТОВ "Амулет 21"за адресою: вул.Аржанова, 2 рахувалось приміщення пральні і дійсно був укладений договір оренди земельної ділянки № 1576 від 27.12.01р. Відповідно до рішення Амур-Нижньодніпрвоського районного суду м.Дніпропетровська від 14.12.07р. № 2-4269/07 ЗАТ "Сніжинка" правонаступником якого є ТОВ "Амулет 21" втратило право власності на приміщення пральні.

Відповідно до п.6 розділу Х Перехідних положень Земельного кодексу України передбачено, що громадяни та юридичні особи, які мають у постійному користуванні земельні ділянки, але за цим Кодексом не можуть їх мати на такому праві, повинні до 01.01.08р. переоформити у встановленому порядку право оренди на них. Враховуючи те, що ЗАТ "Сніжинка" правонаступником якого є ТОВ "Амулет 21" втратило право власності на приміщення пральні і відповідно до 01.01.08р. не переоформляло у встановленому порядку право оренди на земельну ділянку, втратило це право.

Після проведення експертної оцінки транспортного засобу, ліквідатором була проведена його реалізація  на загальну суму 1 000,00грн. Кошти були направлені, відповідно до вимог ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме, оплату послуг ліквідатора, оцінювача, довідок, публікацію оголошення.

В результаті ліквідаційної процедури була встановлена та підтверджена кредиторська заборгованість:

- товариство з обмеженою відповідальністю "Гордокс", с.Сурсько-Литовське, Дніпропетровська область на суму 29 300,00грн.

які були розглянуті ліквідатором і визнані в повному обсязі.

          Кредиторську заборгованість неможливо погасити з-за відсутністю майна, грошових коштів на розрахунковому рахунку боржника.

 Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

          Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, заслухавши пояснення в судовому засіданні ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

 За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.  

          Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.51  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

          Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ.

          Ліквідувати юридичну особу товариство з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ, код ЄДРПОУ 19091656.

          Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

- товариство з обмеженою відповідальністю "Гордокс", с.Сурсько-Литовське, Дніпропетровська

  область на суму 29 300,00грн.

          Припинити повноваження ліквідатора у справі № Б24/198-08 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Амулет 21", м.Дніпропетровськ арбітражного керуючого Талана Ростислава Григоровича.

          Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію  цієї  ухвали  направити  органу, який здійснив державну реєстрацію  юридичної  особи  -  банкрута,  та  органам  державної статистики  для  виключення  юридичної  особи з Єдиного державного реєстру підприємств  та  організацій  України,  а  також  власнику (органу,   уповноваженому  управляти  майном),  органам  державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя

Л.М. Калиниченко

            

Дата ухвалення рішення22.07.2008
Оприлюднено18.09.2008

Судовий реєстр по справі —б24/198-08

Постанова від 06.10.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 25.05.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 23.02.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Ясир Л.О.

Постанова від 23.03.2009

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Ясир Л.О.

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 30.01.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 05.05.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 22.07.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 04.07.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 17.07.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні