Ухвала
від 17.04.2012 по справі к8/033-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

УХВАЛА

"17" квітня 2012 р. Справа № К8/033-12

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Каплі А.В. , розглянувши матеріали справи №К8/033-12 у відкритому судовому засіданні

за позовом: публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України», ідентифікаційний код: 00032129, місцезнаходження: 01001, м. Київ, вул. Госпітальна, 12-Г,

до: відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка», ідентифікаційний код: 05407976, місцезнаходження: юридична адреса: 08320, Київська обл., Бориспільський р-н, с. Велика Олександрівка, вул. Чапаєва, 1, поштова адреса: 01333, м. Київ, вул. Кутузова, 18/7,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: товариство з обмеженою відповідальністю «Українська юридична компанія «Принцип», ідентифікаційний код: 21548877, місцезнаходження: 02160, м. Київ, вул. Березнева, 10, к. 104,

про: визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів,

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1, який діє на підставі довіреності від 07.07.2011 року за №19-11/71;

від відповідача: Волкова Ю.В., Голова ліквідаційної комісії, яка діє на підставі протоколу від 06.04.2009 року -22.04.2009 року б/н;

від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: не з'явився, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні господарського суду Київської області перебуває справа за позовом публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» до відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка»про визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю «Українська юридична компанія «Принцип».

Ухвалою господарського суду Київської області від 05.03.2012 року розгляд справи призначено на 20.03.2012 року. Ухвалою від 20.03.2012 року розгляд справи відкладено на 17.04.2012 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

У судовому засіданні 17.04.2012 року суд заслухав пояснення представників позивача та відповідача. Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача у судове засідання не з'явилась, про причини неявки суд не повідомила, вимоги ухвал господарського суду Київської області від 05.03.2012 року та від 20.03.2012 року не виконала. Розглянувши подані матеріали та заслухавши пояснення представників позивача та відповідача, суд прийшов до висновку про потребу залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача -приватне акціонерне товариство «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів»(ідентифікаційний код: 35917889, місцезнаходження: 04107, м. Київ, вул. Тропініна, 7-Г), яке є правонаступником відкритого акціонерного товариства «Міжрегіональний фондовий союз»та відповідно номінальним утримувачем акцій відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка», що належать публічному акціонерному товариству «Державний ощадний банк України».

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 35 Закону України «Про акціонерні товариства», письмове повідомлення про проведення загальних зборів та їх порядок денний надсилається акціонерам персонально (з урахуванням частини другої цієї статті) особою, яка скликає загальні збори, у спосіб, передбачений статутом акціонерного товариства, у строк не пізніше ніж за 30 днів до дати їх проведення. Повідомлення розсилає особа, яка скликає загальні збори, або особа, яка веде облік прав власності на акції товариства у разі скликання загальних зборів акціонерами.

Згідно з ч. 2 ст. 35 Закону України «Про акціонерні товариства», у разі реєстрації акцій на ім'я номінального утримувача, повідомлення про проведення загальних зборів та порядок денний надсилається номінальному утримувачу, який забезпечує персональне повідомлення акціонерів, яких він обслуговує.

Зважаючи на зазначене, суд дійшов висновку про необхідність витребування від приватного акціонерного товариства «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів», яке є правонаступником відкритого акціонерного товариства «Міжрегіональний фондовий союз», додаткових доказів, необхідних для розгляду справи, а саме письмових пояснень щодо причин відмови в наданні реєстратору - товариству з обмеженою відповідальністю «Українська юридична компанія «Принцип»зведеного облікового реєстру власників іменних цінних паперів відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка», для яких він є номінальним утримувачем, а також письмові пояснення щодо неповідомлення акціонерів, зокрема публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»про проведення загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка».

У зв'язку з вищевикладеним, зокрема залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача та необхідністю витребування нових доказів, суд прийшов до висновку про доцільність відкладення розгляду справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено у даному засіданні, зокрема у випадку необхідності витребування нових доказів.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залучити у якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватне акціонерне товариство «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів»(ідентифікаційний код: 35917889, місцезнаходження: 04107, м. Київ, вул. Тропініна, 7-Г).

2. Зобов'язати позивача надіслати третій особі-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватному акціонерному товариству «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів», копію позовної заяви у справі №К8/033-12 та докази надати суду.

3. Зобов'язати третю особу-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: приватне акціонерне товариство «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів», на дату призначеного судового засідання:

- надати суду письмові пояснень щодо причин відмови в наданні реєстратору - товариству з обмеженою відповідальністю «Українська юридична компанія «Принцип»зведеного облікового реєстру власників іменних цінних паперів відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка», для яких він є номінальним утримувачем;

- надати суду письмові пояснення щодо неповідомлення акціонерів, зокрема публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України»про проведення загальних зборів акціонерів відкритого акціонерного товариства «Племінний завод «Олександрівка»;

- направити свого представника у судове засідання.

4. Зобов'язати третю особу-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: товариство з обмеженою відповідальністю «Українська юридична компанія «Принцип», виконати вимоги ухвал суду від 05.03.2012 року та від 20.03.2012 року в повному обсязі.

5. Розгляд справи відкласти на "07" травня 2012 року на 15 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. Комінтерну, 16, зал судових засідань №2.

6. Попередити сторони про матеріальну відповідальність за невиконання вимог суду, зокрема, попередити учасників провадження про те, що відповідно до п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право: стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

7. Копію ухвали направити учасникам провадження по справі.

Суддя П.Ф. Скутельник

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.04.2012
Оприлюднено27.04.2012
Номер документу23665834
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —к8/033-12

Постанова від 15.08.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 11.05.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Рішення від 07.05.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 17.04.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 05.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні