Ухвала
від 26.03.2012 по справі 2-2658/11
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

Справа № 2-2658/11

УХВАЛА

іменем України

"26" березня 2012 р. Біляївський районний суд Одеської області

у складі: головуючого - судді Калінюка Р.Б.,

при секретарі - Дигуляр А.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Біляївка цивільну справу за позовом ДП НЕК "Укренерго"в особі Південної ЕС до ОСОБА_1 про встановлення для ДП НЕК "Укренерго" права земельного сервітуту -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ДП НЕК "Укренерго"в особі Південної ЕС до ОСОБА_1 про встановлення для ДП НЕК "Укренерго" права земельного сервітуту.

В судовому засіданні сторони подали заяву про визнання мирової угоди та закриття провадження у справі.

Суд, дослідивши зміст заяви та мирової угоди, вважає, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.175 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок і може стосуватися лише прав та обов'язків сторін та предмета позову. У разі укладення сторонами мирової угоди суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

З огляду на викладене суд вважає за можливе визнати мирову угоду і закрити провадження у справі, оскільки умови мирової угоди не суперечать закону та не порушують права, свободи чи інтересів інших осіб.

На підставі викладеного, керуючись ст.175, п.4 ч.1 ст.205, ст.206 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання про визнання мирової угоди та закриття провадження у справі задовольнити.

Визнати мирову угоду, укладену між ДП НЕК "Укренерго"в особі Південної ЕС та ОСОБА_1 про наступне:

1. Відповідач ОСОБА_1, як власник земельної ділянки (кадастровий номер 5121085200:01:001:0177), на підставі державного акту серія ЯГ № 939601, який зареєстрований у Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю №01.06.516.00498, погоджує для ДП НЕК "Укренерго" попереднє місце розташування об'єкту будівництва - виносу за межі с. Нерубайське та с. Усатове двохланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС -Усатове"/"Аджалик-Усатове" та не заперечує щодо встановлення обмежень у вигляді встановлення санітарно-захисної та охоронної зони, а у разі встановлення опори лінії електропередачі на ділянці, надає згоду щодо викупу її частини, згідно діючого законодавства при умові оплати вартості землі, зміни державного акту на право власності на землю, внесення інформації в базу даних ДЗК.

2. Позивач ДП НЕК "Укренерго" в особі Південної електроенергетичної системи:

- зобов'язується в десятиденний термін з моменту отримання погодженого проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для об'єкту будівництва -виносу за межі с. Нерубайське та с. Усатове двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС -Усатове"/"Аджалик-Усатове" ознайомити відповідача з проектом в частині, що стосується земельної ділянки, належної ОСОБА_1;

- гарантує, що в проектній документації по будівництву -виносу за межі с. Нерубайське та с. Усатове двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС -Усатове" / "Аджалик-Усатове" будуть передбачені кошти для відшкодування вартості земельних ділянок та збитків нанесених фізичним і юридичним особам -власникам та користувачам суміжних земельних ділянок, що можуть бути завдані внаслідок будівництва -виносу за межі с. Нерубайське та с. Усатове двохланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС -Усатове" / "Аджалик-Усатове" згідно вимог чинного законодавства та кошти на проведення експертної грошової оцінки землі, внесення інформації в базу даних ДЗК.

- у разі необхідності розглядати та погоджувати проекти розташування в межах охоронно-захисної зони (сервітуту) виробничих будівель та споруд, колективних гаражів, відкритих стоянок транспортних засобів відповідно до норм ДБН 360-92**.

3. З урахуванням того, що між сторонами в процесі розгляду справи укладено договір сервітуту, сторони згідно зі ст.ст.175, 205 ЦПК України просять суд затвердити дану мирову угоду, а провадження в справі закрити.

Наслідки закриття провадження в справі у зв'язку з укладенням мирової угоди, передбачені ст. 206 ЦПК України, сторонам роз'яснені.

Провадження у справі закрити.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через Біляївський районний суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Біляївського районного

суду Одеської області Р.Б.Калінюк2

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.03.2012
Оприлюднено14.03.2014
Номер документу22310477
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2658/11

Рішення від 08.06.2011

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Бондаренко В. М.

Ухвала від 31.03.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Бурко Р. В.

Рішення від 06.12.2012

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Селіщева Л. І.

Ухвала від 30.09.2011

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Радченко Л. А.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Смирнова Є. П.

Ухвала від 10.09.2015

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Ухвала від 17.11.2015

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Смирнова Є. П.

Ухвала від 18.11.2011

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Бондаренко І. В.

Рішення від 27.07.2011

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Маценко Н. П.

Ухвала від 21.04.2011

Цивільне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Пепеляшков С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні