Ухвала
від 28.02.2012 по справі 2а-2581/11/2670
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: № 2а-2581/11/2670 Голо вуючий у 1-й інстанції: Костен ко Д.А.

Суддя-доповідач: Файдюк В.В.

У Х В А Л А

Іменем України

"28" лютого 2012 р. м. Київ

Київський апеляційний адміністративний суд у склад і колегії суддів:

Головуючого судді Файдюка В.В.

суддів: Маслія В.І.

Чаку Є.В.

при секретарі: Роговській В.А.

розглянувши у від критому судовому засіданні а пеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Шевче нківському районі міста Києв а на ухвалу Окружного адміні стративного суду м. Києва від 12 квітня 2011 року у справі за адм іністративним позовом Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «НВК «Украгропромтеп лиця»до Державної податково ї інспекції у Шевченківськом у районі міста Києва та Держа вного реєстратора Шевченків ської районної у м. Києві держ авної адміністрації про визнання дій протиправними, скасування рішення та зобов ' язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

22 лютого 2011 року позивач звернувся до Окружного адмі ністративного суду м. Києва з клопотанням про забезпеченн я зазначеного адміністратив ного позову.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду м. Києва від 12 квітня 2011 року клопотання ТОВ «НВК «Украгропромтеплиця»п ро забезпечення адміністрат ивного позову - задоволено ч астково. А саме, до ухвалення с удом рішення по справі зупин ено дію оскаржуваного рішенн я ДПІ у Шевченківському райо ні міста Києва про анулюванн я реєстрації позивача як пла тника податку на додану варт ість.

Не погоджуючись з прийня тим рішенням, відповідач - ДПІ у Шевченківському районі мі ста Києва, звернувся з апеляц ійною скаргою в якій просить суд скасувати ухвалу суду пе ршої інстанції та постановит и нову, якою в задоволенні вка заного клопотання відмовити .

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1, 3 статті 117 К одексу адміністративного су дочинства України - суд за кло потанням позивача або з влас ної ініціативи може постанов ити ухвалу про вжиття заході в забезпечення адміністрати вного позову, якщо існує очев идна небезпека заподіяння шк оди правам, свободам та інтер есам позивача до ухвалення р ішення в адміністративній сп раві, або захист цих прав, своб од та інтересів стане неможл ивим без вжиття таких заході в, або для їх відновлення необ хідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протипр авності рішення, дії чи безді яльності суб'єкта владних по вноважень.

Подання адміністративного позову, а також відкриття про вадження в адміністративній справі не зупиняють дію оска ржуваного рішення суб'єкта в ладних повноважень, але суд у порядку забезпечення адміні стративного позову може відп овідною ухвалою зупинити дію рішення суб'єкта владних пов новажень чи його окремих пол ожень, що оскаржуються.

Як вбачається з матеріалів справи та вірно встановлено судом першої інстанції, спір ні правовідносини між сторон ами виникли з приводу правом ірності внесення запису до Є диного державного реєстру пр о відсутність позивача за св оїм місцезнаходженням і як н аслідок правомірності анулю вання податковим органом реє страції позивача платником П ДВ.

Колегія суддів погоджуєть ся з позицією суду першої інс танції про те, що у випадку ска сування оскаржуваного рішен ня ДПІ у Шевченківському рай оні міста Києва від 24 вересня 2010 року про анулювання реєстр ації позивача платником ПДВ, останньому для повного відн овлення своїх прав та інтере сів необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, не в иключено, що і в судовому поря дку.

А тому суд першої інстанції правомірно дійшов висновку про задоволення клопотання п озивача про забезпечення адм іністративного позову в част ині зупинення дії оскаржува ного рішення податкового орг ану.

Таким чином колегія суддів приходить до висновку, що при винесенні оскаржуваної ухва ли судом першої інстанції бу ло дотримано всіх вимог зако нодавства, а тому відсутні пі дстави для її скасування.

Відповідно до статті 200 КАС У країни - суд апеляційної інст анції залишає апеляційну ска ргу без задоволення, а постан ову або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інс танції правильно встановив о бставини справи та ухвалив с удове рішення з додержанням норм матеріального і процесу ального права.

Керуючись ст. ст. 160, 198, 200, 205, 206, 212, 254 К АС України суд,

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Де ржавної податкової інспекці ї у Шевченківському районі м іста Києва - залишити без за доволення.

Ухвалу Окружного адмініст ративного суду м. Києва від 12 к вітня 2011 року - залишити без з мін.

Ухвала набирає законної с или з моменту проголошення т а оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Файдюк В.В.

Судді: Маслій В.І.

Чак у Є.В.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.02.2012
Оприлюднено28.03.2012
Номер документу22146221
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2581/11/2670

Ухвала від 12.04.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 07.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні