Ухвала
від 17.01.2012 по справі 01/5026/1943/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

 17 січня 2012 року                                         Справа № 01/5026/1943/2011

          Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді –Чевгуза О.В., при секретарі судового засідання Олійник І.С., за участю

від кредиторів: ОСОБА_1 – представник за довіреністю товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційно фірма «Інтерсетан», ОСОБА_2 – представник за довіреністю товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд», ОСОБА_3 та ОСОБА_4 –  представники за довіреностями публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»в особі філії – Черкаське обласне управління АТ «Ощадбанк»,

від боржника:  ОСОБА_5 – представник за довіреністю,

розпорядника майна: Голінного А.М.,

розглянувши у відкритому попередньому засіданні в м. Черкаси справу за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАГРОТРЕЙД», м. Черкаси

про  визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

          Ухвалою господарського суду Черкаської області від 12 вересня 2011 року за заявою керівника боржника порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАГРОТРЕЙД» (бульвар Шевченка, 335, м. Черкаси,  код ЄДР 30374469), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, накладено арешт на все майно боржника.

04 жовтня 2011 року введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Голінного Андрія Михайловича.

          Боржником надано докази опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство в  газеті «Голос України» від 26 жовтня 2011 року №200 (5200).

Розпорядником майна подано суду реєстр вимог кредиторів та судом призначено попереднє засідання.

Представник державної податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва у попереднє засідання не з‘явився, про причини неявки не повідомив.

Представники кредиторів, що з‘явилися,  у попередньому засіданні заявлені вимоги до боржника підтримали в повному обсязі.

Розпорядник майна повідомив про включення грошових вимог кредиторів, від яких надійшли до господарського суду заяви, до реєстру вимог кредиторів із зазначенням черговості задоволення кожної вимоги.

Заслухавши у попередньому засіданні доводи представників сторін та розпорядника майна, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне визнати вимоги кредиторів до товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАГРОТРЕЙД» в наступних розмірах:

1. товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційно фірма «Інтерсетан» на суму 2514300 грн. 16 коп.,

2. товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд» на суму 552000 грн. 44 коп.

Вимоги публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»в особі філії –Черкаське обласне управління АТ «Ощадбанк»на суму 1865798 грн. 97 коп., з яких 294781 грн. 43 коп. пені підлягають до окремого внесення до реєстру вимог кредиторів як такі, що забезпечені заставою майна боржника.

Відповідно до ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (далі – Закон) вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційно фірма «Інтерсетан» на суму 2514300 грн. 16 коп. та товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд» на суму 552000 грн. 44 коп. підлягають до задоволення у четверту чергу.

Відповідно до ст. 14 Закону конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані  подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

          Боржник разом з розпорядником майна за наслідками розгляду зазначених вимог повністю або частково визнає їх або відхиляє, з обґрунтуванням підстав відхилення, про що розпорядник майна повідомляє письмово заявників і господарський суд.

Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їх заявами, а за їх відсутності, - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

          Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

          За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів.

          Реєстр вимог кредиторів повинен включати усі визнані судом вимоги кредиторів.

          У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями  щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

Відповідно до постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №15 «Про судову практику в справах про банкрутство» при визначенні розміру вимог за грошовими зобов'язаннями господарським судам слід враховувати, що грошове зобов'язання (абзац сьомий статті 1 Закону) –це  зобов'язання боржника заплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового договору та з інших підстав, передбачених цивільним законодавством України.

До складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня та штраф), визначена на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров‘ю  громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника –юридичної особи, що виникли з такої участі.

До складу грошових вимог кредитора зараховується заборгованість за передані товари, виконані роботи і надані послуги, сума кредитів та позики з урахуванням процентів, які зобов'язаний сплатити боржник, а також індекс інфляції від суми основного боргу та три проценти річних від простроченої суми, нараховані відповідно до статті 625 Цивільного кодексу України (далі - ЦК).

Таким чином, окремо до реєстру вимог кредиторів належить внести розмір штрафних (фінансових) санкцій та пені державної податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва – 559 грн. 77 коп.

Суд на підставі п. 2 ст. 15 та п. 1 ст. 16 Закону вважає за необхідне зобов'язати кредиторів та розпорядника майна провести засідання зборів кредиторів, на якому обрати комітет кредиторів.

          Суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до ст. 1 Закону до складу грошового зобов'язання боржника перед конкурсними кредиторами у справі про банкрутство боржника штраф та пеня не зараховуються.

Відповідно до ст. 15 Закону розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимог кредиторів розмір неустойки (штраф, пеня).

Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення  30-денного строку після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство,  або не заявлені взагалі –суд на підставі ч. 2 ст. 14 Закону вважає такими, що погашені і не підлягають розгляду.

На підставі вищевказаного, керуючись ст. ст. 14, 15, 16 та 31 Закону України Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Визнати вимоги кредиторів у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАГРОТРЕЙД»   в наступних розмірах:

1. товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційно фірма «Інтерсетан» на суму 2514300 грн. 16 коп.,

2. товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд» на суму 552000 грн. 44 коп.

Вимоги публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»в особі філії –Черкаське обласне управління АТ «Ощадбанк»на суму 1865798 грн. 97 коп., з яких 294781 грн. 43 коп. пені підлягають до окремого внесення до реєстру вимог кредиторів як такі, що забезпечені заставою майна боржника.

Вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційно фірма «Інтерсетан» на суму 2514300 грн. 16 коп. та товариства з обмеженою відповідальністю «Агротрейд» на суму 552000 грн. 44 коп. підлягають до задоволення у четверту чергу.

Вимоги  державної податкової інспекції у Заводському районі м. Миколаєва з штрафних (фінансових) санкцій та пені – 559 грн. 77 коп. підлягають до окремого внесення до реєстру вимог кредиторів та задоволення у шосту чергу.

Встановити, що штраф та пеня в процедурі банкрутства боржника до складу грошового зобов'язання перед кредиторами не зараховуються.

Встановити, що вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення  30-денного строку  після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, або не заявлені взагалі не розглядаються і вважаються погашеними.

          Зобов'язати кредиторів та розпорядника мана протягом 10 днів провести засідання зборів кредиторів.

          Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя                                                                                           О.В. Чевгуз  

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення17.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20964181
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —01/5026/1943/2011

Постанова від 09.07.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 19.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Постанова від 24.04.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шипко В.В.

Ухвала від 29.03.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шипко В.В.

Постанова від 19.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 12.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 19.09.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні