Ухвала
від 20.02.2012 по справі 23/5009/7710/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

20.02.12 Справ а № 23/5009/7710/11

Господарський суд у складі судді Шевченко Т.М .,

за участю представників ст орін:

від кредитора (ліквідатора ) - ОСОБА_1, дов. № 16 від 12.12.11;

від боржника - не з' явився;

розглянувши поданий лікві датором звіт та ліквідаційни й баланс у справі № 23/5009/7710/11

за заявою - Товариства з обм еженою відповідальністю «Ін іціатива»(49017, м. Дніпропетровс ьк, вул. Пугачова, 20, ідентифіка ційний код юридичної особи - 31958853, адреса для листування: 49051, м. Дніпропетровськ, вул. Жу рналістів, 1)

до боржника - Приватного п ідприємства «Рожевий сад»(69039 , м. Запоріжжя, вул. Глісерна, 14, і дентифікаційний код юридичн ої особи - 19149934)

про визнання банкрутом,

ліквідатор - ТОВ «Ініціат ива»,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарськог о суду Запорізької області в ід 14.12.2011 р. у справі № 23/5009/7710/11 визнан о банкрутом Приватне підприє мство «Рожевий сад», відкрит о ліквідаційну процедуру, лі квідатором банкрута признач ено ТОВ «Ініціатива», зобов' язано ліквідатора, відповідн о до приписів ч. 5 ст. 52 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом», пові домити про визнання відсутнь ого боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відс утнього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута, зобов' язано лі квідатора здійснити ліквіда ційну процедуру згідно із За коном України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом»та за результатами провед еної роботи подати до господ арського суду звіт про свою д іяльність та ліквідаційний б аланс для затвердження.

23.01.2012 р. ліквідатором подано н а затвердження суду звіт лік відатора та ліквідаційний ба ланс банкрута.

Для заслуховування звіту л іквідатора, розгляду ліквіда ційного балансу, реєстру вим ог кредиторів, документів, що підтверджують проведення лі квідаційної процедури, ухвал ою від 24.01.2012 р. призначено судов е засідання на 13.02.2012 р.

Розгляд справи здійснював ся без застосування технічни х засобів фіксування судовог о процесу.

У судовому засіданні 13.02.2012 р. р озгляд звіту відкладено до 20.0 2.2012 р.

Заслухавши звіт ліквідато ра, дослідивши подані докуме нти, господарський суд вважа є за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційни й баланс.

Відповідно до ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»(д алі за текстом - Закон про ба нкрутство) ліквідатор письмо во повідомляє про визнання г осподарським судом відсутнь ого боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відс утнього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання пов ідомлення можуть направити л іквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів ст. 25 та с т. 52 Закону про банкрутство в л іквідаційній процедурі лікв ідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійсн ює пошук майна та будь-яких ак тивів підприємства-банкрута , в тому числі можливих активі в боржника по реєстрах обтяж ень.

Згідно із ст. 32 Закону про бан крутство після завершення ус іх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс, до якого додаю ться: показники виявленої лі квідаційної маси (дані її інв ентаризації); відомості про р еалізацію об'єктів ліквідаці йної маси з посиланням на укл адені договори купівлі-прода жу; копії договорів купівлі-п родажу та акти приймання-пер едачі майна; реєстр вимог кре диторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджуют ь погашення вимог кредиторів .

Господарський суд після за слуховування звіту ліквідат ора та думки членів комітету кредиторів або окремих кред иторів виносить ухвалу про з атвердження звіту ліквідато ра та ліквідаційного балансу .

Отже, законодавством перед бачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору в чинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатк ів до звіту ліквідатора, які п одаються суду разом із зазна ченим звітом та є предметом д ослідження в судовому засіда нні за підсумками ліквідацій ної процедури, яке проводить ся за участю кредиторів (комі тету кредиторів); подання зві ту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором з а наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Якщо за результатами лікві даційного балансу після задо волення вимог кредиторів не залишилося майна, господарсь кий суд виносить ухвалу про л іквідацію юридичної особи - б анкрута. Копія цієї ухвали на правляється органу, який зді йснив державну реєстрацію юр идичної особи - банкрута, та ор ганам державної статистики д ля виключення юридичної особ и з Єдиного державного реєст ру підприємств та організаці й України, а також власнику (ор гану, уповноваженому управля ти майном), органам державної податкової служби за місцез находженням банкрута (ч. 2 ст. 32 Закону про банкрутство).

Якщо ліквідатор не виявив м айнових активів, що підлягаю ть включенню до ліквідаційно ї маси, він зобов'язаний подат и господарському суду ліквід аційний баланс, який засвідч ує відсутність у банкрута ма йна (ч. 5 ст. 32 Закону про банкрут ство).

Виходячи з поданих ліквіда тором документів, встановлен о, що ним повідомлено про визн ання господарським судом від сутнього боржника банкрутом наступних відомих та потенц ійних кредиторів: УПФУ в Лені нському районі м. Дніпропетр овська; УПФУ в Жовтневому рай оні м. Запоріжжя; ДПІ у Ленінсь кому районі м. Дніпропетровс ька; ДПІ у Жовтневому районі м . Запоріжжя; Ленінську районн у виконавчу дирекцію Дніпроп етровського обласного відді лення Фонду соціального стра хування з тимчасової втрати працездатності; Запорізьке о бласне відділення виконавчо ї дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової вт рати працездатності; Відділе ння виконавчої дирекції Фонд у соціального страхування ві д нещасних випадків на вироб ництві та професійних захвор ювань України в м. Запоріжжі; З апорізьке обласне відділенн я Фонду соціального захисту інвалідів, Запорізький міськ ий центр зайнятості Запорізь кого обласного центру зайнят ості; Ленінський районний це нтр зайнятості (м. Дніпропетр овськ); ПАТ «ЕК «Дніпроенерго »(м. Дніпропетровськ), ВАТ «Зап оріжжяобленерго», ПАТ «Запор іжгаз», Концерн «Міські тепл ові мережі»; МКП «Міські тепл ові мережі»(м. Дніпропетровс ьк).

З вимогами до боржника звер нулась ДПІ у Ленінському рай оні м. Дніпропетровська.

Ліквідатором до реєстру ви мог кредиторів включено вимо ги ініціюючого кредитора в с умі 10 800, 00 грн. та вимоги ДПІ у Лен інському районі м. Дніпропет ровська у розмірі 1 970,73 грн.

З метою виявлення майна бан крута ліквідатором здійснен о запити до органів реєстрац ії речових прав на майно, а сам е: Інспекції державного техн ічного нагляду Дніпропетров ської обласної державної адм іністрації; Інспекції держав ного технічного нагляду Запо різької обласної державної а дміністрації; ВРЕР ДАІ ГУМВС України в Запорізькій облас ті; ВРЕР ДАІ ГУМВС України в Дн іпропетровській області; ОП «Запорізьке міжміське бюро т ехнічної інвентаризації», Уп равління Держкомзему у м. Зап оріжжі.

Згідно з відповідями вказа них органів за банкрутом не з ареєстровано ані рухомого (т ранспортних засобів, сільськ огосподарської техніки), ані нерухомого майна (приміщень , будівель, земельних ділянок тощо).

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців станом на 10.02.2012 р. бан крут засновником (учасником) юридичних осіб не значиться .

Згідно з інформацією держа вних органів, які реєструють обтяження (заборону відчуже ння) рухомого та нерухомого м айна, не було виявлено застав них кредиторів боржника та м ожливих активів боржника по реєстрах обтяжень.

За довідкою Центрального в ідділення ПАТ «Банк Кредит Д ніпро»м. Дніпропетровська ра хунок банкрута закрито 23.07.2004 р.

На запит ліквідатора Жовтн евий ВДВС Запорізького МУЮ т а Ленінський ВДВС Дніпропетр овського МУЮ повідомили про відсутність відкритих викон авчих проваджень відносно ба нкрута - ПП «Рожевий сад».

Всі здійснені ліквідаторо м запити та отримані відпові ді досліджено та приєднано д о матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконано обов'язки по ви явленню кредиторів банкрута та розшуку майна (активів) бан крута.

Як свідчать матеріали спра ви та відображено у реєстрі в имог кредиторів, банкрут має заборгованість перед ТОВ «І ніціатива»в сумі 10 800,00 грн. - ви моги четвертої черги задовол ення, та перед ДПІ у Ленінсько му районі м. Дніпропетровськ а в сумі 1 970,73 грн. - вимоги шост ої черги задоволення.

За результатами пошуку лік відатором майна у банкрута в ідсутні майнові активи та гр ошові кошти, за рахунок яких м ожливо погасити кредиторськ у заборгованість. Поданий лі квідатором ліквідаційний ба ланс засвідчує відсутність у банкрута майна.

Будь-яких інших заяв з креди торськими вимогами до банкру та ліквідатору та господарсь кому суду не надходило.

Слід зазначити, що за підсум ками ходу ліквідаційної проц едури вбачається, що ліквіда тором вчинено належні дії по виявленню активів та пасиві в боржника, доведено неможли вість відновлення платоспро можності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів та необхідність його ліквід ації. Вказані висновки про вс тановлені обставини відпові дають дійсності та підтвердж уються достовірними доказам и, дослідженими в судовому за сіданні та долученими до спр ави.

Дійшовши висновку, що під ча с проведення ліквідаційної п роцедури ліквідатор здійсни в всі заходи з ліквідації бан крута, виконав всі вимоги Зак ону про банкрутство, встанов ивши, що у банкрута відсутні а ктиви, необхідні для повного задоволення вимог кредитора , суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційни й баланс банкрута затвердити .

Пунктом 6 ч. 1 ст. 40 Закону про б анкрутство передбачено, що г осподарський суд припиняє пр овадження у справі про банкр утство, якщо: затверджено зві т ліквідатора в порядку, пере дбаченому статтею 32 цього Зак ону.

Таким чином, оскільки за рез ультатами ліквідаційного ба лансу у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можли ве погашення кредиторських в имог, підприємницька діяльні сть банкрута припинена, його необхідно ліквідувати, а про вадження у справі припинити.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»ви моги, не задоволені за недост атністю майна, вважаються по гашеними.

Стосовно клопотання ДПІ у Л енінському районі м. Дніпроп етровська від 20.01.2012 р. суд зазна чає наступне.

Згідно з приписами ч. 5 ст. 52 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м»ліквідатор письмово повід омляє про визнання господарс ьким судом відсутнього боржн ика банкрутом усіх відомих й ому кредиторів відсутнього б оржника, ті в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатор у свої заяви з вимогами до бан крута.

Оскільки кредитор в силу ст . ст. 25, 52 Закону про банкрутство зобов'язаний в місячний терм ін з дня отримання повідомле ння про визнання боржника ба нкрутом заявити грошові вимо ги до банкрута, то державна по даткова інспекція повинна в цей термін здійснити позапла нову перевірку банкрута.

Зазначена правова позиція викладена в листі Вищого гос подарського суду України від 05.02.2010 р. N 05-06/520/78.

На час розгляду звіту лікві датора (20.02.2012 р.) місячний строк, в межах якого податковий орга н зобов' язаний провести пер евірку, сплинув, вимоги ДПІ у Л енінському районі м. Дніпроп етровська в сумі 1 970,43 грн. включ ено до реєстру вимог кредито рів.

За таких обставин, суд не вб ачає підстав для надання под атковому органу додаткового часу для проведення перевір ки юридичної особи-банкрута.

Також суд не вбачає підстав для зобов' язання ліквідато ра ТОВ «Ініціатива»надати по датковому органу документи ф інансово-господарської звіт ності і бухгалтерського облі ку банкрута ПП «Рожевий сад» , оскільки провадження у спра ві здійснюється за спрощеною процедурою - банкрутство ві дсутнього боржника, в якій пе редача посадовими особами ба нкрута бухгалтерської та інш ої документації, печаток і шт ампів не відбувається, так як боржник фактично відсутній.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 5, 31, 32, 40, 52 Закону Укр аїни «Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом», ст.ст. 4 1, 45 , 86 Господарського процесуа льного кодексу України, госп одарський суд Запорізької об ласті

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та лікві даційний баланс банкрута зат вердити.

Банкрута - Приватне підпр иємство «Рожевий сад»(69039, м. За поріжжя, вул. Глісерна, 14, ідент ифікаційний код юридичної ос оби - 19149934) - ліквідувати.

Провадження у справі припи нити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Завірені примірники ухвал и надіслати: ліквідатору (кре дитору ТОВ «Ініціатива»); кре дитору (ДПІ у Ленінському рай оні м. Дніпропетровська); держ авному реєстратору виконавч ого комітету Запорізької міс ької ради; Жовтневому ВДВС За порізького МУЮ; Головному уп равлінню статистики у Запорі зькій області; Головному упр авлінню юстиції в Запорізькі й області.

Суддя Т.М. Ше вченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено24.02.2012
Номер документу21487546
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —23/5009/7710/11

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 28.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 12.06.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 29.01.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 14.01.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 26.12.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 06.09.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 30.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 02.04.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

Ухвала від 20.02.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні