Рішення
від 19.08.2008 по справі 2/291
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/291

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел.230-31-34

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

справа №  2/291

19.08.08

За позовом          Товариства з обмеженою відповідальністю «Будмегасервіс»

До                     1.Киїівської міської ради

2.Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)

про                      визнання укладеним договору купівлі-продажу

                                                                                                   Суддя Домнічева І.О.

Представники:

Від позивача       Костюченко В.В.          

Від відповідача  1. не з'явився

Від відповідача  2. Верес М.М.  

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до відповідачів та просить визнати укладеним договору купівлі-продажу земельної ділянки несільськогосподарського призначення для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру з паркінгом на вул.Стеценка у Святошинському районі міста Києва між товариством з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” та Київською міською радою в редакції, яка підписана товариством з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС”, з моменту набрання чинності судового рішення на умовах, визначених договором; зобов'язати Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) забезпечити підписання, реєстрацію та видачу в установленому порядку державного акта на право власності на земельну ділянку товариству з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру з паркінгом на вул.Стеценка у Святошинському районі міста Києва у встановленому порядку.

Відповідач-1 відзиву на позовну заяву не надав, в судовому засіданні повноважний представник відповідача-2 проти позову заперечував та просив відмовити позивачу в задоволенні позовних вимог в повному обсязі.

          Відповідач-2 надав відзив на позовну заяву, відповідно до якого Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) позов не визнало та просило суд відмовити позивачу в задоволенні його позовних вимог в повному обсяз, зважаючи на те, що позивач до відповідача 2 із заявою про реєстрацію та видачу державного акту на право власності на земельну ділянку по вул. Стеценка у Святошинському районі міста Києва не звертався.   

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, Господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до рішення Київради від 29.03.2007 року №413/1074 між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” укладений договір оренди земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру з паркінгом на вул.Стеценка у Святошинському районі м.Києва.

Вказаний договір зареєстрований Головним управлінням земельних ресурсів виконавчого органу (Київської міської державної адміністрації) 22.06.2007 року за №75-6-00349 у книзі записів державної реєстрації договорів.

Відповідно до договору оренди земельної ділянки передбачено, що орендар має переважне право на купівлю Земельної ділянки у разі її продажу.

Тимчасовий порядок продажу земельних ділянок в м. Києві затверджений рішенням Київради від 14.03.2002 № 304/1738.

Оцінюючи подані позивачем докази за своїм внутрішнім переконанням, що грунтуються на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому засіданні всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що вимоги позивача підлягають задоволенню з наступних підстав.

Згідно з статтею 32 Господарського процесуального кодексу України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Відповідно до статті 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Судом встановлено, що на виконання затвердженого Тимчасового порядку продажу земельних ділянок в м. Києві товариство з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” звернулось до Київської міської ради з клопотанням (вхідний номер Київради 36944 від 08.10.2007 року) про викуп земельної ділянки по вул. Стеценка у Святошинському районі міста Києва та сплатило авансовий платіж згідно з угодою №128 від 20 грудня 2007 року в сумі 1 418 509,05 грн. (один мільйон чотириста вісімнадцять тисяч п'ятсот дев'ять гривень 05 копійок).

Відповідно до п. 2.2. Тимчасового порядку продажу земельних ділянок в м. Києві Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації опрацьовує представлені матеріали і при можливості подальшого їх оформлення організовує проведення експертної грошової оцінки та складання технічної документації з продажу земельної ділянки, або готує відповідь про відмову.           

Технічна документація з продажу земельної ділянки складається з текстових (пояснювальна записка, документи, вказані в п. 2.1), графічних матеріалів (план встановлених меж земельної ділянки, витяг з чергового кадастрового плану, топографічний план в масштабі 1:500 з нанесеними червоними лініями) та висновку експерта про ринкову вартість земельної ділянки.

Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації погоджує документацію та готує проект рішення Київради про продаж земельної ділянки і подає його разом з технічною документацією та звітом про експертну грошову оцінку для розгляду та погодження постійною комісією Київради з питань містобудування та землекористування.

На замовлення Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) товариством з обмеженою відповідальністю „Ленд групп” визначено ринкову вартість земельної ділянки на вул.Стеценка у Святошинському районі районі м.Києва, яка передбачена для продажу товариству з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС”.

Відповідно до висновку державної експертизи землевпорядної документації від 27 грудня 2007 року №231/08-24, проведеної Державним агентством земельних ресурсів України, звіт про експертну грошову оцінку земельної ділянки на вул.Стеценка у Святошинському районі м. Києва, яка передбачена для продажу товариству з обмеженою відповідальністю "БУДМЕГАСЕРВІС", відповідає вимогам земельного законодавства та діючих нормативно-методичних документів з експертної оцінки земельних ділянок і оцінено позитивно.

Крім цього, на замовлення Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) товариством з обмеженою відповідальністю "БУДМЕГАСЕРВІС" розроблено технічну документацію земельної ділянки на вул.Стеценка у Святошинському районі м. Києва, яка передбачена для продажу товариству з обмеженою відповідальністю "БУДМЕГАСЕРВІС".

Вказана технічна документація погоджена Головним управлінням земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) відповідно до позитивного висновку № 05-2698 від 28.01.2008 року.

14 травня 2008 року товариство з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” звернулось листом до Київської міської ради з пропозицією укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки на вул.Стеценка у Святошинському районі м. Києва.

Зміст договору купівлі-продажу земельної ділянки на вул.Стеценка у Святошинському районі міста Києва, що був підписаний позивачем та надісланий до Київради, відповідає вимогам статті 128 Земельного кодексу України.

За дорученням заступника міського голови – секретаря Київради від 14.05.2008 №18926 Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) розглянуло вказане питання та повідомило листом від 02.06.2008 № 09-354/20880, що договір купівлі-продажу земельної ділянки укладається після прийняття Київською міською радою та що Головним управлінням земельних ресурсів підготовлено проект рішення про продаж земельної ділянки на вул.Стеценка у Дарницькому районі ТОВ „Будмегасервіс”, який разом з технічною документацією та звітом про експертну грошову оцінку було передано для розгляду до Київської міської ради, але відповідного рішення Київрадою не прийнято.

Відповідно до частини першої статті 128 Земельного кодексу України продаж громадянам і юридичним особам земельних ділянок державної власності, крім земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти, які підлягають приватизації, і земель сільськогосподарського призначення, та комунальної власності провадиться місцевими державними адміністраціями, Радою міністрів Автономної Республіки Крим або органами місцевого самоврядування в межах їх повноважень.

Відповідно до частини другої статті 128 Земельного кодексу України громадяни та юридичні особи, зацікавлені у придбанні земельних ділянок у власність, подають заяву (клопотання) до відповідного органу виконавчої влади або сільської, селищної, міської ради, або державного органу приватизації, або центрального органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів. У заяві зазначаються бажане місце розташування земельної ділянки, цільове призначення та її розмір.

Відповідно до частини третьої статті 128 Земельного кодексу України Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцева державна адміністрація або сільська, селищна, міська рада, державний орган приватизації або центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у місячний термін розглядає заяву і приймає рішення про продаж земельної ділянки або про відмову в продажу із зазначенням причин відмови.

Тобто законодавець в імперативній формі встановив, що при встановленні відповідності технічної документації вимогам законодавства відповідний орган (в даному випадку Київська міська рада) приймає рішення про продаж земельної ділянки.

Одним із принципів земельного законодавства, який визначений статтею 5 Земельного кодексу України, є забезпечення гарантій прав на землю.

Статтею 181 Господарського кодексу України визначено загальний порядок укладення господарських договорів, відповідно до якого господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого печатками. Проект договору може бути запропонований будь-якою з сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдиний документ, він надається другій стороні у двох примірниках.

Частиною 3 статті 181 Господарського кодексу України передбачено, що сторона, яка одержала проект договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір відповідно до вимог частини першої цієї статті і повертає один примірник договору другій стороні.

Відповідно до статті 42 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" міський голова укладає договори від імені територіальної громади та на підставі рішень Київської міської ради.

Згідно з частиною п'ятою статті 46 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" сесія ради скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок - не рідше ніж один раз на місяць.

Отже, позивачем вчинено всі необхідні дії, встановлені законодавством та рішеннями Київради на викуп землі.

Разом з цим. Київська міська рада протягом одного місяця не прийняла відповідного рішення, як того вимагає частина 3 статті 128 Земельного кодексу України, тобто вбачається бездіяльність Київської міської ради, що призвело до порушення прав позивача на придбання землі.

Частиною 10 статті 128 Земельного кодексу України встановлено, що рішення про відмову продажу земельної ділянки може бути оскаржено в суді.

Зазначена норма Земельного кодексу України свідчить про те, що у випадку встановлення відповідності технічної документації із землеустрою щодо продажу земельної ділянки вимогам законодавства, питання про продаж земельної ділянки вирішується судом.

Відповідно до частини 3 статті 152 Земельного кодексу України захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки здійснюється шляхом визнання прав.

Згідно з статтею 10 Господарського процесуального кодексу України спори, що виникають при укладенні господарських договорів, можуть бути подані на вирішення господарського суду.

Статтею 187 Господарського кодексу України визначено, що спори, що виникають при укладанні господарських договорів за державним замовленням, або договорів, укладення яких є обов'язковим на підставі закону та в інших випадках, встановлених законом, розглядаються судом. Інші переддоговірні спори можуть бути предметом розгляду суду у разі, якщо це передбачено угодою сторін або якщо сторони зобов'язані укласти певний господарський договір на підставі укладеного між ними попереднього договору.

Враховуючи те, що відповідно до статті 128 Земельного кодексу України товариство з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” вчинило всі передбачені законодавством дії, спрямовані на придбання землі, а відповідно до частини 6 статті 128 Земельного кодексу України купівля земельної ділянки посвідчується договором купівлі-продажу земельної ділянки,  суд приходить до висновку, що одна із сторін безпідставно ухиляється від укладання договору,  чим порушує право позивача на придбання земельної ділянки.

Щодо Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації), слід зазначити, що відповідно до статті 33 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні" до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать реєстрація суб'єктів права власності на землю; реєстрація права користування землею і договорів на оренду землі; видача документів, що посвідчують право власності і право користування землею.

Відповідно до Положення про Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації), що затверджене рішенням Київської міської ради від 19.12.2002 № 182/342, дане управління організовує видачу державних актів на право власності па землю і право користування землею, оформлення та видачу договорів оренди земельних ділянок та здійснює їх реєстрацію. Пунктом 2.9 Тимчасового порядку продажу земельних ділянок в м. Києві передбачено, що документ про оплату для Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації є підставою для виготовлення та видачі державного акта на право власності на землю, а також її державної реєстрації.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що позовні товариства з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” є обгрунтованими та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до статті 49 ГПК України в разі задоволення позову судові витрати підлягають стягненню з відповідачів на користь позивача, але, оскільки позивачем таких вимог не заявлено, тому зазначені витрати покладаються на позивача.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 32, 33, 44, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд м. Києва, -

ВИРІ Ш И В:

        1.  Позов задовольнити повністю.

2.  Вважати       укладеним      договір      купівлі-продажу      земельної      ділянки

несільськогосподарського призначення для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру з паркінгом на вул.Стеценка у Святошинському районі міста Києва між товариством з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” та Київською міською радою в редакції, яка підписана товариством з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС”, з моменту набрання чинності судового рішення на умовах, визначених договором:

 

„ДОГОВІР

купівлі-продажу земельної ділянки

Київська міська рада (код ЄДРПОУ 22883141; м. Київ, вул. Хрещатик, 36) - далі у тексті -"Продавець", в особі Київського міського голови Черновецького Леоніда Михайловича, який діє на підставі ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" - з однієї сторони, та товариство   з  обмеженою  відповідальністю  „БУДМЕГАСЕРВІС”   (код  ЄДРПОУ 34479275;   м. Київ, бульв.Лесі Українки, 5-а; зареєстроване Печерською районною у місті Києві державною адміністрацією 12.07.2006 року за № 1 070 102 0000 021156) - далі у тексті - "Покупець", в особі директора Тація Юрія Олександровича (зареєстрований  за адресою  м. Київ, вул.Тетяни Яблонської,4, кв.78), що діє на підставі Статуту цієї юридичної особи, - з другої сторони, які разом іменуються "Сторони" та кожна окремо як "Сторона", уклали цей Договір про таке:

          1. Предмет договору

1.1.          Продавець продав, а Покупець купив земельну ділянку (кадастровий номер 8000000000:75:108:0001) площею 9109 кв.м. (дев'ять тисяч сто дев'ять) кв.м. на вул.Стеценка у Святошинському  районі м. Києва, у межах, які перенесені у натуру (на місцевість) і зазначені у технічній документації земельної ділянки.

Земельна ділянка, що продається, на підставі статті 13 Конституції України, статті 34 Закону України "Про власність" належить до земель державної власності, повноваження щодо розпорядження якими здійснює Київська міська рада згідно з пунктом 12 Перехідних положень Земельного кодексу України.

1.2.          Земельна ділянка, зазначена в п.1.1., продається для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру з паркінгом.

2. Ціна продажу земельної ділянки, строки і порядок оплати

2.1.          Ціна продажу земельної ділянки (без урахування податку на додану вартість) за цим Договором становить 10 139 264,00 грн. (десять мільйонів сто тридцять дев'ять тисяч двісті шістдесят чотири гривні 00 коп).

В рахунок цієї суми Покупцем було сплачено Продавцеві аванс у розмірі 1 418 509, 05 грн. (один мільйон чотириста вісімнадцять тисяч п'ятсот дев'ять гривень п'ять копійок).

2.2.          Решта вартості земельної ділянки у сумі 8 720 754 (вісім мільйонів сімсот двадцять тисяч сімсот п'ятдесят чотири) грн. 95 коп. має бути сплачена Покупцем впродовж десяти банківських днів від дня укладання цього Договору на р/р 37116001002659 УДК в м. Києві, МФО 820019, код ЕДРПОУ 26199097 (одержувач: УДК в м. Києві /Головне управління земельних ресурсів КМДА ), КЕКД 33010000.

3. Обов'язки Сторін

3.1. Покупець зобов'язаний:

3.1.1.           Сплатити грошові суми в строки, у порядку та в розмірах, що передбачені розділом другим цього Договору.

3.1.2.           Надавати Продавцю необхідні матеріали, відомості, документи тощо для укладення та виконання умов цього Договору.

3.1.3.           Виконувати обов'язки власника земельної ділянки відповідно до чинного законодавства України і використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням.

3.1.4.           З дня виникнення права власності на земельну ділянку, придбану за цим Договором, сплачувати земельний податок у розмірах і порядку, передбачених чинним законодавством України про плату за землю.

3.1.5.          Забезпечувати вільний доступ до земельної ділянки для контролю за додержанням власником умов продажу земельної ділянки.

3.1.6.          За наявності необхідності, самостійно у порядку, визначеному законодавством, розрахувати і сплатити до бюджету податок на додану вартість, пов'язаний із придбанням земельної ділянки.

 3.1.7. Питання майнових відносин вирішувати в установленому порядку.

          3.1.8. Виконати вимоги, викладені в листах Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища від 03.03.2007 №19-1893, Київської міської санепідемстанції від 01.03.2007 №1344, управління охорони навколишнього природного середовища  від 27.02.2007 №071/04-4-22/971, Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації від 18.03.2005 №01/37-1276, дочірнього підприємства “Інститут генерального плану міста Києва” від 27.02.2007 №454.

3.1.9. Забезпечити вільний доступ до проданої земельної ділянки для контролю за дотриманням власником умов продажу земельної ділянки.

3.1.10. Проектом будівництва передбачити місця постійного зберігання автотранспорту (крім відкритих автостоянок) із кількістю машиномісць відповідно до державних будівельних норм.

3.1.11. Питання пайової участі вирішити до початку будівництва відповідно до рішення Київської міської ради від 27.02.2003 №271/431 "Про пайову участь (внески) інвесторів (забудовників) у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури м. Києва".

3.2. Продавець зобов'язаний:

Після повної сплати Покупцем суми, зазначеної у розділі другому цього Договору, та пені за прострочення платежів (при наявності такої пені), оформити Покупцеві державний акт на право власності на земельну ділянку.

4. Відповідальність Сторін

4.1.          У випадку невиконання Покупцем умов цього Договору Продавець має право розірвати цей Договір у встановленому порядку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його розірванням (підготовка технічної документації земельної ділянки, яка підлягає продажу, оплата вартості виконання експертної грошової оцінки, послуг спеціалістів).

4.2.          У випадку прострочення Покупцем виконання зобов'язань, встановлених умовами розділу другого цього Договору, за кожний день прострочення платежу Покупець сплачує Продавцю пеню у розмірі 0,5 (нуль цілих і п'ять десятих) відсотка від суми простроченого платежу.

4.3.          Сплата пені не звільняє Покупця від виконання зобов'язання, встановленого умовами розділу другого цього Договору.

4.4.          У випадку невиконання Продавцем умов цього Договору, Покупець має право вимагати виконання Продавцем своїх обов'язків належним чином, а також відшкодування збитків, завданих затримкою виконання, або має право розірвати цей Договір у встановленому порядку і вимагати відшкодування збитків, спричинених його розірванням.

4.5.          При розірванні цього Договору з вини Продавця суми, сплачені Покупцем Продавцю на виконання цього Договору, включаючи суму авансу(ів), повертаються йому Продавцем в повному обсязі. Покупець також має право на компенсацію збитків, спричинених розірванням цього Договору з вини Продавця.

4.6.          При розірванні цього Договору з незалежних від Сторін причин суми, сплачені Покупцем Продавцю на виконання цього Договору, включаючи суму авансу, повертаються Покупцю за виключенням витрат, пов'язаних з оформленням Договору (підготовка технічної документації земельної ділянки, яка підлягає продажу, оплата вартості виконання експертної грошової оцінки, послуг спеціалістів).

4.7.          Відповідальність та права Сторін, що не передбачені цим Договором, встановлюються законодавством України.

5. Гарантії та претензії

5.1.          Продавець гарантує, що земельна ділянка, яка є предметом цього Договору, не віднесена до земель, що не можуть бути передані у колективну та приватну власність відповідно до законодавства України, що зазначена земельна ділянка у спорі, під арештом і забороною відчуження не перебуває, що вона вільна від обмежень щодо використання її за цільовим призначенням (застава, оренда, сервітути тощо), а також, що зазначена земельна ділянка вільна від будь-яких майнових прав і претензій третіх осіб, про які на момент підписання цього договору Продавець чи Покупець не могли не знати.          

5.2.          Покупець до підписання цього Договору ознайомився з рішенням Київради, на підставі якого відчужується земельна ділянка, що є предметом цього Договору, оглянув земельну ділянку в натурі та ознайомився з технічною документацією земельної ділянки.

6. Перехід права власності на земельну ділянку

6.1.          Обов'язок Продавця передати земельну ділянку Покупцю вважається виконаним і право власності на земельну ділянку переходить до Покупця після повної сплати вартості даної земельної ділянки відповідно до розділу другого цього Договору, пені за прострочення платежів (при наявності такої пені) та одержання Покупцем державного акта на право власності на землю.

6.2.          З виникненням у Покупця права власності на земельну ділянку встановлений раніше правовий режим користування земельною ділянкою втрачає чинність.

7. Ризик випадкового погіршення або випадкового псування земельної ділянки

Ризик випадкового погіршення або випадкового псування земельної ділянки несе Покупець з моменту переходу до нього права власності.

8. Вирішення спорів

Всі спори, що виникають при виконанні умов цього Договору, вирішуються шляхом переговорів або судами України.

9. Зміни умов Договору та його розірвання

9.1.          Внесення змін та доповнень до цього Договору здійснюється за погодженням Сторін оформлюється у письмовій формі з їх нотаріальним посвідченням.

9.2.          Розірвання цього Договору здійснюється у випадках та у порядку, передбачених законодавством України.

9.3.          Розірвання цього Договору не поновлює правового режиму користування земельною ділянкою, дія якого припинена відповідно до умов п. 6.2. цього Договору. Використання земельної ділянки буде здійснюватись згідно з відповідним рішенням Київської міської ради. У цьому випадку Покупець має переважне право на встановлення режиму користування земельною ділянкою на умовах не гірше встановлених режимом користування земельною ділянкою, який припинив свою дію відповідно до п. 6.2 цього Договору.

10. Інші положення

10.1          Цей Договір і документ про сплату коштів, передбачених розділом другим цього Договору, є підставою для оформлення державного акта на право власності на землю.

10.2          Договір складено і підписано у двох примірниках: один - для зберігання у покупця та однин - для продавця.

Підписи:

Покупець

Київський міський голова

3. Зобов'язати Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради

(Київської міської державної адміністрації)  забезпечити підписання, реєстрацію та видачу в установленому порядку державного акта на право власності на земельну ділянку товариству з обмеженою відповідальністю „БУДМЕГАСЕРВІС” для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-офісного центру з паркінгом на вул. Стеценка у Шевченківському районі м.Києва у встановленому порядку.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання.

Суддя                                                                                                     І.О.Домнічева

Дата ухвалення рішення19.08.2008
Оприлюднено10.12.2008
Номер документу2463026
СудочинствоГосподарське
Суть                     визнання укладеним договору купівлі-продажу                                                                                                   &nbsp

Судовий реєстр по справі —2/291

Ухвала від 26.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 26.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Ухвала від 12.03.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Маруліна Л.О.

Постанова від 30.07.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Федорчук Р.В.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

Ухвала від 27.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гулевець О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні