Постанова
від 21.05.2012 по справі 5008/382/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Адреса: 88000, м.Ужгород, вул.Коцюбинського, 2-а тел.: 61-72-21


ПОСТАНОВА

"21" травня 2012 р. Справа № 5008/382/2012

За заявою ліквідаційної комісії відкритого акціонерного товариства „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району

до відкритого акціонерного товариства „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092)

про порушення справи про банкрутство

Суддя Ремецькі О.Ф.

Представники:

від заявника - Івановчик І.Ю. -голова ліквідаційної комісії та

ОСОБА_2 -представник за довіреністю від 18.05.2012р.

ВСТАНОВИВ:

Заявник (голова ліквідаційної комісії) звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство.

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 14.05.2012р. порушено провадження у справі за №5008/382/2012 з урахуванням особливостей застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, передбачених ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначено до розгляду на 21.05.2012р.

У судовому засіданні 21.05.2012р. суд заслухав представників заявника, які надали пояснення по суті справи та підтримали позовні вимоги у повному обсязі. З матеріалів справи вбачається, що боржник припинив свою діяльність та його майна недостатньо для задоволення вимог кредитора.

Оскільки ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство юридичної особи у разі, якщо вартості майна боржника -юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, а також за наявності інших ознак, що свідчать про неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати грошові зобов'язання після настання встановленого строку їх сплати, у суду є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У заяві про порушення справи про банкрутство заявник (боржник) просить суд призначити ліквідатором боржника голову ліквідаційної комісії у відповідності до вимог ч.2 статті 51 Закону для мінімізації поточних витрат товариства.

Згідно з ч. 2 ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для

Продовження постанови господарського суду Закарпатської області від 21.05.2012 року по справі № 5008/382/2012

задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора.

Суд вважає за доцільне задовольнити клопотання заявника та призначити ліквідатором боржника Лялика Івана Йосиповича, паспорт НОМЕР_1 виданий 27.04.1998р. Ужгородським МВ УМВС України в Закарпатській області, проживає: АДРЕСА_1.

Крім того, нормами ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не визначений порядок або особливості здійснення ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то ліквідаційна процедура щодо боржника, що ліквідується власником, здійснюється також відповідно до вимог, що передбачені розділом ІІІ Закону - "Ліквідаційна процедура". Отже, на ліквідатора покладаються, зокрема, обов'язки ліквідатора у справі про банкрутство, що передбачені ст.ст. 23, 25, 51 Закону. Відповідно до ч.3 ст.23 Закону, ліквідатор зобов'язаний опублікувати в офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно останнього ліквідаційної процедури.

Також, з положень ч.3 ст. 51 Закону вбачається, що кредитори мають право заявити свої претензії до боржника, який ліквідується, в місячний строк з дня публікації оголошення про визнання боржника. який ліквідується, банкрутом.

Крім того, відповідно до положень ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор зобов'язаний подати господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника, обґрунтування оплати послуг арбітражного керуючого (якщо є звіт про його витрати та оплату послуг). До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів), докази наявності активів боржника, докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів, докази встановлення наявності заставних вимог шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна (постанова Вищого господарського суду України від 28.11.2007 р. у справі № 24/81-б).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 22, 23, 24, 25, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом відкрите акціонерне товариство „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092).

2. Припинити процедуру розпорядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру.

4. Призначити ліквідатором банкрута Лялика Івана Йосиповича, паспорт НОМЕР_1 виданий 27.04.1998р. Ужгородським МВ УМВС України в Закарпатській області, проживає: АДРЕСА_1.

5. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника, що ліквідується власником та повідомлення їх

Продовження постанови господарського суду Закарпатської області від 21.05.2012 року по справі № 5008/382/2012

(кредиторів) про визнання зазначеного боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

7. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

8. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 21.05.2012р.

9. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 21.05.2012р.

10. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 21.05.2012р.

11. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 21.05.2013р. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника, обґрунтування оплати послуг арбітражного керуючого (якщо є звіт про його витрати та оплату послуг). До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів), докази наявності активів боржника, докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів, докази встановлення наявності заставних вимог шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна.

12.Копію постанови направити заявнику, боржнику, ліквідатору та державному реєстратору за місцезнаходженням боржника.

Суддя О.Ф. Ремецькі

Дата ухвалення рішення21.05.2012
Оприлюднено24.05.2012
Номер документу24175835
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5008/382/2012

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 27.06.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Постанова від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні