Ухвала
від 04.09.2012 по справі 43/157
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАСІДАННЯ

Справа № 43/157 04.09.12 За заявою дочірнього підприємства "СТАНДАРТ - ТРЕЙД"

до дочірнього підприємства "Джи СІ ЕЙЧ"

про визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника Трембіч А.Я. - предст. за дов.

від боржника не з'явились

В судовому засіданні приймав участь: Прокопенко В.М. - розпорядник майна боржника,

Гриценко Л.А., Гриценко І.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Господарський суд міста Києва ухвалою № 43/157 від 22.08.11 порушив справу про визнання банкрутом дочірнього підприємства "Джи СІ ЕЙЧ" та призначив її розгляд на 22.09.11.

Постановою господарського суду міста Києва від 22.09.11 у справі № 43/157 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Прокопенко В.М., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду звіт і ліквідаційний баланс на затвердження.

22.02.12 від Гриценко Л.А., Гриценко І.В. та Гриценко З.К. надійшла скарга на дії ліквідатора боржника, яка обґрунтована тим, що ліквідатором боржника не було розглянуто заявлені грошові вимоги кредиторів та не було повідомлено кредиторів про наслідки розгляду кредиторських вимог.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 19.03.12 розгляд скарги було призначено на 29.03.12.

29.03.12 від Гриценко Л.А. надійшло клопотання про припинення повноважень ліквідатора боржника арбітражного керуючого Прокопенко В.М.

29.03.12 від Гриценко Л.А. надійшло клопотання про зобов'язання державну податкову інспекцію у Дарницькому районі міста Києва надати суду належним чином засвідчені копії останніх документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, що були подані боржником, зобов'язання державну податкову інспекцію у Дарницькому районі міста Києва повідомити суду інформацію про направлення повідомлення державному реєстратору за місцезнаходженням боржника про відсутність керівних органів боржника за зареєстрованим місцезнаходженням, зобов'язання державного реєстратора за місцезнаходженням боржника надати суду інформацію щодо наявності в Єдиному державному реєстрі відомостей про внесення запису про відсутність боржника за зареєстрованим місцезнаходженням станом на 22.08.11, припинення процедури ліквідації боржника та здійснення розгляду справи № 43/157 в загальному порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 29.03.12 скаргу Гриценко Л.А., Гриценко І.В. та Гриценко З.К. на дії ліквідатора дочірнього підприємства "Джи Сі Ейч" арбітражного керуючого Прокопенко В.М. задоволено частково.

У зв'язку з нез'явленням в судове засідання ліквідатора боржника та невиконанням ним вимог ухвали суду від 19.03.12, розгляд справи було відкладено на 26.04.12, зобов'язано явкою в судове засідання ліквідатора боржника та зобов'язано ліквідатора боржника надати суду звіт про стан проведення ліквідаційної процедури.

24.04.12 від ліквідатора боржника надійшли письмові пояснення по справі.

24.04.12 від ліквідатора боржника надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, у зв'язку з неможливістю бути присутнім у судовому засіданні, призначеному на 26.04.12.

25.04.12 від ліквідатора боржника надійшов звіт про стан проведення ліквідаційної процедури.

Враховуючи заявлене клопотання про відкладення розгляду справи, розгляд справи було відкладено на 15.05.12.

10.05.12 від директора дочірнього підприємства "Стандарт-трейд" надійшли письмові пояснення по справі.

11.05.12 від ліквідатора боржника надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс на затвердження.

15.05.12 від державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва державної податкової служби надійшло клопотання усунення арбітражного керуючого Прокопенко В.М. від виконання обов'язків ліквідатора банкрута, у зв'язку з ухиленням від виконання покладених на неї обов'язків та повноважень, зокрема, створення перешкод державній податковій інспекції у Дарницькому районі м. Києва державної податкової служби у отриманні документів та проведенні документальної позапланової виїзної перевірки, формування кредиторських вимог до боржника, уповноважити нового ліквідатора на вчинення дій по пред'явленню до третіх осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, одержання доказів, що мають значення для справи, зокрема, з Подільської філії АТ "Експобанк" МФО 300528 виписок по рахунках банкрута, які підтверджують перерахування коштів покупцем товариством з обмеженою відповідальністю "Новий комплекс" боржника за договором купівлі-продажу частини нерухомого майна, посвідченого нотаріально 24.12.10 із зазначенням в них обов'язкової інформації щодо призначення та сум платежів, здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

У судовому засіданні клопотання державної податкової інспекції від 15.05.12, в частині здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, було задоволено.

Представник державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва державної податкової служби підтримав скаргу, подану на дії ліквідатора 28.03.12 та наполягав на її задоволенні.

Ліквідатор боржника у судовому засіданні заперечував проти поданої скарги та просив суд відмовити у її задоволенні.

У судовому засіданні було розглянуто клопотання Гриценко Л.А., що надійшло до суду 29.03.12, в частині зобов'язання державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва надати господарському суду міста Києва належним чином засвідчені копії останніх документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій, що були подані боржником, зобов'язання державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва повідомити господарський суд міста Києва інформацію про направлення повідомлення державному реєстратору за місцезнаходженням боржника про відсутність керівних органів боржника за зареєстрованим місцезнаходженням, а також зобов'язання державного реєстратора за місцезнаходженням боржника надати суду інформацію щодо наявності в Єдиному державному реєстрі відомостей про внесення запису про відсутність боржника за зареєстрованим місцезнаходженням станом на 22.08.11.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 15.05.12 було відкладено розгляд справи на 14.06.12, задоволено клопотання Гриценко Л.А., направлено запити до державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва державної податкової служби та до державного реєстратора Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації.

13.06.12 від ліквідатора боржника надійшли письмові заперечення на клопотання про припинення повноважень ліквідатора.

13.06.12 від ліквідатора боржника надійшли письмові пояснення щодо скарги Державної податкової інспекції у Дарницькому районі міста Києва Державної податкової служби, яка надійшла до суду 18.03.12.

13.06.12 від Гриценко Л.А. надійшло клопотання про припинення повноважень ліквідатора боржника.

13.06.12 від Гриценко Л.А. надійшло клопотання про припинення процедури ліквідації боржника та здійснення розгляду справи в загальному порядку, передбаченому Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

У судовому засіданні призначеному на 14.06.12 представник Гриценко Л.А. заявив усне клопотання про витребування належним чином засвідченої копії рішення Попільнянського районного суду Житомирської області від 25.10.11 у справі № 2-531/11.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 14.06.12 було задоволено клопотання представника Гриценко Л.А. щодо витребування копії рішення Попільнянського районного суду Житомирської області від 25.10.11 у справі № 2-531/11 та відкладено розгляд справи на 17.07.12.

14.06.12 від Гриценко Л.А., Гриценко І.В. та Гриценко А.В. надійшла скарга на бездіяльність ліквідатора боржника -арбітражного керуючого Прокопенко В.М.

Подана скарга обґрунтована тим, що ліквідатором дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч»не було вжито належних заходів щодо виявлення дебіторський заборгованості банкрута та вчиненно будь-яких дій щодо її повернення.

14.06.12 від публічного акціонерного товариства комерційний банк «Київ»надійшло клопотання про залучення Банку в якості зацікавленої особи у справі.

14.06.12 від публічного акціонерного товариства комерційний банк «Київ» надійшла заява про зупинення справи № 43/157 до розгляду Київським апеляційним господарським судом справи № 24/821.

04.07.12 на виконання вимог ухвали суду від 14.06.12 надійшло рішення Попільнянського районного суду Житомирської області від 25.10.11 у справі № 2-531/11 за позовом дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч»Бойченка Р.А. про стягнення коштів в порядку регресу.

13.07.12 від ліквідатора боржника надійшло клопотання про припинення процедури ліквідації боржника, перехід на процедуру розпорядження майном боржника та призначення на посаду розпорядника майна дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч» - арбітражного керуючого Прокопенко В.М.

13.07.12 від ліквідатора боржника надійшли письмові пояснення по справі.

13.07.12 від дочірнього підприємства «Стандарт-Трейд» надійшло клопотання про призначення розпорядником майна дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч»арбітражного керуючого Прокопенко В.М.

13.07.12 від арбітражного керуючого Прокопенко В.М. надійшла заява про участь у справі, в якості розпорядника майна боржника.

17.07.12 від Гриценко Л.А., Гриценко І.В. та Гриценко З.К. надійшла заява про зупинення провадження у справі № 43/157 до розгляду Київським апеляційним господарським судом справи № 24/821 про визнання дійсним та укладеним договору купівлі - продажу та визнання права власності на майно.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 17.07.12 клопотання Гриценко Л.А. щодо припинення повноважень ліквідатора дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч» - арбітражного керуючого Прокопенко В.М. - відхилено; відмовлено у задоволенні скарги Гриценко Л.А. на бездіяльність ліквідатора дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч» - арбітражного керуючого Прокопенко В.М.; відхилено заяву публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Київ»щодо залучення до участі у справі; відхилено заяву публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Київ» про зупинення провадження у справі; відхилено заяву Гриценко Л.А. щодо зупинення провадження у справі № 43/157.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 17.07.12 припинено процедуру ліквідації товариства дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч»(02099, м. Київ, вул. Ялтинська, 5-Б, код ЄДРПОУ 31986917), введено процедуру розпорядження майном боржника, постанову господарського суду міста Києва у справі № 43/157 від 22.09.11 про визнання дочірнього підприємства «Джи Сі Ейч» (02099, м. Київ, вул. Ялтинська, 5-Б, код ЄДРПОУ 31986917) банкрутом вважати такою, що втратила чинність, зобов'язано заявника подати за його рахунок у десятиденний строк до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про введення процедури розпорядження майном боржника, з метою виявлення всіх кредиторів і можливих санаторів та надати суду докази про надання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування, призначено по справі № 43/157 розпорядником майна арбітражного керуючого - Прокопенко Валентину Миколаївну (ліцензія Серія АВ № 470254 від 11.03.10), зобов'язано розпорядника майна надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, призначено наступне - попереднє засідання господарського суду у справі № 43/157 на 04.09.12.

Заявником надано оголошення про введення процедури розпорядження майном боржника боржника, яке надруковано в газеті „Урядовий кур'єр" № 137 (4781) від 02.08.12.

13.08.12 від Гриценко Л.А. надійшла заява про відсторонення арбітражного керуючого Прокопенко В.М. від виконання обов'язків розпорядника майна боржника.

Подана заява обґрунтована тим, що розпорядник майна «Джи Сі Ейч»арбітражний керуючий Прокопенко В.М.є заінтересованою особою боржника.

30.08.12 від фізичної особи Гриценко Лариси Андріївни надійшла заява про визнання кредиторських вимог у розмірі 50 000, 00.

30.08.12 від фізичної особи Гриценко Зінаїди Костянтинівни надійшла заява про визнання кредиторських вимог у розмірі 50 000, 00.

30.08.12 від фізичної особи Гриценко Ірини Вікторівни надійшла заява про визнання кредиторських вимог у розмірі 51 500, 00.

03.09.12 від розпорядника майна боржника надійшов на затвердження реєстр вимог кредиторів.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше трьох місяців після проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Закону.

Розпорядник майна боржника в судовому засіданні наполягав на затвердженні наданого реєстру.

За наслідками розгляду поданих кредиторами заяв, господарським судом визнано вимоги наступних кредиторів, які підлягають включенню до реєстру:

- дочірнього підприємства "СТАНДАРТ - ТРЕЙД" (код ЄДРПОУ 32530082) на суму 430 335, 27 грн.: з яких 429 545, 02 грн. підтверджуються копіями простих векселів серія АА № 2177267, серія АА № 2177266 та документами виконавчого провадження, а 790, 25 витрати пов'язані з вчиненням виконавчого напису на векселі серія АА № 2177266. Вимоги визнані боржником повністю;

- фізичної особи Гриценко Лариси Андріївни на суму 50 000, 00 грн.: вимоги у розмірі 50 000, 00 грн. підтверджуються рішенням Апеляційного суду міста Києва у справі №22-5583/11 від 20.04.11. Вимоги визнані боржником повністю;

-фізичної особи Гриценко Зінаїди Костянтинівни: вимоги у розмірі 50 000, 00 грн. підтверджуються рішенням Апеляційного суду міста Києва у справі №22-5583/11 від 20.04.11. Вимоги визнані боржником повністю;

- фізичної особи Гриценко Ірини Вікторівни: вимоги у розмірі 50 000, 00 грн. підтверджуються рішенням Апеляційного суду міста Києва у справі №22-5583/11 від 20.04.11., а 1 620, 00 є судовими витратами. Вимоги визнані боржником повністю;

У попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

До поданого реєстру вимог кредиторів включені усі визнані судом вимоги кредиторів.

У реєстрі вимог кредиторів містяться відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги.

Отже, поданий реєстр відповідає всім необхідним вимогам, а тому підлягає затвердженню господарським судом.

Заяв від осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Враховуючи вищевикладене, є всі необхідні підстави для закінчення попереднього засідання.

Керуючись ст. 14, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Визнати кредиторами дочірнього підприємства "Джи СІ ЕЙЧ" (02099, м. Київ, вул. Ялтинська, 5-Б , код ЄДРПОУ 31986917):

- дочірнє підприємство "СТАНДАРТ - ТРЕЙД" на суму 430 335, 27 грн.;

- фізичну особу Гриценко Ірину Вікторівну на суму 51 620, 00 грн.;

- фізичну особу Гриценко Зінаїду Костянтинівну на суму 50 000, 00 грн.;

- фізичну особу Гриценко Ларису Андріївну на суму 50 000, 00 грн.

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів на загальну суму 581 955, 27 грн.

3. Зобов'язати розпорядника майна боржника Прокопенко Валентину Миколаївну (ліцензія серія АВ № 470254 від 11.03.10), що мешкає за адресою: м. Київ, бульвар. Ів. Лепсе, буд. 34-Г, кв. 3) провести збори кредиторів, про час і місце проведення яких, у встановленому Законом порядку повідомити кредиторів.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

5. Копію ухвали направити сторонам, розпоряднику майна боржника та державному органу з питань банкрутства.

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення04.09.2012
Оприлюднено10.09.2012
Номер документу25890628
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —43/157

Ухвала від 21.06.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Сальнікова Г.І.

Ухвала від 15.10.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 29.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 04.09.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 17.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 17.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 29.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні