Ухвала
від 05.07.2012 по справі 5008/382/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Адреса: 88000, м.Ужгород, вул.Коцюбинського, 2-а тел.: 61-72-21


УХВАЛА

"05" липня 2012 р. Справа № 5008/382/2012

За заявою ліквідаційної комісії відкритого акціонерного товариства „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району

до відкритого акціонерного товариства „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092)

про визнання банкрутом в порядку процедури, передбаченої ст.ст. 1, 3-11, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Суддя Ремецькі О.Ф.

Представники:

від заявника -Лялик І.Й. -ліквідатор

ОСОБА_2 -представник за довіреністю від 23.05.2012р.

від кредиторів -ОСОБА_3 -представник відділення виконавчої дирекції Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Ужгороді за довіреністю від 05.07.2012р.

ОСОБА_4 -представник ТОВ „Союз Проект Менеджмент" за довіреністю №14 від 15.06.2012р.

ОСОБА_4 -представник ПАТ „Південьзахідшляхбуд" за довіреністю №56 від 15.08.2011р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство, оскільки неспроможний сплатити кредиторську заборгованість в розмірі 34684555,90 грн.

Згідно наявних документів боржник зареєстрований Ужгородською РДА як відкрите акціонерне товариство „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", 89425, с. Баранинці, вул. Об'їзна, буд..9 Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092), заборгував кредиторам 34684555,90грн. і неспроможний виконати перед ними свої грошові зобов'язання.

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 14.05.2012р. порушено провадження у справі за №5008/382/2012 з урахуванням особливостей застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, передбачених ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначено до розгляду на 21.05.2012р.

Постановою Господарського суду Закарпатської області від 21.05.2012р. відкрите акціонерне товариство „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", 89425, с. Баранинці, вул. Об'їзна, буд..9 Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092) визнано банкрутом, припинено процедуру розпорядження майном, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута -Лялика Івана Йосиповича, паспорт НОМЕР_1 виданий 27.04.1998р. Ужгородським МВ УМВС України в Закарпатській області, проживає: АДРЕСА_1

На виконання вимог Постанови Господарського суду Закарпатської області від 21.05.2012р. у справі №5008/382/2012 ліквідатором було подано оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, яке опубліковано у газеті «Урядовий кур'єр»від 26.05.2012р.

27.06.2012 до господарського суду Закарпатської області від ліквідатора надійшов на затвердження реєстр кредиторів банкрута.

Ухвалою суду від 27.06.2012р. розгляд реєстру кредиторів призначено на 05.07.2012р.

На день судового засідання представники сторін з'явились, свої вимоги підтримують в повному обсязі.

В ході судового засідання з матеріалів справи суд встановив, що 26.05.2012р. в газеті "Урядовий кур'єр" від 26.05.2012р. було опубліковано оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092), після чого на адресу ліквідатора надійшли заяви з грошовими вимогами до боржника від виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Ужгород, ТОВ „Союз Проект Менеджмент" та ПАТ „Південьзахідшляхбуд".

Відповідно до поданого в матеріали справи реєстру вимог кредиторів 05.07.2012р., пояснень кредиторів та ліквідатора, включеними ним до реєстру вимог кредиторів є вимоги від виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Ужгород, ТОВ „Союз Проект Менеджмент" та ПАТ „Південьзахідшляхбуд".

У судовому засіданні 05.07.2012р. розглядались заяви про визнання кредитором: виконавчої дирекції Закарпатського обласного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Ужгород, ТОВ „Союз Проект Менеджмент" та ПАТ „Південьзахідшляхбуд".

Відповідно до ст. 15 Закону у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів. За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів. Реєстр вимог кредиторів повинен включати усі визнані судом вимоги кредиторів. У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені).

Згідно з ч. 1 ст. 14 Закону конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

У ст. 31 Закону встановлено, що кошти, одержані від продажу майна банкрута, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів, у наступному порядку:

1) у першу чергу задовольняються:

а) вимоги, забезпечені заставою; б) вимоги щодо виплати заборгованості із заробітної плати за три місяці роботи, що передують порушенню справи про банкрутство чи припиненню трудових відносин у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи, грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, право на які виникло протягом двох років, відпрацьованих до порушення справи про банкрутство чи припинення трудових відносин, інших коштів, належних працівникам у зв'язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов'язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), право на які виникло протягом трьох останніх місяців до порушення справи про банкрутство чи припинення трудових відносин, а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв'язку з припиненням трудових відносин, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі; в) витрати Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що пов'язані з набуттям ним прав кредитора щодо банку, - у розмірі всієї суми відшкодування за вкладами фізичних осіб; в-1) вимоги кредиторів за договорами страхування; г) витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, у тому числі: витрати на оплату державного мита; витрати заявника на публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство; витрати на публікацію в офіційних друкованих органах інформації про порядок продажу майна банкрута; витрати на публікацію в засобах масової інформації про поновлення провадження у справі про банкрутство у зв'язку з визнанням мирової угоди недійсною; витрати арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), пов'язані з утриманням і збереженням майнових активів банкрута; витрати кредиторів на проведення аудиту, якщо аудит проводився за рішенням господарського суду за рахунок їх коштів; витрати на оплату праці арбітражних керуючих (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку, передбаченому ст. 27 цього Закону.

2) у другу чергу задовольняються вимоги, що виникли із зобов'язань банкрута перед працівниками підприємства-банкрута (за винятком повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства), крім вимог, задоволених у першу чергу, зобов'язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров'ю громадян, шляхом капіталізації відповідних платежів, у тому числі до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за громадян, які застраховані в цьому Фонді, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, зобов'язань зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також вимоги громадян - довірителів (вкладників) довірчих товариств або інших суб'єктів підприємницької діяльності, які залучали майно (кошти) довірителів (вкладників);

3) у третю чергу задовольняються вимоги щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів). Вимоги центрального органу виконавчої влади, що здійснює управління державним резервом;

4) у четверту чергу задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою, у тому числі і вимоги кредиторів, що виникли із зобов'язань у процедурі розпорядження майном боржника чи в процедурі санації боржника;

5) у п'яту чергу задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства;

6) у шосту чергу задовольняються інші вимоги.

Заслухавши пояснення учасників провадження у справі та дослідивши її матеріали суд встановив наступне.

27.06.2012р. до суду надійшла заява товариства з обмеженою відповідальністю „Союз Проект Менеджмент", м. Київ від 21.06.2012р. №22/05-12 (надіслана поштовим зв'язком 22.06.2012р.) з вимогами до боржника в сумі 6010638,74грн.

Як вбачається з поданої заяви, грошові вимоги до боржника виникли у зв'язку з наявністю заборгованості по сплаті орендних платежів та за договорами відступлення права вимоги.

Ліквідатором вимоги товариства з обмеженою відповідальністю „Союз Проект Менеджмент", м. Київ визнано в повному обсязі та включено до реєстру вимог кредиторів. На день судового засідання боржник заперечень щодо зазначених вимог не подав та не заперечив факт наявності простроченої заборгованості перед товариством з обмеженою відповідальністю „Союз Проект Менеджмент", м. Київ в указаній сумі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника ліквідатора, боржника та кредиторів, суд вважає заявлені вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів в розмірі 1113грн. (перша черга) та в розмірі 6010398,74грн. (четверта черга).

27.06.2012р. до суду надійшла заява публічного акціонерного товариства „Південьзахідшляхбуд", м. Вінниця від 22.06.2012р. №13-5"юр"/837 (надіслана поштовим зв'язком 22.06.2012р.) з вимогами до боржника в сумі 8902144,79грн.

Як вбачається з поданої заяви, грошові вимоги до боржника виникли у зв'язку з наявністю заборгованості за договором поставки, договором купівлі-продажу цінних паперів та за договорами переведення боргу.

Ліквідатором вимоги публічного акціонерного товариства „Південьзахідшляхбуд", м. Вінниця визнано в повному обсязі та включено до реєстру вимог кредиторів. На день судового засідання боржник заперечень щодо зазначених вимог не подав та не заперечив факт наявності простроченої заборгованості перед публічним акціонерним товариством „Південьзахідшляхбуд", м. Вінниця в указаній сумі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника ліквідатора, боржника та кредиторів, суд вважає заявлені вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів в розмірі 1113грн. (перша черга) та в розмірі 8902144,79грн. (четверта черга).

05.06.2012р. до суду надійшла заява відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, м. Ужгород від 30.05.2012р. з вимогами до боржника в сумі 46427,22грн.

Як вбачається з поданої заяви, грошові вимоги до боржника виникли із зобов'язань підприємства перед громадянами внаслідок заподіяння шкоди їх життю і здоров'ю (щодо щомісячних страхових виплат ОСОБА_5.) у зв'язку з потребою капіталізації платежів для розрахунку із утриманкою.

Ліквідатором вимоги відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, м. Ужгород визнано в повному обсязі та включено до реєстру вимог кредиторів. Боржник заперечень щодо зазначених вимог не подав та не заперечив факт наявності простроченої заборгованості перед відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, м. Ужгород в указаній сумі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника ліквідатора, боржника та кредиторів, суд вважає заявлені вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів в розмірі 46427,22грн. (друга черга).

Згідно із вимогами Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені до реєстру вимог кредиторів.

За результатами розгляду господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначається розмір визнаних судом вимог кредиторів, які включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, та призначається дата проведення зборів кредиторів.

Таким чином, визнання боржником вимог кредитора не є безумовною підставою для включення даних вимог до реєстру вимог кредиторів, таке включення відбувається лише після всебічного і повного дослідження господарським судом зазначених вимог.

Водночас, ч. 3 ст. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що вимоги кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не розглядаються і вважаються погашеними.

Виходячи з того, що наданий арбітражним керуючим реєстр кредиторів відповідає зазначеним вище вимогам, місить відомості про визнані боржником вимоги кредиторів, зобов'язання які забезпечені заставою(іпотекою) майна боржника, а також про заставне(іпотечне) майно, по суті не заперечується кредиторами та боржником, він має бути затверджений господарським судом.

Доказів наявності у боржника заборгованості із заробітної плати, зі сплати авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян суду подано не було.

Дослідивши матеріали справи, поданий ліквідатором на затвердження реєстр вимог кредиторів, суд вважає за доцільне затвердити реєстр вимог кредиторів.

На підставі викладеного, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Господарським процесуальним кодексом України, суд

У Х В А Л И В:

1. Визнати кредиторами відкритого акціонерного товариства „Ужгородське шляхово-будівельне управління №58", с. Баранинці Ужгородського району (код ЄДРПОУ 03450092):

1.1. Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, м. Ужгород на суму 46472,22грн. (друга черга).

1.2. товариство з обмеженою відповідальністю „Союз Проект Менеджмент", м. Київ з вимогами до боржника в сумі 1113грн. (перша черга) та в розмірі 6010398,74грн. (четверта черга).

1.3. публічне акціонерне товариство „Південьзахідшляхбуд", м. Вінниця з вимогами до боржника в сумі 1113грн. (перша черга) та в розмірі 8902144,79грн. (четверта черга).

2. Вимоги кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, -не розглядаються і вважаються погашеними.

3. Копію ухвали направити боржнику, кредиторам, ліквідатору.

Суддя О.Ф. Ремецькі

Дата ухвалення рішення05.07.2012
Оприлюднено13.07.2012
Номер документу25141096
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Судовий реєстр по справі —5008/382/2012

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 05.07.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 27.06.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Постанова від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Ремецькі О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні