Рішення
від 20.02.2012 по справі 2-2664/11
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Біляївський районний суд Одеської області

20.02.2012 Справа № 2-2664/11

Категорія 44

З А О Ч Н Е Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Горяєва І.М.,

при секретарі - Величко Н.М,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Біляївка цивільну справу за позовом Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго»в особі Південної електроенергетичної системи до ОСОБА_1, тертя особа відділ Держкомзему Біляївського району Одеської області, про встановлення для ДП НЕТ «Укренерго»права земельного сервітуту (на прокладання та експлуатацію двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ Аджалик-Усатове/МолдДРЕС-Усатове), -

В С Т А Н О В И В :

15.12.2011 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом та просив суд ухвалити рішення, яким встановити право земельного сервітут стосовно частини земельних ділянок, зазначених в план-схемі (додаток 1-1) загальною площею 0,5113 га та в план-схемі (додаток 1-2) загальною площею 0,9 га, які розташовані на території Біляївського району Одеської області і належать відповідачці по справі на умовах, що зазначені у позовній заяві.

У судовому засіданні представник позивача наполягав на задоволенні позовних вимог.

Відповідачка до судового засідання не з'явилася, хоча була повідомлена належним чином про час та місце розгляду справи через повідомлення у газеті (а.с.59-62). Також відповідачка викликалася до суду за допомогою судової повістки, яка не була вручена ОСОБА_1, оскільки остання відмовилася від її одержання, про що свідчить поштове повідомлення (а.с.55-57). Клопотань про відкладення слухання справи до суду не надходило.

Представник третьої особи в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи. Клопотань про відкладення слухання справи до суду не надходило.

А тому суд вважає можливим ухвалити заочне рішення, за згодою представника позивача, на підставі наявних у справі доказів, згідно статті 224 ЦПК України.

Відповідно до ст. 225 ЦПК України Біляївським районним судом Одеської області була постановлена ухвала про заочний розгляд справи.

Заслухавши пояснення представника позивача, вивчивши матеріали справи, оцінивши надані докази, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як встановлено у судовому засіданні, електропостачання більшої частини споживачів центральних та південно-західних районів Одеської області, в тому числі міста Одеси, здійснюється від Об'єднаної енергетичної системи України, а також від енергосистеми республіки Молдова. Існуюча схема електропостачання споживачів недостатньо надійна, так як вона характеризується значною залежністю від режимів роботи Молдавської ДРЕС, робоча потужність якої в останній час суттєво нижче встановленої.

Необхідність будівництва виносу за межі с. Нерубайське та с. Усатове двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове" / "Аджалик-Усатове" виникла в зв'язку з тим, що при реконструкції робочої ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове" державне підприємство "Національна енергетична компанія "Укренерго в собі Південної ЕС зустріло серйозні перешкоди з боку мешканців селищ Усатове та Нерубайське та Громад цих сіл. З метою зняття соціальної напруги та поліпшення умов проживання мешканців сіл Усатове та Нерубайське після тривалих переговорів Міністерство палива та енергетики пішло назустріч побажанням місцевого населення та громад, що їх представляють, і погодилось на винос двохланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове" / "Аджалик-Усатове" за межі селищ Усатове та Нерубайське.

Домовленість зацікавлених сторін закріплено угодою від 22 червня 2010 року.

Попереднє погодження місця розташування об'єкту для будівництва - виносу за межі с. Нерубайське та с. Усатове двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове"/ "Аджалик-Усатове" проводиться по трасі, що запропонована та затверджена Нерубайською селищною радою, Біляївського району Одеської області.

На даний час виконано значний об'єм підготовчих робіт. До розгляду пропонувалось п'ять варіантів траси прокладання виносу двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове"/ "Аджалик-Усатове", але чотири з них було відхилено через неможливість узгодження перетину автомобільної траси, інших діючих ЛЕП, залізниці, умови перетину яких чітко регламентовані відповідними нормативними документами. На даний час Розпорядженням Біляївської райдежадмінстрації Одеської області затверджено єдино можливий варіант, що перетинає 90 земельних ділянок, два рази існуючі ПЛ 330 кВ, та три ПЛ 110 кВ, три рази залізницю та автошляхи: об'їзна, Київ-Одеса, але при цьому він є найбільш оптимальним. При виконанні попереднього погодження місць розташування об'єкту для будівництва -виносу за межи с. Нерубайське та с. Усатове двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове"/ "Аджалик-Усатове" Одеським інститутом землевпорядкування та підрозділами Південої ЕС ДП «НЕК «Укренерго»отримані попередні погодження місць розташування об'єкту абсолютної більшості землевласників Біляївського району Одеської області, яких стосується винос ділянки ПЛ 330 кВ Аджалик-Усатове/"МолдДРЕС-Усатове".

Судом встановлено, що 24.11.2011 р. ОСОБА_1 - власниці земельної ділянки на підставі державних актів на право власності на земельну ділянку серія ЯЖ № 709691 (кадастровий № 5121085200:01:001:0742) (а.с.13) та серії ЯГ № 951806 (кадастровий № 5121085200:01:001:00175) (а.с.14), які знаходяться на території Усатівської сільської ради Біляївського району Одеської області, комісією у складі представників Південної ЕС, депутата та працівників Усатівської сільської ради було запропоновано укласти договір сервітуту на право будівництва та обслуговування дволанцюгової ділянки ПЛ 330 кВ «МолдДРЕС-Усатове»/ «Аджалик-Усатове». Громадянка ОСОБА_1 відмовилась від ознайомлення із запропонованими умовами договору, про що було складено відповідні акти (а.с.23-24).

Відмова відповідачки в погодженні на проходження об'єкту будівництва по належній їй земельній ділянці для державного підприємства „Національна енергетична компанія „Укренерго" під будівництво виносу двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ "МолдДРЕС-Усатове" / "Аджалик-Усатове" за межі селищ Усатове та Нерубайське може перешкоджати позитивному висновку державної землевпорядної експертизи по проекту відводу земельних ділянок під будівництва лінії електропередачі.

Представник позивача стверджує, що виконати проектувальні та будівельні роботи, а в подальшому експлуатувати вказану ділянку ЛЕП без використання частини земельної ділянки, що належить відповідачці неможливо.

Відмова ОСОБА_1 в укладанні договору земельного сервітуту для прокладання лінії електропередачі та експлуатації по належній їй земельній ділянці є перешкодою для здійснення проектування, будівництва та експлуатації двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ Аджалик-Усатове/МолдДРЕС-Усатове.

Відповідно до статті 14 Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів»об'єкти передачі електричної енергії можуть розміщуватися на земельних ділянках усіх категорій земель без зміни їх цільового призначення. Для будівництва, розміщення та експлуатації об'єктів передачі електричної енергії земельні ділянки всіх форм власності, за договором з власником чи користувачем земельної ділянки, можуть використовуватись шляхом встановлення постійних або строкових земельних сервітутів без зміни цільового призначення цих земельних ділянок. А в статті 16 цього ж закону відзначено, що земельні сервітути щодо права будівництва та обслуговування об'єктів передачі електричної енергії встановлюються на підставі договору про встановлення земельного сервітуту між експлуатуючим підприємством та власниками та користувачами земельних ділянок, укладеному в порядку, встановленому Цивільним Кодексом України.

Відповідно до ч.1 статті 401 Цивільного Кодексу України право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб які не можуть бути задоволені іншим способом. Ч.1. ст. 402 Цивільного Кодексу України передбачає можливість встановлення сервітуту договором, законом, заповітом або рішенням суду. Стаття 99 Земельного Кодексу України, яка визначає перелік видів права земельного сервітуту, передбачає наявність сервітуту на право прокладання та експлуатації ліній електропередачі, зв'язку, трубопроводів, інших лінійних комунікацій.

З огляду на вищевказане, суд доходить висновку що позовні вимоги позивача, обґрунтовані та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 10, 11, 209, 212, 214-215, 217, 218, 224-226 ЦПК України, ст.ст. 401, 402, 403, 404 ЦК України, ст.ст. 98, 99, 100 Земельного кодексу України, Законом України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних енергетичних об'єктів», суд -

В И Р І Ш И В :

Позов Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго»в особі Південної електроенергетичної системи до ОСОБА_1 - задовольнити.

Встановити за Державним підприємством «Національна енергетична компанія «Укренерго»» в подальшому іменоване «Сервітуарій»право земельного сервітуту (на прокладання та експлуатацію двох ланцюгової ділянки ПЛ 330 кВ Аджалик-Усатове/МолдДРЕС-Усатове) стосовно частин земельних ділянок зазначених в план-схемі (додаток1-1) загальною площею 0,5113 га (кадастровий номер 5121085200:01:001:0742 ) та в план-схемі (додаток1-2) загальною площею 0,9 га (кадастровий номер 5121085200:01:001:0175 ), які розташовані на території Біляївського району Одеської області і належить громадянці ОСОБА_1 в подальшому іменованій «Власник земельної ділянки»на підставі державних актів серія ЯЖ № 709691 та серія ЯГ № 951806, які зареєстровані у Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю № 01.08.516.00390 та № 01.06.516.00847 відповідно, на наступних умовах:

1.1 Сервітуарій набуває право обмеженого безоплатного строкового користування Земельною ділянкою (її частиною) без зміни її існуючого цільового призначення для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове. Межі встановленого земельного сервітуту встановлюються на плані-схемі (кадастровому плані Земельної ділянки) (додатки 1-1, 1-2) на підставі Актів виносу меж встановленого земельного сервітуту в натуру (на місцевість). Площа Земельних ділянок (їх частин), на яку встановлюється земельний сервітут становить -0,5113 гектарів та 0,9 гектарів відповідно.

1.2 Право Сервітуарія на обмежене користування Земельною ділянкою (право земельного сервітуту) полягає у безперешкодному проході обслуговуючого персоналу та проїзді транспортними засобами і механізмами НЕК «Укренерго», її відособлених структурних підрозділів або залучених до виконання робіт підрядних організацій Земельною ділянкою (її частиною) для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове, а також у випадках необхідності проведення аварійно-відновлювальних робіт, планових робіт з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове.

2. Зміст, умови встановлення та дія земельного сервітуту

2.1. Встановлення земельного сервітуту на Земельну ділянку (її частину) не позбавляє Власника повноважень щодо володіння, користування та розпорядження Земельною ділянкою (її частиною), а встановлює обмеження (обтяження) щодо користування Власником Земельною ділянкою (її частиною), розташованою в межах охоронної та санітарно-захисної зон ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове відповідно до вимог чинних нормативних та законодавчих актів України.

2.2. Частина Земельної ділянки, на яку встановлюється земельний сервітут, не відчужується у Власника, а Сервітуарій лише набуває право обмеженого безоплатного строкового користування частиною Земельної ділянки без зміни її існуючого цільового призначення для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове.

2.3. Земельний сервітут встановлений за цим Договором є неподільним та зберігає чинність у разі переходу права на Земельну ділянку (її частину), щодо якої встановлений земельний сервітут, до іншої особи.

2.4. Встановлений земельний сервітут є безоплатним, при цьому Сервітуарій зобов'язаний відшкодовувати Власнику Земельної ділянки збитки, які будуть фактично заподіяні обслуговуючим персоналом (у т.ч. транспортними засобами і механізмами) НЕК «Укренерго», її відособлених структурних підрозділів або залучених до виконання робіт підрядних організацій внаслідок користування Земельною ділянкою (її частиною) для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове, а також у випадках проведення аварійно-відновлювальних робіт, планових робіт з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове. Розміри нанесених збитків визначаються в кожному окремому випадку у відповідності до порядку встановленому чинним законодавством України.

2.5. Відшкодування прямих втрат сільськогосподарського виробництва землевласнику (землекористувачу) проводиться відповідно до результатів роботи комісії та акту, оформленого згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України № 284 від 19.04.1993 р. та інших законодавчих актів.

2.6. Не підлягають відшкодуванню збитки, завдані Власнику Земельної ділянки, розташованої у межах охоронної та санітарно-захисної зон ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове, внаслідок недотримання ним обмежень щодо використання Земельної ділянки (її частин), встановлених згідно з чинним законодавством.

3. Термін дії та умови припинення дії земельного сервітуту

3.1. Сервітут встановлено на строк прокладання (будівництва) та експлуатації ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове і він набуває чинності з моменту його державної реєстрації в порядку, встановленому чинним законодавством України. Обов'язки щодо підготовки, оформлення та державної реєстрації обтяжень несе Сервітуарій.

3.2. Дію земельного сервітуту може бути припинена відмовою від нього Сервітуарію, або в інших випадках, передбачених ст. 406 Цивільного кодексу України.

3.3. Перехід права на Земельну ділянку (її частину) до іншої особи та / або реорганізація Сторін не є підставою для зміни умов та припинення дії земельного сервітуту.

4. Права і обов'язки Сторін

4.1. Власник Земельної ділянки має право:

4.1.1. Володіти, користуватися та розпоряджатися Земельною ділянкою, не порушуючи при цьому прав Сервітуарія, у тому числі не перешкоджаючи НЕК «Укренерго», її відособленим структурним підрозділам або залученим до виконання робіт підрядним організаціям прокладати (будувати) та експлуатувати (обслуговувати) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС-Усатове / Аджалик - Усатове, проводити аварійно-відновлювальні роботи, планові роботи з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування зазначеної ПЛ 330 кВ.

4.1.2. Здійснювати контроль та вимагати від Сервітуарія дотримання вимог земельного, цивільного і іншого законодавства України стосовно при користуванні земельною ділянкою.

4.1.3. Вимагати від Сервітуарія проводити планові роботи з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування зазначеної ПЛ 330 кВ після збору врожаю сільськогосподарських культур.

4.1.4. На відшкодування Сервітуарієм фактично нанесених збитків. У разі погіршення корисних властивостей земельних ділянок має право на відшкодування витрат у розмірі, визначеному сторонами на підставі документально підтверджених даних.

4.2. Власник Земельної ділянки зобов'язаний:

4.2.1. Надати Сервітуарію право обмеженого безоплатного строкового користування Земельною ділянкою (її частиною) для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове.

4.2.2. Не вчиняти дій, які можуть перешкодити НЕК «Укренерго», її відособленим структурним підрозділам або залученим до виконання робіт підрядним організаціям прокладати (будувати) та експлуатувати (обслуговувати) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове, проводити аварійно-відновлювальні роботи, планові роботи з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування зазначеної ПЛ 330 кВ.

4.2.3. Попередити Сервітуріарія про особливі властивості та недоліки Земельної ділянки, які в процесі її використання можуть спричинити екологічно небезпечні наслідки для довкілля або призвести до погіршення стану ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове.

4.2.4. Володіти, користуватися та розпоряджатися Земельною ділянкою (її частинами) у межах охоронної та санітарно-захисної зонах ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове з обмеженнями (обтяженнями) в частині виконання вимог Закону України «Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів», Правил охорони електричних мереж, Державних санітарних норм і правил захисту населення від впливу електромагнітних випромінювань та інших чинних нормативних і законодавчих актів України, не вчиняти будь-які дії, що можуть порушити нормальну роботу електричних мереж, спричинити їх пошкодження або нещасні випадки, а саме:

- будувати житлові, громадські та дачні будинки;

- розміщати споруди іншого призначення на меншій відстані від елементів електричних мереж, ніж встановлена нормами;

- розташовувати майданчики для стоянок і зупинки всіх видів транспорту, підприємства, на яких використовується легкозаймисті рідини і гази, підприємства по обслуговуванню автомобілів;

- розташовувати сховища нафти, нафтопродуктів, паливно-мастильних матеріалів та інших пожежонебезпечних речовин;

- працювати з легкозаймистими рідинами і газами;

- виконувати ремонт машин та механізмів;

- влаштовувати будь-які звалища;

- складати добрива, корми, солому, інші матеріали;

- розпалювати вогнища;

- саджати дерева та інші багаторічні насадження, крім кущів та саджанців з висотою перспективного росту не більше двох метрів;

- влаштовувати спортивні майданчики для ігор, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, проводити будь-які заходи, пов'язані з великим скупченням людей, не зайнятих виконанням дозволених у встановленому порядку робіт;

- запускати спортивні моделі літальних апаратів, повітряних зміїв;

- здійснювати зупинки усіх видів транспорту;

- відсипати ґрунт, влаштовувати водосховища, ставки та інші водні споруди;

- без письмової згоди енергопідприємства, у віданні якого перебуває ця повітряна лінія електропередачі, а також без присутності їх представника забороняються:

- будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, знесення будівель і споруд;

- здійснення усіх видів гірничих, вантажно-розвантажувальних, землечерпальних, підривних, меліоративних, днопоглиблювальних робіт, вирубування дерев, розташування польових станів, загонів для худоби, установлення дротяного загородження, шпалер для виноградників і садів, а також поливу сільськогосподарських культур;

- проїзд в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі машин і механізмів загальною висотою з вантажем або без нього від поверхні дороги понад 4,5 м;

- обробка ґрунту в межах обвалування навколо фундаментів і відтяжок опор.

4.3. Сервітуарій має право:

4.3.1. На обмежене безоплатне строкове користування Земельною ділянкою (її частиною) для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС-Усатове / Аджалик - Усатове.

4.3.2. Вимагати від Власника право на безперешкодний прохід обслуговуючого персоналу та проїзд транспортними засобами і механізмами НЕК «Укренерго», її відособлених структурних підрозділів або залучених до виконання робіт підрядних організацій Земельною ділянкою (її частиною) для прокладання (будівництва) та експлуатації (обслуговування) ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове, проводити аварійно-відновлювальні роботи, планові роботи з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування зазначеної ПЛ 330 кВ.

4.3.3. Вимагати від Власника користуватись Земельною ділянкою (її частинами), розташованої у межах охоронної та санітарно-захисної зон ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове з обмеженнями (обтяженнями) відповідно до вимог чинних нормативних та законодавчих актів України.

4.3.4. Відповідно до вимог чинних нормативних та законодавчих актів України здійснювати заходи, спрямовані на захист повітряної лінії електропередачі.

4.3.5. Не відшкодовувати збитки, завдані Власнику Земельної ділянки, розташованої у межах охоронної та санітарно-захисної зон ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове, внаслідок недотримання ним обмежень щодо використання Земельної ділянки (її частин), встановлених згідно з чинним законодавством.

4.3.6. У випадках аварій або загрози їх виникнення (аварійної ситуації) для негайної їх локалізації, ліквідації можливих наслідків або відвернення їх загрози без погодження з Власником Земельної ділянки:

- безперешкодного проїзду до місця аварії (аварійної ситуації) та виконання ремонтних і аварійно-відновлювальних робіт;

- здійснювати рубку та обрізування гілок дерев у разі аварій (аварійних ситуацій) у межах охоронної зони повітряної лінії електропередачі, без наступного відшкодування вартості цих дерев і насаджень.

4.4. Сервітуарій зобов'язаний:

4.4.1. Користуватись Земельною ділянкою (її частинами) відповідно вимог закону України „Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів".

4.4.2. Дотримуватись вимог земельного, цивільного і іншого законодавства України при використанні земельної ділянки.

4.4.3. Письмово повідомляти Власника Земельної ділянки про проведення робіт з прокладання (будівництва), планових робіт з ремонту, технічного обслуговування і реконструкції ПЛ330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове не пізніше ніж за десять днів до початку таких робіт.

4.4.4. Після закінчення робіт з прокладання (будівництва), аварійно-відновлювальних робіт, планових робіт з реконструкції, ремонту та технічного обслуговування ПЛ 330 кВ МолдДРЕС - Усатове / Аджалик - Усатове відшкодовати Власнику Земельної ділянки фактично нанесені збитки, завдані при виконані зазначених робіт, та за свій рахунок відновити родючий шар з проведенням рекультивації Земельної ділянки (її частини), на якій вони виконувалися, для подальшого її використання за цільовим призначенням.

З усіх питань, які можуть виникнути в стосунках між Власником Земельної ділянки та Сервітуарієм сторони зобов'язані керуватись чинним законодавством та правилами добросусідства.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Державного підприємства «Національна енергетична компанія «Укренерго»в особі Південної електроенергетичної системи судовий збір у розмірі 98,50 грн.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання відповідачем його копії.

Заочне рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області шляхом подання апеляційної скарги до Біляївського районного суду Одеської області протягом десяти днів з дня його проголошення.

ГоловуючийІ. М. Горяєв

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення20.02.2012
Оприлюднено14.06.2012
Номер документу24572867
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2664/11

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бердій М. А.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 01.06.2018

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Костромітіна О. О.

Ухвала від 07.11.2011

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Токарєв А. Г.

Ухвала від 12.12.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Куцоконь Ю.П. Ю. П.

Ухвала від 11.12.2017

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Куцоконь Ю.П.

Рішення від 11.11.2011

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 30.09.2011

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Харченко О. П.

Рішення від 27.09.2011

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Яковенко Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні