Постанова
від 21.11.2011 по справі 4-2848/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

  

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М  У К Р А Ї Н И

21.11.2011

Справа №4-2848/11

Тернопільський міськрайонний суд в складі:

                                      головуючого                           Братасюка В.М.

                                                           за участю секретаря               Філіпенко Ю.Ю.

                                                          з участю прокурора                Нестор М.Б.

розглянувши  подання  слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ в Тернопільській області ОСОБА_1  про проведення позапланової  документальної  ревізії,-  

          

        ВСТАНОВИВ:

Слідчим в ОВС слідчого відділу УСБУ в Тернопільській області ОСОБА_1  порушено кримінальну справу за фактом заволодіння службовими особами Галицького інституту імені ОСОБА_2, м. Тернопіль, за попередньою змовою із службовими особами Тернопільської міської ради грошовими коштами міського бюджету у великих розмірах, шляхом зловживання своїм службовим становищем, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що протягом 2005-2010 рр. службові особи інституту, знаючи що вказаний навчальний заклад у відповідності до одержаних ліцензій та сертифікатів про акредитацію спеціальностей, є вищим навчальним закладом ІІ-го рівня акредитації, складали та подавали у Тернопільську міську раду для затвердження і виділення грошових коштів з міського бюджету штатні розписи із завищеними посадовими окладами працівників, як для вищого навчального закладу ІІІ-го рівня акредитації.

В подальшому службові особи Галицького інституту, не надаючи послуг по підготовці фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста та магістра, не маючи для цього ліцензії Міністерства освіти і науки України, сертифікату про акредитацію за ІІІ-ім рівнем жодної спеціальності (напряму), на підставі зазначених штатних розписів, із внесеними неправдивими відомостями щодо посадових окладів, за попередньою змовою із службовими особами Тернопільської міської ради, безпідставно отримували з бюджету м. Тернополя грошові кошти для виплати заробітної плати в завищених розмірах, як для вищого навчального закладу ІІІ-го рівня акредитації.

Всього, у період з 2005 року до 2010 року службові особи вказаного інституту за попередньою змовою із службовими особами Тернопільської міської ради безпідставно одержали з бюджету м. Тернополя грошових коштів на суму 159 504 грн. 30 коп., чим завдали збитків міському бюджету на вказану суму. Незаконно отримані шляхом зловживання своїм службовим становищем бюджетні кошти службові особи даного вищого навчального закладу використали на власний розсуд.

             За таких обставин, заслухавши слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ в Тернопільській області, який подання підтримав, міркування прокурора, який вважає, що подання підлягає до задоволення, з урахуванням фактичних обставин справи, з  метою всебічного, повного та об’єктивного розслідування кримінальної справи, встановлення правомірності введення до штатних розписів посад проректорів, деканів, завідувачів кафедр, доцентів, та нарахування і виплати заробітної плати колишнім керівникам та працівникам Галицького інституту імені ОСОБА_2, необхідно провести позапланову документальну ревізію фінансово-господарської діяльності вказаного навчального закладу,  суд приходить до переконання, що подання слід задоволити.

керуючись ст.ст.66 КПК України ,-

П О С Т А Н О В И В:

              Подання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення працівниками Контрольно-ревізійного управління  в Тернопільській області строком на 15 робочих днів, з 23 листопада 2011 року по 13 грудня 2011 року, позапланової документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності колишнього Галицького інституту імені ОСОБА_2, м. Тернопіль, вул. Богдана  Хмельницького, 15, код ЄДРПОУ 14039833, (на даний час - Галицький коледж імені ОСОБА_2), за період з 1 січня 2005 року до 31 грудня 2010 року.

Головуючий суддя

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено07.01.2012
Номер документу20405057
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-2848/11

Постанова від 06.12.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Леусенко В. М.

Постанова від 21.11.2011

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Постанова від 10.10.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Переверзева Л. І.

Постанова від 02.12.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Вінниці

Олійник О. М.

Постанова від 22.06.2011

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні