Постанова
від 07.02.2012 по справі 44/379-б
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

01601, м.Київ, пров. Рильський, 8 т. (044) 278-46-14

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.02.2012 № 44/379-б

Київський апеляційний гос подарський суд у складі коле гії суддів:

головуючого: Верхов ця А.А.

суддів: Іоннікової І .А.

Коротун О.М.

За участю представників :

Ліквідатор - Басканов О. В.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні апеляційн у скаргу

Державної податкової інсп екції у Печерському районі м .Києва

на ухвалу господарського с уду міста Києва від 07.12.2011

у справі № 44/379-б (Чеберяк П.П.

за заявою Товариства з об меженою відповідальністю "Ла кпом"

до Товариства з о бмеженою відповідальністю Т ОВ "Ля Фам Моделс"

про визнання банк рутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарськог о суду м. Києва від 20.07.2010р. визнан о банкрутом Товариство з обм еженою відповідальністю «Ля Фам Моделе» (м. Київ. пров. Ново печерський 19/3, код ЄДРПОУ 32308273;) т а відкрито ліквідаційну проц едуру. Ліквідатором банкрута призначено арбітражного кер уючого Баскакова Олександра Віталійовича (Ліцензія Держ авного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 від 01.06.2007р.).

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 07.12.2011 року було за тверджено звіт ліквідатора т а ліквідаційний баланс ТОВ « ЛЯ ФАМ МОДЕЛС», провадження у справі припинено.

Державна податкова інспек ція у Печерському районі м. Ки єва не погоджуючись з зазнач еною ухвалою господарського суду подала апеляційну скар гу з вимогою скасувати ухвал у та направити справу на нови й розгляд до суду першої інст анції.

Скаржник в апеляційній ска рзі зазначає, що неплатоспро можність боржника доведена не була, оскільки підприємст во протягом своєї діяльності звітує вчасно, що свідчить п ро ведення товариством фінан сового господарської діяльн ості із значними оборотними коштами.

В судове засідання предста вники ініціюючого кредитора та скаржника, незважаючи на т е, що про час та місце судового засідання повідомлялися нал ежним чином, так і не з”явилис я, не повідомивши суд про прич ини своєї неявки. Враховуючи , що в справі достатньо матері алів, апеляційна інстанція в важає за можливе розглянути апеляційну скаргу без участі вказаних представників.

Розглянувши доводи а пеляційної скарги, дослідивш и матеріали справи, судова

колегія Київського апеляц ійного господарського суду д ійшла висновку про те, що апел яційна скарга не підлягає за доволенню, виходячи з наступ ного.

Згідно ст.41 ГПК України госп одарські суди розглядають сп рави про банкрутство у поряд ку провадження, передбаченом у цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом".

Згідно до абзацу 1 частини 1 с татті 32 Закону України "Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом", після завершення усіх розрахунків з кредитор ами ліквідатор подає до госп одарського суду звіт та лікв ідаційний баланс, до якого до даються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її і нвентаризації); відомості пр о реалізацію об'єктів ліквід аційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-п родажу; копії договорів купі влі-продажу та акти прийманн я - передачі майна; реєстр вимо г кредиторів з даними про роз міри погашених вимог кредито рів; документи, які підтвердж ують погашення вимог кредито рів.

Відповідно до абзацу 2 части ни 1 статті 32 вказаного Закону , господарський суд після зас луховування звіту ліквідато ра та думки членів комітету к редиторів або окремих кредит орів виносить ухвалу про зат вердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

З поданого ліквідатором зв іту вбачається, що з метою вия влення майна чи інших активі в банкрута, ліквідатором бул и направлені запити до компе тентних органів, зокрема до Г оловного міжрегіонального у правління статистики у м. Киє ві, Державної комісії з цінни х паперів та фондового ринку , Управління державної автом обільної інспекції Головног о управління Міністерства вн утрішніх справ України, Держ авної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва, І нспекції державного технічн ого нагляду, Державний депар тамент інтелектуальної влас ності, Відділу державної вик онавчої служби Печерського р айонного управління юстиції у м. Києві. Одержані ліквідато ром відповіді від зазначених органів свідчать про відсут ність у банкрута майнових ак тивів які належать йому на пр аві власності або повного го сподарського відання та які можуть бути включенні до лік відаційної маси.

В ході проведення ліквідац ійної процедури ліквідаторо м було виявлено залишок кошт ів на рахунку боржника в ПАТ « Старокиївський Банк»у розмі рі 12 грн. 52 коп., а також наступне майно:

- земельну ділянку (кад астровий номер 8000000000:76:017:001) загаль ною площею 0,0973 га, для експлуат ації та обслуговування об' є кта торгівлі, що розташована за адресою: м. Київ, пров. Тарас а Шевченка, 3. Відповідно до ви сновку Товариства з обмежено ю відповідальністю «Інститу ту геодезії та землеустрою»п ро оцінку майна від 15.07.2011р. варт ість вказаної земельної діля нки становить 14 133 000 грн. 00 коп.;

- нежитлову будівлю то ргового павільйону з відкрит ою верандою, загальною площе ю 365,0 кв.м., що розташована за адр есою: м. Київ пров. Тараса Шевч енка, 3. Відповідно до висновку про оцінку майна, складеного Приватним підприємством «Ки ївська оціночна група»від 15.07 .2011р. вартість вказаного майна становить 1 246 000 грн. 00 коп.;

- нежитлову будівлю за гальною площею 1 116,3 кв.м. що розт ашована за адресою: м. Дніпроп етровськ, площа Петровського 5. Відповідно до висновку про оцінку майна, складеного При ватним підприємством «Київс ька оціночна група»від 15.07.2011р. й ого вартість становить 9 356 000 гр н. 00 коп

Виявлене ліквідатором май но банкрута було включене до ліквідаційної маси та реалі зоване.

Загальна сума від реалізац ії майна банкрута становить 27 208 500 грн. 00 коп.

В результаті виявлення май на банкрута та його реалізац ії, ліквідатором було частко во погашено кредиторську заб оргованість перед ініціюючи м кредитором - Товариством з обмеженою відповідальністю "ЛАКПОМ" на загальну суму 27 077 456 грн. 52 коп. Інша частина кредит орських вимог на суму 9 222 668 грн . 48 коп. за недостатністю майна банкрута залишилась непога шеною.

Відповідно до ч. 6 ст. 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»за клопотанням ліквідатора у р азі виявлення ним майна відс утнього боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про прип инення процедури ліквідації , передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судов их процедур у справі про банк рутство, передбачених цим За коном.

Вищий господарський суд Ук раїни в постанові № 01-10/1752 від 02.03.2 005р. вказує, що за наявності май на суд переходить до загальн их судових процедур у справі про банкрутство у зв'язку з не обхідністю формування повно цінного пасиву боржника шлях ом виявлення всіх кредиторів боржника через публікацію о голошення в офіційному друко ваному органі, оскільки спро щена процедура банкрутства о бмежує участь у справі інших кредиторів, крім тих, що були відомі ліквідатору.

Враховуючи те, що ліквідато ром була здійснена публікаці я в офіційному друкованому о ргані з метою виявлення всіх кредиторів банкрута у спосі б, передбачений ст. 14 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом», який встановлений для загальної процедури банкрутства, а так ож те, що вартості виявленого ліквідатором майна банкрута недостатньо для повного зад оволення вимог кредиторів у справі № 44/379-б, ліквідатор не по давав до суду клопотання про перехід до загальних процед ур у справі про банкрутство Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Ля Фам Моделс".

Згідно статті 25 Закону Укра їни “Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом” основни м завданням ліквідатора в пр оцесі банкрутства є формуван ня ліквідаційної маси та зад оволення вимог кредиторів за рахунок реалізації майна ба нкрута. Так, зокрема статтею 25 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника” визначено, що ліквідат ор реалізує майно банкрута д ля задоволення вимог, включе них до реєстру вимог кредито рів, у порядку, передбаченому цим Законом.

Станом на дату затвердженн я ліквідаційного балансу Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Ля Фам Моделс" лікві датором було здійснено всі л іквідаційні процедури згідн о статті 25 Закону України “Про відновлення платоспроможно сті боржника”, виявлено та ре алізовано майно боржника та частково задоволені вимоги к редитора.

Статтею 32 Закону визначені випадки завершення ліквідац ійної процедури, зокрема час тиною другою вказаної статті Закону визначено, що, якщо за результатами ліквідаційног о балансу після задоволення вимог кредиторів не залишило ся майна, господарський суд в иносить ухвалу про ліквідаці ю юридичної особи - банкрута.

Відповідно до положень ч.6 с т. 31 Закону України “Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом” всі кредиторські вим оги до банкрута - Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Ля Фам Моделс", які не були за доволені за недостатністю ма йна банкрута, вважаються пог ашеними.

Враховуючи викладене вище , а також те, що майнових актив ів банкрута для задоволення вимог кредиторів в повному о бсязі не достатньо, судом пер шої інстанції було вірно виз нано боржника банкрутом, зві т ліквідатора та ліквідаційн ий баланс представлені суду, виконані всі необхідні дії н а стадії ліквідації банкрута , передбачені Законом Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”, наявні вс і підстави ліквідувати банкр ута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ля Фам Мод елс".

Зідно зі ст. 33 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни кожна сторона повинна д овести ті обставини, на які во на посилається, як на підстав у своїх вимог і заперечень.

Таким чином, місцевим госпо дарським судом було повністю з'ясовано всі обставини спра ви та надано їм правильну юри дичну оцінку. Порушень норм м атеріального чи процесуальн ого права, які б могли призвес ти до зміни чи скасування Ухв али від 07.12.2011 по даної справі, с удовою колегією не встановле но.

Керуючись Законом України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", ч. 2 ст. 41 , ст. ст . 99, 101 - 105 Господарського процесу ального кодексу України, апе ляційний господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Апеляційну скаргу Державної податкової інспек ції у Печерському районі м.Ки єва залишити без задоволенн я, а ухвалу господарського су ду м. Києва від 07.12.2011 року у справ і № 44/379-б - без змін.

2. Справу № 44/379-б повернути до г осподарського суду м. Києва.

Головуючий суддя Верховець А.А.

Судді Іоннікова І.А.

Коро тун О.М.

Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено15.02.2012
Номер документу21400267
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —44/379-б

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 04.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 19.11.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шипко В.В.

Постанова від 02.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 21.09.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 16.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 07.02.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Ухвала від 19.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні