Ухвала
від 12.03.2012 по справі 12/190-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/190-11

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                   тел. 235-24-26

УХВАЛА

"12" березня 2012 р.                                                                  Справа № 12/190-11

Суддя                                      Дьоміна С.Ю., розглянувши матеріали

зустрічної позовної заяви   товариства з обмеженою відповідальністю «СТАНДАРТ 7»  

до                                 публічного акціонерного товариства «Сведбанк»                 

про                                      визнання недійсним кредитного договору

ВСТАНОВИЛА:

рішенням  господарського суду Київської області від 19.11.2011 року позов публічного акціонерного товариства «Сведбанк»до товариства з обмеженою відповідальністю «СТАНДАРТ 7»про звернення стягнення на заставлене майно був  задоволений частково.

12 березня 2012 року на адресу суду представник відповідача направила зустрічну позовну заяву про визнання недійсним кредитного договору.

Відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України, відповідач має право до початку розгляду господарським судом справи по суті подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним. Подання зустрічного позову провадиться за загальними правилами подання позовів.

Так, прийняття рішення в справі виключає можливість розгляду господарським судом зустрічного позову.

Разом з цим, якщо позов, поданий особою як «зустрічний»після прийняття судового рішення у справі, відповідає вимогам статей 54-58 Господарського процесуального кодексу України, він приймається судом на загальних підставах.

Згідно з ч. 1 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують вжиття заходів досудового врегулювання господарського спору у випадках, передбачених статтею 5 цього Кодексу, з кожним із відповідачів (у спорах, що виникають при укладанні, зміні та розірванні договорів, - відповідно договір, проект договору, лист, який містить вимогу про укладання, зміну чи розірвання договору, відомості про пропозиції однієї сторони і розгляд їх у встановленому порядку, відповідь другої сторони, якщо її одержано, та інші документи; у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, - копія претензії, докази її надсилання відповідачу, копія відповіді на претензію, якщо відповідь одержано); відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів; сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі; обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Відповідно до п. п. 3, 4, 6 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини; не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі; не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

До зустрічної позовної заяви, поданої товариством з обмеженою відповідальністю «СТАНДАРТ 7», не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі, доказів, що підтверджують надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів та не додано документів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується позовна вимога.

        Відтак, позовна заява не може бути прийнята до розгляду господарським судом Київської області і підлягає поверненню.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч. 1 ст. 57, п. п. 3, 4, 6  ч. 1 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «СТАНДАРТ 7»до  публічного акціонерного товариства «Сведбанк»про визнання недійсним кредитного договору з доданими до неї документами повернути без розгляду товариству з обмеженою відповідальністю «СТАНДАРТ 7»;

2. роз'яснити товариству з обмеженою відповідальністю «СТАНДАРТ 7», що згідно з ч. 3 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Суддя                                                                                                                   С. Дьоміна

Дата ухвалення рішення12.03.2012
Оприлюднено26.03.2012
Номер документу22036684
СудочинствоГосподарське
Суть                                      визнання недійсним кредитного договору

Судовий реєстр по справі —12/190-11

Постанова від 14.01.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 24.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 03.12.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Чорногуз М.Г.

Ухвала від 08.11.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 01.11.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 28.10.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 05.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Чонгова С.І.

Ухвала від 14.07.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Чонгова С.І.

Ухвала від 13.05.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шапран В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні