Постанова
від 21.06.2011 по справі 4-502/11
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 4-502/11

ПОСТАНОВА

іменем України

21 червня 2011 року

Суддя Комсомольського районного суду м. Херсона Черниш О.Л., розглянувши подання старшого слідчого Комсомольського РВ ХМУ УМВС України у Херсонській області ОСОБА_1 про винесення постанови на проведення виїмки

встановила

У провадженні органів досудового слідства перебуває кримінальна справа, порушена 12 квітня 2011 року за фактом протидії законній господарській діяльності на TOB "Шуменський ринок" та самоправства, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.206, ст.356КК України.

Старший слідчий Комсомольського РВ ХМУ УМВС України у Херсонській області ОСОБА_2 звернувся до суду із поданням про проведення виїмки копій матеріалів виконавчого провадження, які складено на підставі ухвали судді Суворовського районного суду м. Херосна Палькової A.M. у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 Дл TOB "Шуменський ринок" від ЗО. 12.201 Ороку, та які знаходяться у підрозділі примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Херсонській області, розташованого за адресою: м. Херсон, вул. Комкова,87, корп.2.

На обґрунтування необхідності отримання дозволу на проведення виїмки слідчий послався на такі обставини:

- досудовим слідством встановлено, що 31.01.2011 року з посади директора TOB "Шуменський ринок" було звільнено ОСОБА_4;

- зазначене рішення було оскаржене до Червоногвардійського районного суду м. Макіївки;

- відповідно до рішення суду ОСОБА_4 було поновлено на посаді директора TOB "Шуменський ринок";

- 21.02.2011 року було видано наказ про призначення виконуючим обов'язки директора TOB "Шуменський ринок" ОСОБА_5;

- зазначене рішення суду до адміністрації ринку для виконання в добровільному порядку надано не було;

- в органи виконавчої служби ніхто для примусового виконання зазначеного рішення не звертався;

- на теперішній час зазначений наказ та дії невстановлених осіб оскаржуються у судовому порядку.

Підсумовуючи перелік неконкретних і незрозумілих подій, слідчий вказує, що, таким чином, невстановлені особи всупереч встановленому порядку вчинили та продовжують вчиняти дії по здійсненню керівництвом TOB "Шуменський ринок".

Слідчий вказує, що, крім того, невідомі особи протягом лютого-березня 2011 року, не маючи законних підстав, примушують шлязхом погроз орендаторів TOB "Шуменський ринок" розірвати та укласти нові договори оренди.

Далі слідчий вказує, що

- 30.12.2010 року судом Суворовського району м. Херсона була винесена ухвала за клопотанням ОСОБА_3 про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_3 до TOB "Шуменський ринок" про стягнення суми, згідно якої було накладено арешт на майно, яке належить TOB "Шуменський ринок" та передано на відповідальне зберігання третій особі. Виконання даного рішення було покладено на підрозділ примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Херсонській області;

- 30.05.2011 року до підрозділу примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Херсонській області було надано запит щодо надання копій справи виконавчого провадження за ухвалою Суворовського суду м. Херсона за клопотанням ОСОБА_3 про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_3 до TOB "Шуменський ринок" про стягнення суми, згідно якої було накладено арешт на майно, яке належить TOB "Шуменський ринок" та передано на відповідальне зберігання третій особі, але у видачі необхідних матеріалів було відмовлено;

- на теперішній час для вивчення усіх обставин даної справи, встановлення істини у справі та осіб, які вчинили вищезазначені злочини, виникла необхідність у проведенні виїмки матеріалів виконавчого провадження, які складено на підставі ухвали судді Суворовського районного суду м. Херсона Палькової В.М. у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до TOB "Шуменський ринок", які знаходяться у підрозділі примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Херсонській області, розташованого за адресою: м. Херсон, вул. Комкова,87, корп.2, що відповідно до ст.83 Закону України "Про виконавче провадження" повинно здійснюватися з санкції суду.

Суддя вважає, що подання слідчого невмотивоване, не базується на вимогах кримінально-процесуального закону і задоволенню не підлягає з наступних підстав:

Підстави для проведення виїмки та порядок надання згоди на її проведення визначені статтею 178КПК України, відповідно до якої виїмка проводиться у випадках, коли є точні дані, що предмети чи документи, які мають значення для справи, знаходяться у певної особи чи в певному місці. Примусова виїмка документа виконавчого провадження провадиться лише за вмотивованою постановою судді.

Слідчий просить надати дозвіл на проведення виїмки копій матеріалів виконавчого провадження, чого кримінально-процесуальним кодексом не передбачено.

Крім того, подання слідчого є невмотивоване, нелогічне. Із змісту подання взагалі незрозуміло який документ йому необхідний, і яке значення він має для справи.

Мотивувальна частина подання слідчого є набором окремих логічно незв"язаних між собою речень і фраз.

Так, слідчий вказує, що ОСОБА_4 31.01.2011 року звільнено з посади директора TOB "Шуменський ринок"; зазначене рішення було оскаржене до Червоногвардійського районного суду м. Макіївки, відповідно до рішення суду ОСОБА_6 було поновлено на посаді директора TOB "Шуменський ринок";21.02.2011 року було видано наказ про призначення виконуючим обов'язки директора TOB "Шуменський ринок" ОСОБА_5; зазначене рішення суду до адміністрації ринку для виконання в добровільному порядку надано не було; в органи виконавчої служби ніхто для примусового виконання зазначеного рішення не звертався; на теперішній час зазначений наказ та дії невстановлених осіб оскаржуються у судовому порядку.

Незрозуміло хто звільняв ОСОБА_6 з роботи і хто його поновляв на роботі, які рішення і про що оскаржувалися і т.д.

Якщо до виконавчої служби ніхто для примусового рішення не звертався, то для чого слідчому матеріали виконавчого провадження.

Кримінальна справа порушена за фактом протидії законній господарській діяльності на TOB "Шуменський ринок" та самоправства, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.206, ст.З56 КК України, а слідчий просить матеріали виконавчого провадження, які складено на підставі ухвали судді Суворовського районного суду м. Херсона Палькової A.M. у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 Дл TOB "Шуменський ринок" від 30.12.2010 року. Який зв’язок між цими двома подіями із подання незрозуміло.

Слідчий вказує, що документи йому необхідні для вивчення всіх обставин справи, встановлення істини по справі та осіб, які вчинили вищевказані злочини.

Кримінально-процесуальний кодекс не передбачає виїмки документів з такою метою, як "для вивчення всіх обставин справи, встановлення всіх обставин справи".

Слідчий повинен був конкретно вказати, яке значення по тій справі, яку він розслідує, має з конкретний документ виконавчого провадження, але цього у поданні слідчого не зазначено.

Враховуючи викладене у мотивувальній частині постанови, керуючись ст.178КПК України, суддя

постановила

Відмовити у задоволенні подання старшого слідчого Комсомольського РВ ХМУ УМВС України у Херсонській області ОСОБА_1 про винесення постанови на проведення виїмки копій матеріалів виконавчого провадження, які складено на підставі ухвали судді Суворовського районного суду м. Херосна Палькової A.M. у цивільній справі за позовом ОСОБА_3 Дл TOB "Шуменський ринок" від 30.12.2010 року, та які знаходяться у підрозділі примусового виконання рішень ВДВС Головного управління юстиції у Херсонській області, розташованого за адресою: м. Херсон, вул. Комкова, 87, корп.2.

На постанову протягом трьох діб з моменту її винесення прокурором може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Херсонської області.

Суддя:ОСОБА_7

СудКомсомольський районний суд м.Херсона
Дата ухвалення рішення21.06.2011
Оприлюднено31.07.2015
Номер документу47096721
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-502/11

Постанова від 18.01.2016

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Горбунова Я. М.

Постанова від 16.09.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Постанова від 19.09.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Постанова від 11.07.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А. В.

Постанова від 21.06.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Черниш О. Л.

Постанова від 31.03.2012

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Воєвідко Я. І.

Постанова від 12.12.2011

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

Постанова від 20.09.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Лазюк С. В.

Постанова від 13.12.2011

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Козюренко Р. С.

Постанова від 21.12.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Деркачов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні