Постанова
від 31.03.2012 по справі 4-502/11
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-502/11

4/2208/4/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 березня 2012 року Кам'янець-Подільський міськрайонний суд

в Хмельницькій області

в складі: головуючого судді Воєвідко Я.І.

за участю секретаря Чукань Т.В.

прокурора Чорноморця В.В.

захисника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Кам'янець-Подільського міськрайонного суду подання слідчого СВ Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області про заміну обвинуваченому ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженець м. Кам'янець-Подільського, українець, громадянин України, з середньою освітою, розлучений, непрацюючий, раніше не судимий, зареєстрований АДРЕСА_1, житель АДРЕСА_2,-

досудовим слідством обвинувачується в тому, що перебуваючи членом Першої Подільської Фермерської Кредитної Спілки (ППФКС), в період з 05 липня 2005 року по 24 липня 2008 року неодноразово із ППФКС укладав кредитні договори та виконував умови цих кредитних договорів, внаслідок чого користувався довірою працівників ППФКС. Однак ОСОБА_2 24 липня, 31 грудня 2008 року та 30 червня 2009 року, реалізовуючи свої злочинні дії щодо заволодіння коштами ППФКС шляхом шахрайства у великих розмірах, зловживаючи довірою начальника кредитного відділу ППФКС ОСОБА_3, не маючи наміру та можливості повертати кредитні кошти, заволодів коштами Першої Подільської Фермерської Кредитної Спілки у великих розмірах на загальну суму 73000,00 грн.

27 червня 2011 року СВ Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області відносно ОСОБА_2 порушено кримінальну справу та винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст. 190 КК України

27 червня 2011 року відносно ОСОБА_2 обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

04 липня 2011 року обвинуваченого ОСОБА_2 оголошено в розшук.

02 грудня 2011 року Кам'янець-Подільським міськрайонним судом надано дозвіл на затримання обвинуваченого ОСОБА_2 та доставку його в суд під вартою.

22 березня 2012 року ОСОБА_2 затриманий доставлений.

24 березня 2012 року строк затримання обвинуваченого ОСОБА_2 Кам'янець-Подільським міськрайонним судом продовжено до 10 діб, для надання до суду додаткових даних про особу затриманого, його характеристики з місця проживання та склад сім'ї, а також з'ясувати інші обставини, які мають значення для вирішення питання про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд з місця постійного проживання на утримання під вартою.

В судовому засіданні слідчий подання підтримав мотивуючи дане тим, що обвинувачений постійно змінював місце свого проживання, знаходився в розшуку, ухилявся від слідства, вчинив злочин, за який законом передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад три роки. Обвинуваченому про порушення кримінальної справи відносно нього повідомив лише 23 березня 2012 року після його затримання, фактично підписку про невиїзд відносно ОСОБА_2 не обирав, доказів того що обвинувачений порушив вимоги підписки про невиїзд з місця проживання немає. Даних про обраний запобіжний захід відносно ОСОБА_2 слідчим Ярмолинецького РВ УМВСУ в Хмельницькій області у нього немає, порушені кримінальні справи відносно ОСОБА_2 в одне провадження не об'єднувались.

Під час розгляду даного подання в судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_2 заявив, що заперечує проти задоволення клопотання про зміну йому запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою, мотивує це тим, що не порушував підписки про невиїзд з місця постійного проживання, на протязі 2011 року проживав з початку в м. Хмельницький, а згодом в смт. Ярмоленці дане зумовлювалось його матеріальним становищем. 22 березня 2011 року до Ярмолинецького РВ УМВСУ прибув самостійно і лише там йому стало відомо, що його розшукують. Просить відмовити в задоволені подання про зміну запобіжного заходу.

Прокурор в судовому засіданні підтримав подання слідчого про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою обвинуваченому ОСОБА_2, мотивує дане лише, що останній вчинив тяжкий злочин та ухилявся від слідства.

Суд, розглянувши зазначене подання слідчого СВ Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області про заміну обвинуваченому ОСОБА_2 запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою, вивчивши подані матеріали, заслухавши думку прокурора, слідчого, захисника обвинуваченого, вважає що в задоволенні подання слід відмовити.

Відповідно до ч.1 ст.151 КПК України, підписка про невиїзд полягає у відібрані від підозрюваного або обвинуваченого письмового зобов'язання не відлучатись із зареєстрованого місця проживання чи перебування або місця тимчасового знаходження з дозволу слідчого.

Частиною другою даної статті передбачено, якщо підозрюваний або обвинувачений порушить дану ним підписку про невиїзд, то вона може бути змінена більш суровим запобіжним заходом, про це підозрюваному або обвинуваченому повинно бути оголошено при відібранні від нього підписки про невиїзд.

Судом встановлено, що слідчим не наведено достатніх підстав для зміни запобіжного заходу обвинуваченому і судом таких обставин не встановлено, в матеріалах кримінальної справи відносно ОСОБА_2 відсутні будь-які відомості про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, а також будь-яких даних про порушення ОСОБА_2 вимог підписки про невиїзд. Тяжкість вчиненого обвинуваченим злочину не може бути врахована судом як підстава для зміни йому запобіжного заходу. В обвинуваченого на утриманні є двоє неповнолітніх дітей, має житло АДРЕСА_2, характеризується позитивно,до адміністративної відповідальності не притягувався.

Суд, також не може взяти до уваги при вирішенні питання про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою ОСОБА_2, постанову про порушення кримінальної справи відносно нього 22 березня 2012 року за ч.2 ст. 186 КК України, яка порушена Ярмолинецьким РВ УМВСУ в Хмельницькій області, оскільки кримінальні справи відносно ОСОБА_2 не об'єднанні в одне провадження і слідчий Ярмолинецького РВ УМВСУ в Хмельницькій області до суду про обрання запобіжного заходу ОСОБА_2 не звертався.

За таких обставин, суд прийшов до висновку, що законних підстав для зміни запобіжного обвинуваченому ОСОБА_2, з підписки про невиїзд на взяття під варту немає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.148, 150,151,165 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Відмовити в задоволенні подання слідчого СВ Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області про заміну обвинуваченому ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту.

Копію постанови направити начальнику Кам'янець-Подільського МВ УМВС України в Хмельницькій області для виконання.

На постанову можна подати апеляцію до Хмельницького апеляційного суду на протязі трьох діб з дня винесення.

Суддя Кам'янець-Подільського міськрайонного суду

Я.І.Воєвідко

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення31.03.2012
Оприлюднено25.06.2012
Номер документу24860663
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-502/11

Постанова від 18.01.2016

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Горбунова Я. М.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Постанова від 19.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Постанова від 11.07.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А. В.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Черниш О. Л.

Постанова від 31.03.2012

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Воєвідко Я. І.

Постанова від 12.12.2011

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Постанова від 20.09.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Лазюк С. В.

Постанова від 13.12.2011

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

Постанова від 21.12.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Деркачов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні