Ухвала
від 19.06.2012 по справі 5016/981/2012(20/6)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"19" червня 2012 р.Справа № 5016/981/2012(20/6)

Господарський суд Миколаївської області у складі: судді Олейняш Е. М. при секретарі судового засідання Атаманюк В. О. розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом Приватного акціонерного товариства «ПРОСТО-страхування», вул. Герцена, 10, м. Київ, 04050

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційної фірми «Гуриг-Сервіс», вул. Дачна, 15, м. Миколаїв, 54040

про відшкодування шкоди в порядку регресу в сумі 5 461, 35 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: не з'явились

від відповідача: ОСОБА_2, довіреність № 43 від 18.06.12 року

в судовому засіданні присутні:

фізична особа ОСОБА_3;

фізична особа: ОСОБА_4

До господарського суду Миколаївської області звернулось Приватне акціонерне товариство «ПРОСТО-страхування»до Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційної фірми «Гуриг-Сервіс»про стягнення в порядку регресу затрат по виплаті страхового відшкодування в розмірі 5 461, 35 грн.

Позивач в судове засідання повноважного представника не направив, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце судового засідання, про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення позивачу 12.06.12 року. Повідомлення про вручення поштового відправлення наявне в матеріалах справи. Причин неявки повноважного представника позивач суду не повідомив.

Представник відповідача в судовому засіданні 19.06.12 року позовні вимоги заперечив в повному обсязі та просив суд в позові відмовити. Відповідач вимог ухвали суду від 19.06.12 року щодо надання письмового відзиву по суті спору не виконав. 12.06.12 року відповідач супровідним листом направив на адресу суду засвідчені копії документів, які долучені до матеріалів справи, та зазначив, що водій ОСОБА_3 під час вчинення ДТП (09.06.09 року) не знаходився у трудових відносинах з відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «Гуриг-Сервіс», а транспортний засіб «А 04911 ТУР», реєстраційний номер НОМЕР_1 не перебував на балансі Товариства. Представником відповідача подано суду:

- копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_2 згідно якої власником транспортного засобу «А 04911 ТУР», реєстраційний номер НОМЕР_1 є фізична особа ОСОБА_4;

- копію Картки фізичної особи -платника податків (ідентифікаційного коду) ОСОБА_3 (водія транспортного засобу під час вчинення ДТП) та копія Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого сплаченого на користь платників податку, і сум утриманого з них податку ТзОВ ВКФ «Гуриг Сервіс»від 09.11.09 року.

З поданої відповідачем копії довідки АА №301267 з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України вбачається, що правильною назвою відповідача є Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-комерційна фірма «Гуриг-Сервіс»(код 35320162). За наведених обставин, суд дійшов висновку про необхідність зазначення в процесуальних документах правильної назви відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

В судовому засіданні 19.06.12 року судом встановлено, що фізична особа ОСОБА_3 є учасником дорожньо-транпортної пригоди, яка відбулась 09.06.09 року в м. Миколаєві.

В судовому засіданні судом також встановлено, що ОСОБА_4 є власником автотранспортного засобу «А 04911 ТУР», реєстраційний номер НОМЕР_1, що підтверджується копією поданого суду свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_2

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про необхідність залучення вищевказаних фізичних осіб ОСОБА_3 та ОСОБА_4 до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їхні права та обов'язки.

В судовому засіданні 19.06.12 року фізична особа ОСОБА_4 зазначив, що поштовою адресою для направлення йому процесуальних документів слід вважати АДРЕСА_1

Відповідно до п. 1-3 ч. 1 ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: 1) нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процессу; 2) неподання витребуваних доказів; 3) необхідність витребування нових доказів.

За приписами п. 4 ч. 3 ст. 129 Конституції України основними засадами судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведеності перед судом їх переконливості.

Оскільки, відповідно до ч. 3 ст. 4-3 ГПК України, господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи і правильного застосування законодавства, суд вважає за необхідне з метою дотримання процесуальних прав сторін розгляд справи відкласти у зв'язку з неявкою повноважного представника позивача, неподанням доказів та необхідністю подання нових доказів, а також залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача фізичних осіб ОСОБА_3 та ОСОБА_4.

Керуючись ч. 1 ст. 27, п. 1-3 ч. 1 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, - суд

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд справи на 10.07.12 року о 14:30 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Миколаївської області за адресою: вул. Адміральська, 22, м. Миколаїв, 54001 (поверх 9).

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача:

- фізичну особу ОСОБА_3, АДРЕСА_1

- фізичну особу ОСОБА_4, АДРЕСА_2

Позивачу:

- направити копії позовної заяви з доданими документами третім особам, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - фізичній особі ОСОБА_3 та фізичній особі ОСОБА_4 до 27.06.12 року;

- докази направлення копій позовної заяви з доданими документами третім особам надати суду;

- надати суду оригінали документів, копії яких додані до позовної заяви, для огляду в судовому засіданні;

- надати суду письмові пояснення причин неявки повноважного представника в судове засідання 19.06.12 року з наданням підтверджуючих доказів;

- надати суду письмові пояснення з наданням підтверджуючих доказів в обґрунтування викладених в позовній заяві обставин щодо належності транспортного засобу відповідачу ТзОВ ВКФ «Гуриг-Сервіс»та перебування ОСОБА_3 у трудових відносинах з відповідачем ТзОВ ВКФ «Гуриг-Сервіс».

Відповідачу повторно подати суду відзив на позов з документальним та нормативно-правовим обґрунтуванням по суті заявлених вимог і всі документи, що підтверджують заперчення проти позову. Відзив повинен відповідати вимогам ст. 59 ГПК України. Докази надіслання копії відзиву позивачу подати суду.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача фізичній особі ОСОБА_3 надати суду письмові пояснення по суті спору з наданням підтверджуючих доказів та зазначенням на якій правовій підставі він здійснював керування автотранспортним засобом «А 04911 ТУР», реєстраційний номер НОМЕР_1, на час вчинення ДТП 09.06.09 року.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача фізичній особі ОСОБА_4 надати суду письмові пояснення по суті спору з наданням підтверджуючих доказів та зазначенням на якій правовій підставі водій ОСОБА_3 здійснював керування автотранспортним засобом «А 04911 ТУР», реєстраційний номер НОМЕР_1, під час вчинення ДТП 09.06.09 року;

Витребувані цією ухвалою докази надати в суд до 05.07.2012 року.

Для об'єктивного, повного та всебічного з'ясування обставин справи представникам сторін та третім особам з'явитися в судове засідання для дачі пояснень, подати докази в обґрунтування заявлених вимог та заперечень та згідно ст. 28 ГПК України представити документальне підтвердження своїх повноважень у справі.

Відповідно до вимог ст. 36 ГПК України сторонам та третім особам письмові докази подати в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Копії письмових доказів, які подаються до суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 "Національного стандарту України. Державна уніфікована система документації. Уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлювання документів. ДСТУ4163-2003", затвердженого наказом Держспоживстандарту України № 55 від 07.04.2003 року.

Суд доводить до відома сторін, що згідно п. 5 ст. 83 ГПК України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони може бути стягнуто в дохід Державного бюджету України штраф у розмірі до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Суддя Е. М. Олейняш

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення19.06.2012
Оприлюднено13.11.2012
Номер документу27376009
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/981/2012(20/6)

Ухвала від 19.06.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 10.07.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Олейняш Е.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні