Ухвала
від 11.11.2010 по справі 2а-4565/10/1270
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Головуючий у 1 інстанції - Твердохліб Р.С.

Суддя-доповідач - Блохін А.А.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2010 року сп рава №2а-4565/10/1270

приміщення суду за адресою : 83017, м. Донецьк, бул. Шевченка, 26

Колегія суддів Донецьког о апеляційного адміністрати вного суду у складі: головуюч ого судді: Блохіна А.А., суддів : Білак С.В., Карпушової О.В., роз глянувши в порядку письмово го провадження апеляційну ск аргу Державної податкової ін спекції у Артемівському райо ні м. Луганська на ухвалу Луг анського окружного адмініст ративного суду від 25 серпня 2010 року у справі № 2а-4565/10/1270 за позов ом Державної податкової інсп екції у Артемівському районі м. Луганська до товариства з о бмеженою відповідальністю “ Звєздопад Г.С.” про визнан ня недійсним запису про держ авну реєстрацію та припиненн я юридичної особи,-

В С Т А Н О В И Л А:

10 червня 2010 року позива ч звернувся до суду з адмініс тративним позовом до товарис тва з обмеженою відповідальн істю “Звєздопад Г.С.” про визнання недійсним запису пр о державну реєстрацію та при пинення юридичної особи.

Ухвалою Луганського окружного адміністративног о суду від 25 серпня 2010 року закр ито провадження у справі № 2а-4 565/10/1270 в частині позовних вимог про визнання недійсним запис у про державну реєстрацію то вариства з обмеженою відпові дальністю “Звєздопад Г.С .”

Не погодившись з т аким судовим рішенням позива ч подав апеляційну скаргу, в я кій просить постанову суду с касувати, посилаючись на пор ушення судом першої інстанці ї норм матеріального та проц есуального права та ухвалити нове рішення, яким задовольн ити позов.

Всі особи, які беруть у часть у справі, у судове засід ання не прибули, хоча вони бул и належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, тому відповідно д о п.2 ч.1 ст. 197 КАС України суд апе ляційної інстанції розгляну в справу в порядку письмовог о провадження за наявними у с праві матеріалами.

Від представника поз ивача надійшло клопотання пр о розгляд справи без його уча сті.

Колегія суддів заслухавши доповідь судді-до повідача, перевіривши матері али справи, вивчивши доводи а пеляційної скарги, матеріали справи, встановила наступне .

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 17 Кодек су адміністративного судочи нства України, юрисдикція ад міністративних судів поширю ється на публічно-правові сп ори за зверненням суб'єкта вл адних повноважень у випадках , встановлених Конституцією та законами України.

Випадки, коли податко вий орган має право звернути ся до суду з адміністративни м позовом, встановлені, зокре ма, статями 10, 11 та 11-1 Закону Укра їни від 04 грудня 1990 року № 509-ХІІ „ Про державну податкову служб у в Україні". В інших, не передб ачених законом випадках, під стави для порушення судового провадження у справі по спор у з приводу реалізації подат ковим органом компетенції, і ніційованому цим органом, ві дсутні.

Відповідно до п. 17 ч. 1 ст атті 11 вказаного вище Закону, органи державної податкової служби у випадках, в межах ком петенції та у порядку, встано влених законами України, маю ть право звертатися у передб ачених законом випадках до с удових органів із заявою (поз овною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єк та підприємницької діяльнос ті. Це повноваження з врахува нням норм Закону України від 15 травня 2003 року № 755-ІV „Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців" (далі Закон № 755-ІV), який є с пеціальним законом з питань державної реєстрації, припин ення суб'єктів підприємницьк ої діяльності, слід розуміти як повноваження на зверненн я до адміністративного суду з позовом про припинення юри дичної особи чи підприємниць кої діяльності фізичної особ и - підприємця.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 З акону № 755-ІV, юридична особа пр ипиняється в результаті пере дання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правона ступникам у результаті злитт я, приєднання, поділу, перетво рення (реорганізації) або в результаті ліквідації за р ішенням, прийнятим засновни ками (учасниками) юридичної о соби або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу дер жавної влади, прийнятим у в ипадках, передбачених закон ом.

Згідно ч. 2 ст. 38 Закону № 755-ІV, підставами для постанов лення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутство м юридичної особи, зокрема є: в изнання недійсним запису про проведення державної реєстр ації через порушення закону, допущені при створенні юрид ичної особи, які не можна усун ути; провадження нею діяльно сті, що суперечить установчи м документам, або такої, що заб оронена законом; невідповідн ість мінімального розміру ст атутного фонду юридичної осо би вимогам закону; неподання протягом року органам держа вної податкової служби подат кових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону; наявність в Єд иному державному реєстрі зап ису про відсутність юридично ї особи за вказаним її місцез находженням.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 157 Кодексу ад міністративного судочинств а України, суд закриває прова дження у справі, якщо справу н е належить розглядати в поря дку адміністративного судоч инства.

З огляду на наведене в ище, колегія суддів погоджує ться з висновком суду першої інстанції щодо закриття про вадження у справі в частині п озовних вимог про визнання н едійсним запису про державну реєстрацію товариства з об меженою відповідальністю “ Звєздопад Г.С.”.

Враховуючи вищенавед ене, суд першої інстанції пра вильно встановив обставини с прави та постановив ухвалу з додержанням норм процесуаль ного права.

На підставі викладен ого, керуючись ст. 195-196, п. 1 ч. 1 ст. 199, ст. 200, п. 1 ч.1 ст. 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу а дміністративного судочинст ва України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспек ції у Артемівському районі м . Луганська - залишити без зад оволення.

Ухвалу Лугансько го окружного адміністративн ого суду від 25 серпня 2010 року у с праві № 2а-4565/10/1270 за позовом Держа вної податкової інспекції у Артемівському районі м. Луга нська до товариства з обмеже ною відповідальністю “Звє здопад Г.С.” про визнання не дійсним запису про державну реєстрацію та припинення юри дичної особи - залишити без змін.

Ухвала набирає закон ної сили через п' ять днів пі сля направлення її копії осо бам, які беруть участь в справ і, та може бути оскаржена безп осередньо до Вищого адмініст ративного суду України протя гом двадцяти днів після набр ання законної сили судовим р ішенням суду апеляційної інс танції.

Головуючий : А.А. Блохін

Судді: С.В. Білак

О.В. Карпушова

СудДонецький апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.11.2010
Оприлюднено04.04.2012
Номер документу22295066
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4565/10/1270

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 28.10.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін Анатолій Андрійович

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін А.А.

Ухвала від 11.11.2010

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Блохін А.А.

Постанова від 25.08.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

Ухвала від 25.08.2010

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Р.С. Твердохліб

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні