Постанова
від 03.04.2012 по справі 5026/322/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКА СЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" квітня 2012 р. Справа № 14/5026/322/20 12

Господарський суд у склад і головуючого судді Х абазні Ю.А., при секретарі с удового засідання Соколишин ій І.А., за участю: представник а за довіреністю - ОСОБА_1 (від ініціюючого кредитора), розглянувши у відкритому суд овому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду справу за за явою

ініціюючого кредитора Катеринопільської об' єднаної державної податково ї

інспекції

до боржника прива тного підприємства "Олбер"

про визнання банкрутом відсу тнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Ініціюючий кредитор зве рнувся до суду із заявою про в изнання відсутнього боржник а банкрутом у зв' язку з наяв ністю ознак, передбачених ст .52 Закону України “Про відновл ення платоспроможності борж ника або визнання його банкр утом”, вказавши, що боржник за боргував до бюджету 680 грн. і не спроможний виконати свої гро шові зобов'язання щодо сплат и податків і зборів (обов'язко вих платежів), протягом більш як трьох місяців після наста ння встановленого строку їх сплати.

У судовому засіданні предс тавник ініціюючого кредитор а вимоги підтримав.

Боржник належним чином пов ідомлявся про час і місце роз гляду справи, однак, надіслан і на його адресу ухвали повер нені поштою з відміткою «за з акінченням терміну зберіган ня».

Відповідно до ст.75 Господар ського процесуального кодек су України суд розглянув спр аву за наявними в ній матеріа лами.

Заслухавши представника і ніціюючого кредитора та досл ідивши наявні у справі доказ и суд встановив наступне.

Боржник зареєстрований як юридична особа, перебуває в Є диному державному реєстрі юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців і має борг (не доїмку) у розмірі 680 грн., який п ідтверджується поданими бор жником податковими декларац іями; а також рішеннями ініці юючого кредитора про стягнен ня штрафних санкцій; постано вами Черкаського окружного а дміністративного суду від 11. 07.2011 у справі №2а/2370/4807/2011, від 07.07.2011 у сп раві №2а/2370/4806/2011. Безспірність за явлених вимог підтверджуєть ся наявними у справі вищеназ ваними постановами суду про стягнення боргу з боржника, п оданими боржником податкови ми деклараціями, повідомленн ями-рішеннями податкового ор гану про стягнення штрафних санкцій. Доказами вжиття зах одів до стягнення податковог о боргу є податкова вимога, на правлена нарочним і не вруче на у зв' язку з відсутністю б оржника, тому розміщена на до шці податкових оголошень іні ціюючого кредитора. У довідц і з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців містить ся наступний запис: «статус в ідомостей про юридичну особу : юридична особа відсутня за ї ї місцезнаходженням». Згідно з довідкою ініціюючого кред итора боржник востаннє подав декларацію з податку на приб уток 02.04.2010

Таким чином, поданими суду д оказами підтверджена неспро можність боржника погасити з аборгованість протягом трьо х місяців після настання вст ановленого строку їх сплати, керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, боржн ик не надає більше року до орг анів державної податкової сл ужби згідно із законодавство м податкових декларацій, і на явні інші ознаки, що свідчать про відсутність підприємниц ької діяльності боржника. Вк азані обставини є правовою п ідставою визнання боржника б анкрутом.

Ініціюючий кредитор згоди на призначення його ліквіда тором банкрута не дав і заяви в клопотання про призначення таким арбітражного керуючог о Ярмолінського Ю.В. Враховую чи подання останнім копії лі цензії та заяви відповідно д о частини 3 статті 31 Закону Укр аїни “Про відновлення платос проможності боржника або виз нання його банкрутом”

Одночасно суд вважає за нео бхідне звернути увагу ліквід атора банкрута, що згідно із с т. 24 Закону, у разі потреби, член ів ліквідаційної комісії при значає господарський суд за клопотанням ліквідатора, пог одженим з комітетом кредитор ів.

Оскільки обставини відсут ності боржника не виключають можливість виявлення належн ого йому майна, зловживання н аявністю майна та фінансово- господарської документації до передачі їх ліквідатору б анкрута, суд вважає, що вжиті з аходи до забезпечення вимог кредиторів у вигляді арешту на все майно боржника скасув анню не підлягають.

Враховуючи викладене, керу ючись ст. 52 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом”, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати приватне підпр иємство «Олбер»(смт.Катерино піль, вул.Леніна,49, ідентифіка ційний код 36672636) банкрутом та ві дкрити

2.Визначити розмір вимог іні ціюючого кредитора у сумі 680 грн. штрафних санкцій, як а підлягає погашенню у шосту чергу.

3.Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Ярмолінського Юрія Васил ьовича (АДРЕСА_1, ліцензія Державного департаменту з п итань банкрутства серії НО МЕР_1 від 14.11.2008, ідентифікаційн ий номер фізичної особи - пл атника податків НОМЕР_2).

4.Ліквідатору банкрута:

опублікувати відомості пр о визнання боржника банкруто м у офіційних друкованих орг анах та направити суду друко ване видання з таким оголоше нням;

подати відомості про своє п ризначення державному реєст ратору для внесення відомост ей до Єдиного державного реє стру юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців;

вжити заходів до виявлення і витребування документації і майна банкрута, виявлення к редиторів, та не пізніш як чер ез два місяці після прийнятт я цієї постанови направити с уду інформацію про виконану роботу, зокрема, акт інвентар изації майна банкрута (Наказ Мінфіну України від 11.08.1994 №69), ре квізити залишеного основног о рахунку у банку. До повного п рийняття фінансово-господар ської документації, печаток і штампів банкрута від керів ника про хід їх витребування інформувати кожні два місяц і;

кожні три місяці з дня винес ення постанови подавати суду відомості у формі таблиць з д аними: а) про реалізацію майна (найменування майна, інвента рний номер, балансова вартіс ть, вартість оцінки, дата прот околу комітету кредиторів пр о погодження умов і порядку п родажу, дата і видання публік ації оголошення про продаж, п окупець, документ і дата пере дачі майна, сума продажу, дата і номер документа про надход ження коштів); б) про використа ння коштів по чергам виплати (отримувач, підстава здійсне ння платежу, сума, дата і номер платіжного документа). Відом ості про виплату заборговано ї до порушення провадження у справі заробітної плати над аються із зазначенням узагал ьнених даних (дати виплати, кі лькості осіб, загальної суми з доданням копій відомостей на отримання коштів;

не пізніше 12 місяців з дня ви несення цієї постанови подат и суду повний звіт про провед ення ліквідаційної процедур и (із зазначенням дій, фактів, доказів), звіт про оплату посл уг і понесені витрати (з розра хунками, доказами і їх перелі ком), а також у разі її заверше ння - ліквідаційний баланс. Печатку здати для знищення п ісля затвердження звіту судо м.

5.Припинити повноваження ор ганів управління банкрута що до управління банкрутом та р озпорядження його майном, а т акож повноваження власника ( власників) майна банкрута. Зо бов' язати посадових осіб ба нкрута (керівника), протягом п 'ятнадцяти днів з дня признач ення ліквідатора банкрута, п ередати бухгалтерську та інш у документацію банкрута, печ атки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута його ліквідатору.

6. Зобов' язати учасників пр овадження у справі про банкр утство боржника, які (у разі ск ликання зборів) будуть обран і головою зборів кредиторів чи головою комітету кредитор ів, направляти до господарсь кого суду для приєднання до м атеріалів справи копії прото колів таких зборів, на яких ви рішені питання про обрання і зміну складу комітету креди торів чи голови комітету кре диторів.

Представник ініціюючого к редитора повідомлений про по рядок отримання повного текс ту постанови під розписку.

Направити дану ухвалу ре комендованим листом з пов ідомленням боржнику, ліквіда тору, та для відома Голо вному управлінню юстиції у Ч еркаській області, державном у реєстратору (Катеринопільс ькій райдержадміністрації).

Постанова може бути оскарж ена до Київського апеляційно го господарського суду.

Суддя Ю.А. Хабазня

5

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.04.2012
Оприлюднено12.04.2012
Номер документу22480245
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5026/322/2012

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 17.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Окрема ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Постанова від 03.04.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 27.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні