Рішення
від 31.05.2012 по справі 922-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Невського/Річна, 29/11, к. 216

РІШЕННЯ

Іменем України

31.05.2012Справа №5002-19/922-2012

За позовом - Прокурора м.Алушти Автономної Республіки Крим, АР Крим, м.Алушта в інтересах держави в особі Державної інспекції господарства в Автономній Республіці Крим, АР Крим, м.Сімферополь

До відповідача - Партенітської селищної ради, АР Крим, м.Сімферополь

До відповідача - Підприємства «Укргазпром», АР Крим, м.Сімферополь

про визнання недійсним рішення та договору оренди земельної ділянки

Суддя Мокрушин В.І.

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Прокурор - Шехірєва Н.Ю., посв. № 11016

Від позивача - не з'явився

Від відповідача Партенітської селищної ради - не з'явився

Від відповідача Підприємства «Укргазпром» - Бондаренко О.В. - директор

Суть спору: Прокурор м.Алушти Автономної Республіки Крим звернувся до господарського суду Автономної Республіки Крим в інтересах держави в особі Республіканського комітету по земельних ресурсах Автономної Республіки Крим з позовом до відповідачів Партенітської селищної ради, Підприємства «Укргазпром» у якому просить суд поновити строк для звернення до суду, визнати недійсним рішення Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. «Про надання земельної ділянки в оренду підприємству «Укргазпром», визнати недійсним Договір оренди земельної ділянки площею 0,08 га вартістю 285737,00 грн., укладений між Партенітською селищною радою та підприємством «Укргазпром» від 20.11.2002 р., покласти судові витрати на відповідача.

Ухвалою господарського суду Автономної Республіки Крим від 26.03.2012 р. позовну заяву прийнято до розгляду та призначено судове засідання.

Ухвалою господарського суду Автономної Республіки Крим від 15.05.2012 р. замінено Республіканський комітет по земельних ресурсах в Автономній Республіці Крим на Державну інспекцію господарства в Автономній Республіці Крим, відкладено розгляд справи.

Ухвалою господарського суду Автономної Республіки Крим від 31.05.2012 р. відмовлено у задоволенні клопотання прокурора про введення колегіального розгляду справи.

Ухвалою господарського суду Автономної Республіки Крим від 31.05.2012 р. продовжено строк розгляду справи в порядку ст.69 Господарського процесуального кодексу України, до 06.06.2012 р.

Прокурор у судовому засіданні усно позовні вимоги підтримав та просив суд позов задовольнити у повному обсязі з підстав викладених у позовній заяві.

Представник Підприємства «Укргазпром» проти задоволення позову заперечувала. Надала суду відзив на позовну заяву, згідно якого просила суд у задоволенні позову відмовити у повному обсязі.

Інші учасники явку своїх представників у судове засідання не забезпечили, про причини неявки суд не сповістили. Про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Стаття 22 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. № 1798-XII із змінами і доповненнями) зобов'язує сторони добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами. Оскільки явка в судове засідання представників сторін - це право, а не обов'язок, справа може розглядатись без їх участі, якщо нез'явлення цих представників не перешкоджає вирішенню спору.

Статтею 77 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. № 1798-XII із змінами і доповненнями) передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні.

Відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні. Зазначена правова позиція висловлена у постанові Вищого господарського суду України від 19.10.2011 р. по справі № 5023/4165/11.

Крім того, суд також враховує процесуальний строк розгляду справи та ту обставину, що господарський суд позбавлений права вийти за межі строку, встановленого статтею 69 Господарського процесуального кодексу України.

Фіксація судового процесу технічними засобами проводилась відповідно до ст.81-1 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. № 1798-XII із змінами і доповненнями).

Розглянувши матеріали справи та заслухавши пояснення прокурора та представника відповідача, суд -

ВСТАНОВИВ:

Рішенням 7 сесії 24 скликання Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. «Про надання земельної ділянки в оренду підприємству «Укргазпром» затверджено проект відводу та технічний звіт по перенесенню в натуру меж земельної ділянки для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради, на земельній ділянці загальною площею 0,0080 га (а.с.13, звор.арк.).

20.11.2002 між Партенітською селищною радою Орендодавець) та Підприємством «Укргазпром» (Орендар) укладено договір оренди земельної ділянки, відповідно до п.1.1 якого згідно рішення 7 сесії 24 скликання Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. Орендодавець надає Орендарю у тимчасове користування на умовах оренди, строком до 18.10.2051 р. земельну ділянку, з земель загального користування Партенітської селищної, для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради підприємством «Укргазпром» загальною площею 0,0800 га, у тому числі по угіддям: природні водотоки 0,0800 га, розташовану за адресою: м.Алушта, смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради. Вказана земельна ділянка площею 0,0800 га, надана в оренду підприємству «Укргазпром» для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради (а.с.8-45).

Вважаючи прийняте рішення та укладений на підставі його договір оренди земельної ділянки прокурор звернувся до суд із даним позовом про визнання рішення ради та укладеного договору оренди недійсним.

Дослідивши обставини справи, заслухавши пояснення представників сторін, оцінивши надані сторонами докази у їх сукупності в порядку ст.43 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає позов обґрунтованим і підлягаючим задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.14 Конституції України, земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону.

Статтею 116 Земельного кодексу України (Закон України від 25.10.2001 р. № 2768-ІІІ із змінами і доповненнями) визначено, що громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішеннями органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом.

В силу статті 124 Земельного кодексу України (Закон України від 25.10.2001 р. № 2768-ІІІ із змінами і доповненнями) передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування шляхом укладення договору оренди земельної ділянки.

Частиною 4 статті 4 Закону України «Про оренду землі» (від 06.10.1998 р. № 161-XIV із змінами і доповненнями) передбачено, що орендодавцями земельних ділянок, що перебувають у державній власності, є районні, обласні, Київська і Севастопольська міські державні адміністрації, Рада міністрів Автономної Республіки Крим та Кабінет Міністрів України в межах повноважень, визначених законом.

Згідно з приписами статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР із змінами і доповненнями) територіальній громаді смт.Партеніт належить право комунальної власності на землю.

Органи місцевого самоврядування, в даному випадку Партенітська селищна рада, від імені та в інтересах територіальних громад відповідно до закону здійснюють правомочності щодо володіння, користування та розпорядження об'єктами права комунальної власності, в тому числі виконують усі майнові операції, можуть передавати об'єкти права комунальної власності у постійне або тимчасове користування юридичним та фізичним особам, здавати їх в оренду, продавати і купувати, використовувати як заставу, вирішувати питання їхнього відчуження, визначати в угодах та договорах умови використання, фінансування об'єктів, що приватизуються і передаються у користування та оренду. При цьому, доцільність, порядок, строк та умови відчуження об'єктів права комунальної власності визначаються відповідною радою.

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Пунктом 34 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (від 21.05.1997 р. № 280/97-ВР із змінами і доповненнями) передбачено, що питання регулювання земельних відносин вирішуються виключно на пленарному засіданні ради - сесії.

Отже, чинним законодавством передбачено, що способом волевиявлення ради, яка здійснює право власності від імені відповідної територіальної громади щодо регулювання земельних відносин, є прийняття рішення на відповідній сесії ради.

З 01.01.2002 року набрала чинності нова редакція Земельного кодексу України (від 25.10.2001 року № 2768-III), відповідно до п.1, 2 Розділу X Перехідних Положень вказаного кодексу рішення про надання в користування земельних ділянок, а також про вилучення (викуп) земель, прийняті відповідними органами, але не виконані на момент введення у дію цього Кодексу, підлягають виконанню відповідно до вимог цього Кодексу. Клопотання і заяви щодо відведення земельних ділянок, не вирішені на момент введення в дію цього Кодексу, реалізуються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до їх компетенції у порядку та з додержанням вимог цього Кодексу.

Відповідно до 116 Земельного кодексу України (Закон України від 25.10.2001 р. № 2768-ІІІ із змінами і доповненнями) громадяни та юридичні особи набувають права власності та права користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності за рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їх повноважень, визначених цим Кодексом.

Згідно із частиною другою статті 116 Земельного кодексу України (Закон України від 25.10.2001 р. № 2768-ІІІ із змінами і доповненнями) набуття права на землю громадянами та юридичними особами здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування.

Приписами статті 124 Земельного кодексу України (Закон України від 25.10.2001 р. № 2768-ІІІ із змінами і доповненнями) встановлено, що передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється на підставі рішення відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування шляхом укладення договору оренди земельної ділянки.

Статтею ст.19 Земельного кодексу України (Закон України від 25.10.2001 р. № 2768-ІІІ із змінами і доповненнями) землі України за основним цільовим призначенням поділяються на такі категорії: землі сільськогосподарського призначення; землі житлової та громадської забудови; землі природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення; землі оздоровчого призначення; землі рекреаційного призначення; землі історико-культурного призначення; землі лісогосподарського призначення; землі водного фонду; землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Земельні ділянки кожної категорії земель, які не надані у власність або користування громадян чи юридичних осіб, можуть перебувати у запасі.

Земельна ділянка - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами (ч.1 ст.79 Земельного кодексу України).

Рішенням 23 сесії 23 скликання № 23-16 від 26.07.2011 «Про дозвіл на збір матеріалів попереднього погодження» дозволено підприємству «Укргазпром» виконати підготовку матеріалів попереднього погодження розташування та розміщення земельної ділянки під торгівельний центр над річкою Аян - дере (а.с.28, звор.арк.).

Рішенням 7 сесії 24 скликання Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. «Про надання земельної ділянки в оренду підприємству «Укргазпром» затверджено проект відводу та технічний звіт по перенесенню в натурі меж земельної ділянки для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради, на земельній ділянці загальною площею 0,0080 га (а.с.13, звор.арк.).

20.11.2002 між Партенітською селищною радою Орендодавець) та Підприємством «Укргазпром» (Орендар) укладено договір оренди земельної ділянки, відповідно до п.1.1 якого згідно рішення 7 сесії 24 скликання Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. Орендодавець надає Орендарю у тимчасове користування на умовах оренди, строком до 18.10.2051 р. земельну ділянку, з земель загального користування Партенітської селищної, для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради підприємством «Укргазпром» загальною площею 0,0800 га, у тому числі по угіддям: природні водотоки 0,0800 га, розташований за адресою: м.Алушта, смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради. Вказана земельна ділянка площею 0,0800 га, надана в оренду підприємству «Укргазпром» для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради (а.с.8-45).

Відповідно до пояснювальної записки до проекту відводу спірної земельної ділянки, суд вбачає, що Рішення Партенітської селищної ради № 30/25 від 08.02.2002 р. ПП «Укргазпром» дозволено складення проекту відведення, погоджені матеріали місця розташування земельної ділянки площею 0,1 га, розташованого за адресою: смт.Партеніт, вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі селищної ради (а.с.16).

Рішенням 30 сесії 23 скликання № 30-25 від 08.02.2002 «Про попереднє погодження місце розташування об'єкту» погоджено підприємству «Укргазпром» місце розташування земельної ділянки для будівництва торгівельного центру вздовж річки Аян - Дере в смт.Партеніт, площею 0,1 га (орієнтовно), між вул.Сонячна та площею у будівлі сільради, на землях Партенітської селищної ради (а.с.17, звор.арк.).

В умовах відведення земельної ділянки визначено: адреса земельної ділянки: смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі сільради. Площа земельної ділянки: з урахуванням генерального плану будівництва об'єкту - 0,0800 га. Меті використання: комерційне (для будівництва торгівельного центру). Умови відведення: оренда. Форма оплати за землю: орендна плата. Класифікація угідь відповідно до форми № 6-зем: природні водостоки - 0,0800 га (гр.73) (а.с.18).

Відповідно до висновку Алуштинського міського управління земельних ресурсів від 23.07.2002 р. № 357, вбачається що розглянувши проект відведення земельної ділянки підприємству «Укргазпром», управління погоджує його та вважає за можливе відвести підприємству «Укргазпром» в оренду земельну ділянку площею 0,0800 га, в т.ч. природні водотоки - 0,0800 га, за рахунок земель загального користування Партенітської селищної ради для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, по вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі сільради (а.с.18, звор.арк.).

Висновком управління архітектури та градобудівництва Алуштинського міськвиконкому № 528 від 10.12.2001 р. про можливість закріплення торгівельного центру вздовж русла річки Аян - Дере в смт.Партеніт встановлено, що управління вважає за можливе закріплення земельної ділянки площею 0,1 га (орієнтовно) підприємству «Укргазпром» для будівництва торгівельного центру вздовж річки Аян - Дере, між вул.Сонячна та площею у будівлі сільради, в смт.Партеніт при умовах отримання позитивного висновку про можливість розміщення об'єкту в Республіканському комітеті водного господарства, санепідемстанції та екологічної інспекції. Проект торгівельного центру представити на погодження на градобудівельну раду при управлінні архітектури та градобудівництва (а.с.20-21).

Висновком до акту вибору та обстеження земельної ділянки Алуштинської екологічної інспекції № 57 від 18.02.2002 встановлено, що земельна ділянка загальною площею 0,1 га розташована на території селищної ради в смт.Партеніт вздовж річки Аян - Дере (а.с.22).

Висновком про можливість відведення земельної ділянки Республіканського комітету з охорони та використання пам'яток історії та культури № 823 від 21.12.2001 встановлено, що комітет не заперечує проти відведення земельної ділянки площею 0,1 га для будівництва торгівельного центру вздовж русла річки Аян - Дере в смт.Партеніт, Алуштинської міськради, АРК (а.с.23).

Висновком Рескомводгоспу АР Крим про можливість розміщення торгівельного центру в смт.Партеніт підприємству «Укргазпром» погоджено розміщення торгівельного центру вздовж русла річки Аян - Дере між вулицями Сонячна та площею у будівлі сільради в смт.Партеніт, за умови укладення русла річки на даній земельній ділянці в залізобетонний тонн ель, у відповідності з розробленим та погодженим у встановленому порядку проектом (а.с.23, звор.арк.).

Актом № 528 вибору та обстеження земельної ділянки від 10.12.2001 р. передбачено, що комісія вважає за можливе закріплення земельної ділянки площею 0,1 га підприємству «Укргазпром» для будівництва торгівельного центру вздовж річки Аян - Дере в смт.Партеніт (а.с.29).

Відповідно до технічного звіту про перенесення в натурі меж відведення земельної ділянки Підприємству «Укргазпром» для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі сільради встановлено, що вишукувальні роботи по перенесенню в натурі меж землекористування вздовж русла річки Аян - Дере, між вул.Сонячна та площею у будівлі сільради, в смт.Партеніт АР Крим. Крім того з тексту даного висновку вбачається, що земельна ділянка відводиться ОСОБА_5 для будівництва індивідуального житлового будинку (п.1.3.2 висновку) (а.с.39-40).

Актом від 20.06.2002 року встановлення меж земельної ділянки в натуру проведено погодження меж земельної ділянки, розташованої вздовж річки Аян - Дере між вул.Сонячна та площею у будівлі сільради та передано в оренду підприємству «Укргазпром», загальною площею 0,0800 га, у тому числі по угіддям природні водостоки - 0,0800 га та вказані межеві знаки (а.с.41, звор.арк.).

Таким чином, акт встановлення меж земельної ділянки в натуру було підписано ще 20.06.2002 року, у той час як рішення ради про передачу земельної ділянки було винесено лише 18.10.2002 року. Представники сторін у судовому засіданні не змогли пояснити підстави передачі земельної ділянки відповідачу раніше, ніж було прийнято рішення про передачу земельної ділянки відповідачу.

Висновком державної землеустрійної експертизи також зазначено, що Проект відведення земельної ділянки підприємству «Укргазпром» для будівництва торгівельного центру в смт.Партеніт, вул.Сонячна, над руслом річки Аян - Дере, в районі будівлі сільради, загальна площа 0,0800 га. Крім того, матеріали містять деякі недоліки та можуть бути погоджені після усунення наявних зауважень (а.с.44).

З наявних у матеріалах справи документів, суд вбачає, що у документах проекту відведення земельної ділянки та технічного звіту маються розбіжності щодо площі земельної ділянки, у деяких документах зазначено, що передається земельна ділянка над руслом річки Аян - Дере, а в деяких документах зазначено що передається земельна ділянка вздовж руслом річки Аян - Дере.

Крім того, технічна документація містить недоліки, які не були у повному обсязі усунені при переданні земельної ділянки у оренду.

Суд зазначає, що межі земельної ділянки фіксуються у землевпорядній документації (кадастровому плані земельної ділянки) та виносяться на місцевість (в натуру) на підставі технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки із оформленням Акта винесення меж земельної ділянки в натуру. Місце розташування земельної ділянки фіксується прив'язкою її меж і крайніх точок до мережі координат (геодезичної мережі).

Таким чином, відповідно до вказаного Рішення 7 сесії 24 скликання Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. відповідачу передано земельну ділянку над річкою Аян - дере, яка у свою чергу також знаходиться на земельній ділянці. Тобто відповідачу за цим рішенням була надана у оренду земна поверхня над земною поверхнею.

Проте суду не надано доказів того, що річка Аян - дере знаходиться під поверхнею землі, що було б логічним у випадку надання у оренду земельної ділянки - поверхні землі саме над річкою Аян - дере.

У судовому засіданні з пояснень сторін судом було з'ясовано, що над річкою Аян - дере немає ніякої земельної ділянки, тому Партенітська селищна рада не могла передати відповідачу у оренду неіснуючу земельну ділянку над річкою Аян - дере.

Щодо поновлення строку позовної давності суд зазначає наступне.

Відповідно до листа № 284 вих./12 від 26.01.2012 р. прокурор м.Алушти звернувся до відділу Держкомзему в м.Алушті АР Крим, згідно якого вказує, що прокуратурою міста проводиться перевірка статі газети Кримський телеграф № 163 (50) від 30.12.2011 р. «Ні собі, ні людям» про порушення земельного законодавства на території Партенітської селищної ради, у зв'язку з чим просив надати інформацію щодо усунення чи не усунення зауважень державної землевпорядної експертизи № 1562-к-15/102 від 13.09.2002, які відображені у 3 розділі висновку (а.с.7).

Листом № 10-03/12-161 від 30.01.2012 р. відділ Держкомзему в м.Алушті АР Крим повідомив прокурора м.Алушти, що при розгляді проекту відводу спірної земельної ділянки встановлено, що недоліки в розділі ІІІ висновку державної землевпорядної експертизи усунені не в повному обсязі: п.3 усунено, п.5 усунено частково, п.1,2, 4, 6 не усунено (а.с.7).

Прокурор у судовому засіданні вказувала, що про наявність спірного рішення ради та договору оренди земельної ділянки стало відомо у ході проведення перевірки статі газети Кримський телеграф № 163 (50) від 30.12.2011 р. «Ні собі, ні людям» про порушення земельного законодавства на території Партенітської селищної ради.

Частина 5 статті 267 Цивільного кодексу України якщо суд визнає поважними причини пропущення позовної давності, порушене право підлягає захисту.

У судовому засіданні представник відповідача наполягала на тому, прокуратура була обізнана про вказане рішення ще у 2011 році, коли приймала участь у справі № 5002-19/3987-2011. Проте відповідно до ухвали від 29.11.2011 року по справі № 5002-4/3987-2011 провадження по справі припинено і з тексту ухвали не вбачається, що прокуратура приймала участь при розгляді справи.

Суд зазначає, що відповідач не спромігся довести суду, що прокуратура була обізнана про наявне рішення ради та спірний договір оренди земельної ділянки, у зв'язку з чим суд вважає за можливе поновити строк на звернення до суду із даним позовом та визнати строк пропущення для звернення до суду із даним позовом поважним.

Окрім того, суд зазначає, що прокуратура має право у випадку фактичної передачі якої-небудь земельної ділянки відповідачу на підставі Рішення 7 сесії 24 скликання Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. вимагати її повернення.

Судові витрати по сплаті судового збору судом покладаються у повному обсязі на відповідачів у рівних частках в порядку ст.49 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. № 1798-XII із змінами і доповненнями).

У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частину рішення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.33-34, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України (від 06.11.1991 р. № 1798-XII із змінами і доповненнями), суд -

ВИРІШИВ:

· Поновити прокурору м.Алушта строк для звернення до суду із даним позовом.

· Позов задовольнити у повному обсязі.

· Визнати недійсним рішення Партенітської селищної ради № 7/8 від 18.10.2002 р. «Про надання земельної ділянки в оренду підприємству «Укргазпром».

· Визнати недійсним договір оренди земельної ділянки площею 0,08 га вартістю 285737,00 грн., укладений між Партенітською селищною радою та підприємством «Укргазпром» від 20.11.2002 р.

· Стягнути з підприємства «Укргазпром» (вул.Київська, 1а, м.Сімферополь, АР Крим, 95000; ідентифікаційний код 31367782) в дохід Державного бюджету м.Сімферополя (одержувач - Державний бюджет м.Сімферополя 22030001, р/р 31211206783002 у банку одержувача ГУ ДКСУ в АРК, м. Сімферополь, МФО 824026, ЄДРПОУ 38040558) 536,50 грн. судового збору.

· Стягнути з Партенітської селищної ради (вул.Паркова, 1, смт.Партеніт, м.Алушта, АР Крим, 98542; ідентифікаційний код 04367358) в дохід Державного бюджету м.Сімферополя (одержувач - Державний бюджет м.Сімферополя 22030001, р/р 31211206783002 у банку одержувача ГУ ДКСУ в АРК, м.Сімферополь, МФО 824026, ЄДРПОУ 38040558) 536,50 грн. судового збору.

· Видати накази після набрання рішенням суду законної сили.

Повне рішення складено 01.06.2012 р.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим Мокрушин В.І.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення31.05.2012
Оприлюднено06.06.2012
Номер документу24435845
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922-2012

Ухвала від 26.03.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Ухвала від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Рішення від 31.05.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Мокрушин В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні