Рішення
від 14.07.2008 по справі 51/55
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

51/55

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

справа №  51/55

14.07.08

За позовом

Державної податкової інспекції у Солом'янському районі м.Києва

до                    Приватного підприємства «Металосервіс-Б»

третя особа: Солом'янська районна у місті Києві державна адміністраціяпро                  припинення юридичної особи

                                                                                                              Суддя Пригунова А.Б.

Представники:

Від позивача:Борисов І.І.

Від відповідача:Від третьої особи: не з`явився не з'явився  

Обставини справи:

Позивач у поданій до суду заяві просить припинити юридичну особу Приватне підприємство «Металосервіс-Б»у зв'язку із неподанням з квітня 1995 р. до державної податкової служби податкових декларацій та документів фінансової звітності, як це передбачено чинним законодавством України.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 02.07.2008 року порушено провадження у даній справі, призначено її до розгляду на 14.07.2008 року, залучено до участі у розгляді справи третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача –Солом'янську районну у м. Києві державну адміністрацію, викликано для участі у судовому засіданні представників сторін і третьої особи.

У судовому засіданні 14.07.2008 року представник позивача повністю підтримав заявлені позовні вимоги і просив суд їх задовольнити.

Представники відповідача і третьої особи у судове засідання не з'явились, причин неявки суду не повідомили, відзиву на позов не надали.

Приймаючи до уваги, що в матеріалах справи достатньо документів для вирішення справи по суті та є докази належного повідомлення відповідача і третьої особи про час і місце судового розгляду справи, то за таких обставин суд відповідно до ст. 75 ГПК України вважає можливим розглянути дану справу за наявними в ній матеріалами без участі вищезазначених учасників судового процесу.

За згодою представника позивача у судовому засіданні 14.07.08р. згідно зі статтею 85 Господарського процесуального кодексу України судом оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, господарський суд м. Києва, -

Встановив:

Приватне підприємство «Металосервіс-Б»зареєстроване Солом'янською районною у місті Києві державною адміністрацією 26.10.1994 р., про що зроблено запис. у журналі обліку реєстраційних справ,місцезнаходження: 03057, м. Київ, пров. Польовий, 7, ідентифікаційний код 22903688.

Статтею 9 Закону України “Про систему оподаткування” визначені обов'язки платника податків і зборів щодо ведення бухгалтерського обліку, складання звітності про фінансово-господарську діяльність і забезпечення її зберігання у терміни, встановлені законами, а також подання до державних податкових органів відповідно до законів декларації, бухгалтерської звітності та інших документів і відомостей, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів у встановлені законом терміни.

Як вбачається з представленої позивачем довідки, відповідач взятий на податковий облік з 27.10.1994 р., останню декларацію про доходи, отримані від підприємницької діяльності подавав за квітень 1995 р.

Відповідно до ст.238 ГК України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб‘єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб‘єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Статтею 239 ГК України передбачено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування відповідно до своїх повноважень та у порядку, встановленому законом, можуть застосовувати до суб‘єктів  господарювання адміністративно-господарські санкції, однією з яких є скасування державної реєстрації та ліквідація суб‘єкта господарювання.

Згідно ст. 247 Господарського кодексу України у разі здійснення суб'єктом господарювання діяльності, що суперечить закону чи установчим документам, до нього може бути застосовано адміністративно-господарську санкцію у вигляді скасування державної реєстрації цього суб'єкта та його ліквідації.

Відповідно до ч.2 ст. 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Відповідач доказів, які б спростовували заявлені до нього вимоги, суду не представив.

За таких обставин суд вважає необхідним заявлені позовні вимоги задовольнити і припинити юридичну особу відповідача.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст.33, 49, 82-85 ГПК України, господарський суд м. Києва, -

          

ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Припинити юридичну особу Приватне підприємство «Металосервіс-Б» (03057, м. Київ, пров. Польовий, 7, ідентифікаційний код 22903688).

3.          Стягнути з Приватного підприємства «Металосервіс-Б»в доход Державного бюджету України 85 (вісімдесят п‘ять) грн. державного мита. Видати наказ.

4.          Стягнути з Приватного підприємства «Металосервіс-Б»в доход Державного бюджету України 118 (сто вісімнадцять) грн. витрат з інформаційно-технічного забезпечення судового процесу. Видати наказ.

5.           Зобов'язати Державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру запис про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства «Металосервіс-Б»та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було постановлено судове рішення, про внесення такого запису.

6.          Дане рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його прийняття і може бути оскаржене в порядку, передбаченому чинним законодавством України.

Суддя                                                                                                        Пригунова А.Б.

Дата ухвалення рішення14.07.2008
Оприлюднено18.11.2008
Номер документу2321869
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —51/55

Ухвала від 05.03.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Рішення від 06.04.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 28.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 09.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 07.02.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Ухвала від 05.08.2009

Господарське

Господарський суд Харківської області

Ольшанченко В.І.

Рішення від 14.07.2008

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пригунова А.Б.

Рішення від 15.04.2008

Господарське

Господарський суд Харківської області

Шарко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні