Постанова
від 20.12.2011 по справі 5020-9/477-468/2011-6/183
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

01601, м.Київ, пров. Рильський, 8 т. (044) 278-46-14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.12.2011 № 5020-9/477-468/2011-6/183

Київський апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

головуючого: Дикунс ької С.Я.

суддів:

За участю представників :

від позивача ОСОБА_1 (дов. ві д 02.11.2009 р.)

від відповідача 1 не з' явився

від відповідача 2 не з' явився

від третьої особи не з' явився

розглянувши апеляційні ск арги Комунального підпр иємства «Благоустрій»

Севастопольської міської ради та

Севастопольської міської ради міської ради

на рішення

господарського суду м. Києва

від 22.09.2011 р.

у справі № 5020-9/477-468/2011-6/183 (головуюч ий-суддя

Ковтун С.А., судді См ирнова Ю.М., Удалова О.Г.)

за позовом Приватного підпри ємства «Ася» (далі ПП «Ася»)

до Комунального підп риємства «Севастопольський

комбінат благоуст рою» Севастопольської міськ ої

ради (далі КП «Сева стопольський комбінат

благоустрою»)

Севастопольської міської ради (далі Рада)

третя особа на стороні відп овідача,

яка не заявляє самостійних вимог на

предмет спору Комунальне підприє мство «Благоустрій»

Севастопольської м іської ради (далі КП

«Благоустрій»)

про визнання права вла сності

В С Т А Н О В И В :

Рішенням господарсько го суду м. Києва від 22.09.2011р. по спр аві № 5020-9/477-468/2011-6/183 позов задоволен о повністю: визнано за ПП «Ася » право власності на частку в розмірі 9/10 на об' єкт нерухом ого майна кафе-бар «Ася», що ро зташований на пляжі Учкуївка , в м. Севастополі, який склада ється з літ. А (основне) площею по внутрішнім обмірюванням 41,5 кв. м; літ. А1 (навіс) площею по з овнішніх обмірах 109,5 кв. м; літ. А 2 (основне) площею по внутрішні х обмірюваннях 22,2 кв. м; літ. Б (по ст охорони) площею по зовнішн іх обмірюваннях 15,0 кв. м; літ. В (д уш) площею по зовнішніх обмір юваннях 34,2 кв. м; № 1 (бордюр). Стяг нуто з КП «Благоустрій» Сева стопольської міської ради на користь ПП «Ася» 154,36 грн. держа вного мита та 236 грн. витрат на і нформаційно - технічне забез печення судового процесу. З П П «Ася» стягнуто 69,36 грн. держав ного мита до Державного бюдж ету України.

Не погодившись із рішен ням суду, відповідач та третя особа оскаржили його в апеля ційному порядку, просили ска сувати та прийняти нове, яким в позові відмовити. В обгрунт уваня своїх вимог зазначили , що спірний об' єкт нерухомо го майна - кафе-бар «Ася» на пі дставі ч.ч. 1,2 ст. 376 ЦК України є с амочинним будівництвом, ріше ннями уповноважених органів не затверджувався проект зе млеустрою з відведення земел ьної ділянки тощо.

Представники апелянтів та відповідача 1 в судові засі дання не з' явились, хоча про час і місце розгляду справи ї х повідомлено належно, про пр ичини неявки суд не повідоми ли. КП «Благоустрій» подало к лопотання про розгляд апеляц ійної скарги за відсутності його представника й надало д окументи на виконання ухвали суду. За наведених обставин а пеляційний суд вважав за нео бхідне справу розглянути за відсутності вищезгаданих пр едставників.

Представник позивача д оводи скарги заперечив, прос ив не брати їх до уваги, а відт ак рішення місцевого суду як законне та обґрунтоване зал ишити без змін.

Заслухавши пояснення п редставника позивача, розгля нувши доводи апеляційної ска рги, дослідивши письмові док ази, долучені до матеріалів с прави, виходячи з вимог чинно го законодавства, апеляційни й суд дійшов висновку, що скар га підлягає задоволенню за т аких обставин.

Так, 02.12.2009 р. ПП «Ася» зверну лось до господарського суду м. Севастополя з позовом до КП «Севастопольський комбінат благоустрою», третя особа Ра да про визнання права власно сті на частку 9/10 в об' єкті нер ухомого майна кафе-бар «Ася» , яке знаходиться на пляжі «Уч куївка» й складається з літе ри «А» -кафе-бар, літери «Б»-пу нкт охорони, літери «В» - душ, л ітер «№ 1»-інше. В обґрунтуванн я своїх вимог зазначило, що 24.03. 1998 р. між КП «Севастопольський комбінат благоустрою» та ПП «Ася» укладено договір про с пільну діяльність № 147 (далі До говір), за умовами п. 1 якого уч асники договору на базі об' єднання майна та зусиль зобо в' язались сумісно діяти для досягнення загальної господ арської мети, якою є організа ція відпочинку громадян, їх т оргове обслуговування та отр имання прибутку від спільної діяльності. Керівництво спі льною діяльністю покладено н а КП «Севастопольський комб інат благоустрою» в особі сл ужби пляжів. Згідно п. 2.1 Догово ру КП «Севастопольський комб інат благоустрою» зобов' яз ався на землі, яка йому належи ть, надати підприємцю земель ну ділянку для розміщення то ргового об' єкту на пляжі «У чкуївка» відповідно до опорн ого Генерального плану забуд ови загальною площею 150 кв.м. В с упереч наведеному відповіда ч не визнає за позивачем прав а власності на частку в розмі рі 9/10 в збудованому за договор ом про сумісну діяльність об ' єкті нерухомого майна - к афе-барі «Ася» за відсутност і, на думку останнього, правов их підстав на здійснення цьо го будівництва тощо.

Рішенням господарсько го суду м. Севастополя від 21.10.20 10 р. позов задоволено частково : визнано за ПП «Ася» право вла сності на частку у розмірі 76,7% н а об'єкт нерухомого майна - каф е-бар «Ася» на пляжі Учкуївка , який складається з літери «А » - кафе-бар, літери «Б» - пункт о хорони, літери «В» - душ, літер и «№1» - інші.

Постановою Севастопол ьського апеляційного господ арського суду від 14.12.2010 р. рішен ня господарського суду м. Сев астополя від 21.10.2010 р. у справі № 50 20-9/477 залишено без змін.

Постановою Вищого гос подарського суду України від 28.02.2011 р. рішення обох судових ін станцій скасовано, справу пе редано на новий розгляд.

Ухвалою господарськог о суду м. Севастополя від 12.05.2011 р . залучено до участі у справі ще одного відповідача - Севас топольську міську раду, спра ву передано за підсудністю д о господарського суду м. Києв а.

Суд першої інстанції, з аслухавши пояснення предста вників сторін, з' ясувавши о бставини справи, дослідивши надані ними письмові докази й положення чинного законода вства, дійшов висновку про пі дставність й обґрунтованіст ь позовних вимог.

Так, задовольняючи поз ов, місцевий суд встановив фа кт досягнення сторонами згод и щодо усіх істотних умов Дог овору, а тому вважав його укла деним.

На момент створення ма йна (24.07.1998 р.) законодавство Укра їни не пов' язувало виникне ння права власності на новос творене майна з моментом йог о реєстрації, а тому місцевий суд з врахуванням того, що об ' єкт не є результатом самов ільного будівництва, вважав позивача його співвласником з моменту введення в експлуа тацію відповідно до Договор у. Оскільки КП «Севастопольс ький комбінат благоустрою» є підприємством комунальної в ласності, іншим співвласнико м майна є територіальна гром ада м. Севастополя в особі Сев астопольської міської радим .

З огляду на те, що кафе-б ар «Ася» на пляжі Учкуївка по будовано в результаті спільн ої діяльності й фактично ств орено двома особами: ПП «Ася» і КП «Севастопольський комб інат благоустрою» й 24.07.1998 р. вве дено в експлуатацію, задовол ьняючи позов місцевий суд вв ажав його об' єктом спільної часткової власності. Одноча сно додаток № 1 до Договору роз цінив як узгоджений сторонам и розподіл часток у майні, поз ивача зокрема, співвласнико м 9/10 частки.

02.11.2009 р. позивач звернувс я до КП «Севастопольський ко мбінат благоустрою» з пропоз ицією здійснити реєстрацію права власності на кафе-бар « Ася». Відповідач 1 відмовив у з дійсненні таких дій, запереч ивши право власності позива ча (лист від 17.11.2009 р), будівництво визнав самовільним.

Натомість місцевий с уд дійшов висновку, що об' єк т нерухомості збудовано спіл ьно двома особами (однією з як их є землекористувач) на підс таві Договору із дотриманням будівельних норм. Актом Держ авної технічної комісії про прийом в експлуатацію заверш еного будівництвом об' єкту від 21.07.1998 р., затвердженим наказ ом Інспекції Державного архі тектурно-будівельного контр олю №244 від 24.07.1998 р., кафе-бар «Ася» з літнім майданчиком та пост ом охорони міліції на пляжі У чкуївка було прийнято в експ луатацію. Таким чином, об' єк т нерухомого майна, що є пред метом спору, суд першої інста нції не вважав самовільним б удівництвом. Тим більше, що зе мельну ділянку, на якій його п обудовано виділено одній зі сторін Договору (КП «Севасто польський комбінат благоуст рою») в постійне користуванн я для обслуговування пляжу У чкуївка, на думку місцевого с уду, підтверджується розпоря дженням Севастопольської мі ської державної адміністрац ії № 1129-р від 26.06.1998 р..

Водночас наявний у спр аві договір оренди від 07.04.2010 р. п ро передавання в оренду прим іщення кафе-бару на пляжі «Уч куївка» ПП «Ася» власником к омунального майна на праві о перативного управління - КП «Благоустрій, за висновками місцевого суду не спростову є факту набуття позивачем пр ава власності на частку внас лідок створення майна тощо.

Апеляційний суд не пог оджується з висновками суду першої інстанції за таких об ставин.

Як встановлено матері алами справи й наведено вище , 24.03.1998 р. між КП «Севастопольськ ий комбінат благоустрою» та ПП «Ася» укладено договір пр о спільну діяльність № 147 (далі Договір). Відповідно до п. 1 Дог овору учасники договору на б азі об' єднання майна та зус иль зобов' язались сумісно д іяти для досягнення загально ї господарської мети, якою є о рганізація відпочинку грома дян, їх торгове обслуговуван ня та отримання прибутку від спільної діяльності. Керівн ицтво спільною діяльністю вз яло на себе КП «Севастопольс ький комбінат благоустрою» в особі служби пляжів.

Згідно п. 2.1 Договору КП «Севастопольський комбінат благоустрою» зобов' язалос ь на землі, яка йому належить, надати підприємцю земельну д ілянку для розміщення торгов ого об' єкту на пляжі «Учкуї вка» відповідно до опорного Генерального плану забудови загальною площею 150 кв.м.

Відповідно до п.п. 2.2, 5.3 Д оговору підприємець зобов' язався протягом 1998 року орган ізувати торгове місце на під ставі індивідуального проек ту та почати торгівельну дія льність, привести будівлю у в ідповідність до генеральног о плану забудови і індивідуа льного проекту.

Для підготування пля жу до літнього оздоровчого с езону підприємець на підстав і п. 3.2 Договору за перший міся ць літнього сезону здійснюва в 100% передплату на момент укла дення договору. За умовами п. 3 .4 Договору сума платежів підл ягає коректуванню відповідн о до встановленого Мінстатом України індексу інфляції що місячно.

Договір діє з моменту підписання його сторонами й до 24.03.2002 р. (п. 7.3 Договору).

У відповідності до п. п . 3, 4 додатку №1 до Договору резу льтатом спільної діяльності згаданої угоди є спільна дія льність з часткою власності КП «Севастопольський комбін ат благоустрою» в розмірі 10% в ід кошторисної вартості об' єкту. Підприємець не має прав а в односторонньому порядку продавати, передавати, закла дати свою частку власності о б' єкту без згоди ДКП СКБ.

26.06.1998 р. розпорядженням С евастопольської міської Рад и № 129-р підтверджено право зем лекористування КП «Севастоп ольський комбінат благоустр ою» на земельні ділянки місь ких пляжів, зокрема «Учкуївк а», надано право на реконстру кцію та забудову пляжних тер иторій.

24.07.1998 р. актом Державної т ехнічної комісії про прийом в експлуатацію закінченого б удівництвом об' єкту, затвер дженим наказом Інспекції Дер жавного архітектурно-будіве льного контролю № 244 від 24.07.1998 р., прийнято в експлуатацію кафе -бар «Ася» з літнім майданчик ом та постом охорони міліції на пляжі Учкуївка.

Відповідно до зведено го оціночного акту від 11.04.2009 р., к афе-бар «Ася» складається з л ітери «А»- кафе-бар, літери «Б» - пункт охорони, літери «В»- ду ш, літери «№1»- інші.

Правовідносини між ст оронами по справі виникли в п еріод дії Цивільного кодексу Української РСР в редакції 196 3 р.. Прикінцевими та перехідни ми положеннями ЦК України (п. 4 ) передбачено щодо цивільних відносин, які виникли до набр ання чинності Цивільним коде ксом України, положення цьог о Кодексу застосовуються до тих прав і обов'язків, які вини кли або продовжують існувати після набрання ним чинності .

Згідно ст. 86 ЦК УРСР прав о власності - це врегульова ні законом суспільні відноси ни щодо володіння, користува ння та розпорядження майном. Відносини власності регулюю ться Законом України «Про вл асність», цим Кодексом та інш ими законодавчими актами.

Законом України «Про в ласність» ( п. 2 ст. 3 чинного на м омент будівництва та введенн я в експлуатацію об' єкту не рухомого майна) майно може на лежати на праві спільної (час ткової або сумісної) власнос ті громадянам, юридичним осо бам і державам.

У відповідності до ст. 3 28 ЦК України право власності н абувається на підставах, які не заборонено законом, зокре ма із правочинів. Право власн ості вважається набутим прав омірно, якщо інше прямо не вип ливає із закону або незаконн ість набуття права власності не встановлена судом.

Право власності на нов у річ на підставі ч. ч. 1, 2 ст. 331 ЦК України, яка виготовлена (ств орена) особою, набувається не ю, якщо інше не встановлено до говором або законом. Особа, як а виготовила (створила) річ зі своїх матеріалів на підстав і договору, є власником цієї р ечі. Право власності на новос творене нерухоме майно (житл ові будинки, будівлі, споруди тощо) виникає з моменту завер шення будівництва (створення майна). Якщо договором або зак оном передбачено прийняття н ерухомого майна до експлуата ції, право власності виникає з моменту його прийняття до е ксплуатації. Якщо право влас ності на нерухоме майно відп овідно до закону підлягає де ржавній реєстрації, право вл асності виникає з моменту де ржавної реєстрації.

Положеннями ст. 355 ЦК Ук раїни встановлено, що майно, я ке є у власності двох або біль ше осіб (співвласників), належ ить їм на праві спільної влас ності (спільне майно). Спільна власність вважається частко вою, якщо договором або закон ом не встановлено спільну су місну власність на майно, на п ідставі ч. 1 ст. 356 ЦК України вла сність двох чи більше осіб із визначенням часток кожного з них у праві власності є спіл ьною частковою власністю.

Частки у праві спільно ї часткової власності (ст. 357 ЦК України) вважаються рівними , якщо інше не встановлено за д омовленістю співвласників а бо законом. Якщо розмір часто к у праві спільної часткової власності не встановлено за домовленістю співвласників або законом, він визначаєтьс я з урахуванням вкладу кожно го з співвласників у придбан ня (виготовлення, спорудженн я) майна. Співвласник має прав о на відповідне збільшення с воєї частки у праві спільної часткової власності, якщо по ліпшення спільного майна, як і не можна відокремити, зробл ені ним своїм коштом за згодо ю всіх співвласників, з додер жанням встановленого порядк у використання спільного май на.

Право спільної частк ової власності здійснюється співвласниками за їхньою зг одою. Співвласники можуть до мовитися про порядок володін ня та користування майном, що є їхньою спільною частковою власністю. Кожен із співвлас ників має право на надання йо му у володіння та користуван ня тієї частини спільного ма йна в натурі, яка відповідає й ого частці у праві спільної ч асткової власності (ст. 358 ЦК Ук раїни).

Відповідно до ст. 1130 ЦК України за договором про спі льну діяльність сторони (уча сники) зобов'язуються спільн о діяти без створення юридич ної особи для досягнення пев ної мети, що не суперечить зак онові. Договір про спільну ді яльність укладається у письм овій формі. Умови договору пр о спільну діяльність, в тому ч ислі координація спільних ді й учасників або ведення їхні х спільних справ, правовий ст атус виділеного для спільної діяльності майна, покриття в итрат та збитків учасників, ї х участь у результатах спіль них дій та інші умови визнача ються за домовленістю сторін , якщо інше не встановлено зак оном про окремі види спільно ї діяльності.

Апеляційним судом вст ановлено, що укладений між по зивачем та відповідачем 1 Дог овір містить всі істотні умо ви, отже є укладеним, недійсн им в судовому порядку не визн авався.

Внесене учасниками ма йно, яким вони володіли на пра ві власності, а також виробле на у результаті спільної дія льності продукція та одержан і від такої діяльності плоди і доходи є спільною частково ю власністю учасників, якщо і нше не встановлено договором простого товариства або зак оном (ст. 1134 ЦК України).

Право власності на нов остворене нерухоме майно (жи тлові будинки, будівлі, спору ди тощо) на підставі ч. ч. 1,2 ст. 331 ЦК України виникає з моменту завершення будівництва (ств орення майна). Якщо договором або законом передбачено при йняття нерухомого майна до е ксплуатації, право власності виникає з моменту його прийн яття до експлуатації. Якщо пр аво власності на нерухоме ма йно відповідно до закону під лягає державній реєстрації, право власності виникає з мо менту державної реєстрації.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 2 Закону України «Про державну реєстр ацію речових прав на нерухом е майно та їх обмежень» № 1952-IV ві д 01.07.2004 р. (далі Закон № 1952) під неру хомим майном слід розуміти з емельні ділянки, а також об' єкти, які розташовано на земе льній ділянці, переміщення я ких є неможливим без їх знеці нення та зміни їх призначенн я.

На момент створення ма йна (24.07.1998 р.) законодавство Укра їни не пов' язувало виникне ння права власності на новос творене майно моментом його реєстрації, об' єкт не є резу льтатом самовільного будівн ицтва, позивач за Договором є його співвласником. Іншим сп іввласником майна є територі альна громада міста Севастоп оля в особі Севастопольської міської ради (відповідач 1 є п ідприємством комунальної вл асності).

З огляду на вищенаведе не, апеляційним судом встано влено, що кафе-бар «Ася» на пля жі Учкуївка побудовано ПП «А ся» під час дії Договору про с пільну діяльність й введено експлуатацію 24.07.1998 р.. Згідно до датку № 1 до Договору сторони у згодили розподіл часток у ма йні : КП «Севастопольський ко мбінат благоустрою» є співв ласником 1/10 частки майна, част ину позивача цим додатком не визначено, лише встановлено заборону в односторонньому порядку продавати, передати свою долю та інше без дозволу другого співвласника.

У відповідності до ст. 392 ЦК України власник майна мо же пред'явити позов про визна ння його права власності, якщ о це право оспорюється або не визнається іншою особою, а т акож у разі втрати ним докуме нта, що засвідчує його право в ласності. Апеляційному суду не надано жодних доказів пор ушення відповідачами прав п озивача чи оспорення ними ст аном на час розгляду справи ц их прав.

Лист відповідача 1 № 445/1 від 17.11.2009 р. про те, що рішенням С евастопольської міської Рад и V скликання VI сесії № 1790 від 10.04.2 007 р. припинено право користув ання земельними ділянками за гальною площею 8,0433 га, в тому чи слі й земельною ділянкою, яка розташована на пляжі «Учкуї вка» площею 2,1248 га, внаслідок ч ого кафе-бар «Ася» є самовіль ним будівництвом, а не власні стю підприємця, не може бути належним доказом порушення прав позивача. Як і відсутніс ть реєстрації права його вла сності на спірне майно згідн о листа КП «Бюро технічної ін вентаризації і державної реє страції об' єктів нерухомог о майна Севастопольської міс ької ради» від 21.09.2011 р. № 8149. Інших доказів на підтвердження по рушеного права ПП «Ася» як сп іввласника кафе-бар «Ася» ап еляційному суду не надано, то му відсутні підстави для виз нання його права на підстав і ст. 392 ЦК України.

Крім цього, судом пер шої інстанції не виконано вк азівок Вищого господарськог о суду (Постанова від 28.02.2011 р.) та не перевірено ряду обставин, зокрема: чи надавалась у вста новленому законом порядку зе мельну ділянку саме для буді вництва спірного об»єкту, йо го правовий статус з огляду н а наявні в матеріалах справи договори оренди тощо. Як рані ше згадувалось Розпоряджен ням Севастопольської місько ї держадміністрації № 1129 р від 26.06.1998 р. підтверджено право зем лекористування ДКП «Севасто польський комбінат благоуст рою» для реконструкції та об слуговування міських пляжі в, в тому числі й «Учкуївка», н атомість дозволів на будівни цтво предмету договору спіль ної діяльності ним не надава лось. Намагання апеляційног о суду перевірити правовий с татус земельної ділянки та і ї належність відповідачу 1 ст аном на час укладання догово ру про спільну діяльність та на момент розгляду справи су дом результатів не дало, адже відповідних документів на в имогу суду не надано.

Відповідно до долуче них до справи договорів орен ди нерухомого майна, які укла дались між ДКП «Севастопольс ький комбінат благоустрою» т а ПП «Ася», їх предметом є прим іщення кафе-бару ( лит. А 1.2, А 1,А 2) загальною площею 63,70 кв.м з літн ьою площадкою площею 109,50 кв.м т а бордюром, положеннями яког о чітко визначено порядок пе редачі, повернення, оплати ма йна тощо. Таким чином правови й статус спірного приміщення не з»ясовано, адже користуюч ись майном за договором орен ди, позивач в судовому порядк у намагався визнати право вл асності на нього, хоча п.2.1 дого вору оренди забороннено пер едачу орендатору права влас ності на майно, яке передано йому в оренду, одночасно місь ку раду визначено власником майна тощо.

За таких обставин, ап еляційний суд приходить до в исновку, що оскаржене рішенн я суду першої інстанції є пом илковим, необґрунтованим й т аким, що підлягає скасуванню з прийняттям нового - про від мову в позові за безпідставн істю позовних вимог.

Керуючись ст.ст. 99, 101-103, 105 ГПК України, Київський апеляці йний господарський суд -

ПОСТАНОВИВ :

Апеляційні скарги Кому нального підприємства «Благ оустрій» Севастопольської м іської ради та Севастопольсь кої міської ради міської рад и задовольнити, рішення госп одарського суду м. Києва від 22 .09.2011р. по справі № 5020-9/477-468/2011-6/183 - ска сувати.

Прийняти нове рішення: в позові Приватного підприємс тва «Ася» до Комунального пі дприємства «Севастопольськ ий комбінат благоустрою» Сев астопольської міської ради, Севастопольської м іської ради, третя особа на ст ороні відповідача, яка не зая вляє самостійних вимог на пр едмет спору Комунальне підпр иємство «Благоустрій» Севастопольської місько ї ради про визнання права вла сності відмовити повністю.

Стягнути з Приватного п ідприємства «Ася» (99011, м. Севас тополь, вул. Єфремова, 16, кв. 61, ід ентифікаційний код 24492054) на кор исть Комунального підприємс тва «Севастопольський комбі нат благоустрою» Севастопол ьської міської Ради (99011, м. Сева стополь, вул. Пожарова, 7, ідент ифікаційний код 03358386) 77 (сімдеся т сім) грн. 18 коп. державного мит а за розгляд справи судом апе ляційної інстанції.

Повернути Комунальном у підприємству «Севастополь ський комбінат благоустрою» Севастопольської міської Ра ди (99011, м. Севастополь, вул. Пожар ова, 7, ідентифікаційний код 03358 386) з Державного бюджету Украї ни 34 (тридцять чотири) грн. 68 коп . зайво сплаченого квитанціє ю № 24774627 від 31.10.2011 р. державного мит а за розгляд справи судом апе ляційної інстанції

Матеріали справи № 5020-9/477-46 8/2011-6/183 повернути до господарськ ого суду м. Києва.

Постанова може бути оск аржена в касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня набрання законної сили.

Головуючий суддя

Судді

29.12.11 (відправлено)

Дата ухвалення рішення20.12.2011
Оприлюднено30.12.2011
Номер документу20362744
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-9/477-468/2011-6/183

Постанова від 27.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Ухвала від 16.05.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Мирошниченко C.B.

Постанова від 20.12.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

Рішення від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 14.07.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

Ухвала від 30.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ковтун С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні