Ухвала
від 19.03.2012 по справі 5004/207/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"19" березня 2012 р. Справа № 5004/207/12

за заявою Управління П енсійного фонду України в мі сті Луцьку Волинської област і, м. Луцьк

до Волинського державн ого виробничого монтажно-пус коналагоджувального підпри ємства, м. Луцьк

про визнання банкрутом

Суддя Войціховський В.А.

за участю представників:

від заявника: ОСОБА_1 - головний спеціаліст юрискон сульт (дов. від 03.01.2012р. №01/09-11)

від боржника: не з' явил ись

в судовому засіданні взяв участь: ОСОБА_2. - головни й спеціаліст сектору з питан ь банкрутства Головного упра вління юстиції у Волинській області (дов. від 15.02.2012р. №06/264)

Суть спору: Управлін ня Пенсійного фонду України в місті Луцьку Волинської об ласті звернулось до господар ського суду із заявою про виз нання банкрутом Волинського державного виробничого монт ажно-пусконалагоджувальног о підприємства відповідно до ст. 52 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом".

Підставою для подання відп овідної заяви до суду визнач алась наявність у Волинськог о державного виробничого мон тажно-пусконалагоджувально го підприємства заборговано сті по відшкодуванню фактичн их витрат на виплату та доста вку пільгових пенсій за 2008-2011 ро ки, призначених відповідно д о пунктів "б"-"з" ст. 13 Закону Укра їни "Про пенсійне забезпечен ня", недоїмки по страхових вне сках та фінансових санкціях за період 2002-2006 років в загальні й сумі 51876,84 грн., неспроможність боржника виконати свої грош ові зобов' язання щодо сплат и обов' язкових платежів біл ьше трьох місяців після наст ання встановленого строку дл я їх сплати, неподання боржни ком протягом тривалого періо ду до органів Пенсійного фон ду України згідно із законод авством матеріалів обов' яз кової звітності, а також існу вання інших ознак, що свідчат ь про відсутність підприємни цької діяльності Волинськог о державного виробничого мон тажно-пусконалагоджувально го підприємства.

Ухвалою господарського су ду від 01.03.2012р. було порушено про вадження у справі про визнан ня банкрутом Волинського дер жавного виробничого монтажн о-пусконалагоджувального пі дприємства, введено мораторі й на задоволення всіх вимог к редиторів, заборонено посадо вим особам підприємства вчин яти певні дії, накладено забо рону на відчуження основних засобів, іншого майна боржни ка, розпорядження коштами то що, призначено справу до розг ляду в судовому засіданні та зобов' язано при цьому заяв ника і боржника надати суду р яд необхідних для розгляду с прави по суті документів.

Одночасно з цим ухвалою суд у від 01.03.2012р. було:

- залучено до участі у справ і Державний орган з питань ба нкрутства - Головне управлі ння юстиції у Волинській обл асті;

- зобов' язано Міністерств о аграрної політики та продо вольства України, як органу у правління майном Волинськог о державного виробничого мон тажно-пусконалагоджувально го підприємства, надати суду письмові пояснення по суті з аяви Управління Пенсійного ф онду України в місті Луцьку В олинської області про визнан ня зазначеного підприємства банкрутом, повідомити суд з п риводу наявності на балансі підприємства рухомого та нер ухомого майна (активів), здійс нення боржником господарськ ої діяльності, щодо можливос ті приватизації підприємств а та виключення останнього з переліку підприємств, які не підлягають приватизації, по відомити суд про можливість органу управління майном бор жника в межах заходів щодо за побігання його банкрутству, в порядку, визначеному ст. 3 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", надати останньому фінансо ву допомогу в розмірі, достат ньому для погашення існуючих зобов' язань боржника перед кредиторами, у тому числі зоб ов' язань щодо сплати податк ів і зборів (обов' язкових пл атежів) і відновлення платос проможності боржника (провед ення досудової санації).

- зобов' язано регіональне відділення фонду Державного майна України по Волинській області надати господарсько му суду інформацію відносно наявності на балансі (у відан ні, розпорядженні) Волинсько го державного виробничого мо нтажно-пусконалагоджувальн ого підприємства нерухомого майна.

В судовому засіданні пред ставник Управління Пенсійно го фонду України в місті Луць ку викладені у заяві обстави ни підтримав та просить суд з а наслідками даного судового засідання відкрити ліквідац ійну процедуру Волинського д ержавного виробничого монта жно-пусконалагоджувального підприємства, визнати зазна чене підприємство банкрутом , ліквідатором боржника приз начити арбітражного керуючо го Пасічника О.О.

У визначений судом день та час Волинське державне вироб ниче монтажно-пусконалагодж увальне підприємство повнов ажного представника в судове засідання не направило, витр ебуваних судом документів та пояснень не представило. Нап равлені на юридичну: м. Луцьк, вул. Д. Галицького, 5, та фактичн у: м. Луцьк, вул. Кондзелевича, 1, адреси підприємства-боржник а ухвали суду про порушення п ровадження у справі були пов ернуті до суду з підстав "закі нчення терміну зберігання" (в ідмітки поштового відділенн я зв' язку на конвертах реко мендованої кореспонденції).

В судовому засіданні у свої х усних поясненнях представн ик сектору з питань банкрутс тва Головного управління юст иції у Волинській області з п риводу заяви Управління Пенс ійного фонду України в місті Луцьку та визнання банкруто м Волинського державного вир обничого монтажно-пусконала годжувального підприємства не заперечив, запропонувавш и при цьому для розгляду суду та подальшого призначення л іквідаторами банкрутуючого підприємства кандидатури ар бітражних керуючих Пасічник а О.О. та Рабана М.Т.

На виконання вимог ухвали г осподарського суду від 01.03.2012р. л истом №10-06-438 від 16.03.2012р. регіональ не відділення фонду Державно го майна України по Волинськ ій області повідомило суд пр о те, що Волинське державне ви робниче монтажно-пусконалаг оджувальне підприємство не в ходить до сфери управління р егіонального відділення у зв ' язку з чим у останнього від сутня інформація відносно на явності на балансі (у віданні , розпорядженні) зазначеного підприємства нерухомого май на.

На день та час розгляду спр ави в суді Міністерством агр арної політики та продовольс тва України, як органу управл іння майном Волинського держ авного виробничого монтажно -пусконалагоджувального під приємства, що вбачається із С татуту підприємства, затверд женого Міністерством сільсь кого господарства і продовол ьства України (на той час) 15.11.1995р ., а також із наданого Головним управлінням статистики у Во линській області витягом з Є диного державного реєстру пі дприємств та організацій Укр аїни від 16.03.2012р. №5-07/03, вимоги ухва ли господарського суду від 01.0 3.2012р. про порушення провадженн я у справі про банкрутство пі дприємства-боржника, зокрема , в частині подання суду витре буваних останнім документів , матеріалів та пояснень, вико нано не було.

Враховуючи невиконання ор ганом управління майном Воли нського державного виробнич ого монтажно-пусконалагоджу вального підприємства вимог суду та беручи до уваги необх ідність з' ясування всіх іст отних обставин справи господ арський суд вважає за необхі дне розгляд останньої відкла сти.

На підставі вищевиклад еного, керуючись ст.ст. 77, 86, 87 Гос подарського процесуального кодексу України, господарсь кий суд,-

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відклас ти на 02.04.2012р. на 10 год. 50 хв.

2. Зобов' язати ініціююч ого кредитора - Управлінн я Пенсійного фонду України в місті Луцьку Волинської обл асті надати суду письмові пояснення з приводу розміру (суми) безспірних вимог креди тора.

3. Зобов' язати сектор з п итань банкрутства Головного управління юстиції у Волинс ькій області надати суду п исьмові пояснення по суті за яви Управління Пенсійного фо нду України в місті Луцьку та з приводу визнання бан крутом Волинського державно го виробничого монтажно-пуск оналагоджувального підприє мства.

4. Повторно зобов' яза ти Волинське державне вир обниче монтажно-пусконалаго джувальне підприємство н адати суду Статут, Свідоцтво про державну реєстрацію, дов ідку органу статистики про в ключення до ЄДРПОУ, баланс, по яснення по суті заявлених ви мог, з доказами в їх обґрунтув ання, яке повинно містити:

- наявні у боржника заперече ння щодо вимог заявника;

- список та загальну суму за боргованості боржника перед кредиторами, у тому числі по з аробітній платі працівникам боржника, а також заборгован ості по податках і зборах (обо в'язкових платежах);

- список та загальну суму за боргованості дебіторів (борж ників),

- відомості про наявне у бор жника майно, у тому числі і кош ти, які знаходяться на його р ахунках у банках чи інших фін ансово-кредитних установах, поштові адреси банків чи інш их фінансово-кредитних устан ов;

- наявність державної частк и в майні товариства,

- акт звірки взаєморозрахун ків.

5. Повторно зобов' яза ти Міністерство аграрної політики та продовольства Ук раїни, як органу управлінн я майном Волинського державн ого виробничого монтажно-пус коналагоджувального підпри ємства:

- надати суду письмові поясн ення по суті заяви Управлінн я Пенсійного фонду України в місті Луцьку Волинської обл асті про визнання зазначеног о підприємства банкрутом;

- повідомити з приводу наявн ості на балансі підприємства рухомого та нерухомого майн а (активів), здійснення боржни ком господарської діяльност і, щодо можливості приватиза ції підприємства та виключен ня останнього з переліку під приємств, які не підлягають п риватизації;

- повідомити суд про можливі сть органу управління майном боржника в межах заходів щод о запобігання його банкрутст ву, в порядку, визначеному ст. 3 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том", надати останньому фінан сову допомогу в розмірі, дост атньому для погашення існуюч их зобов' язань боржника пер ед кредиторами, у тому числі з обов' язань щодо сплати пода тків і зборів (обов' язкових платежів) і відновлення плат оспроможності боржника (пров едення досудової санації).

6. Примірник ухвали для ві дома та виконання направити:

- Управлінню Пенсійного фо нду України в місті Луцьку Во линської області;

- Волинському державному ви робничому монтажно-пусконал агоджувальному підприємств у;

- Міністерству аграрної пол ітики та продовольства Украї ни;

- сектору з питань бан крутства Головного управлін ня юстиції у Волинській обла сті;

Суддя В. А. Войціх овський

Дата ухвалення рішення19.03.2012
Оприлюднено22.03.2012
Номер документу21987940
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5004/207/12

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 08.04.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Постанова від 02.04.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 01.03.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні