Ухвала
від 06.03.2012 по справі 2а-1097/12/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної за яви без руху

06 березня 2012 року Справа № 2а-1097/12/1070

Суддя Київського окруж ного адміністративного суду Харченко С.В., розглянувши

позовну заяву

до

третя особа: 1) Колективного сі льськогосподарського підпр иємства ім . Т.Г. Шевченка

2) ОСОБА_1

державного реєстратора Пе реяслав-Хмельницької районн ої державної адміністрації К иївської області Свиридов а Ігоря Петровича,

Державна реєстраційна слу жба України,

про визнання дій неправомірн ими та зобов`язання вчинити п евні дії,

ВСТАНОВИВ:

Колективне сільськогосп одарське підприємство ім. Т.Г . Шевченка, ОСОБА_1 звернул ись до суду з позовом до держа вного реєстратора Переяслав-Хмельницько ї районної державної адмініс трації Київської області С виридова Ігоря Петровича, т ретя особа: Державна реєстра ційна служба України, про виз нання дій відповідача неправ омірними та зобов`язання вчи нити певні дії.

Статтею 107 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни передбачено, що суддя післ я одержання позовної заяви з `ясовує, зокрема, чи відповіда є позовна заява вимогам, вста новленим статтею 106 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

В силу положень частини тре тьої статті 106 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни, до позовної заяви додаєт ься, зокрема, документ про спл ату судового збору, крім випа дків, коли його не належить сп лачувати.

Частиною другою статті 87 ць ого Кодексу встановлено, що р озмір судового збору, порядо к його сплати, повернення і зв ільнення від сплати встановл юються законом.

Так, згідно з приписами част ини першої статті 4 Закону Ук раїни «Про судовий збір»від 08.07.2011 № 3674-VI, судовий збір справляє ться у відповідному розмірі від мінімал ьної заробітної плати у міся чному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарно го року, в якому відповідна за ява або скарга подається до с уду, - у відсотковому співвідн ошенні до ціни позову та у фік сованому розмірі.

Відповідно до части ни шостої статті 6 зазначеног о Закону, у разі, якщо позов по дається одночасно кількома п озивачами до одного або кіль кох відповідачів, судовий зб ір обчислюється з урахування м загальної суми позову і спл ачується кожним позивачем пр опорційно долі поданих кожни м з них вимог окремим платіжн им документом.

Як встановлено судом, із д аною позовною заявою до суду звернулись два позивачі: Кол ективне сільськогосподарсь ке підприємство ім. Т.Г. Шевчен ка та ОСОБА_1.

До позовної заяви долучено квитанцію від 05.03.2012 № 20, яка свід чить про сплату судового збо ру Колективним сільськогосп одарським підприємством ім. Т.Г. Шевченка.

Разом з тим, окремого платіж ного документа про сплату су дового збору позивачем ОСО БА_1 матеріали, додані до поз овної заяви, не містять.

Зазначені вище обставини в казують на невідповідність п озовної заяви вимогам процес уального законодавства, у зв ' язку з чим суд, враховуючи п риписи статт і 108 Кодексу адміністративног о судочинства України, вважа є за необхідне залишити позо вну заяву без руху з наданням позивачам часу для усунення зазначених недоліків.

Вказані недоліки повинн і бути усунені у строк до 28 б ерезня 2012 року шляхом подан ня до суду доказів сплати поз ивачами судового збору в пор ядку та розмірах, визначених статтями 4 та 6 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 № 367 4-VI.

Враховуючи викладене та керуючись частиною першою с татті 108, статтями 160, 165 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву зал ишити без руху.

2. Позивачам у строк до 28 бе резня 2012 року усунути навед ені в даній ухвалі недоліки у вказаний спосіб.

3. Попередити позивачів про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовн ої заяви без руху, передбачен і пунктом 1 частини третьої стат ті 108 Кодексу адміністративно го судочинства України.

4. Копію ухвали про залишенн я позовної заяви без руху над іслати позивачам невідкладн о.

Ухвала набирає з аконної сили після закінченн я строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було по дано в установлені строки.

У разі подання апеляц ійної скарги ухвала, якщо її н е скасовано, набирає законно ї сили після повернення апел яційної скарги, відмови у від критті апеляційного провадж ення або набрання законної с или рішенням за наслідками а пеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанці ї подається до Київського ап еляційного адміністративно го суду через Київський окру жний адміністративний суд пр отягом п`яти днів з дня отрима ння копії ухвали.

Суддя С.В. Харч енко

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.03.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21954313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1097/12/1070

Постанова від 26.02.2013

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Безименна Н.В.

Постанова від 23.08.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 30.03.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

Ухвала від 06.03.2012

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Харченко С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні