Постанова
від 27.02.2012 по справі 5006/42/15б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАР СЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНА ННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.02.12 р. Справа № 5006/42/15б/2012

за заявою боржника Товари ства з обмеженою відповідаль ністю „Торговий будинок «СХІ Д - ПРОФІТ», м.Донецьк

про визнання банкрутом

Суддя О.В.Попов

Представники:

від боржника: Гіда О.C. - голо ва ліквідаційної комісії

Ухвалою від 14.02.12 за заяво ю Товариства з обмеженою від повідальністю „Торговий буд инок «СХІД - ПРОФІТ”, м.Донецьк господарським судом Донець кої області відносно нього п орушена справа про банкрутст во по ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

У ході розгляду справи госп одарський суд встановив:

Протоколом загальних збор ів учасників Товариства з об меженою відповідальністю «Т орговий будинок «СХІД - ПРО ФІТ», м.Донецьк від 17.10.11 прийнят о рішення про ліквідацію тов ариства та створено ліквідац ійну комісію.

Господарському суду надан а довідка з Єдиного державно го реєстру юридичних та фізи чних осіб - підприємців (над алі реєстр) станом на 16.01.12 із зап исом №5 від 28.10.11 про внесення ріш ення засновників (учасників) юридичної особи або уповнов аженого ним органу щодо прип инення юридичної особи.

Відповідно до п.4 ст. 17 Закону України “Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців” да ні про перебування юридичної особи в процесі припинення п овинні міститись в Єдиному д ержавному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підп риємців. Згідно п. 1 ст.18 вказан ого закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру , були внесені до нього, то т акі відомості вважаються до стовірними і можуть бути в икористані в спорі з третьо ю особою, доки до них не внесен о відповідних змін.

Таким чином надані боржник ом відомості з реєстру є нале жним та достатнім доказом об ставин щодо припинення боржн иком підприємницької діяльн ості.

Крім того, відповідно до вим ог ч.4 ст.105 ЦК України у Бюлетен і державної реєстрації №195 (30) в ід 08.11.11 було надане оголошення про припинення юридичної ос оби.

В передбачений законом стр ок із заявою з вимогами до бор жника звернувся наступний кр едитор: ВАТ «Новокаховський завод плавлених сирів», м.Тав рійськ.

У ході роботи ліквідаційно ї комісії виявлена недостатн ість активів боржника для по гашення вимог перед кредитор ами.

Відповідно до вимог ч. 1 ст.111 Ц К України ліквідаційна коміс ія після закінчення строку д ля пред'явлення вимог кредит орами складає проміжний лікв ідаційний баланс, який місти ть відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідує ться перелік пред'явлених кр едиторами вимог, а також про р езультати їх розгляду. Промі жний ліквідаційний баланс за тверджується учасниками юри дичної особи або органом, яки й прийняв рішення про ліквід ацію юридичної особи.

Так, на виконання вимог ч. 1 с т. 111 ЦК України після закінчен ня строку для пред' явлення вимог кредиторів ліквідацій ною комісією складений промі жний ліквідаційний баланс, я кий затверджений загальними зборами учасників Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Торговий дім «СХІД - ПРО ФІТ», м.Донецьк (протокол №8/12 ві д 08.01.12).

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м.До нецька 07.12.11 повідомлена про те , що згідно з протоколом від 17.10 .11 учасниками Товариства з обм еженою відповідальністю «То рговий будинок «СХІД - ПРОФ ІТ», м.Донецьк прийнято рішен ня про ліквідацію товариства та створено ліквідаційну ко місію.

Згідно з відомостями надан ими боржником та доданими до заяви документами, а саме: бал ансом підприємства станом на 31.12.11 - фінансовий стан характер изується неплатоспроможніс тю, кредиторська заборговані сть, що неоспорюється склада є 45811,93тис.грн. (безспірна заборг ованість, підтверджена рішен ням господарського суду Доне цької області від 08.07.10).

За матеріалами справи акти ви боржника складаються з гр ошових коштів на суму 172,13грн. т а дебіторської заборгованос ті у розмірі 20035,23тис.грн.

Таким чином, кредитор ська заборгованість не може бути погашена внаслідок недо статності майнових активів б оржника.

Як вбачається з матеріалів справи та підтверджується н аданими документами голова л іквідаційної комісії зверну вся до господарського суду і з заявою про порушення справ и про банкрутство, за правила ми ст.51 Закону України «Про ві дновлення платоспроможност і боржника або визнання його банкрутом» у межах строку, пе редбаченого ч. 4 ст. 105 ЦК Україн и.

Враховуючи викладене, госп одарський суд на підставі по даних матеріалів справи та п риписів чинного законодавст ва, дослідивши матеріали спр ави та оцінивши подані доказ и, дійшов висновку про наявні сть достатніх підстав для ви знання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури відповідно до вимог З акону України «Про відновлен ня платоспроможності боржни ка або визнання його банкрут ом».

Відповідно до п. 2 ст. 51 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом» обов' язки ліквідатора можу ть бути покладені на голову л іквідаційної комісії (ліквід атора) незалежно від наявнос ті в нього ліцензії.

За обставинами справи гос подарський суд, відповідно д о вказаних приписів закону в изнає за можливе покласти об ов' язки ліквідатора на голо ву ліквідаційної комісії Гід у О.C.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 22-34, 51 Закону України „П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом”, господарськ ий суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом бо ржника - Товариство з обмеж еною відповідальністю «Торг овий будинок «СХІД - ПРОФІТ », м.Донецьк (код ЄДРПОУ 36103060), що з ареєстроване за адресою: 83005, До нецька область, м.Донецьк, Ле нінський район, вул. Купріна, б уд. 1А.

2. Відкрити ліквідацій ну процедуру строком на 6 міся ців до 27.06.12.

3. Покласти обов' язки ліквідатора Товариства з об меженою відповідальністю «Т орговий будинок «СХІД - ПРО ФІТ», м.Донецьк на голову лікв ідаційної комісії Гіду Ольгу Сергіївну (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АД РЕСА_1).

4. Ліквідатору у 5 денни й термін опублікувати оголош ення про визнання боржника б анкрутом і відкриття ліквіда ційної процедури в офіційних друкованих органах, з зазнач енням відомостей передбачен их п. 5 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

5. Ліквідатору до закін чення ліквідаційної процеду ри представити до суду звіт т а ліквідаційний баланс с дод аними документами, передбаче ними ст. 32 Закону України „Про відновлення платоспроможно сті боржника або визнання йо го банкрутом”.

Суддя Попов О.В.

Вик тел.

Надруковано примірників - : господарському суду Донец ької області - , сторонам - .

Дата ухвалення рішення27.02.2012
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21678891
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5006/42/15б/2012

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

Постанова від 04.12.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк В. Я.

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Погребняк В. Я.

Постанова від 11.10.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 17.09.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 27.09.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 21.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Заріцька А.О.

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Мартюхіна Н.О.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

Ухвала від 24.07.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Попов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні