Рішення
від 18.09.2012 по справі 5010/874/2012-п-27/44
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 вересня 2012 р. Справа № 5010/874/2012-П-27/44

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Михайлишин В. В. , при секретарі судового засідання Тузін Г. П., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Долинського міжрайонного прокурора (вул. Котляревського, 2, м. Долина,

Долинський район, Івано-Франківської області, 77500) в інтересах держави,

яка через Міністерство енергетики та вугільної промисловості України є

акціонером та здійснює повноваження управління державними

корпоративними правами НАК "Нафтогаз України" в особі: Публічного

акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Івано-

Франківськгаз" (вул. Ленкавського, 20, м. Івано-Франківськ, Івано-

Франківської області, 76000), яке представляє Долинське управління по

експлуатаціі газового господарства (вул. Б. Хмельницького, 10/а, м. Долина,

Івано-Франківська область, 77503)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий

комплекс "Карпати" (с. Новоселиця, Долинський район, Івано-Франківська

область, 77541)

про стягнення коштів за договорами № Дл-12-8П/к на постачання природного газу за регульованими тарифом (для промислових підприємств та комунально - побутових організацій) та № Д/л-12-81 Р/к на розподіл природного газу (на транпортування природного газу газорозподільними мережами) від 29.12.2011 року в сумі 28 059, 26 гривень.

За участю представників сторін:

Від позивача: Дячок В.В. - юрисконсульт Долинського УЕГГ (посвідчення № 110 від 12.11.2009 року, довіреність 05-16/1815 від 25.07.2012 року).

Від відповідача: Михно Я.І. - директор (паспорт серія СС № 502178 виданий 10.04.1998 року Долинським РВ УМВС в Івано-Франківській області).

Учасник судового засідання: Аверкова Н.О. - помічник прокурора міста Івано-Франківська (посвідчення № 29 від 20.08.2009 року).

в с т а н о в и в :

Долинський міжрайонний прокурор звернувся до господарського суду Івано-Франківської області в інтересах держави - Міністерства енергетики та вугільної промисловості України в особі Публічного акціонерного товариства "Івано-Франківськгаз", що представляє інтереси Долинського управління по експлуатації газового господарства до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс "Карпати" про стягнення коштів за договорами № Дл-12-8П/к на постачання природного газу за регульованими тарифом (для промислових підприємств та комунально - побутових організацій) та № Д/л-12-81Р/к на розподіл природного газу (на транспортування природного газу газорозподільними мережами) від 29.12.2011 року в сумі 28 059, 26 гривень.

Крім того, позивач просив суд покласти на відповідача судові витрати у справі.

Позовні вимоги обґрунтовано неналежним виконанням відповідачем договірних зобов'язань щодо своєчасності розрахунків за поставлений природний газ та транспортування природного газу.

Ухвалою суду від 20.07.2012 року порушено провадження у справі № 5010/874/2012-П-27/44 та призначено справу до розгляду в судовому засіданні на 02.08.2012 року.

Ухвалою суду від 02.08.2012 року відкладено розгляд справи на 11.09.2012 року, у зв'язку з не подання витребуваних судом письмових доказів.

В судовому засіданні від 11.09.2012 року оголошувалась перерва до 18.09.2012 року.

Представник позивача в судових засіданнях позовні вимоги підтримав у повному обсязі з підстав, викладених у позовній заяві.

Прокурор в судових засіданнях позовні вимоги підтримав у повному обсязі з підстав, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача щодо заявлених позивних вимог заперечував. Свої заперечення, у відповідності до відзиву на позовну заяву (Вх. № 5004/2012 - свх. від 30.07.2012 року) відповідач мотивував тим, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс "Карпати" споживає природній газ тільки для підігріву гарячої води, згідно графіка подачі гарячої води в номери. На адресу Долинського УЕГГ було надіслано листи з проханням переглянути перерахунок спожитого газу за березень місяць 2012 року. У відповідності до п. 4.5. договору відповідач в терміни оплатив за спожитий газ за березень місяць 2012 року, згідно показників лічильника до 27.03.2012 року. Таким чином, відповідач просить зобов'язати Долинське УЕГГ зробити перерахунок споживання природного газу з урахуванням 6-годиної роботи газоспоживного обладнання або по середньомісячному споживанні газу за три роки (а. с. 29).

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Господарського процесуального кодексу України сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходи до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Розглянувши матеріали справи, із врахуванням вимог Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод стосовно розгляду справи упродовж розумного строку, заслухавши пояснення прокурора, представників позивача та відповідача, всебічно і повно з'ясувавши всі обставини, на яких ґрунтуються вимоги, відповідно до приписів ст. 43 ГПК України, давши оцінку доказам, які мають значення для справи, суд вважає за правильне взяти до уваги наступне.

Між сторонами Публічним акціонерним товариством по газопостачанню та газифікації "Івано-Франківськгаз" в особі Долинського управління по експлуатації газового господарства та Товариством з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс" Карпати" укладено ряд договорів, а саме договір № Кл-12-81 Р/к від 29.12.2011 року на розподіл природного газу (на транспортування природного газу газорозподільними мережами) та договір № Дл-12-81 П/к на постачання природного газу за регульованим тарифом (для промислових підприємств та комунально-побутових організацій) від 29.12.2011 року.

Згідно п. 1.1. договору № Дл-12-81 П/к постачальник постачає газ споживачу в обсягах і порядку, передбачених договором для забезпечення потреб споживача, а споживач оплачує постачальнику вартість газу і наданих послуг у розмірах, строках, порядку та на умовах передбачених договором.

Пунктом 2.6. договору передбачено, що послуги з постачання газу підтверджуються підписаними сторонами актом приймання - передачі газу, що оформляється за даними вузлів обліку, визначених у додатку 2 до договору.

Сторони домовились, що ціна газу, розрахована відповідно до пунктів 4.1. та 4.2 договору, є обов'язковою для сторін з дати набрання нею чинності. Визначена на її основі вартість газу буде застосовуватись сторонами при складанні актів приймання - передачі газу та розрахунках за газ згідно з умовами договору (п. 4.4. договору).

Згідно п. 4.1. договору розрахунки за реалізований споживачеві газ здійснюються за цінами, що встановлюються національною комісією, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

У відповідності до п. 4.6. договору - оплата вартості послуг з постачання газу здійснюється споживачем авансовим та/або плановими платежами із розрахунку договірного обсягу постачання газу протягом періоду оплати відповідно до додатку 1 до договору.

Оплата за газ та послуги проводиться споживачем шляхом 100 % попередньої оплати вартості запланованих місячних обсягів газу на розрахунковий рахунок постачальника не пізніше ніж за 5 банківських днів до початку місяця поставки газу.

Споживач самостійно розраховує суму платежу, виходячи з ціни газу на наступний розрахунковий період та відповідної величини договірного обсягу газу заявленого на наступний розрахунковий період. У разі відсутності інформації про ціну газу на наступний розрахунковий період до дати здійснення оплати споживач розраховує суму платежу за ціною, що діяла у попередньому місяці.

У випадку недоплати вартості послуг з постачання газу за розрахунковий період споживач проводить остаточний розрахунок не пізніше 10 числа місяця, наступного за розрахунковим.

Договором № Дл-12-81 П/к визначено, що Акти приймання - передачі газу є підставою для остаточних розрахунків споживача і постачальника.

Згідно п. 5.3.7. договору споживач зобов'язується здійснювати державну повірку ЗВТ, що знаходяться на балансі споживача, у строки, установлені державними стандартами та іншими нормативними документами.

У відповідності до п. 1.1. договору № Дл-12-81 Р/к газорозподільне підприємство зобов'язується надати замовнику послугу з транспортування природного газу газорозподільними мережами до межі балансової належності об'єктів замовника або його споживачів відповідно до "Актів розмежування балансової належності газопроводів та експлуатаційної відповідальності сторін". Пункти призначення з переліком комерційних вузлів обліку газу визначаються сторонами в додатку 2 "Перелік комерційних вузлів обліку газу та газоспоживаючого обладнання" до цього договору.

Згідно п. 1.2. цього ж договору замовник зобов'язується сплатити газорозподільному підприємству вартість послуги з транспортування газу ГРМ у розмірі, у строки та у порядку, передбаченому умовами договору.

У розділі четвертому сторони узгодили тарифи та порядок розрахунків.

Так, згідно п. 4.3. договору розрахунковий період становить один місяць з 08-00 години дня місяця по 08-00 годину першого дня наступного місяця включно.

У відповідності до п. 4.5 договору оплата вартості послуг за транспортування газу ГРМ здійснюється замовником на умовах попередньої оплати авансовими платежами планового обсягу газу на період передоплати визначений сторонами в договорі.

За послуги по транспортуванню природного газу замовник зобов'язаний внести 100% попередньої оплати вартості транспортування запланованих місячних обсягів газу на розрахунковий рахунок газорозподільного підприємства не пізніше ніж за 5 (п'ять) банківських днів до початку місяця поставки газу.

Сума платежу попередньої оплати розраховується як добуток тарифу, визначеного на наступний період передоплати на плановий обсяг газу по кожному об'єкту замовника або споживача, заявленого на наступний період передоплати. У разі відсутності інформації про тариф на наступний період передоплати до дня здійснення попередньої оплати. Замовник розраховує суму платежу за тарифом, що діяв у попередньому місяці.

У випадку недоплати за фактично протранспортований газ ГРМ за розрахунковий період замовник проводить остаточний розрахунок не пізніше 10 числа місяця наступного за розрахунковим.

У разі переплати за фактично протранспортований газ, сума передоплати нараховується газорозподільним підприємством у рахунок оплати послуг з транспортування газу ГРМ на наступний розрахунковий період або повертається на поточний рахунок замовника на його письмову вимогу.

У разі збільшення в установленому порядку підтвердженого обсягу протягом розрахункового періоду замовник здійснює оплату додатково заявлених обсягів транспортування газу в п'ятиденний термін після збільшення цього обсягу в установленому порядку.

Згідно пунктів 5.1., 5.1.2. договору газорозподільне підприємство зобов'язується забезпечувати транспортування газу ГРМ до пунктів призначення на умовах та обсягах визначених договором та погоджених оператором за умови дотримання дисципліни відбору газу та розрахунків замовника за надані газорозподільним підприємством послуги.

У відповідності до пунктів 5.3., 5.3.2. договору замовник зобов'язується оплачувати газорозподільному підприємству вартість послуг з транспортування газу ГРМ та інші платежі на умовах та обсягах, визначених договором.

У відповідності до додатку № 4 до договору № Д/л-12-81 Р/к від 29.11.2011 року (технічної угоди), згідно п. 1.1., п. 1.2. предметом угоди є визначення порядку організації обліку та передачі природного газу, протранспортованого газорозподільним підприємством замовнику у випадках отримання газу на власні об'єкти. Предметом угоди є визначення порядку обмеження (припинення) транспортування газу замовнику, доступу представників газорозподільного підприємства до обладнання і комерційних вузлів обліку газу.

Пунктом 3.2. технічної угоди визначено, що замовник несе відповідальність за роботу комерційного вузла обліку газу (сукупність засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) та допоміжних засобів, що призначені для вимірювання, реєстрації результатів вимірювання та розрахунків об'єму газу, зведеного до стандартних умов), цілісність пломб, достовірність програмування електронних обчислювачів (коректорів), результатів вимірювань, а також за своєчасну повірку ЗВТ, проведення технічних оглядів та ревізій всіх ЗВТ згідно вимог нормативних документів та експлуатаційної документації на дані ЗВТ. Оперативний контроль споживання газу замовником здійснює газорозподільне підприємство.

Згідно п. 3.9. технічної угоди, перерахунок об'єму протранспортованого газу проводиться у випадках:

- прострочення терміну повірки або атестації будь - якого ЗВТ (лічильника газу, звужуючого пристрою, електронного обчислювача (коректора), вимірювальних перетворювачів: тиску, перепаду тиску, температури).

Перерахунок ведеться за проектною номінальною потужністю неопломбованого газоспоживаючого обладнання з розрахунку його цілодобової роботи або з урахуванням кількості годин роботи даного обладнання, у разі наявності документального підтвердження режиму його роботи.

Так, Долинське управління по експлуатації газового господарства здійснювало надання відповідачеві Товариству з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс "Карпати" послуг з постачання та транспортування природного газу.

Однак, як встановлено п. 3.2. технічної угоди, замовник несе відповідальність за роботу комерційного вузла обліку газу, а також за своєчасну повірку ЗВТ.

Таким чином, у зв'язку із простроченням терміну чергової повірки ЗВТ комерційного вузла обліку газу у споживача (Лічильник GMS G-16 повірка ІІІ квартал 2009 року), Долинським УЕГГ споживачу проведено перерахунок спожитого газу у березні 2012 року по проектній номінальній потужності неопломбованого газоспоживаючого обладнання з розрахунку його цілодобової роботи з урахуванням кількості годин роботи даного обладнання, про що відповідач був повідомлений листом від 02.04.2012 року (Вих. № 12-19/5+9) (а. с. 21).

Факт проведення перерахунку підтверджується Актами "Розрахунку витрат природного газу в мережі" від 29.12.2011 року (а. с. 19 - 20).

Таким чином, внаслідок не виконання умов договорів заборгованість відповідача перед позивачем становить 28 059, 26 гривень.

29.05.2012 року на адресу відповідача по справі було надіслано претензію з вимогою терміново перерахувати на розрахунковий рахунок Долинського УЕГГ ПАТ "Івано-Франківськгаз" заборгованість по перерахунку за прострочення повірки засобів вимірювання техніки в сумі 28 059, 26 гривень. Факт надсилання претензії підтверджується копією фіскального чеку від 29.05.2012 року № 4606 про надсилання відповідачу претензії (а. с. 22 - 23).

Однак, відповіді на претензію відповідач не надіслав, борг не сплатив.

Суд вважає позов таким, що підлягає до задоволення з огляду на наступне.

За змістом ст. 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки. Підставою виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договір.

Відповідно до ст. 509 Цивільного кодексу України зобов'язання виникають з підстав, передбачених ст. 11 цього кодексу, зокрема, із договорів.

За договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов'язується надавати другій стороні (споживачеві, абонентові) енергетичні ресурси, передбачені договором, а споживач (абонент) зобов'язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого, договором режиму її використання, а також забезпечувати безпечну експлуатацію енергетичного та іншого обладнання (ст. 714 Цивільного кодексу України).

Відповідно до ст. 629 Цивільного кодексу України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

За змістом ст.ст. 526, 530 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином та у встановлений строк. Якщо строк (термін) виконання боржником обов'язку не встановлений або визначений момент пред'явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов'язок у семиденний строк від дня пред'явлення вимоги якщо обов'язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Приписами ст. 193 Господарського кодексу України встановлено, що суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Суд, всебічно і повно з'ясувавши всі обставини, на яких ґрунтуються вимоги, заслухавши пояснення прокурора, представників позивача та відповідача, давши оцінку доказам, які мають значення для справи, встановив наступне.

29.12.2011 року між Публічним акціонерним товариством по газопостачанню та газифікації "Івано-Франківськгаз" в особі Долинського управління по експлуатації газового господарства та Товариством з обмеженою відповідальністю "Лікувально-оздоровчий комплекс" Карпати" укладено ряд договорів, а саме договір № Кл-12-81 Р/к від 29.12.2011 року на розподіл природного газу ( на транспортування природного газу газорозподільними мережами) та договір № Дл-12-81 П/к на постачання природного газу за регульованим тарифом (для промислових підприємств та комунально-побутових організацій) від 29.12.2011 року.

У відповідності до додатку № 4 до договору № Д/л-12-81 Р/к від 29.11.2011 року (технічної угоди), а саме п. 3.2. технічної угоди, визначено, що замовник несе відповідальність за роботу комерційного вузла обліку газу (сукупність засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) та допоміжних засобів, що призначені для вимірювання, реєстрації результатів вимірювання та розрахунків об'єму газу, зведеного до стандартних умов), цілісність пломб, достовірність програмування електронних обчислювачів (коректорів), результатів вимірювань, а також за своєчасну повірку ЗВТ, проведення технічних оглядів та ревізій всіх ЗВТ згідно вимог нормативних документів та експлуатаційної документації на дані ЗВТ. Оперативний контроль споживання газу замовником здійснює газорозподільне підприємство.

Згідно п. 3.9. технічної угоди, перерахунок об'єму протранспортованого газу проводиться у випадках:

- прострочення терміну повірки або атестації будь - якого ЗВТ (лічильника газу, звужуючого пристрою, електронного обчислювача (коректора), вимірювальних перетворювачів: тиску, перепаду тиску, температури);

Перерахунок ведеться за проектною номінальною потужністю неопломбованого газоспоживаючого обладнання з розрахунку його цілодобової роботи або з урахуванням кількості годин роботи даного обладнання. у разі наявності документального підтвердження режиму його роботи.

Так, суд встановив, що Долинське управління по експлуатації газового господарства здійснювало надання відповідачеві - Товариству з обмеженою відповідальністю "Лікувально-оздоровчий комплекс "Карпати" послуги з постачання та транспортування природного газу.

Однак, всупереч вимогам пункту 3.2. технічної угоди, замовник не здійснив своєчасну повірку ЗВТ.

У відповідності до п. 5.17. "Правил обліку природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами, постачання та споживання" у разі розташування комерційного вузла обліку газу на території споживача, витрати і втрати газу, які виникають на газопроводі та на його елементах від місця входу газопроводу на територію споживача або від точки балансового розмежування до місця встановлення комерційного вузла обліку газу, відносяться на рахунок споживача і додаються до об'єму газу, облікованого комерційним вузлом обліку газу. Розрахунки цих втрат і витрат проводяться відповідно до Методик визначення питомих втрат та виробничо-технологічних витрат природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами, затверджених наказом Мінпаливенерго від 30.05.2003 року № 264 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України від 09.07.2003 року за № 570/7891 та за № 571/7892. Таким чином, у зв'язку із простроченням терміну чергової повірки ЗВТ комерційного вузла обліку газу у споживача (Лічильник GMS G-16 повірка ІІІ квартал 2009 року), Долинським УЕГГ правомірно проведено перерахунок спожитого газу у березні 2012 року по проектній номінальній потужності неопломбованого газоспоживаючого обладнання з розрахунку його цілодобової роботи з урахуванням кількості годин роботи даного обладнання, що підтверджується Актами "Розрахунку витрат природного газу в мережі" від 29.12.2011 року (а. с. 19 - 20).

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що Долинським УЕГГ здійснено перерахунок спожитого газу, по проектній номінальній потужності неопломбованого обладнання з розрахунку його цілодобової роботи даного обладнання, у відповідності до додатку № 4 до договору № Д/л-12-81 Р/к від 29.11.2011 року (технічної угоди), "Правил обліку природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами, постачання та споживання" та "Методики визначення питомих виробничо-технологічних витрат природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами" і підтверджується матеріалами справи, тому позовні вимоги, щодо стягнення заборгованості, в сумі 28 059, 26 гривень - є обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування (ст. 34 Господарського процесуального кодексу України).

Згідно із ч. ч. 1, 2 ст. 43 Господарського процесуального кодексу України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

Враховуючи вищенаведене, суд приходить до висновку про задоволення позову у повному обсязі, в межах позовних вимог.

Відповідно до ст. 49 ГПК України господарські витрати підлягають стягненню з відповідача в дохід державного бюджету у повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 8, 124 Конституції України, ст. ст. 11, 509, 526, 530, 629, 714 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України, "Правилами обліку природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами, постачання та споживання", "Методикою визначення питомих виробничо-технологічних витрат природного газу під час його транспортування газорозподільними мережами", ст. ст. 22, 33, 34, 43, 49, ст. 82 - 85 Господарського процесуального кодексу України, суд

в и р і ш и в :

позов Долинського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Івано-Франківськгаз", яке представляє Долинське управління по експлуатації газового господарства до Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс "Карпати" про стягнення коштів за договорами № Дл-12-8П/к на постачання природного газу за регульованими тарифом (для промислових підприємств та комунально - побутових організацій) та № Д/л-12-81 Р/к на розподіл природного газу (на транспортування природного газу газорозподільними мережами) від 29.12.2011 року в сумі 28 059, 26 гривень - задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс "Карпати" (с. Новоселиця, Долинський район, Івано-Франківська область, 77541, ідентифікаційний код: 33208382) на користь Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Івано-Франківськгаз" (вул. Ленкавського, 20, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76000, ідентифікаційний код: 03361046), яке представляє Долинське управління по експлуатаціі газового господарства, (вул. Б. Хмельницького, 10/а, м. Долина, Івано-Франківська область, 77503, ідентифікаційний код: 20551570) - заборгованість в розмірі 28 059, 26 гривень (двадцять вісім тисяч п'ятдесят дев'ять гривень двадцять шість копійок) за договорами № Дл-12-8П/к на постачання природного газу за регульованими тарифом (для промислових підприємств та комунально - побутових організацій) та № Д/л-12-81 Р/к на розподіл природного газу (на транспортування природного газу газорозподільними мережами) від 29.12.2011 року.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікувально - оздоровчий комплекс "Карпати" (с. Новоселиця, Долинський район, Івано-Франківська область, 77541, ідентифікаційний код: 33208382) в доход Державного бюджету (одержувач: УДКСУ у м. Івано-Франківську; назва рахунку: Державний м. Івано-Франківськ 22030001; МФО одержувача: 836014; р/р 31219206783002; код ЄДРПОУ одержувача: 37952250; код класифікації доходів: 22030001; назва коду класифікації доходів: Судовий збір (державна судова адміністрація України, 050); назва суду: господарський суд Івано-Франківської області) - 1 609, 50 гривень (одну тисячу шістсот дев'ять гривень п'ятдесят копійок) - судового збору.

Наказ видати стягувачу після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 24.09.12

Суддя Михайлишин В. В.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Осудар І. Б. 24.09.12

Дата ухвалення рішення18.09.2012
Оприлюднено25.09.2012
Номер документу26106433
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/874/2012-п-27/44

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Постанова від 28.02.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Ухвала від 21.02.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Дерепа В.І.

Постанова від 12.12.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мельник Г.І.

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мельник Г.І.

Ухвала від 11.10.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мельник Г.І.

Рішення від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні