Ухвала
від 01.02.2012 по справі 2-а-393/09
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

"01" лютого 2012 р. № 36 904/09/9104

Львівський апеляці йний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Каралю са В.М.,

суддів Олендера І.Я., Улицьк ого В.З.,

розглянувши в порядку пись мового провадження в місті Л ьвові заяву управління Пенсі йного фонду України в Шумськ ому районі Тернопільської об ласті про роз' яснення поста нови Львівського апеляційно го адміністративного суду ві д 25 жовтня 2010 року у справі за ап еляційною скаргою управлінн я Пенсійного фонду України в Шумському районі Тернопільс ької області на постанову Шу мського районного суду Терно пільської області від 01 квітн я 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсі йного фонду України в Шумськ ому районі Тернопільської об ласті про стягнення недоплач еної щомісячної державної до помоги дітям війни, -

В С Т А Н О В И В:

Постановою Львівського ап еляційного адміністративно го суду від 25 жовтня 2010 року апе ляційну скаргу управління Пе нсійного фонду України в Шум ському районі Тернопільсько ї області задоволено частков о. Постанову Шумського район ного суду Тернопільської обл асті від 01 квітня 2009 року скасо вано та прийнято нову постан ову, якою позовні вимоги задо волено частково. Визнано про типравною бездіяльність упр авління Пенсійного фонду Укр аїни в Шумському районі Терн опільської області щодо неви плати ОСОБА_1 підвищення д о пенсії як дитині війни. Зобо в' язано управління Пенсійн ого фонду України в Шумськом у районі Тернопільської обла сті нарахувати та виплатити на користь ОСОБА_1 підвище ння до пенсії в розмірі 30% міні мальної пенсії за віком відп овідно до ст.6 Закону України « Про соціальний захист дітей війни» з урахуванням абзацу 1 частини 1 статті 28 Закону Укра їни «Про загальнообов' язко ве державне пенсійне страхув ання» та виплачених сум почи наючи з 22.05.2008 року. В задоволенн і решти позовних вимог відмо влено.

У вересні 2011 року управління Пенсійного фонду України в Ш умському районі Тернопільсь кої області подало до Львівс ького апеляційного адмініст ративного суду заяву від 23.08.2011 р оку в якій просить роз' ясни ти постанову Львівського апе ляційного адміністративног о суду від 25 жовтня 2010 року в час тині виплати підвищення до п енсії починаючи з 22 травня 2008 р оку без зазначення періоду з а який повинні здійснюватись нарахування та виплата підв ищення до пенсії як дитині ві йни, оскільки в резолютивній частині такий період не вказ аний.

Сторони в судове засідання не з»явились, про дату, час і м ісце розгляду справи були по відомлені належним чином, а т ому, колегія суддів, у відпові дності до ч.1 п.2 ст.197 КАС України , вважає за можливе розглядат и справу у порядку письмовог о провадження.

.

Колегія суддів, заслухавши суддю-доповідача, дослідивш и та перевіривши матеріали с прави вважає, що у задоволенн і заяви про роз' яснення пос танови суду апеляційної інст анції слід відмовити з насту пних підстав.

Частиною 1 ст. 170 КАС України в становлено, що якщо судове рі шення є незрозумілим, суд, яки й його ухвалив, за заявою осіб , які беруть участь у справі, а бо державного виконавця ухва лою роз»яснює своє рішення, н е змінюючи при цьому його змі сту.

Як вбачається із постанови Львівського апеляційного ад міністративного суду від 25 жо втня 2010 року питання виплати п ідвищення до пенсії як дитин і війни на підставі Закону Ук раїни «Про внесення змін до З акону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» від 1 4.06.2011 року та Постанови Кабінет у Міністрів України № 745 «Про в становлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за ра хунок коштів державного бюдж ету» від 06.07.2011 року передметом р озгляду апеляційним адмініс тративним судом не було.

Із врахуванням наведеного , колегія відзначає, що механі зм, визначений ст. 170 КАС Україн и, не може використовуватись , якщо хтось із осіб, які берут ь участь у справі, не розуміє, наприклад, мотивації судовог о рішення чи способу його вик онання. У разі незгоди з мотив ами судового рішення, особи, я кі беруть участь у справі, мож уть оскаржити його у встанов леному законом порядку, а від так, колегія суддів вважає, що у задоволенні заяви про роз» яснення судового рішення слі д відмовити, оскільки таке, зо крема його мотивувальна та р езолютивна частини є зрозумі лими, чітко сформульованими та викладеними.

Керуючись ст.160, ст.170, 197, 206 Кодек су адміністративного судочи нства України, суд,-

У Х В А Л И В :

управлінню Пенсійного фон ду України в Шумському район і Тернопільської області в р оз' ясненні постанови Львів ського апеляційного адмініс тративного суду від 25 жовтня 2 010 року у справі за апеляційно ю скаргою управління Пенсійн ого фонду України в Шумськом у районі Тернопільської обла сті на постанову Шумського р айонного суду Тернопільсько ї області від 01 квітня 2009 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фо нду України в Шумському райо ні Тернопільської області пр о стягнення недоплаченої щом ісячної державної допомоги д ітям війни - в і д м о в и т и.

Ухвала набирає законної си ли через п'ять днів після напр авлення її копії особам, що бе руть участь у справі та може б ути оскаржена до Вищого адмі ністративного суду України п ротягом двадцяти днів шляхом подання касаційної скарги б езпосередньо до суду касацій ної інстанції.

Головуючий: В.М. Каралюс

Судді: І.Я. Олендер

В.З. Улицький

СудЛьвівський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.02.2012
Оприлюднено22.03.2012
Номер документу21973334
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-393/09

Ухвала від 11.05.2021

Адміністративне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Рішення від 30.08.2010

Цивільне

Апеляційний суд Черкаської області

Іваненко В. Д.

Постанова від 25.10.2010

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Каралюс В.М.

Ухвала від 01.02.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Каралюс В.М.

Постанова від 09.06.2009

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Неженцева О. В.

Ухвала від 12.04.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бужак Н.П.

Постанова від 19.05.2009

Адміністративне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В.В.

Постанова від 08.12.2010

Адміністративне

Чорноморський районний суд Автономної Республіки Крим

Бондаренко Анатолій Анатолійович

Постанова від 07.04.2009

Адміністративне

Старобільський районний суд Луганської області

Озеров Віталій Олександрович

Постанова від 15.11.2010

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Євпак Валентина Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні