Вирок
від 30.10.2012 по справі 1-237/12
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа №1-237/12

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 жовтня 2012 року Шевченківський районний суд м. Чернівці у складі:

головуючого-судді Літвіновій О.Г.

при секретарі Чубрей А.В.

з участю прокурора Рулякова О.В.

з участю адвокатів ОСОБА_1

ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чернівці кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець ІНФОРМАЦІЯ_2, прописаний за адресою: АДРЕСА_1, українець, громадянин України, ІНФОРМАЦІЯ_3, розлучений, раніше не судимий,

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_4, уродженець: ІНФОРМАЦІЯ_5, прописаний та проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_6, українець, громадянин України, ІНФОРМАЦІЯ_3, одружений, раніше не судимий, -

в скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2. 205 ч.2, 27 ч.5, 358 ч.3, 27 ч.5, 28 ч.2, 358 ч.4 КК України,

в с т а н о в и в:

Підсудні ОСОБА_3 та ОСОБА_4 попередньою змовою між собою та невстановленими слідством особами, матеріали відносно яких виділено в окреме провадження на початку вересня-жовтня 2010 року, точна дата слідством не встановлена, ОСОБА_4, з метою особистого збагачення, на пропозицію невстановленої слідством особи, дав згоду на спільне вчинення злочинів та перебуваючи у кафе, яке на праві власності належить ОСОБА_3 за адресою: м. Київ, вул. В. Житомирська, 25/2, запропонував ОСОБА_3 прийняти участь у мінімізації податкових зобов’язань за винагороду в 10% від отриманого прибутку, на що останній погодився.

ОСОБА_4 та ОСОБА_3 зобов’язувались здійснювати придбання юридичних осіб з метою прикриття незаконної діяльності, яка виразилася в наданні незаконних послуг з мінімізації податкових зобов’язань підприємств -контрагентів, шляхом документального збільшення їх валових витрат та формування незаконного податкового кредиту, а також протиправне переведення безготівкових грошових коштів у готівку, набувати права власності на них шляхом проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичних осіб як особисто, так і з використанням сторонніх («підставних») осіб, підшуканих ОСОБА_4 та ОСОБА_3, забезпечувати відкриття банківських рахунків даним підприємствам в національній валюті України. Таким чином, вони отримували повний контроль над придбаними фірмами та можливість безперешкодного здійснення платежів по їх рахунках.

Також, ОСОБА_4 разом із ОСОБА_3 зобов’язувалися підбирати фізичних осіб для відкриття на їх імена за грошову винагороду поточних рахунків фіктивних підприємств, на які реально діючі підприємства, переказували грошові кошти за нібито придбані товари (роботи, послуги), в подальшому отримані кошти переказувались в якості оплати за придбані прості векселі з іменним індосаментом, у свою чергу, ОСОБА_3, виконуючи розподілені йому функції, повинен був відшукати осіб, які б погодились стати засновниками та директорами в майбутньому придбаних з метою прикриття незаконної діяльності юридичних осіб.

Отримані засоби доступу до банківських рахунків юридичних осіб (договори банківських рахунків, договори про порядок проведення електронних платежів, секретні ключі доступу до автоматизованих систем безготівкових розрахунків) ОСОБА_4 повинен був передати невстановленим слідством особам, які виконуючи свої функції відповідно до домовленості, зобов’язалися забезпечити перерахування грошових коштів на рахунки юридичних та фізичних осіб, а також зняття грошей від імені власників рахунків в установі банку на підставі підроблених нею ж електронних платіжних доручень. Загальне керівництво підготовкою та вчиненням злочинів, підшукання контрагентів, зацікавлених у мінімізації податкових зобов’язань та незаконному переведенні коштів у готівку покладалося на невстановлених слідством осіб.

У листопаді 2010 року, в місті Києві, невстановлені слідством особи на прохання ОСОБА_4 за оголошенням у Інтернеті підшукала у м. Чернівці ТОВ «Універсальна правничо-фінансова аутсорсингова компанія «ВІКТОРІЯ», яке спеціалізується на обслуговуванні юридичних осіб, з якими було досягнуто домовленості про придбання приватного підприємства «УПТК-Агро».

З метою досягнення злочинного наміру - незаконного придбання вказаного суб’єкта підприємницької діяльності з метою прикриття злочинної діяльності, ОСОБА_3 відповідно до відведеної йому ролі підшукав особу- свого знайомого ОСОБА_5, якому запропонував за винагороду стати засновником та директором фіктивного підприємства, на що останній погодився. Для цього, 04 листопада 2010 року ОСОБА_3, володіючи певними навиками та знаннями у галузі державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, оскільки був засновником ТОВ «Продсервіс груп»(код ЄДРПОУ 36469064) та ТОВ «Продсервіс груп плюс»(код ЄДРПОУ 36593256), привіз ОСОБА_5 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_6, якій надав підготовлені ОСОБА_4 прізвища юристів з м. Чернівці для внесення їх даних до довіреності. За умовами складеної нотаріусом довіреності та зареєстрованої в реєстрі за №2035, виданої ОСОБА_5, останній уповноважив ОСОБА_7, ОСОБА_8 представляти його інтереси у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування та посадовими особами, юридичними та фізичними особами, в тому числі, у відносинах з органом державної реєстрації СПД міста Чернівці, органах Державної податкової служби, відділеннями Пенсійного фонду, фонду зайнятості, фондах соціального страхування, тощо з питань, що пов’язані з підписанням від його імені, як засновника, установчих документів приватного підприємства «УПТК-Агро»та державною реєстрацією зазначених установчих документів.

В подальшому, 09 листопада 2010 року заступник директора ТОВ «Універсальна правничо-фінансова аутсорсингова компанія «ВІКТОРІЯ»ОСОБА_9, не обізнаний про мету формальної перереєстрації на ім’я ОСОБА_5 приватного підприємства «УПТК-Агро», маючи довіреність попереднього засновника та директора даного приватного підприємства ОСОБА_10 на право користуватись та розпоряджатись, в тому числі продавати на свій розсуд корпоративні права приватного підприємства, звернувся до державного реєстратора виконавчого комітету Чернівецької міської ради із нотаріально посвідченою заявою про те, що він, як повірений ОСОБА_10, просить виключити його зі складу засновників ПП «УПТК-Агро» з передачею належної йому частки статутного фонду даного приватного підприємства громадянину України ОСОБА_5 та внести відповідні зміни до установчих документів. На підставі отриманої від ОСОБА_7 довіреності, виданої ОСОБА_5, працівники ТОВ «Універсальна правничо-фінансова аутсорсингова компанія «ВІКТОРІЯ», 15 листопада 2010 року здійснили реєстраційні дії щодо зміни засновника та керівника ПП «УПТК-Агро»(код ЄДРПОУ 34803150, юридична адреса: АДРЕСА_2) на ОСОБА_5 з наданням йому права вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, в тому числі підписувати договори.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, повторно, у листопаді 2010 року на прохання ОСОБА_4 невстановлені слідством особи домовилась з керівництвом ТОВ «Універсальна правничо-фінансова аутсорсингова компанія «ВІКТОРІЯ»про придбання приватного підприємства «Планета Послуг». Для досягнення даного наміру, ОСОБА_3 підшукав серед своїх знайомих ОСОБА_11, якому і запропонував за винагороду перереєструвати на своє прізвище дане підприємство, на що останній погодився. 05 листопада 2010 року за вказівкою ОСОБА_3, ОСОБА_11 спільно з ОСОБА_4 приїздив до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_12, де останній посвідчив довіреність, зареєстровану в реєстрі за №3899, відповідно до якої ОСОБА_11 уповноважив ОСОБА_7, ОСОБА_8 бути його представниками у всіх державних, громадських, господарських та інших підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форми власності та галузевої належності, в органах місцевого самоврядування, Державної податкової служби (адміністрації, тощо), у відділеннях Пенсійного фонду, Державній службі зайнятості, фонді соціального страхування, для чого їм надано право підписувати установчі документи, де засновник підприємства повинен ставити свій підпис, подавати установчі документи, реєстраційні картки, заяви, довідки та інші документи для державної реєстрації, отримувати зареєстровані установчі документи, тощо.

В подальшому, 15 листопада 2010 року заступник директора ТОВ «Універсальна правничо-фінансова аутсорсингова компанія «ВІКТОРІЯ»ОСОБА_9, не обізнаний про мету формальної перереєстрації на ім’я ОСОБА_11 приватного підприємства «Планета Послуг», маючи довіреність попереднього засновника та директора даного ПП -громадянина ОСОБА_13 ОСОБА_14 Рустела користуватися та розпоряджатися (в тому числі продати) належними йому корпоративними правами Приватного підприємства «Планета Послуг»за ціну і на умовах на свій розсуд, звернувся до державного реєстратора виконавчого комітету Чернівецької міської ради із нотаріально посвідченою заявою про те, що він, як повірений, стверджує, що ОСОБА_14 Рустел просить виключити його зі складу засновників ПП «Планета Послуг»у зв’язку з передачею 100% корпоративних прав -прав власності на статутний фонд даного ПП громадянину України ОСОБА_11 та внести відповідні зміни до установчих документів. На підставі отриманої від ОСОБА_7 довіреності, виданої ОСОБА_11, працівники ТОВ «Універсальна правничо-фінансова аутсорсингова компанія «ВІКТОРІЯ», 16 листопада 2010 року здійснили реєстраційні дії щодо зміни засновника та керівника ПП «Планета Послуг»(код ЄДРПОУ 36481872, вул. Першотравнева, 6/1-А) на ОСОБА_11 з наданням йому права вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, в тому числі підписувати договори.

В грудні 2010 року ОСОБА_4 за попередньою домовленістю з ОСОБА_3, діючи повторно, познайомився з громадянином України ОСОБА_15, якому запропонував за винагороду формально виконувати функції засновника та директора підприємства, фактично не здійснюючи обов’язків по управлінню підприємством. ОСОБА_15 з корисливих мотивів, маючи намір вчинити за попередньою змовою з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 фіктивне підприємництво, дав свою згоду на цю пропозицію і 30 листопада 2010 року на автомобілі під управлінням ОСОБА_4 приїздив до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_16, де останній посвідчив довіреність, зареєстровану в реєстрі за №3967, видану від імені ОСОБА_15 громадянам ОСОБА_7 та ОСОБА_8, якою надав їм право подавати від його імені заяви, клопотання, заповнювати, подавати та одержувати необхідні довідки та документи, реєстраційні картки, установчі документи, в тому числі довідку форми 4-ОПП, представляти інтереси в податковій інспекції та міліції, пенсійному фонді, управлінні статистики, центрі зайнятості, фондах соціального страхування, розписуватись за нього, сплачувати необхідні платежі.

В подальшому, 07 грудня 2010 року не обізнана про мету формальної перереєстрації на ім’я ОСОБА_15 приватного підприємства «Україна-Румунія Сорілі», колишня засновник та директор даного ПП Сіміна ОСОБА_17, звернулась до державного реєстратора виконавчого комітету Чернівецької міської ради із нотаріально посвідченою заявою, в якій просила виключити її зі складу учасників (засновників) Приватного підприємства «Україна-Румунія Сорілі»у зв’язку з передачею належної їй частки статутного фонду (капіталу) даного ПП громадянину України ОСОБА_15 та внести відповідні зміни до установчих документів. 08 грудня 2010 року на підставі довіреності від 30 листопада 2010 року, виданої ОСОБА_15 на ім’я ОСОБА_7, останнім були вчинені реєстраційні дії щодо зміни засновника та керівника ПП «Україна-Румунія Сорілі»(юридична адреса: м. Чернівці, просп. Незалежності, 106) на ОСОБА_15 з наданням йому права вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, в тому числі підписувати договори.

Внаслідок вчинення таких дій ОСОБА_3, діючи умисно, протиправно, за попередньою змовою з ОСОБА_4 та особами, матеріали справи відносно, яких виділено, придбав три суб’єкти підприємницької діяльності -ПП «УПТК-Агро», ПП «Планета Послуг»та ПП «Україна-Румунія Сорілі», з метою прикриття незаконної діяльності та протягом листопада 2010 року - лютого 2011 року завдав великої матеріальної шкоди державі у вигляді незаконно сформованого податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам: ТОВ «Буд-плюс»(код ЄДРПОУ 32330225) у листопаді 2010 року в сумі 1 137 576 грн., ТОВ «Фенсі-Тойз»(код ЄДРПОУ 30184935) за грудень 2010 рок в сумі 452 589 грн., ТОВ «ЕН РРС Україна»(код ЄДРПОУ 34927105) за грудень 2010 року в сумі 4 097 546 грн., ТОВ «Продсервіс груп»(код ЄДРПОУ 36469064) за грудень 2010 року в сумі 5 883 грн. та ТОВ «Продсервіс груп плюс» (код ЄДРПОУ 36593256) за грудень 2010 року в сумі 8300 грн., за січень 2011 року на суму 11500 грн., а всього на загальну суму 5 713 394 грн.

Крім того, ОСОБА_3О познайомив ОСОБА_4 з директором ПП "Промбудпостач-Атлант" (м. Ужгород) ОСОБА_18 для того, щоб останній незаконно сформував валові витрати та податковий кредит для ПП "УПТК-Агро" та ПП "Планета-Послуг".

З цією метою, 20.12.2010 року ОСОБА_4, діючи за вказівкою ОСОБА_3, привіз в м. Ужгород податкову декларацію з ПДВ за листопад 2010 року та додаток №5 до вказаної декларації, в якій відображені нібито проведені фінансово-господарські операції ПП "Промбудпостач-Атлант" з ПП "УПТК-Агро" та ПП "Планета-Послуг".

В цей же день, директор ПП "Промбудпостач-Атлант" ОСОБА_19 на виконання домовленості з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 подав до ДПІ у м. Ужгороді декларацію ПП "Промбудпостач-Атлант" з додатком №5, в якому відображено обсяг поставки ПП "УПТК-Агро" без ПДВ в сумі 14229140,82 грн. та ПДВ- 2845828,29грн., а також обсяг поставки ПП "Планета-Послуг " без ПДВ в сумі 330841,67 грн. та ПДВ- 66168,33 грн.

Одночасно, ОСОБА_4, діючи за вказівкою ОСОБА_3 протягом грудня 2010 року -січня 2011 року особисто склав від імені ОСОБА_5 та ОСОБА_11 підроблені реєстри даних №ЦСК-АМ та подав до Центру сертифікації ключів ТОВ «Арт-Мастер»м. Києва, що стали підставами для отримання сертифікатів про відкриття особистих ключів криптографічних алгоритмів та протоколів від 19.01.2011 року для подачі всіх видів електронної звітності ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг». Отримані електронні ключі, ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4 передали невстановленим слідством особам.

Використовуючи вказані електронні ключі для подачі всіх видів електронної звітності, які придбані за пособництва ОСОБА_4 і ОСОБА_3, невстановлені слідством особи протягом січня -лютого 2011 року подали до ДПІ у м. Чернівці за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200, а в електронному вигляді підроблені податкові декларації з ПДВ за грудень 2010 року -січень 2011 року, розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів за вказаний період, уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на додану вартість ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг»у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок за грудень 2010 року.

Згідно показників податкової звітності, в період з листопада 2010 року по лютий 2011 року невстановлені слідством особи за попередньою змовою з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, діючи повторно внесли завідомо неправдиві відомості в декларації з податку на додану вартість фіктивних підприємств ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг» про наявність незаконно сформованого податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам: ТОВ «Буд-плюс»(код ЄДРПОУ 32330225) за листопад 2010 року в сумі 1 137 576 грн., ТОВ «Фенсі-Тойз»(код ЄДРПОУ 30184935) за грудень 2010 рок в сумі 452 589 грн., ТОВ «ЕН РРС Україна»(код ЄДРПОУ 34927105) за грудень 2010 року в сумі 4 097 546 грн., ТОВ «Продсервіс груп»(код ЄДРПОУ 36469064) за грудень 2010 року в сумі 5 883 грн. та ТОВ «Продсервіс груп плюс»(код ЄДРПОУ 36593256) за грудень 2010 року в сумі 8300 грн., за січень 2011 року на суму 11500 грн., а всього на загальну суму 5 713 394 грн.

В грудні 2010 року ОСОБА_3 познайомив ОСОБА_4 з директором ПП "Промбудпостач-Атлант" (м. Ужгород) ОСОБА_18 для того, щоб останній незаконно сформував податковий кредит для ПП "УПТК-Агро" та ПП "Планета-Послуг".

З цією метою, 20.12.2010 року ОСОБА_4 привіз в м. Ужгород податкову декларацію з ПДВ за листопад 2010 року та додаток №5 до вказаної декларації, в якій відображені нібито проведені фінансово-господарські операції ПП "Промбудпостач-Атлант" з ПП "УПТК-Агро" та ПП "Планета-Послуг".

В цей же день, директор ПП "Промбудпостач-Атлант" ОСОБА_19 на виконання злочинної домовленості з ОСОБА_4 та ОСОБА_3 подав до ДПІ у м. Ужгороді декларацію ПП "Промбудпостач-Атлант" з додатком №5, в якому відображено обсяг поставки ПП "УПТК-Агро" без ПДВ в сумі 14229140,82 грн. та ПДВ- 2845828,29грн., а також обсяг поставки ПП "Планета-Послуг " без ПДВ в сумі 330841,67 грн. та ПДВ- 66168,33 грн.

Одночасно, ОСОБА_4, переслідуючи мету прикриття незаконної діяльності ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг»протягом грудня 2010 року -січня 2011 року особисто склав від імені ОСОБА_5 та ОСОБА_11 реєстри даних №ЦСК-АМ, які подані до Центру сертифікації ключів ТОВ «Арт-Мастер»м. Києва та стали підставами для отримання сертифікатів про відкриття особистих ключів криптографічних алгоритмів та протоколів від 19.01.2011 року для подачі всіх видів електронної звітності ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг». Отримані електронні ключі, ОСОБА_4 передав невстановленій слідством особі.

Згідно показників податкової звітності, в період з листопада 2010 року по лютий 2011 року невстановлені слідством особи за попередньою змовою з ОСОБА_4 та ОСОБА_3, діючи повторно, внесли завідомо неправдиві відомості в декларації з податку на додану вартість фіктивних підприємств ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг» про наявність незаконно сформованого податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам: ТОВ «Буд-плюс»(код ЄДРПОУ 32330225) за листопад 2010 року в сумі 1 137 576 грн., ТОВ «Фенсі-Тойз»(код ЄДРПОУ 30184935) за грудень 2010 рок в сумі 452 589 грн., ТОВ «ЕН РРС Україна»(код ЄДРПОУ 34927105) за грудень 2010 року в сумі 4 097 546 грн., ТОВ «Продсервіс груп»(код ЄДРПОУ 36469064) за грудень 2010 року в сумі 5 883 грн. та ТОВ «Продсервіс груп плюс»(код ЄДРПОУ 36593256) за грудень 2010 року в сумі 8300 грн., за січень 2011 року на суму 11500 грн., а всього на загальну суму 5 713 394 грн.

Використовуючи електронні ключі для подачі всіх видів електронної звітності, які придбані за пособництва ОСОБА_4 і ОСОБА_3, невстановлені слідством особи протягом січня -лютого 2011 року використали завідомо підроблені документи - податкові декларації з ПДВ за грудень 2010 року -січень 2011 року, розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів за вказаний період, уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на додану вартість ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг»у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок за грудень 2010 року шляхом подання їх в електронному вигляді до ДПІ у м. Чернівці за адресою: м. Чернівці, вул. Червоноармійська, 200 А.

В судовому засіданні підсудний ОСОБА_3 свою вину визнав частково, а саме за ст. 205 ч.1 КК України та пояснив, що дійсно він вирішив займатись підприємницькою діяльністю. Так, він за пропозицією ОСОБА_16, прізвища якого він не знає, разом з ОСОБА_4 придбали декілька підприємств, однак директорами на них були інші особи. Вважає, що своїми діями державі збитків не завдавав. Про те, що діяльність є незаконна він почав здогадуватись тільки в січні. Просив суворо не карати.

Підсудний ОСОБА_4 суду пояснив, що вину в пред’явленому обвинуваченні визнає частково, оскільки своїми діями шкоди державі не завдавав та повторності в його діях немає, так як підприємства були відкриті одночасно. В той момент він був без роботи. При зустрічі ОСОБА_20 розповів йому, що є законний бізнес проект. Його ця пропозиція зацікавила та через декілька днів зателефонував ОСОБА_16 і вони домовились про зустріч. При зустрічі з ОСОБА_16 були присутні Соколов та ОСОБА_11, він їх возив куди треба.

Незважаючи на часткове визнання вини підсудними, їх вина за ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2. 205 ч.2, 27 ч.5, 358 ч.3, 27 ч.5, 28 ч.2, 358 ч.4 КК України в повній мірі доведена зібраними та дослідженими судом доказами.

Допитаний в судовому засіданні ОСОБА_19 пояснив, що ОСОБА_3 знає ще з 2003 року. Уколи він працював менеджером на ТОВ ЗПГ туди часто приїжджав ОСОБА_3 На початку грудня 2010 року до нього зателефонував ОСОБА_3 та запропонував провести фінансово-господарську операцію через ПП «Промпостач-Атлант»Він мав подати до ДПІ у м.Ужгорож декларацію, в якій відображались контрагенти, дана операція була формальною.

Оголошеними в судовому засіданні показами:

- свідка ОСОБА_21 згідно яких, з 19.06.2009 року вона працює директором даного ТОВ, її підприємство здійснює роздрібну торгівлю продуктами харчування. Стосовно ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг»нічого не нає. Договори з постачальниками підписує директор підприємства, право підпису нікому не поручалось. ( т. 14 а.с. 195).

- показами свідка ОСОБА_7, згідно яких, ОСОБА_22 у жовтні 2010 року запитав його, чи знає він, яким чином можна зареєструвати нові підприємства. Він відповів, що не володіє цим питанням, однак може запитати у директора компанії «Вікторія»ОСОБА_23. Він пішов до ОСОБА_23 і сказав, що є люди (мав на увазі Славіка), які хочуть зареєструвати нові підприємства. Задорожній назвав приватні підприємства «УПТК -ОСОБА_9» та «Планета Послуг», які можна перереєструвати, тому що їх власники готові продати їх корпоративні права. Славік записав на папері код та назви, види діяльності цих підприємств для того, щоб передати людям, які бажають придбати корпоративні права з тим, щоб вони сказали, чи підходять їм такі підприємства. ОСОБА_24 знову з’явився і запитав, кого можна включити у доручення з метою перереєстрації ними підприємств. Він не пам’ятає, хто саме Славіку надав анкетні дані осіб, які можна було включити в доручення. У жовтні 2010 року він отримав два нотаріально посвідчені доручення від ОСОБА_22 Славіка, згідно яких фізичні особи ОСОБА_5 та ОСОБА_11 уповноважували його перереєструвати на їх ім’я приватні підприємства «УПТК -ОСОБА_9»та «Планета Послуг».

В кінці жовтня, або на початку листопада 2010 року заносив складену працівниками компанія «Вікторія»реєстраційну заяву на перереєстрацію ПП «УПТК АГРО», тобто на зміну керівників на ОСОБА_5. Заяву він заносив до державної реєстраційної палати Чернівецької міської ради, що по вул. Б. Хмельницького у м. Чернівці. Заяву у нього прийняли після того, як перевірили його повноваження. Потім у цей же період він особисто склав і подав до ДПІ у м.Чернівці заяву на реєстрацію платника ПДВ ПП «УПТК АГРО», а згодом такі ж дії вчинив для ПП «Планета Послуг» ( т. 5 а.с. 109-112).

- показами свідка ОСОБА_25, який на досудовому слідстві пояснив, що восени 2010 року, приблизно у жовтні місяці, вночі близько першої години, він, перебуваючи у боулінг-клубі «Турбіна», познайомився із чоловіком на ім’я ОСОБА_5, який підсів за його столик і в розмові та при вживанні спиртного розповів, що на сході України у нього є фірма, яка займається зерном, сам він проживає у м. Києві і хотів би розширити бізнес, для чого йому потрібно зареєструвати у нашому місті підприємство. Олег запитав його, чи є у нього знайомі, які могли б допомогти зареєструвати фірму, на що він відповів йому, що знає ОСОБА_7, з яким товаришує уже три роки. Він погодився допомогти йому, для чого попросив ОСОБА_7 знайти людей, які уміють реєструвати підприємства. ОСОБА_7 повідомив, що перереєстрацією фірм можуть зайнятись працівники компанії «Вікторія». Він приїздив до Бабича і той дав йому на аркуші перелік документів, які необхідно зібрати для замовника придбання підприємства на ім’я ОСОБА_5 для реєстрації фірми. У телефонній розмові ОСОБА_5 попросив, щоб цей перелік він передав йому пасажирським автобусом рейсу Чернівці -Київ, який прибуває у м. Київ вранці близько 7-9 години ранку, що він і зробив. Приблизно через два тижня зателефонував ОСОБА_5 і попросив його, щоб він на наступний ранок о 8.00 годині забрав у водія рейсового автобусу ОСОБА_10 -Чернівці пакет із документами, в якому для нього особисто було 50 грн. на дорогу, що він і зробив. Серед переданих документів він бачив доручення в одному екземплярі нотаріально посвідчене, на кого і від кого воно надане, він не звертав увагу. Крім доручення у пакеті знаходились всі документи, які були необхідні для реєстрації підприємства, однак він не звертав на них увагу, а тому не зміг повідомити конкретно їх змісту ( т. 5 а.с. 114-117).

- показами свідка ОСОБА_23, який орану слідства пояснив, що приблизно у листопаді 2010 року до нього підійшов ОСОБА_7, якого він знає по роботі у податковій інспекції і запитав, чи може він зареєструвати юридичних осіб або можливо є уже зареєстровані, засновники яких хотіли би продати свої корпоративні права. Він відповів, що є підприємство, яке уже зареєстроване. Після цього, Бабич привів свого знайомого на ім’я ОСОБА_22, якому потрібне було таке підприємство. Перереєстрація ПП «УПТК-Агро»відбувалась за участю Бабича і ОСОБА_25. Деякі документи для перереєстрації готувались працівниками його компанії «ВІКТОРІЯ», однак які саме, не пам’ятає ( т. 5 а.с. 123-133).

- показами свідка ОСОБА_9, який на досудовому слідстві дав аналогічні покази показам свідка ОСОБА_23 ( т.5 а.с. 134-137).

- показами свідка ОСОБА_26, яка на досудовому слідстві пояснила, що реєстраційну картку форми №4 ПП «УПТК-Агро»на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців від 09.11.2010 року заповнювала особисто вона і підпис біля її прізвища належить теж їй( т. 5 а.с. 145-146).

-показами свідка ОСОБА_15, згідно яких, у грудні 2010 року він познайомився з особою чоловічої статі на ім’я Сергій, згодом він дізнався, що це був ОСОБА_4. ОСОБА_4 пообіцяв йому гроші за послуги банківського характеру. ОСОБА_4 пообіцяв йому 2500 грн., для чого він повинен був зустрітись з його знайомим, поїхати з ним у банки, де необхідно було відкрити рахунки на його ім’я, а користуватись цими рахунками повинні були ОСОБА_4 та його знайомий, а не він, оскільки останньому терміново були потрібні гроші, він погодився. ОСОБА_4 взяв у нього номер телефону і сказав, що з часом зателефонує для зустрічі. Через деякий час подзвонив ОСОБА_4 і призначив зустріч на тому місці, де вперше вони познайомились, а саме напроти Апеляційного суду м. Києва. Вони зустрілись, сіли в автомобіль ОСОБА_4 (ОСОБА_27 срібного кольору) і поїхали в Інпромбанк для зустрічі зі знайомим ОСОБА_4. Під’їхавши до Інпромбанку, який розташований неподалік від Палацу Україна у м. Києві, на ОСОБА_4 уже чекав його знайомий -вік приблизно 45 років, високого зросту, зріст близько 175-185 см., спортивної тіло будови, повністю голова була побрита, але було видно, що верхня частина голови була лисою, оскільки випало волосся, з боків та тильна частина голови волосся підстригалось, колір очей не пам’ятає, був одягнений в блискучу куртку чорного кольору -не шкіряна, джинси синього кольору, головного убору не було. З ОСОБА_4 розмовляв російською мовою, ОСОБА_4 називав його Гошою. Одже, з описаним ним чоловіком він зайшов у банк по пред’явленню лисим чоловіком перепустки, яка надавала переваги безперешкодного проходу в банк через охорону, колір картки світло-фіолетовий, розмір такий, як звичайна кредитна банківська карточка. ОСОБА_4 залишився на вулиці. Лисий чоловік біля працівниці банку власноручно від його імені написав заяву про відкриття розрахункового рахунку в банку, а він її підписав. Після підписання заяви про відкриття поточного рахунку він вийшов з банку на вулицю, де на нього чекав ОСОБА_4. В той час йому грошей ніхто не давав. ОСОБА_4 сказав, що зателефонує йому пізніше, щоб вони разом сходили до нотаріуса посвідчити банківські документи. Через деякий час до нього подзвонив ОСОБА_4 і вони знову зустрілись біля Апеляційного сулу м. Києва і поїхали до декількох нотаріусів. Йому не відомо, які саме документи ОСОБА_4 надавав нотаріусам, але вони з невідомих мені причин не посвідчували їх. Особисто він був присутнім тільки в того нотаріуса, який погодився посвідчити надані ОСОБА_4 документи. У нотаріуса ОСОБА_4 надав йому якісь документи від фірми та банку. Зміст документів йому невідомий, так як ОСОБА_4 не давав можливості прочитати їх, постійно носив їх в своїх руках. Він навіть не знав назви фірми. У нотаріуса вказаного дня він підписав приблизно 3-4 невідомих йому документи і ОСОБА_4 дав йому обіцяні 2500 грн. Його паспорт та ідентифікаційний код залишився у ОСОБА_4. Йому було сказано, що термін дії банківської картки сплинув, а тому необхідно, щоб він поїхав з ОСОБА_4 і підписав якісь документи на продовження терміну дії картки. Він погодився і поїхав з ОСОБА_4 на його автомобілі. Вони приїхали до кафе, так як в банку була обідня перерва. У банку він знову ж таки підписав документи, зміст яких не читав і вийшов на вулицю, де ОСОБА_4 у своєму автомобілі надав йому ще якісь документи на відкриття рахунків в «Дельта банку»м. Києва. Всього за підписання ним документів на перереєстрацію на його прізвище ПП «Україна-Румунія Сорілі»та відкриття поточних рахунків в Інпромбанку та Дельтабанку м. Києва від ОСОБА_4 він отримав тільки 2500 грн. Всі зазначені ним події з приводу підписання ним документів на відкриття рахунків у банківських установах тривали в період грудня 2010 року -січня 2011 року. ( т. 19 а.с. 237-243).

- показами свідка ОСОБА_11, який на досудовому слідстві пояснив, що ОСОБА_3 запропонував йому з ОСОБА_5 зареєструвати на їхні прізвища підприємства. У зв’язку із тяжким матеріальним становищем, перебування у нього на утриманні малолітнього сина та із хворобою дружини, він погодився на прохання ОСОБА_3 підписати надані ОСОБА_3 документи на перереєстрацію на його прізвище приватного підприємства «Планета Послуг». Звичайно, він усвідомлював, що особисто не буде займатись законною фінансово-господарською діяльністю, а отже його прізвище буде кимось використовуватись. ОСОБА_3 запевнив його, що все буде законно, підприємства будуть займатись торгівлею алкогольних напоїв та здачею в оренду приміщень. Так, особисто він у нотаріальній конторі, розташованій по вул. Великій Житомирській, що у м. Києві, була надана довіреність, кому саме та її змісту він не читав. На його думку, що на підставі наданої ним довіреності кимось і були вчинені дії щодо перереєстрації ПП «Планета Послуг»на його прізвище. Крім виданої довіреності, він ніяких реєстраційних документів не підписував. До нотаріуса він ходив разом із ОСОБА_5, перед цим ОСОБА_5 подзвонив ОСОБА_3 і сказав, щоб ОСОБА_5 разом із ним прийши до нотаріуса для посвідчення довіреності, при цьому необхідно взяти тільки паспорт. На початку, при видачі ним довіреності на перереєстрацію ПП «Планета Послуг» ОСОБА_3 йому грошей не дав, однак, згодом, у січні та лютому 2011 року він особисто отримав від ОСОБА_3 щоразу по 400 доларів США за нібито діяльність ПП «Планета Послуг», всього від ОСОБА_3 ОСОБА_11 отримав 800 доларів. На прохання ОСОБА_3 він ходив в два банки: «Дельта Банк»та «Інпромбанк», які знаходяться у м. Києві по вул. Щорса та Федорова. У листопаді 2010 року він разом з ОСОБА_5 прийшов до банку, де їх чекав ОСОБА_28, вони піднялись в банк, де на них уже чекав ОСОБА_4. Він та ОСОБА_5 вдвох підписували надані їм ОСОБА_4 Анрієм банківські документи, зміст яких їм читати не давали, а вони і не просили. У січні 2011 року на таксі на прохання ОСОБА_28 ОСОБА_11 приїхав в Дельтабанк, куди під’їхав також ОСОБА_5, їх уже в банку чекали ОСОБА_3 з ОСОБА_4. Так само, як і в Інпромбанку він та ОСОБА_5 підписували всі необхідні документи, які їм надавались ОСОБА_3 та Назеренком. З відкритих ним рахунків у банках він не зняв жодної копійки, так як після цього всі отримані від банків документи передав ОСОБА_3 Про рух коштів по розрахунковим рахункам ПП «Планета Послуг», відкритих в «Дельтабанку»та «Інпромбанку» йому нічого не відомо. На скільки він пам’ятає, банківські документи власноручно заповнював ОСОБА_4, після чого він їх підписував, не читаючи. Всі документи та печатки ПП «Планета послуг»він бачив в ОСОБА_4 ( т. 19 а.с. 168-173).

- показами свідка ОСОБА_5, який на досудовому слідстві пояснив, що приблизно у жовтні - листопаді 2010 року ОСОБА_3 запросив його в кафе, розташоване у м. Києві по вул. Великій Житомирській, де вони розмовляли. Під час їхнього спілкування, ОСОБА_3 запитав, чи має він роботу та заробіток, на що він заперечив. ОСОБА_20 запропонував йому директорську роботу, яка полягала в тому, щоб він на своє ім'я зареєстрував фірму як засновник та директор і більше нічого не робив, а отримував щомісяця 500-600 доларів США. ОСОБА_3 говорив, що фірма буде займатись легальним будівництвом на Західній Україна, нерухомістю та акціями, проблем у нього не буде, так як у нього все там «схвачено, він там чітко стоїть». ОСОБА_3 сказав, що він, як директор фірми, не буде нести ніякої відповідальності. Він на таку звабливу пропозицію погодився, так як на той час у нього була фінансова скрута. Через деякий час ОСОБА_3 зателефонував та запропонував зустрітись, для чого йому необхідно було взяти з собою свій паспорт та ідентифікаційний код. Він зустрівся з ОСОБА_3 і вони пішли до нотаріуса, розташованого по вул. Артема у м. Києві. Все, що він робив у нотаріуса, це підписав довіреність, для чого надав свій паспорт. Дані у довіреність нотаріусу надавав ОСОБА_20, зміст довіреності він читав. Він двом особам, яких ніколи в житті не бачив, анкетних даних їх не запам'ятав, надав право підписувати установчі та інші документи, де засновник підприємства повинен ставити свій підпис, вчиняти інші дії, які саме - не пам'ятає. Після підписання цієї довіреності, її забрав ОСОБА_3 На прохання ОСОБА_3 він ходив у два банки: «Дельта Банк»та «Інпромбанк», які знаходяться у м. Києві по вул. Щорса та Федорова. У листопаді 2010 року до банку його привіз ОСОБА_20, вони піднялись в банк, де їх уже чекали ОСОБА_4 та ОСОБА_11. Він та ОСОБА_11 вдвох підписували надані ОСОБА_3 та ОСОБА_4 банківські документи, зміст яких їм читати не давали. У січні 2011 року на таксі на прохання ОСОБА_28 він приїхав в Дельтабанк, куди під'їхав також ОСОБА_11, їх у в банку чекали ОСОБА_20 та ОСОБА_4. Так само, як і в Інпромбанку він та ОСОБА_11 підписували всі необхідні документи, які їм надавались ОСОБА_4 та ОСОБА_28. Після підписання ним банківських документів у банках, їх забирали один раз ОСОБА_20, інший - ОСОБА_4. Він усвідомлював, що особисто не буде займатись законною фінансово-господарською діяльністю, а отже його прізвище буде кимось використовуватись ( т. 22 а.с. 207-222).

- показами свідка ОСОБА_29, згідно яких що третя особа, в інтересах ПП «Планета Послуг»та ПП «УПТК АГРО»надавала документи до ТОВ «Арт-Мастер», з метою отримання електронно-цифрових підписів та печаток, отримувала сертифікати відкритих ключів на підпис та печатку для подачі всіх видів електронної звітності ПП «Планета Послуг»та ПП «УПТК АГРО». Третю особу описала як чоловіка віком 40-45 років, середнього зросту, середньої статури, волосся світле з сивиною, зачіска типу «їжак»( т. 17 а.с. 113-114, т. 20 а.с. 65-67).

Протоколами очних ставок між свідками та підсудними, копією акта №548/23-2/34803150 від 11.03.2011 року «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки приватного підприємства «УПТК-Агро»з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість за період з 01.11.2010 року по 31.12.2010 року»( т. 6 а.с. 103-140), Копією акта №1282/23-2/34803150 від 18.05.2011 року «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки приватного підприємства «УПТК-Агро»з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість за період з 01.01.2011 року по 31.01.2011 року». ( т. 7 а.с. 137-159), Копією акта №547/23-3/36481872 від 11.03.2011 року «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки приватного підприємства «Планета Послуг»з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість за період з 01.11.2010 року по 31.12.2010 року»( т. 6 а.с. 69-98), копією акта №2206/23-2/36481872 від 19.08.2011 року «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки приватного підприємства «Планета Послуг»з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість за період з 01.01.2011 року по 31.01.2011 року»( т. 7 а.с. 162-179), копією акта №814/23-2/35960452 від 30 березня 2011 року «Про результати документальної невиїзної позапланової перевірки приватного підприємства «Україна-Румунія-Сорілі»з питань своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податку на додану вартість за період з 01.11.2010 року по 31.01.2011 року». ( т. 15 а.с. 3-10), копією акта ДПІ у Шевченківському районі м. Києва від 17.06.2011р. №1457/23-12/34927105 «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки ТОВ "ЕН РРС Україна" (код ЄДРПОУ 34927105) з питань взаємовідносин ПП «УПТК - ОСОБА_9» (код ЄДРПОУ 34803150) за період з 01.11.2010р. по 31.12.2010р. ( т. 20 а.с. 123-128), копією акта ДПІ у Печерському районі м. Києва від 21.05.2011 року №538/23-10/30184935 «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «Фенсі Тойз»(код за ЄДРПОУ 30184935) з питань дотримання вимог податкового законодавства при здійсненні фінансово-господарських взаємовідносин з Приватним підприємством «УПТК-Аго»(код за ЄДРПОУ 34803150) за період з 01.12.2010 року по 31.12.2010 року ( т. 20 а.с. 97-113), копією акта ДПІ у м. Енергодар від 18.05.2011 р. №111/23-2/32330225 «Про результати документальної позапланової перевірки ТОВ «Буд-плюс», код ЄДРПОУ 32330225, з питань дотримання вимог податкового законодавства щодо сплати податку на прибуток та податку на додану вартість по взаємовідносинах з ПП «УПТК-АГРО»(код за ЄДРПОУ 34803150) за листопад 2010 року, ( т. 12 а.с.226-249), копією акта ДПІ у м. Ужгороді від 30.01.2011 р. №98/23-1/36600430 «Про результати документальної позапланової невиїзної перевірки ПП «Промпостачбуд-Атлант», код ЄДРПОУ 36600430, з питань дотримання вимог податкового законодавства за листопад 2010 року( т. 10 а.с. 151-162), висновком експерта №1255-К від 26 жовтня 2011 року, відповідно до якого рукописні записи в заяві про відкриття поточного рахунку №26006002005740, відкритого в AT «Дельта Банк»12 січня 2011 року для ПП «УПТК-Агро»; опитувальнику клієнта - юридичної особи ПП «УПТК-Агро»; заяві про відкриття поточного рахунку №26006002005739, відкритого в AT «Дельта Банк»12 січня 2011 року для ПП «Планета Послуг»; опитувальнику клієнта - юридичної особи ПП «Планета Послуг»; опитувальнику клієнта - юридичної особи ПП «Україна-Румунія Сорілі», реєстри даних №ЦСК-АМ, які подані до Центру сертифікації ключів ГОВ «Арт-Мастер»м. Києва від імені директора ПП «УПТК-Агро»ОСОБА_5 та директора ПП «Планета Послуг»ОСОБА_11В - виконані ОСОБА_4 ( т. 21 а.с. 76-83), вилученими в ДПІ у м.Чернівці, оглянутими та прилученими в якості речових доказів документами особової справи ПП «УПТК-Агро» ( т. 5 а.с. 2-19, т. 21 а.с. 3-5), вилученими в ДПІ у м.Чернівці, оглянутими та прилученими в якості речових доказів документами особової справи ПП «Планета Послуг»( т. 5 а.с. 20-44), вилученими в ДПІ у м.Чернівці, оглянутими та прилученими в якості речових доказів документами особової справи ПП «Україна-Румунія Сорілі»( т. 15 а.с. 44-83, т. 21 а.с. 3-5), вилученими, оглянутими та прилученими в якості речових доказів документами податкової звітності ПП «Планета Послуг»( т. 5 а.с. 172-205), вилученими, оглянутими та прилученими в якості речових доказів документами податкової звітності ПП «УПТК-Агро»( т. 6 а.с. 2-64), вилученими в ліцензійно-реєстраційній палаті Чернівецької міської ради, оглянутими та прилученими в якості речових доказів реєстраційними документами ПП «УПТК-Агро» та ПП «Планета Послуг( т. 7 а.с. 2-101), вилученими в Голосіївській районній у м.Києві державній адміністрації, оглянутими та прилученими в якості речових доказів реєстраційними документами ПП «Україна-Румунія Сорілі ( т. 15 а.с. 88-207), вилученими, оглянутими та прилученими в якості речових доказів заявами про надання дозволу ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг»подавати податкову звітність та реєстри податкових накладних в електронному вигляді та договорами про визнання електронних документів, укладених між ДПІ у м. Чернівці та службовими особами ПП «УПТК-Агро»та ПП «Планета Послуг»( т. 7 а.с. 108-118), іншими матеріалами справи дослідженими в судовому засіданні.

Суд критично оцінює покази підсудних в судовому засіданні та вважає їх намаганням уникнути відповідальності за більш тяжкий злочин, так як вони повністю спростовуються показами свідків та іншими доказами по справі, які були оголошені в судовому засіданні.

Враховуючи викладене, суд допитавши підсудних, свідків, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що вина підсудних ОСОБА_3 та ОСОБА_4 вчиненні інкримінованих їм злочинів доведена повністю. Порушень вимог кримінально-процесуального закону, які б вплинули на всебічність, повноту та об'єктивність досудового слідства судом не встановлено.

Дії підсудних ОСОБА_30 та ОСОБА_4 ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2, 205 ч.2 КК України, за кваліфікуючими ознаками -фіктивне підприємництво, тобто придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, групою осіб за попередньою змовою, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі, за ст.ст. 27 ч.5, 358 ч.3 КК України, за кваліфікуючими ознаками -пособництво у підробленні офіційних документів, які видаються та посвідчуються підприємством, які надають права або звільняють від обов'язків, з метою використання їх підроблювачем чи іншою особою, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб, за ст. ст. 27 ч.5, 28 ч.2, 358 ч.4 КК України, за кваліфікуючими ознаками -пособництво у використанні завідомо підроблених документів, вчинене групою осіб за попередньою змовою кваліфіковані вірно.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_30 суд враховує ступінь тяжкості вчинених ним злочинів, обставини вчинення злочинів, дані про особу підсудного, який раніше не судимий, одружений, має на утриманні малолітню дитину та батьків пенсійного віку, має постійне місце проживання та реєстрації, не перебуває на обліку в обласному наркологічному диспансері, вину визнав частково та вважає за необхідне призначити йому покарання не пов’язане з позбавленням волі та у виді штрафу із застосуванням ст. 69 КК України та призначити покарання нижче від найнижчої межі передбаченої санкціями ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2, 205 ч.2 КК України.

Вивченням особи підсудного ОСОБА_4 суд враховує ступінь тяжкості вчинених ним злочинів, обставини вчинення злочинів, дані про особу підсудного, який раніше не судимий, одружений, має на утриманні батьків пенсійного віку, має постійне місце проживання та реєстрації, не перебуває на обліку в обласному наркологічному диспансері, вину визнав частково та вважає за необхідне призначити йому покарання у виді штрафу із застосуванням ст. 69 КК України та призначити покарання нижче від найнижчої межі передбаченої санкціями ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2, 205 ч.2 КК України.

Суд, беручи до уваги вищевказане, вважає, що остаточно визначене ОСОБА_3 та ОСОБА_4 покарання є необхідним і достатнім для їх виправлення та попередження вчинення нових злочинів.

Стягнути солідарно з ОСОБА_30 та ОСОБА_4 судові витрати -вартість проведення судово-почеркознавчої експертизи в сумі 844,20 грн. На користь НДЕКЦ у Чернівецькій області.

Долю речових доказів та судових витрат необхідно вирішити відповідно до вимог ст.ст. 81, 93 КПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд,

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_3 визнати винним у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2. 205 ч.2, 27 ч.5, 358 ч.3, 27 ч.5, 28 ч.2, 358 ч.4 КК України,

та призначити йому покарання:

- за ст. ст. 27 ч.2, 28 ч.2, 205 ч.2 КК України із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді покарання у вигляді штрафу в розмірі 38250 ( тридцять вісім тисяч двісті п’ятдесят) гривень в дохід держави.

- за ст.ст. 27 ч.5 358 ч.3 КК України у вигляді 1 року обмеження волі.

- за ст.ст. 27 ч.5, 28 ч.2,, 358 ч.4 КК України у вигляді штрафу в розмірі 850 ( вісімсот п’ятдесят) гривень.

На підставі ст. 70 ч.1 КК України шляхом поглинання більш суворим покарання менш суворого остаточно призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 38250 ( тридцять вісім тисяч двісті п’ятдесят) гривень та 1 року обмеження волі.

На підставі ст.ст. 75,76 КК України звільнити засудженого ОСОБА_3 від призначеного покарання у вигляді 1 року обмеження волі з випробуванням, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов’язки, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи, з’являтися на реєстрацію в органи кримінально-виконавчої системи та повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання.

Призначені покарання підлягають виконанню окремо.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_3 до вступу вироку в закону силу залишити заставу. Після набрання вироку законної сили, повернути заставодавцю ОСОБА_31 внесену ним згідно квитанцій №№ 021400191 та 007600351 від 12.12.2011 року та 06.04.2012 року на депозитний рахунок ТУ ДСА України в Чернівецькій області заставу в розмірі 9000 ( дев’ять тисяч) гривень ( т.23 а.с.110,111).

ОСОБА_4 визнати винним у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 28 ч.2. 205 ч.2, 27 ч.5, 358 ч.3, 27 ч.5, 28 ч.2, 358 ч.4 КК України та призначити йому покарання:

- за ст. ст. 27 ч.2, 28 ч.2, 205 ч.2 КК України із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді покарання у вигляді штрафу в розмірі 38250 ( тридцять вісім тисяч двісті п’ятдесят) гривень в дохід держави.

- за ст.ст. 27 ч.5 358 ч.3 КК України у вигляді 1 року обмеження волі.

- за ст.ст. 27 ч.5, 28 ч.2, 358 ч.4 КК України у вигляді штрафу в розмірі 850 ( вісімсот п’ятдесят) гривень.

На підставі ст. 70 ч.1 КК України шляхом поглинання більш суворим покарання менш суворого остаточно призначити покарання у вигляді штрафу в розмірі 38250 ( тридцять вісім тисяч двісті п’ятдесят) гривень та 1 року обмеження волі.

На підставі ст.ст. 75,76 КК України звільнити засудженого ОСОБА_4 від призначеного покарання у вигляді 1 року обмеження волі з випробуванням, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього судом обов’язки, а саме: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи, з’являтися на реєстрацію в органи кримінально-виконавчої системи та повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання.

Призначені покарання підлягають виконанню окремо.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_4 до вступу вироку в закону силу залишити підписку про невиїзд.

Стягнути солідарно з засуджених ОСОБА_3 та ОСОБА_4 витрати за проведення судово-почеркознавчої експертизи в сумі 844 ( вісімсот сорок чотири) грн.. 20 коп. на користь НДЕКЦ при УМВС України в Чернівецькій області ( т.21 а.с. 75).

Речові докази, а саме вилучені документи ПП «Планета послуг», ПП «УПТК ОСОБА_9», ПП «Україна-Румунія-Сорілі» залишити при матеріалах кримінальної справи, особисті речі ОСОБА_3, вилучені від 04.12.2011 року та зберігаються в кімнаті речових доказів СВ ДПС у Чернівецькій області повернути засудженому ОСОБА_3.

Вирок може бути оскаржений в апеляційний суд Чернівецької області через Шевченківський районний суд м. Чернівці протягом 15 діб з моменту проголошення вироку.

Суддя О.Г. Літвінова

Дата ухвалення рішення30.10.2012
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу27164220
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-237/12

Ухвала від 18.05.2022

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Літвінова О. Г.

Вирок від 01.03.2016

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Рудюк О. Д.

Вирок від 29.01.2016

Кримінальне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Вирок від 23.04.2012

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Іонніков В. М.

Вирок від 11.12.2012

Кримінальне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Проскурняк І. Г.

Вирок від 05.09.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Чечот А. А.

Вирок від 26.10.2012

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Вирок від 22.04.2013

Кримінальне

Слов’яносербський районний суд Луганської області

Тімінський В. В.

Постанова від 08.06.2012

Кримінальне

Кам’янобрідський районний суд м. Луганська

Пташкіна А. О.

Постанова від 25.07.2012

Кримінальне

Кам’янобрідський районний суд м. Луганська

Пташкіна А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні