Постанова
від 16.01.2012 по справі 26/5009/5845/11
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

донецький апеляційний го сподарський суд

16.01.2012

Постанова

Іменем України

11.01.2012 р. справа №26/5009/5845/ 11

Донецький апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

головуючого: Геза Т.Д.

суддів:

при секретарі: Азарова З.П., Малашкеви ч С.А.

Бабечко А.Д.

за участю представників сторін:

від кредитора: не з'явились

ліквідатор:

від скаржника: не з'явився

не з'явились

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляцій ну скаргу Державної податкової інс пекції у Солом'янському райо ні

м. Київ

на ухвалу господарського суду Запорізької області

від 25.11.2011 року

по справі №26/5009/5845/11

за заявою кредитора:

до боржника: Товариства з обмеженою в ідповідальністю

"Юридична фірма Аксіома" м. К иїв

Товариства з обмеженою від повідальністю

"Терсо" м. Запоріжжя

про

банкрутство

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інс пекція у Солом`янському райо нні м. Києва звернулася до Дон ецького апеляційного господ арського суду з апеляційною скаргою на ухвалу господарсь кого суду Запорізької област і від 25.11.2011р. по справі №26/5009/5845/11 про затвердження звіту ліквідат ора.

Скаржник просить скасуват и ухвалу про затвердження зв іту ліквідатора та припинити провадження у справі.

Ухвалою господарського су ду Запорізької області від 25 .11.2011р. по справі №26/5009/5845 звіт лікві датора та ліквідаційний бала нс банкрута затверджено; бан крута ТОВ «Терсо»с. Запоріжж я ліквідовано, провадження п о справі припинено.

Ухвала мотивована тим, що за період ліквідаційної процед ури до ліквідатора з майнови ми (грошовими) вимогами до бан крута не заявився жоден кред итор. Ліквідатором до реєстр у було внесено вимоги тільки ініціюючого кредитора, у сум і 40 000грн. Вимоги ініціюючого к редитора залишилися не погаш еними. За результатами лікві даційного балансу у банкрута не залишилося майна для здій снення підприємницької діял ьності.

Державна податкова інспек ція у Солом`янському районі м . Києва в апеляційній скарзі з азначає, що ТОВ «Терсо» м. Запо ріжжя має податкову заборгов аність у сумі 36318,00грн.

Скаржник вважає, що підстав ою для скасування оскаржуван ої ухвали є те, що ініціюючим к редитором не надано до суду н алежних доказів, які є підста вою для порушення справи про банкрутство, у справі відсут ні докази припинення підприє мницької діяльності боржник а, та відсутності за місцезна ходженням, що порушує обов`яз ки Державної податкової інсп екції у м. Києві і дає право на оскарження ухвали, відповід но до ст. 91 Господарського про цесуального кодексу України .

Ліквідатор відзив на апеля ційну скаргу суду не надав.

Відповідно ст. 99 Господарсь кого процесуального кодексу України в апеляційній інста нції справи переглядаються за правилами розгляду цих сп рав у першій інстанції з урах уванням особливостей, перед бачених у цьому розділі. Апел яційний господарський суд, п ереглядаючи рішення в апел яційному порядку, користуєт ься правами, наданими суду пе ршої інстанції.

Відповідно до ст. 106 Господа рського процесуального код ексу України апеляційні ска рги на ухвали місцевого гос подарського суду розглядают ься в порядку, передбаченому для розгляду апеляційних с карг на рішення місцевого господарського суду.

Представник заявника апел яційної скарги, представник кредитора та боржника у судо ве засідання апеляційної ін станції 11.01.12р. не з' явилися. Ві дповідно до статті 98 Господар ського процесуального кодек су України про час і місце суд ового засідання були повідом лені належним чином. Про наяв ність поважних причин неявк и у судове засідання апеляці йної інстанції уповноважени х представників скаржник, кр едитор та банкрут суд не пові домили, своїми правами, перед баченими ст. 22 Господарського процесуального кодексу Укра їни, не скористалися.

Ухвалою Донецького апеляц ійного господарського суду в ід 28.12.11р. про порушення апеляці йного провадження явка сторі н не була визнана обов' язко вою.

Відповідно до ст. 102 Господар ського процесуального коде ксу України, апеляційна скар га на ухвалу місцевого госпо дарського суду розглядаєтьс я протягом п'ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали пр о прийняття апеляційної скар ги до провадження.

Враховуючи викладене та те , що апеляційна інстанція, від повідно до ст. 101 Господарсько го процесуального кодексу У країни, переглядає справу за наявними в ній доказами і н е зв' язана доводами апеляці йної скарги, судова колегія в важає можливим розглянути ап еляційну скаргу Державної по даткової інспекції у Солом'я нському районі м. Київ за відс утністю представника скаржн ика, кредитора та боржника.

Відповідно до ст. 81-1 Господар ського процесуального кодек су України складено протокол .

Дослідивши докази матеріа лів справи, перевіривши прав ильність застосування судом першої інстанції норм матер іального та процесуального п рава, судова колегія апеляці йної інстанції дійшла до вис новку, що апеляційна скарга н е підлягає задоволенню виход ячи з наступного.

Ухвалою Донецького апеляц ійного господарського суду в ід 28.12.2011 р. при порушенні апеляц ійного провадження суд зобов `язав заявника апеляційної с карги - Державну податкову ін спекцію Солом`янівського рай ону м. Києва до дати розгляду а пеляційної скарги надати поя снення з посиланням на відпо відні докази з питань: дата вз яття Товариства з обмеженою відповідальністю «Терсо»на облік в Державній податкові й інспекції Солом`янівського району м. Києва, докази підтве рджуючі зазначений у апеляці йній скарзі борг боржника пе ред бюджетом.

Вимоги апеляційної інстан ції не виконані, доказів наяв ності боргу у боржника перед бюджетом скаржником не нада но. Тому наявність боргу пере д бюджетом не доведена відпо відними доказами, відповідно до ст. 33 Господарського проце суального кодексу України.

З наявних в матеріалах спра ви доказів вбачається, що за р езультатами ліквідаційного балансу ліквідатором внесен і до реєстру вимог кредиторі в тільки вимоги ініціюючого кредитора у сумі 40000,00грн. з підс тав, що до ліквідатора з майно вими (грошовими) вимогами не з вернувся жоден кредитор.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно для здійснення с воєї підприємницької діяльн ості, тому суд першої інстанц ії обґрунтовано дійшов до ви сновку про наявність підстав для ліквідації банкрута та п рипиненню провадження у спра ві про банкрутство Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Терсо»м. Запоріжжя.

Статтею 32 п.5 Закону України « Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , якщо ліквідатор не виявив ма йнових активів, що підлягают ь включенню до ліквідаційної маси, він зобов`язаний надати господарському суду ліквіда ційний баланс, який засвідчу є відсутність майна у банкру та.

Пунктом 2 ст. 32 Закону України «Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом»передбачен о, якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи-ба нкрута. Копія ухвали направл яється органам державної под аткової служби за місцезнахо дженням банкрута.

Статтею 40 Закону України «П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом»передбачено , що господарський суд припин яє провадження у справі про б анкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, п ередбаченому ст. 32 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом».

В доводах заявника апеляці йної скарги не наведено підс тав, які є підставами для скас ування оскаржуваної ухвали, згідно до ст. 104 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни.

Доводи заявника апеляційн ої скарги не ґрунтуються на з аконодавстві про банкрутств о. Доводи скаржника про відсу тність в матеріалах справи д оказів, що є підставою для пор ушення провадження у справі та доказів відсутності боржн ика за місцезнаходженням спр остовуються матеріалами спр ави, тому, як ці докази маються в матеріалах справи.

Враховуючи наведене, апеля ційна інстанція дійшла до ви сновку, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню, а ос каржувана ухвала від 25.11.11р. під лягає залишенню без змін.

Керуючись ст. ст. 101, 102, 103, 105, 106 Госп одарського процесуального к одексу України,- Донецький ап еляційний господарський суд , -

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційна скарга Дер жавної податкової інспекції у Солом`янському районні м. Ки їв на ухвалу господарського суду Запорізької області від 25.11.2011р. по справі №26/5009/5845/11 не підля гає задоволенню.

Ухвала господарського су ду Запорізької області від 25.1 1.2011р. по справі №26/5009/5845/11 підлягає залишенню бе з змін.

Головуючий: Т.Д. Геза

Судді: З.П. Азарова

С.А. Малашкевич

На друковано: 6 прим.

1. кредитору

1. ліквідатору

1. скаржнику

1. у справу

1. ДАГС

1. господарському суду

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення16.01.2012
Оприлюднено24.01.2012
Номер документу20950490
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —26/5009/5845/11

Постанова від 12.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Постанова від 12.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Постанова від 16.01.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Постанова від 16.01.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Геза Т.Д.

Ухвала від 25.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 10.11.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні