Ухвала
від 20.08.2012 по справі 19/5009/3516/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 29/39/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

20.08.12 Справа № 19/5009/3516/11

м. Запоріжжя

Кредитор-1: Управління Пенсійного фонду України у Шевченківському районі м. Запоріжжя

Кредитор-2: Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Виконавчої дирекції, м. Запоріжжя

Кредитор-3: . Відкрите акціонерне товариство "Укртелеком" в особі Запорізької філії ВАТ "Укртелеком"

Кредитор-4: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, м. Запоріжжя

Кредитор-5: Шевченківський районний центр зайнятості, м. Запоріжжя

Кредитор-6: Товариство з обмеженою відповідальністю "Корпорація "Агросинтез", м. Запоріжжя

Кредитор-7: Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Надра" в особі філії ПАТ КБ "Надра" -Запорізького регіонального управління

Кредитор-8: Державна податкова інспекція у Шевченківському районі міста Запоріжжя

Кредитор-9: Фізична особа-підприємець Наумовський Юрій Володимирович, м. Марганець Дніпропетровської області

Кредитор-10: Публічне акціонерне товариство "УкрСиббанк", м. Харків

Банкрут - Приватне підприємство "Антіс", м. Запоріжжя, код з ЄДР - 32937368

Банки , що здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника:

- ПАТ "КБ "Надра" в особі Запорізького регіонального управління

- ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", м. Київ

- ПАТ "УкрСиббанк", м. Харків

- ПАТ "ОТП Банк", м. Київ

Суддя Кричмаржевський В .А .

За участю ліквідатора -арбітражного керуючого Короленко І.М. та представників:

- кредитора-4 -Гури О.П. (за довіреністю);

- кредитора-6 -Ренгевича А.В. (за довіреністю);

Установив :

Постановою господарського суду Запорізької області від 01.07.2011р. у справі № 19/5009/3516/11 Приватне підприємство "Антіс" визнано банкрутом у порядку, визначеному статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі за текстом -Закон про банкрутство), відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Короленко І.М., яку зобов'язано здійснити ліквідаційну процедуру відповідно до вимог вказаного Закону.

Ліквідатором банкрута до господарського суду Запорізької області поданий звіт і ліквідаційний баланс банкрута, які призначені до розгляду в судовому засіданні на 20.08.2012р. об 11-00год.

Вивчивши звіт та ліквідаційний баланс банкрута, судом встановлено, що ліквідатором до реєстру вимог кредиторів включені грошові вимоги ініціюючого кредитора -УПФУ в Шевченківському районі м. Запоріжжя у розмірі -4.871,84грн. з другою чергою задоволення та 5,71грн. із шостою чергою задоволення, вимоги ДПІ у Шевченківському районі м. Запоріжжя у сумі - 46.702,46грн. з третьою чергою задоволення та 43.497,18грн. з шостою чергою задоволення, вимоги ФСС з тимчасової втрати працездатності у розмірі - 345,14грн. з другою чергою задоволення, ВАТ "Укртелеком" у сумі - 226,02грн. з четвертою чергою задоволення, ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у сумі - 192,04грн. з другою чергою задоволення, Шевченківського районного центру зайнятості у розмірі -392,44 грн. із другою чергою задоволення, ТОВ "Корпорація "Агросинтез" у розмірі 184.572,99грн. із четвертою чергою задоволення, ПАТ "Комерційний банк "Надра" у сумі - 255.770грн., віднесених до четвертої черги задоволення, та 16.325,68грн. із шостою чергою задоволення, ФОП Наумовського Ю.В. у сумі - 133.280,59грн. із четвертою чергою задоволення та вимоги ПАТ "УкрСиббанк" у сумі - 371.964,01грн. із четвертою чергою задоволення та 11.110грн. із шостою чергою задоволення. Суд погоджується з пред'явленими кредиторами грошовими вимогами.

Відповідно до частини 5 статті 52 Закону про банкрутство ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

Виходячи з приписів статей 25 та 52 Закону про банкрутство в ліквідаційній процедурі ліквідатор виявляє та повідомляє кредиторів банкрута, здійснює пошук майна та будь-яких активів підприємства-банкрута, у тому числі можливих активів боржника за реєстрами обтяжень.

Згідно зі статтею 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Ліквідатором з метою виявлення кредиторів надіслані повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури усім можливим кредиторам: установам, інспекціям, фондам соціального страхування, енергетичним підприємствам тощо (згідно з переліком у справі).

Протягом встановленого законом строку до ліквідатора звернулись з грошовими вимогами до банкрута ДПІ у Шевченківському районі м. Запоріжжя, ПАТ "УкрСиббанк", ПАТ "КБ "Надра", ФОП Наумовський Ю.В., ТОВ "Корпорація "Агросинтез", ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Шевченківського районного центру зайнятості, ФСС з тимчасової втрати працездатності, ВАТ "Укртелеком" в особі Запорізької філії ВАТ "Укртелеком". Вимоги зазначених кредиторів ліквідатором визнані у повному обсязі, що відображено у ліквідаційному балансі.

До справи долучені довідки державних органів, що здійснюють державну реєстрацію речових прав на нерухоме та рухоме майно, з яких вбачається, що транспортних засобів, нерухомого майна за банкрутом не зареєстровано.

Відповідно до витягів з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру обтяжень рухомого майна у банкрута відсутнє майно що перебуває в обтяжені.

За інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців підприємство-банкрут не значиться засновником інших суб'єктів господарювання.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Отже, ліквідатором в повній мірі виконані обов'язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Пунктом 6 частини 1 статті 40 Закону про банкрутство передбачено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому статтею 32 цього Закону.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, його необхідно ліквідувати, а провадження у справі припинити.

Відповідно до пункту 6 статті 31 Закону про банкрутство вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Керуючись статтями 32 , 34 та 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", статтею 86 Господарського процесуального кодексу України , суд -

Ухвалив :

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута затвердити.

Банкрута -Приватного підприємства "Антіс", м. Запоріжжя, код з ЄДР -32937368, ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги, що не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

Зобов'язати ліквідатора передати до архіву фінансово-господарську документацію банкрута.

Зобов'язати державного реєстратора виконкому Запорізької міської ради згідно з чинним законодавством внести до Єдиного державного реєстру запис про припинення юридичної особи-банкрута -Приватного підприємства "Антіс", код з ЄДР -32937368, про що повідомити відповідним державним органам та установам.

Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, державному реєстратору виконкому Запорізької міської ради, Шевченківському ВДВС Запорізького міського управління юстиції, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, державному органу з питань банкрутства.

Суддя В .А . Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення20.08.2012
Оприлюднено23.08.2012
Номер документу25689397
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/5009/3516/11

Ухвала від 14.05.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 30.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

Постанова від 04.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 25.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 10.04.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Даценко Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні