Ухвала
від 07.02.2012 по справі 2а-2581/11/2670
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа: №2а-2581/11/2670 Головуючий у 1- й і нстанції Костенко Д.А.

Суддя - доповідач: Фа йдюк В.В.

У Х В А Л А

07 лютого 2012 р. м. Ки їв

Київський апеляц ійний адміністративний суд у складі колегії суддів:

Головуючого судді Файдюка В.В.

суддів: Маслія В.І.

Чаку Є.В.

при секретарі: Кравчук М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву То вариства з обмеженою відпові дальністю «НВК «Украгропром теплиця»про поновлення проп ущеного строку на апеляційне оскарження постанови Окружн ого адміністративного суду м . Києва від 24 травня 2011 року у спр аві за адміністративним позо вом Товариства з обмеженою в ідповідальністю «НВК «Украг ропромтеплиця»до Державног о реєстратора Шевченківсько ї районної у м. Києві державно ї адміністрації, Державної п одаткової інспекції у Шевчен ківському районі міста Києва про визнання протиправними дій, скасування рішення та зо бов' язання вчинити певні ді ї, -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Окружн ого адміністративного суду м . Києва від 24 травня 2011 року в зад оволенні адміністративного позову ТОВ «НВК «Украгропро мтеплиця»до Державного реєс тратора Шевченківської райо нної у м. Києві державної адмі ністрації, ДПІ у Шевченківсь кому районі міста Києва про в изнання протиправними дій, с касування рішення та зобов' язання вчинити певні дії - в ідмовлено.

Не погоджуючись з прий нятим рішенням, позивач звер нувся з апеляційною скаргою та заявою про поновлення стр оку на апеляційне оскарження вищезазначеної постанови.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява про п оновлення строку на апеляцій не оскарження підлягає задов оленню з наступних підстав.

Згідно з ч. 2 статті 186 КАС Укр аїни (в редакції чинній на мом ент виникнення спірних право відносин) - апеляційна скарга на постанову суду першої інс танції подається протягом де сяти днів з дня її проголошен ня. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цьо го Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому пров адженні апеляційна скарга по дається протягом десяти днів з дня отримання копії постан ови.

Відповідно до ч. 4 статті 189 КА С України (в редакції чинній н а момент виникнення спірних правовідносин) - апеляційна с карга залишається без руху т акож у випадку, якщо вона пода на після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подал а, не порушує питання про поно влення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві , визнані неповажними. При цьо му протягом тридцяти днів з м оменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарг и без руху особа має право зве рнутися до суду апеляційної інстанції з заявою про понов лення строків або вказати ін ші підстави для поновлення с троку.

Якщо заяву не буде подано ос обою в зазначений строк або в казані нею підстави для поно влення строку апеляційного о скарження будуть визнані неп оважними, суддя-доповідач ві дмовляє у відкритті апеляцій ного провадження.

У своїй заяві про поновленн я строку на апеляційне оскар ження у якості причини пропу ску строку на апеляційне оск арження, відповідач зазначає те, що оскаржувана постанова була отримана ним лише 30 черв ня 2011 року.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення отримано апелянтом 30 червня 2 011 року, а апеляційна скарга по дана до суду 11 липня 2011 року.

Приймаючи до уваги вищевик ладені доводи, колегія судді в вважає причини пропуску ст року на апеляційне оскарженн я поважними та вважає за можл иве його поновити.

Керуючись ст. ст. 186, 189, 206 КАС У країни суд,

У Х В А Л И В :

Заяву Товариства з об меженою відповідальністю «Н ВК «Украгропромтеплиця»- зад овольнити.

Поновити Товариству з обме женою відповідальністю «НВК «Украгропромтеплиця»строк на апеляційне оскарження по станови Окружного адміністр ативного суду м. Києва від 24 тр авня 2011 року у справі за адміні стративним позовом Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «НВК «Украгропромтеплиц я»до Державного реєстратора Шевченківської районної у м . Києві державної адміністра ції, Державної податкової ін спекції у Шевченківському ра йоні міста Києва про визнанн я протиправними дій, скасува ння рішення та зобов' язання вчинити певні дії.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Файдюк В.В.

Судді: Маслій В.І.

Чаку Є.В.

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено04.04.2012
Номер документу22310265
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2581/11/2670

Ухвала від 12.04.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 24.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

Ухвала від 07.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Файдюк В.В.

Постанова від 24.05.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Костенко Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні