Ухвала
від 11.11.2010 по справі 2а-4565/10/1270
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Твердохліб Р.С.

Суддя-доповідач - Блохін А.А.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2010 року справа №2а-4565/10/1270 приміщення суду за адресою:83017, м. Донецьк, бул. Ш евченка, 26

Колегія суддів Донецьког о апеляційного адміністрати вного суду у складі: головуюч ого судді: Блохіна А.А., суддів : Білак С.В., Карпушової О.В., роз глянувши в порядку письмово го провадження апеляційну ск аргу Державної податкової ін спекції у Артемівському райо ні м. Луганська на постанову Луганського окружного адмін істративного суду від 25 серпн я 2010 року у справі № 2а-4565/10/1270 за поз овом Державної податкової ін спекції у Артемівському райо ні м. Луганська до товариства з обмеженою відповідальніст ю “Звєздопад Г.С.” про при пинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И Л А:

10 червня 2010 року позива ч звернувся до суду з адмініс тративним позовом до товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Звєздопад Г.С.” про визнання недійсним запису пр о державну реєстрацію та при пинення юридичної особи.

Ухвалою Луганського окружного адміністративног о суду від 25 серпня 2010 року закр ито провадження у справі № 2а-4 565/10/1270 в частині позовних вимог про визнання недійсним запис у про державну реєстрацію то вариства з обмеженою відпові дальністю “Звєздопад Г.С .”

Постановою Луганськ ого окружного адміністратив ного суду від 25 серпня 2010 року у справі № 2а-4565/10/01270 у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Не погодившись з таки м судовим рішенням позивач п одав апеляційну скаргу, в які й просить постанову суду ска сувати, посилаючись на поруш ення судом першої інстанції норм матеріального та процес уального права та ухвалити н ове рішення, яким задовольни ти позов.

Всі особи, які беруть у часть у справі, у судове засід ання не прибули, хоча вони бул и належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, тому відповідно д о п.2 ч.1 ст. 197 КАС України суд апе ляційної інстанції розгляну в справу в порядку письмовог о провадження за наявними у с праві матеріалами.

Від представника поз ивача надійшло клопотання пр о розгляд справи без його уча сті.

Колегія суддів заслухавши доповідь судді-до повідача, перевіривши матері али справи, вивчивши доводи а пеляційної скарги, матеріали справи, встановила наступне .

08 жовтня 2008 року у викон авчому комітеті Луганської м іської ради проведено держав ну реєстрацію Товариства з о бмеженою відповідальністю „ Звєздопад Г.С." (ідентифіка ційний код 36189284), про що до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців внесено запис № 1 382 102 00 00 015544.

09 жовтня 2008 року Товари ство з обмеженою відповідаль ністю „Звєздопад Г.С." взя то на облік як платник податк ів в органах державної подат кової служби, про що свідчить довідка про взяття на облік п латника податків від 09.10.2008 № 2434.

Згідно ст. 33 Закону Укр аїни від 15 травня 2003 року № 755-IV «П ро державну реєстрацію юриди чних осіб та фізичних осіб - підприємців» (далі Закон № 755), юридична особа припиняється в результаті передання всьо го свого майна, прав та обов'яз ків іншим юридичним особам -п равонаступникам у результат і злиття, приєднання, поділу, п еретворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засно вниками (учасниками) юридичн ої особи або уповноваженим н ими органом, за судовим рішен ням або за рішенням органу де ржавної влади, прийнятим у ви падках, передбачених законом .

Відповідно до ч. 2 ст. 38 З акону № 755, підставами для пост ановлення судового рішення щ одо припинення юридичної осо би, що не пов'язано з банкрутст вом юридичної особи, зокрема є: визнання недійсним запису про проведення державної ре єстрації через порушення зак ону, допущені при створенні ю ридичної особи, які не можна у сунути; провадження нею дія льності, що суперечить устан овчим документам, або такої, щ о заборонена законом; невідп овідність мінімального розм іру статутного фонду юридичн ої особи вимогам закону; непо дання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, доку ментів фінансової звітності відповідно до закону; наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно з п. 17 ст. 11 Закону України від 04 грудня 1990 року № 50 9-ХІІ «Про державну податкову службу в Україні», органи дер жавної податкової служби у в ипадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених за конами України, мають право з вертатися у передбачених зак оном випадках до судових орг анів із заявою (позовною заяв ою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприє мницької діяльності.

Зазначені повноважен ня органів державної податко вої служби щодо звернення до суду із заявою (позовною заяв ою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприє мницької діяльності слід роз уміти як право на позов про пр ипинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця н а підставі Закону України № 755 , оскільки відповідно до прик інцевих положень зазначеног о Закону, який набрав чинност і з 01 липня 2004 року, закони та нор мативно-правові акти, прийня ті до набрання чинності цим З аконом, діють у частині, що не суперечить цьому закону.

Пояснення ОСОБА_3 та ОСОБА_4, на які посилаєт ься Державна податкова інспе кція у Артемівському районі м. Луганська в обґрунтування позовних вимог щодо факту ст ворення юридичної особи під впливом обману для здійсненн я фіктивного підприємництва з метою ухилення від оподатк ування, колегія суддів визна є такими, що не є належним дока зом факту фіктивного підприє мництва та умисного ухилення від сплати податків, зборів (о бов'язкових платежів), що вход ять в систему оподаткування, оскільки приписами ст. 62 Конс титуції України особа вважає ться невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде д оведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Податковим органом н е надано суду обвинувального вироку за вказаними вище зло чинами, що набрав законної си ли, щодо ОСОБА_3 та ОСОБА _4 - осіб, які створили та здій снювали управління підприєм ством.

За таких підстав, коле гія суддів погоджує висновок суду першої інстанції щодо в ідмови у задоволенні позовни х вимог податкового органу.

Виходячи з вищевикла деного, колегія суддів вважа є, що суд першої інстанції пра вильно встановив обставини с прави та ухвалив постанову з додержанням норм матеріальн ого і процесуального права, т ому підстав для скасування п останови не має, у зв' язку з чим апеляційна скарга не під лягає задоволенню.

Керуючись ч. 1-3 ст. 160, ст.ст . 167, 195-196, п.1 ч.1 ст. 198, ст. 200, п.1 ч.1 ст. 205, ст.с т. 206, 211, 212 Кодексу адміністратив ного судочинства України, ко легія суддів, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скарг у Державної податкової інспе кції у Артемівському районі м. Луганська - залишити без задоволення.

Постанову Луганс ького окружного адміністрат ивного суду від 25 серпня 2010 рок у у справі № 2а-4565/10/1270 за позовом Д ержавної податкової інспекц ії у Артемівському районі м. Л уганська до товариства з обм еженою відповідальністю “ Звєздопад Г.С.” про припине ння юридичної особи - залиш ити без змін.

Ухвала набирає закон ної сили через п' ять днів пі сля направлення її копії осо бам, які беруть участь в справ і, та може бути оскаржена безп осередньо до Вищого адмініст ративного суду України протя гом двадцяти днів після набр ання законної сили судовим р ішенням суду апеляційної інс танції.

Головуючий А.А. Блохін

Судді : С.В. Білак

О.В. Карпушова

Дата ухвалення рішення11.11.2010
Оприлюднено04.04.2012
Номер документу22295065
СудочинствоАдміністративне
Сутьпри пинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —2а-4565/10/1270

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін А.А.

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін А.А.

Постанова від 25.08.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

Ухвала від 25.08.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні