Ухвала
від 20.03.2012 по справі 16/106б/30б (9/73б/97б/21б)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Черн ігівської області



14000 м. Чернігів, проспект Миру 20 Тел. 7-99-18, факс 7-44-62

УХВАЛА

"20" березня 2012 р. Справа №

16/106б/30б(9/73б/97б/21б)

За заявою боржника: Відкр итого акціонерного товарист ва “Чернігівський завод раді оприладів”(вул. Одинцова, 2 5, м. Чернігів, 14030)

КРЕДИТОРИ: 1. Товариство з обмеженою відповідальн істю “Баріонікс”

(вул. Мельникова, 12, м. Київ, 0405 0)

2. Товариство з обмеже ною відповідальністю “ЛТ Че ЗаРа”

(вул. Одинцова 25, м.Чернігів,1 4030)

3. Комунальне підприємство “Чернігівводоканал”( вул . Жабинського, 15,Чернігів,14017)

4. Державна податкова інспе кція у місті Чернігові (вул . Кирпоноса, 28,м. Чернігів,14000)

5. Відкрите акціонерне тов ариство “Укртелеком” в особі Центру телекомунікац ійних послуг Чернігівської ф ілії ВАТ “Укртелеком” ( ву л. Коцюбинського, 50а, м.Чернігі в,14000).

6. Відкрите акціонерне тов ариство “Науково виробниче підприємство “Інтернет техн ології та електронні комунік ації”(вул. Одинцова 17а, м. Че рнігів,14000)

7. Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний б анк (закрите акціонерне тов ариство) в особі Філії “Від ділення Промінвестбанку в м. Чернігів”

(пр. Перемоги 133, м. Чернігів, 14 000)

Про участь у справі подав з аяву заступник прокурора Чер нігівської області

(вул. Князя Чорного,9, м. Черні гів)

УЧАСНИКИ ПРОВАДЖЕННЯ У СПР АВІ ПРО БАНКРУТСТВО:

1.Головне управління юстиці ї у Чернігівській області в о собі Сектору з питань банкру тства (м. Чернігів пр-т Миру ,43)

2.Фонд державного майна Укр аїни по Чернігівській област і (м. Чернігів пр-т Миру,43)

3.Керуючий санацією Литви н Валентин Васильович

(АДРЕСА_1)

про визнання боржника ба нкрутом

Судді : Фесю ра М.В. (головуючий)

Михайлюк С.І.

Б елов С.В.

Представники: кредитора -4: Удовиченко І.В.,Ананко Ю.М. , від регіонального від ділення фонду держмайна Укра їни по Чернігівській: Титар енко О.М., від ГУ юстиції в Че рнігівській області: Дікан О.М., Войло О.П., представ ник працівників боржника, ке руючий санацією: Литвин В.В . , боржника: Марчук В.Р., к редитора 2: Шундрик В.В., кре дитора-1: Кізубенко Н.М.

Ухвала винесена п ісля перерви, оголошеної в за сіданні на підставі ст.77 Госпо дарського процесуального ко дексу України.

Ухвалою суду від 20.09.2010р. вве дено процедуру санації боржн ика ,керуючим санацією призн ачено арбітражного керуючог о Литвина В.В.

27.02.2012р. від керуючого санаціє ю надійшла заява про затверд ження мирової угоди.

Від кредиторів та інших уча сників провадження письмови х заперечень не надійшло.

Заслухавши пояснення пред ставників та дослідивши нада ні докази, суд встановив наст упне.

Відповідно до ст..35 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом»під м ировою угодою у справі про б анкрутство розуміється дом овленість між боржником і к редиторами стосовно відстро чки та (або) розстрочки, а так ож прощення (списання) кредит орами боргів боржника, яка о формляється угодою сторін.

Рішення про укладення миро вої угоди від імені кредито рів приймається комітетом к редиторів більшістю голосі в кредиторів - членів комітет у та вважається прийнятим за умови, що всі кредитори, вимоги яких забезпечені з аставою майна боржника, вис ловили письмову згоду на укл адення мирової угоди.

Рішення про укладення миро вої угоди приймається від ім ені боржника керівником бор жника чи арбітражним керуюч им (керуючим санацією, ліквід атором), які виконують повн оваження органів управлінн я та керівника боржника і під писують її.

Від імені кредиторів миров у угоду підписує голова комі тету кредиторів.

Відповідно до ч.2 ст.36 цього З акону в разі розстрочення, ві дстрочення абюо прощення под аткового боргу мирову угоду повинен підписати керівник в ідповідного податкового орг ану за місцезнаходженням бо ржника

Керуючим санацією надани й текст мирової угоди, підпис аний головою комітету кредит орів - ТОВ «Баріонікс», керу ючим санацією та ДПІ у м. Черні гові.

Відповідно до протоколу № 25 від 05.01.2012р. мирова угода схвале на комітетом кредиторів.

Відповідно до ч.18 ст.11 Закону України “Про управління об' єктами державної власності” , Порядку погодження Міністе рством юстиції планів санаці ї та мирових угод, затверджен ого наказом Міністерства юст иції України від 04.10.2011р., зареєс трованого в Міністерстві юст иції України 06.10.2011р. за № 1149/19887, мир ова угода має бути погоджена з Фондом державного майна Ук раїни та державним департаме нтом з питань банкрутства, фу нкції якого на даний час вико нує Міністерство юстиції Укр аїни.

Текст наданої мирової уго ди містить відмітку погоджен ня з Міністерством юстиції У країни 20.01.2012р., засвідчену відби тком печатки.

Крім того, на адресу суду н адійшов лист Міністерства юс тиції України від20.01.2012 р. № 291-0-33-12/13 .2 «Щодо розгляду звернення пр о погодження мирової угоди», яким проінформовано про пог одження вказаної угоди.

Керуючий санацією надав ко пію листа Фонду державного м айна України від 16.01.2012р. №10-17-703, в як ому повідомляється, про відс утність необхідності погодж ення мирової угоди боржника з корпоративними правами дер жави менше 50% з посиланням на Закон України «Про Фонд де ржавного майна України».

Судом встановлено, що відпо відно до п.3 ч.1 ст.5 вказаного За кону до повноважень Фонду де ржавного майна України належ ить, зокрема, погодження миро вих угод, планів санації і пер еліків ліквідаційних мас та змін і доповнень до них у спра вах про банкрутство господар ських організацій з корпорат ивними правами держави понад 50 відсотків їх статутного кап італу, які перебувають у проц есі приватизації

Цей Закон набрав чинност і 06.01.2012р. , тобто після набрання ч инності Закону України “Про управління об' єктами держа вної власності”, і відповідн о до п. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про Фонд дер жавного майна України»до при ведення законодавства Украї ни у відповідність із цим Зак оном акти законодавства Укра їни застосовуються в частині , що не суперечить цьому Закон у.

Таким чином, мирова угода бо ржника з корпоративними прав ами держави у розмірі 25% погод женню з Фондом державного ма йна України не потребує.

Разом з текстом мирової уг оди та протоколом засідання комітету кредиторів керуючи й санацією надав список кред иторів із зазначенням поштов их адрес, номера (коду), що іден тифікує платника податків, т а суми заборгованості, зобов 'язання боржника щодо відш кодування усіх витрат, від шкодування яких передбачен о у першу чергу згідно зі стат тею 31 цього Закону, крім вимог кредиторів, забезпечених за ставою. Керуючий санацією ут очнив зобов' язання, вказавш и, які саме вимоги кредиторів першої черги боржник зобов' язується відшкодувати.

Крім того, керуючий санаці єю надав звіт ,який просить су д затвердити.

Відповідно до протоколу за сідання комітету кредиторів № 24 від 20.12.2011р. звіт керуючого са нацією затверджено на засіда нні.

При цьому , як слідує з текст у звіту, він носить інформати вний характер і в ньому не пор ушуються питання щодо подаль ших дій у процедурі санації т а звернення до господарськог о суду з пропозиціями щодо ци х питань.

Частиною 9 ст.21 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом»встановл ено, що звіт керуючого санаці єю підлягає затвердженню гос подарським судом лише в разі , якщо комітет кредиторів пр ийняв рішення про припинення процедури санації у зв'язку з виконанням плану санаці ї і відновленням платоспро можності боржника.

Отже в інших випадках , пере дбачених ч.5 цієї статті, зокре ма в разі розгляду комітетом кредиторів звіту та прийнят тя рішення про звернення до с уду з клопотанням про припин ення процедури санації і укл адення мирової угоди, звіт за твердженню судом не підлягає .

На це також вказує ч.10 цієї ст атті, яка містить альтернати вні вимоги або затвердження судом звіту керуючого санаці єю або відмову у його затверд женні, або затвердження миро вої угоди.

В даному випадку суд має роз глянути мирову угоду в поряд ку , встановленому розділом IV Закону України «Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том».

Як зазначено в тексті нада ної мирової угоди, остання ук ладена щодо вимог третьої, че твертої та шостої черг, щодо вимог першої та п' ятої черг - не укладалась.

Як слідує з наданого реєстр у вимог кредиторів вимоги др угої та п' ятої черги відсут ні.

У боржника залишилися непо гашеними вимоги 1 черги перед ТОВ «Баріонікс», ТОВ «ЛТ Чеза ра», КП «Чернігівводоканал», ВАТ «Укртелеком»в особі Цен тру телекомунікаційних посл уг чернігівської філфї, ВАТ « Науково- виробниче підприємс тво «Інтернет технології та електронні комунікації», Акц іонерним комерційним промис лово - інвестиційним банком в особі філфї «Відділення Пр омінвестбанку в м. Чернігові »у розмірі по 125 грн. перед кожн им кредитором.

Як підтверджується баланс ом боржника станом на 01.01.2012р., за боргованість по заробітній п латі станом на вказану дату в ідсутня , борг по заплаті , яки й був до порушення проваджен ня у справі, погашений, що підт верджується довідкою, підпис аною керуючим санацією та го ловним бухгалтером боржника .

Сторони мирової угоди дійш ли до згоди, що вимоги конкурс них кредиторів( за виключенн ям вимог першої черги) погаша ється в такому порядку та в та кі строки:

- вимоги третьої че рги перед Державною податков ою інспекцією у м. Чернігові н а суму 196 435,90 грн. в строк до 31.03.2012р. ш ляхом перерахування на бюдж етний рахунок або погашення за рахунок від' ємного значе ння ПДВ;

- вимоги четвертої черги перед Товариством з обмеженою відповідальніс тю «Баріонікс»в сумі 14 299 000 грн ., Товариством з обмеженою відповідальністю «ЛТ Чезара »в сумі 3 085 338,87 грн., Комунальним підприємством «Чернігіввод оканал»в сумі 38 240,05 грн., Відкри тим акціонерним товариством «Укртелеком»в особі Центру телекомунікаційних послуг Ч ернігівської філії в сумі 12 669, 96 грн., Відкритим акціонерним товариством «Науково виробн иче підприємство «Інтернет т ехнології та електронні кому нікації»в сумі 203 грн. - з нада нням відстрочки не пізніше д вох років , починаючи з дати за твердження господарським су дом цієї Мирової угоди шляхо м перерахуванням коштів на р озрахунковий рахунок кредит ора. Боржник має право здійсн ювати розрахунок частинами.

- вимоги шостої черги п еред Державною податковою ін спекцією у м. Чернигові в сумі 8 052,16 грн., Товариством з обм еженою відповідальністю «ЛТ Чезара»в сумі 26 525,29 грн. - з над анням відстрочки не пізніше двадцяти п' яти місяців, поч инаючи з дати затвердження г осподарським судом цієї Миро вої угоди шляхом перерахуван ням коштів на розрахунковий рахунок кредитора. Боржник м ає право здійснювати розраху нок частинами.

Вказані умови мирової у годи не суперечать ст..36 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом», тому угода на таких умовах п ідлягає затвердженню.

Суд не приймає до затвердже ння умову, викладену у абз.4 п.22 Мирової угоди, про списання п одатковим органом вимог по ш трафним санкціям та пені, що в иникнуть внаслідок застосув ання списання та погашення в имог боржника у відповідност і до умов даної Мирової угоди , та викладену у п.4.1 щодо можлив ого завдання збитків невикон анням, оскільки чинним закон одавством не передбачено її укладення щодо вимог, які вин икнуть у майбутньому.

Також, не підлягає затвердж енню у Мировій угоді її полож ення п.3 про підстави розірван ня та визнання угоди недійсн ою, оскільки вони передбачен і ст.39 Закону України «Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом»і врегулювання шля хом домовленості не потребую ть.

Відповідно до ч.6 ст.38 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»за твердження господарським су дом мирової угоди є підставо ю для припинення провадження у справі про банкрутство.

Керуючись ст.ст.35-38,40 Закону України «Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом»ст. 86 Господарського процесуаль ного кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1 Затвердити мирову у году, укладену між Відкритим акціонерним товариством «Че рнігівський завод радіоприл адів»( код 14307392, м. Чернігів вул. О динцова,25) головою комітету кр едиторів Товариством з о бмеженою відповідальністю « Баріонікс»( код 34531601, м. Київ вул . Мельникова,12), Державною пода тковою інспекцією у м. Черніг ові (код 21400169, м. Чернігів вул. Кир поноса,28), погоджену 20.01.2012р. з Мін істерством юстиції України, на наступних умовах:

вимоги конкурсних креди торів( за виключенням вимог п ершої черги) погашається в та кому порядку та в такі строки :

- вимоги третьої че рги перед Державною податков ою інспекцією у м. Чернігові (к од 21400169,м. Чернігів вул. Кирпонос а,28) на суму 196 435,90 грн. в строк до 31.0 3.2012р. шляхом перерахування на бюджетний рахунок або погаш ення за рахунок від' ємного значення ПДВ;

- вимоги четвертої чер ги перед Товариством з об меженою відповідальністю «Б аріонікс»( код 34531601, м. Київ вул. М ельникова,12) в сумі 14 299 000 грн., Т овариством з обмеженою від повідальністю «ЛТ Чезара»( к од 22825155, м. Чернігів вул. Одинцов а,25) в сумі 3 085 338,87 грн., Комунальни м підприємством «Чернігівво доканал»(код 03358222, м. Чернігів ву л. Жабинського,15) в сумі 38 240,05 грн ., Відкритим акціонерним това риством «Укртелеком» в особі Центру телекомунікаційних п ослуг Чернігівської філії (к од 01189425, м. Чернігів вул. Коцюбин ського, 50а) в сумі 12 669,96 грн., Відкр итим акціонерним товариство м «Науково виробниче підприє мство «Інтернет технології т а електронні комунікації»(ко д 14225079, м. Чернігів вул. Одинцова ,17а) в сумі 203 грн. - з наданням ві дстрочки не пізніше двох рок ів , починаючи з дати затвердж ення господарським судом ціє ї Мирової угоди шляхом перер ахуванням коштів на розрахун ковий рахунок кредитора. Бор жник має право здійснювати р озрахунок частинами.

- вимоги шостої черги п еред Державною податковою ін спекцією у м. Чернігові (код 21400 169, м. Чернігів вул. Кирпоноса,28) в сумі 8 052,16 грн., Товариством з обмеженою відповідальніс тю «ЛТ Чезара»( код 22825155, м. Черні гів вул. Одинцова,25) в сумі 26 525,29 г рн. - з наданням відстрочки н е пізніше двадцяти п' яти мі сяців, починаючи з дати затве рдження господарським судом цієї Мирової угоди шляхом пе рерахуванням коштів на розра хунковий рахунок кредитора. Боржник має право здійснюват и розрахунок частинами.

2. Провадження у справі припинити.

3. Дана ухвала є виконав чим документом, набирає зако нної сили з моменту винесенн я і може бути пред' явлена до виконання на протязі року, по чинаючи з наступного дня піс ля закінчення строку, встан овленого для відстрочки вико нання даної Мирової угоди.

4. Копію ухвали направити учасникам провадження, Міні стерству юстиції України та державному реєстратору ( вик онком Чернігівської міської ради).

Судді: М.В. Фесюра

С.І.Михайлюк

С.В.Белов

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22038719
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/106б/30б (9/73б/97б/21б)

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 05.04.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 23.01.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 28.12.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 30.11.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 02.09.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

Ухвала від 05.08.2011

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Фесюра М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні