Ухвала
від 13.10.2011 по справі 2-а-25/07
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д УКРАЇНИ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 жовтня 2011 року м. Київ К-22193/07

Колегія суддів Вищог о адміністративного суду Укр аїни у складі:

головуючого За їки М.М,

суддів Білуг и С.В.,

Гаман ка О.І.,

Ліпського Д.В.

Співака В.І.

розглянувши у попереднь ому судовому засіданні касац ійну скаргу ОСОБА_4 на пос танову Донецького апеляційн ого адміністративного суду в ід 22.10.2007 у справі за позовом ОС ОБА_4 до управління Міністе рства внутрішніх справ Украї ни в Луганській області, Голо вного управління Пенсійного фонду України в Луганській о бласті про перерахунок пенсі ї,

встановила:

У лютому 2007 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом д о управління Міністерства вн утрішніх справ України в Луг анській області, Головного у правління Пенсійного фонду У країни в Луганській області про перерахунок пенсії.

Постановою Лутугинського районного суду Луганської об ласті від 25.05.2007 позов ОСОБА_4 задоволено.

Постановою Донецького апе ляційного адміністративног о суду від 22.10.2007 скасовано рішен ня суду першої інстанції та у хвалено нову постанову, якою відмовлено у задоволенні по зовних вимог ОСОБА_4

У касаційній скарзі позива ч просить рішення судів попе редніх інстанцій скасувати, а справу направити до суду на новий розгляд в іншому скл аді суду.

Заслухавши доповідь судді - доповідача, колегія суддів в важає, що касаційна скарга за доволенню не підлягає, оскіл ьки рішення суду апеляційно ї інстанції постановлено з д одержанням норм матеріально го та процесуального права, п равова оцінка обставинам у с праві дана вірно, а доводи кас аційної скарги є необґрунтов аними і не дають підстав, які п ередбачені статтями 225-229 Кодек су адміністративного судочи нства України, для зміни чи ск асування судових рішень.

Судами попередніх інстан цій встановлено, що ОСОБА_4 проходив військову служб у в органах внутрішніх справ та 01.06.2001 був звільнений зі служ би і з цього ж часу позивачу була призначена пенсія за в ислугу років.

Згідно із частиною 3 статті 43 Закону України «Про пенсій не забезпечення військовос лужбовців, осіб рядового і на чальницького складу органів внутрішніх справ і деяких і нших осіб»в редакції чинній на момент призначення пенсі ї позивачам, пенсії особам оф іцерського складу, прапорщик ам і мічманам, військовослуж бовцям надстрокової служби т а військової служби за контр актом, особам начальницького і рядового складу органів вн утрішніх справ та членам їх с імей, обчислюються з грошово го забезпечення цих військов ослужбовців, осіб начальниць кого і рядового складу. При ць ому для обчислення їм пенсій враховуються відповідні окл ади за посадою, військовим чи спеціальним званням, процен тна надбавка за вислугу рокі в, надбавки за вчене звання і в чену ступінь, кваліфікацію і умови служби у порядку і розм ірах, установлених законодав ством.

Згідно з пунктом 3 Указу Пре зидента України №926/96 від 04.10.1996 «П ро умови грошового забезпече ння осіб рядового і начальни цького складу органів внутрі шніх справ», керівникам орга нів внутрішніх справ надаєть ся право, а не обов' язок у меж ах асигнувань, що виділяютьс я на утримання цих органів вс тановлювати: щомісячну допла ту особам, які мають право на п енсію за вислугу років і зали шені на службі в розмірі від 25 до 50%, надбавки за особливі умо ви служби, кваліфікацію, проф есійний ризик та виконання о собливо важливих завдань в р озмірі до 50% окладів грошового забезпечення, а також премію вати осіб рядового і начальн ицького складу органів внутр ішніх справ, відповідно до їх особистого вкладу в загальн і результати роботи в межах ф онду преміювання, без обмеже ння індивідуальних премій ма ксимальними розмірами.

Крім того, щомісячна доплат а особам, які мають право на пе нсію за вислугу років і залиш ені на службі в розмірі від 25 д о 50% грошового забезпечення, н е включається до складу грош ового забезпечення з якого п ризначається пенсія, оскільк и фактично сама є частиною пе нсії.

Оплата вищевказаних видів грошового забезпечення, від повідно до статті 51 пунктів 5, 6 Бюджетного кодексу України з дійснюється тільки в межах б юджетних асигнувань, встанов лених кошторисами органів вн утрішніх справ.

Враховуючи, що на момент зві льнення зі служби позивачу н е були встановленні надбавки доплати та підвищення, які ві н просить включити до складу грошового забезпечення для призначення пенсії позовні в имоги ОСОБА_4 задоволенню не підлягають.

Таким чином, судом апеляцій ної інстанції дана вірна пра вова оцінка обставин у справ і, правильно застосовані нор ми матеріального права при п рийнятті рішення, а тому каса ційну скаргу ОСОБА_4 необх ідно залишити без задоволенн я, а постанову Донецького апе ляційного адміністративног о суду від 22.10.2007 - без змін.

Відповідно до частини пер шої статті 220 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни суд касаційної інстанції перевіряє правильність заст осування судами першої та ап еляційної інстанції норм мат еріального та процесуальног о права, правової оцінки обст авин у справі і не може дослід жувати докази, встановлювати та визнавати доведеними обс тавини, що не були встановлен і в судовому рішенні, та виріш увати питання про достовірні сть того чи іншого доказу.

Керуючись статтями 220, 2201, 223, 224, 230 , 231 Кодексу адміністративного судочинства України, колегі я суддів -

ухвалила:

Касаційну скаргу ОСО БА_4 залишити без задоволен ня, а постанову Донецького ап еляційного адміністративно го суду від 22.10.2007 у справі за поз овом ОСОБА_4 до управління Міністерства внутрішніх спр ав України в Луганській обла сті, Головного управління Пе нсійного фонду України в Луг анській області про перераху нок пенсії - без змін.

Ухвала оскарженню не під лягає.

Головуючий М.М. Заїка

Судді С.В. Білуга

О.І. Гаманко

Д.В. Л іпський

В.І. Співак

Суддя М .М. Заїка

СудВищий адміністративний суд України
Дата ухвалення рішення13.10.2011
Оприлюднено24.01.2012
Номер документу20989935
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-25/07

Ухвала від 13.10.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 06.10.2011

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Заїка М.М.

Ухвала від 23.12.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гаманко О.І.

Ухвала від 20.12.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Гаманко О.І.

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

Ухвала від 08.06.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Федоров М.О.

Постанова від 12.09.2007

Адміністративне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Бонецький Л.Й.

Постанова від 06.08.2007

Адміністративне

Нижньосірогозький районний суд Херсонської області

Панкєєв В.М.

Постанова від 21.09.2007

Адміністративне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Лігус С.М.

Постанова від 09.10.2007

Адміністративне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Харабара І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні