Ухвала
від 30.01.2012 по справі 1977-2006
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.Р.Люк сембург/Річна, 29/11, к. 206

УХВАЛА

< Список (При необходимости выбрать) >

< Список (При необходимос ти выбрать) >

30.01.2012 Справа №2-6/1977-2006

За заявою Управління Пенсі йного фонду України в Чорном орському районі Автономної Р еспубліки Крим, смт.Чорномор ське,

до боржника Відкритого акц іонерного товариства «Чорно морське ремонтно-транспортн е підприємство», смт.Чорномо рське,

про визнання банкрутом

Суддя Шкуро В.М.

представники:

Від сторін - не з' явились , повідомлені належним чином .

Обставини справи: Упра вління ПФУ в Чорноморському районі АР Крим звернулось в г осподарський суд Автономної Республіки Крим з заявою про порушення справи про банкру тство ВАТ «Чорноморське ремо нтно-транспортне підприємст во», як неспроможного викона ти свої зобов' язання перед кредитором в сумі 92 685,12 грн.

Постановою господарського суду від 23.05.2005р. боржник визнан ий банкрутом, відкрита лікві даційна процедура строком на дванадцять місяців. Ліквіда тором банкрута призначено ар бітражного керуючого Яблонс ького В.В., який має відповідну ліцензію АБ №НОМЕР_2 від 14. 04.2005р.

Ухвалами господарського с уду строк ліквідаційної проц едури та повноважень ліквіда тора Яблонського В.В. неоднор азово продовжувався.

17.11.2011р. до господарського суд у надійшов звіт та ліквідаці йний баланс Відкритого акціо нерного товариства «Чорномо рське ремонтно-транспортне п ідприємство».

Ухвалою господарського су ду від 13.12.2011р. в затвердженні зв іту ліквідатора Яблонськог о В.В. та ліквідаційного балан су Відкритого акціонерного т овариства «Чорноморське рем онтно-транспортне підприємс тво» відмовлено, оскільки пр едставлений ліквідатором Яб лонським В.В. звіт не відповід ає вимогам статті 32 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом» (далі - Закон). Ліквідатора Яблонськ ого В.В. зобов' язано у строк д о 17.01.2012р. надати суду звіт, який б уде містити показники ліквід аційної маси (акти інвентари зації майна банкрута, яку згі дно звіту ліквідатора було п роведено 26-27 травня 2005р.), догово ри купівлі-продажу та акти пр иймання-передачі інших, окрі м об' єктів нерухомості, об' єктів ліквідаційної маси (ви робничого обладнання, залишк ів товарно-матеріальних цінн остей на складі тощо), ліквіда ційний баланс із заповненим розділом «Актив», який би від ображав реалізацію об' єкті в ліквідаційної маси банкрут а, довідку про рух грошових ко штів на ліквідаційному рахун ку за весь період ліквідації .

Проте, ліквідатором Яблонс ьким В.В. вимоги викладені в ух валі господарського суду від 13.12.2011р. у встановлений строк не виконані, приведений у відпо відність звіт та ліквідаційн ий баланс суду не представле ний.

Ухвалою господарського су ду від 18.01.2012р. призначено судове засідання про затвердження звіту та ліквідаційного бала нсу Відкритого акціонерного товариства «Чорноморське ре монтно-транспортне підприєм ство» та вдруге зобов' язано ліквідатора Яблонського В.В . надати суду звіт, який відпов ідає вимогам статті 32 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом».

Ліквідатор в судове засіда ння не з'явився, вимоги виклад ені в ухвалі господарського суду від 18.01.2012р. вдруге не викон ав, приведений у відповідніс ть звіт та ліквідаційний бал анс суду не представив.

Згідно ч.1 ст.32 Закону після з авершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор пода є до господарського суду зві т та ліквідаційний баланс.

Частиною 2 статті 22 Закону вс тановлено, що строк ліквідац ійної процедури не може пере вищувати дванадцять місяців . Господарський суд може прод овжити цей строк на шість міс яців, якщо інше не передбачен о цим Законом.

З системного аналізу навед ених норм слідує, що ліквідат ор зобов' язаний здійснити у сі дії спрямовані на ліквіда цію боржника саме у строк лік відаційної процедури. У виня ткових випадках, за наявност і поважних причин які унемож ливлюють складання та подачу звіту і ліквідаційного бала нсу, суд за клопотанням лікві датора, або комітету кредито рів може продовжити строк лі квідаційної процедури на шіс ть місяців.

В порушення вищезазначени х норм ліквідатором Відкрито го акціонерного товариства « Чорноморське ремонтно-транс портне підприємство» Яблонс ьким В.В. на протязі більше шес ти років не здійснені усі дії спрямовані на ліквідацію бо ржника. Більш того, до цього ча су ліквідатором не подано до суду клопотання про продовж ення строку ліквідаційної пр оцедури банкрута із зазначен ням причин, що перешкоджають завершенню ліквідаційної пр оцедури.

Вказане є свідченням ненал ежного виконання арбітражни м керуючим Яблонським В.В. обо в' язків ліквідатора, його і гнорування наведених припис ів Закону.

Таке ставлення арбітражно го керуючого Яблонського В.В . до виконання своїх обов' яз ків ліквідатора банкрута вед е до невиправданого затягува ння ліквідаційної процедури .

Частиною 6 статті 3-1 Закону на арбітражного керуючого покл адається обов' язок при реал ізації ним своїх прав і обов' язків діяти сумлінно та розу мно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Відповідно до частини 9 стат ті 3-1 Закону невиконання чи не належне виконання обов' язк ів, покладених на арбітражно го керуючого згідно з цим Зак оном, є підставою для усуненн я арбітражного керуючого від виконання ним своїх обов' я зків.

За таких обставин суд прихо дить до висновку про неналеж не виконання арбітражним кер уючим Яблонським В.В. покладе них на нього згідно Закону об ов' язків, що дає підстави дл я усунення його від виконанн я обов' язків ліквідатора ВА Т «Чорноморське ремонтно-тра нспортне підприємство».

Частиною 8 статті 16 Закону до компетенції комітету кредит орів віднесено прийняття ріш ення про звернення до господ арського суду з клопотанням про призначення нового арбіт ражного керуючого (розпорядн ика майна, керуючого санаціє ю, ліквідатора).

З метою створення належних умов для реалізації комітет ом кредиторів права на внесе ння пропозиції господарсько му суду стосовно кандидатури ліквідатора, суд встановлює час для проведення зборів ко мітету кредитів і прийняття відповідного рішення.

Водночас, позаяк усунення а рбітражного керуючого Яблон ського В.В. від виконання ним о бов' язків ліквідатора без о дночасного призначення лікв ідатором іншого арбітражног о керуючого означатиме те, що процедура банкрутства залиш иться у відсутності особи, як а організовує її здійснення, суд вважає за можливе викона ння повноважень ліквідатора тимчасово залишити за арбіт ражним керуючим Яблонським В .В. до прийняття рішення коміт етом кредиторів щодо іншої к андидатури арбітражного кер уючого для призначення лікві датором банкрута.

Вступна і резолютивна част ини ухвали оголошені в судов ому засіданні 30 січня 2012 року.

Повний текст ухвали складе но 06 лютого 2012 року.

На підставі викладеного, ке руючись статтею 3-1 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкротом», статте ю 86 Господарського процесуал ьного кодексу України суд -

УХВАЛИВ:

Арбітражного керуючого Яб лонського Володимира Володи мировича (АДРЕСА_1, іденти фікаційний номер НОМЕР_1) усунути від виконання обов' язків ліквідатора Відкритог о акціонерного товариства «Ч орноморське ремонтно-трансп ортне підприємство».

Виконання обов' язків лік відатора Відкритого акціоне рного товариства «Чорноморс ьке ремонтно-транспортне під приємство» тимчасово до приз начення ліквідатора залишит и за арбітражним керуючим Яб лонським В.В.

Судове засідання по виріше нню питання про призначення ліквідатором Відкритого акц іонерного товариства «Чорно морське ремонтно-транспортн е підприємство» іншого арбіт ражного керуючого призначит и на 21 лютого 2012 року на 10 годин 00 хвилин.

Комітету кредиторів до 21 лю того 2012 року погодити на своїх зборах та представити госпо дарському суду кандидатуру а рбітражного керуючого для пр изначення у справі №2-6/1977-2006 про банкрутство Відкритого акці онерного товариства «Чорном орське ремонтно-транспортне підприємство» ліквідатором з відповідною заявою на учас ть у справі.

Суддя Господарсько го суду

Автономної Республіки Кр им Шку ро В.М.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення30.01.2012
Оприлюднено08.02.2012
Номер документу21280232
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1977-2006

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.М. Шкуро

Ухвала від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

Ухвала від 13.12.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

Ухвала від 08.11.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

Ухвала від 26.10.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Шкуро В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні