Ухвала
від 15.03.2012 по справі б8/089-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

УХВАЛА

"15" березня 2012 р. Справа № Б8/089-10

Господарський суд Київської області в складі судді Скутельника П.Ф. , при секретарі Каплі А.В. , розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою Державної податкової інспекції у Бородянському районі Київської області (ідентифікаційний код 19422353, місцезнаходження: 07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361),

до боржника , - товариства з обмеженою відповідальністю «Віалді-буд», ідентифікаційний код юридичної особи 33894137, місцезнаходження: 07800, Київська область, Бородянський район, смт Бородянка, вул. Шевченка, буд. 3),

про банкрутство ,

учасники провадження у справі про банкрутство:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Бородянському районі Київської області , ідентифікаційний код: 25931455, місцезнаходження: 07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361;

Управління Пенсійного фонду України у Бородянському районі Київської області , ідентифікаційний код: 22201851, місцезнаходження: 07800, м .Бородянка, вул. Леніна, 230 а;

ліквідатор Банкрута: арбітражний керуючий Дорошенко Я.В., який діє на підставі ліцензії Державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 та постанови господарського суду Київської області від 07 жовтня 2010 року у цій справі,

за участю представників учасників судового провадження:

від Кредитора: не з'явився;

від Банкрута: ліквідатор Банкрута Дорошенко Я.В.;

від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Бородянському районі Київської області: не з'явився;

від Управління Пенсійного фонду України у Бородянському районі Київської області: не з'явився, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду Київської області перебуває справа № Б8/089-10 за заявою Державної податкової інспекції у Бородянському районі Київської області (ідентифікаційний код 19422353, місцезнаходження: 07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361) (надалі за текстом: «Кредитор»/ ініціюючий кредитор) № 1535/9/10-026 від 16 серпня 2010 року про порушення справи про банкрутство боржника - товариства з обмеженою відповідальністю «Віалді-буд», ідентифікаційний код юридичної особи 33894137, місцезнаходження: 07800, Київська область, Бородянський район, смт Бородянка, вул. Шевченка, буд. 3) (надалі за текстом: «Банкрут»), з підстав, що керівні органи боржника (боржник) відсутні за його місцезнаходженням та на підставі ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі за текстом «Закон про банкрутство»), порушена ухвалою господарського суду Київської області від 26 серпня 2010 року.

Постановою господарського суду Київської області від 07 жовтня 2010 року визнано грошові вимоги Державної податкової інспекції у Бородянському районі Київської області; визнано банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю «Віалді-буд»; відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором Банкрута арбітражного керуючого Дорошенко Ярослава Валерійовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1; зобов'язано ліквідатора Банкрута подати оголошення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю «Віалді-буд»банкрутом; призначено наступне засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Банкрута на 26 липня 2011 року; зобов'язано ліквідатора Банкрута надати суду до 20 липня 2011 року звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Банкрута; зобов'язано ліквідатора до завершення строку ліквідаційної процедури забезпечити виконання дій та заходів, передбачених ст. ст. 25-32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з урахуванням особливостей передбачених ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; вирішено інші процедурні питання у справі.

Публікація оголошення про визнання товариства з обмеженою відповідальністю «Віалді-буд»банкрутом здійснена в газеті «Голос України»№ 65 (5065) від 09 квітня 2011 року.

16 травня 2011 року через відділ діловодства господарського суду Київської області надійшли: від Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Бородянському районі Київської області (ідентифікаційний код: 25931455, місцезнаходження: 07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361) (надалі за текстом «Заявник 1») заява № 90 від 10 травня 2011 року про визнання кредиторських вимог (по судовому рішенню №Б8/089-10); від Управління Пенсійного фонду України у Бородянському районі Київської області (ідентифікаційний код: 22201851, місцезнаходження: 07800, м. Бородянка, вул. Леніна, 230 а) (надалі за текстом «Заявник 2») надійшла заява № 854/06 від 10 травня 2011 року про визнання кредитором.

Ухвалою господарського суду Київської області від 26 липня 2011 року продовжено строк ліквідаційної процедури у справі в зв'язку неподанням ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора, прийнято до розгляду заяви Заявників 1, 2 з кредиторськими вимогами до Банкрута, розгляд яких призначено на 15 березня 2012 року, витребувано документальні докази у справі; затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора у справі призначено на 15 березня 2012 року.

15 березня 2012 року в судові засідання з'явився ліквідатор банкрута, інші учасники провадження не з'явились, про причини неявки суд не повідомили. Ліквідатор банкрута надав пояснення у справі та повідомив суд про проведені ним заходи у справі. Ліквідатор банкрута пояснив, що встановленого судом терміну для проведення остаточних дій з завершення ліквідаційної процедури у справі не достатньо адже ним, не до кінця отримані відповіді на направлені ним запити з метою встановлення майна Банкрута які необхідні для остаточного завершення ліквідаційної процедури, складання ліквідаційного балансу, подачі звіту ліквідатора в зв'язку з чим ним заявлено усне клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури ще на 4 місяці від продовжених.

Справа знаходиться на стадії ліквідації Банкрута, на стадії розгляду заяв кредиторів, що надійшли до господарського суду Київської області з вимогами до Банкрута, розгляду ліквідаційного балансу Банкрута, звіту ліквідатора.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону про банкрутство, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 1-2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є : нез'явлення в засідання представників сторін , інших учасників судового процесу ; неподання витребуваних доказів .

Судом встановлено, що Заявники, інші учасники провадження окрім ліквідатора Банкрута, не з'вились у судове зсідання, призначене для розгляду кредиторських вимог Заявників, витребувані судом докази не надали. Ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора до суду не надійшов, що унеможливлює їх розгляд.

Виходячи з фактичних обставин справи, керуючись п. 1-2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, в зв'язку з неявкою учасників провадження, ненаданням витребуваних судом доказів без яких подальний розгляд справи є неможливим, судові засідання призначені для розгляду вимог Заявників 1, 2, ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора підлягають відкладенню. Згідно матеріалів справи станом на поточну дату заходи по проведенню ліквідаційної процедури не завершені, ліквідаційний баланс та остаточний звіт ліквідатора до суду не надійшов, позиції стосовно заявлених до Банкрута вимог ліквідатором до суду не надано, вимоги Заявників не розглянуті. В свою чергу строк ліквідаційної процедури у справі спливає 07 квітня 2012 року.

Відповідно до п. 2 ст. 22 Закону про банкрутство, строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора банкрута, беручи до уваги неявку Заявників у справі, судом встановлено, що для відкладення розгляду вимог Заявників 1, 2, звіту ліквідатора є необхідним продовження ліквідаційної процедури у справі з метою її завершення.

Керуючись п. 2 ст. 22, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.п. 1-2 ч. 1 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання ліквідатора Банкрута про продовження строку ліквідаційної процедури задовольнити. Продовжити строк ліквідаційної процедури у справі № Б8/089-10 на чотири місяці від раніш продовжених.

2. Відкласти судове засідання для розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 09 липня 2012 року на 15 год. 25 хв. , яке відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, каб. Зал № 2).

Зобов'язати ліквідатора надати суду до 25 червня 2012 року звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута ; позицію ліквідатора стосовно заявлених кредиторських вимог до Банкрута; виконати обов'язки, покладені на ліквідатора у справі про банкрутство Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та виконати вимоги постанови господарського суду Київської області від 07 жовтня 2010 року у цій справі.

3. Відкласти розгляд заяви Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Бородянському районі Київської області № 90 від 10 травня 2011 року у судовому засіданні на 02 липня 2012 року на 15 год. 15 хв., що відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, Зал. № 2).

4. Відкласти розгляд заяви Управління Пенсійного фонду України у Бородянському районі Київської області № 854/06 від 10 травня 2011 року у судовому засіданні на 02 липня 2012 року на 15 год. 20 хв., що відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, Зал № 2).

5. Повторно Зобов'язати Заявників 1, 2 надати суду оригінали всіх поданих документів для огляду у судовому засіданні.

Зобов'язати Заявника 1 на призначене судове засідання надати суду:

- оригінал заяви про визнання кредиторських вимог (по судовому рішенню № Б8/089-10) №90 від 10 травня 2011 року, де підпис начальника відділення Заявника 1 ОСОБА_2 засвідчено печаткою Заявника 1;

- надати документ, що підтверджує призначення на посаду начальника відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Бородянському районі Київської області ОСОБА_2;

- довідку про включення Заявника 1 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, відсутня справа між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав або є рішення цих органів з такого предмету, інші докази, що підтверджують викладені в заяві обставини;

- надати оригінали доказів направлення ліквідатору Банкрута заяви про визнання кредиторських вимог (по судовому рішенню № Б8/089-10) №90 від 10 травня 2011 року.

Зобов'язати Заявника 2 на призначене судове засідання надати суду:

- надати детальний розрахунок заявлених вимог в частині штрафних санкцій;

- оригінал заяви про визнання кредитором №854/06 від 10 травня 2011 року, де підпис начальника управління ПФУ у Бородянському районі ОСОБА_3 засвідчено печаткою Заявника 2;

- надати документ, що підтверджує призначення на посаду начальника управління ПФУ у Бородянському районі ОСОБА_4;

- довідку про включення Заявника 2 до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, відсутня справа між тими ж сторонами, про той же предмет із тих же підстав або є рішення цих органів з такого предмету, інші докази, що підтверджують викладені в заяві обставини;

- надати оригінали доказів направлення ліквідатору Банкрута заяви про визнання кредитором №854/06 від 10 травня 2011 року.

6. Зобов'язати ліквідатора Банкрута розглянути вимоги Заявників 1, 2 та надати позиції щодо заявлених вимог Заявників 1, 2.

7.Копію ухвали надіслати: Кредитору (07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361); Банкруту (07800, Київська область, Бородянський район, смт Бородянка, вул. Шевченка, буд. 3); ліквідатору Банкрута (01033, АДРЕСА_1); Заявнику 1 (07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361), Заявнику 2 (07800, м .Бородянка, вул. Леніна, 230 а).

Суддя Скутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення15.03.2012
Оприлюднено19.06.2012
Номер документу24693154
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Бородянському районі Київської області , ідентифікаційний код: 25931455, місцезнаходження: 07800, Київська область, смт Бородянка, вул. Леніна, буд. 361; Управління Пенсійного фонду України у Бородянському районі Київської області , ідентифікаційний код: 22201851, місцезнаходження: 07800, м .Бородянка, вул. Леніна, 230 а; ліквідатор Банкрута: арбітражний керуючий Дорошенко Я.В., який діє на підставі ліцензії Державного департаменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1 та постанови господарського суду Київської області від 07 жовтня 2010 року у цій справі,

Судовий реєстр по справі —б8/089-10

Ухвала від 17.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 08.10.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 02.07.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 09.07.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 26.07.2011

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 07.10.2010

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні