Ухвала
від 19.03.2010 по справі 4/423
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

У Х В А Л А

"19" березня 2010 р. м. Київ К-13892/10

Суддя Вищого адміністративного суду України Сорока М.О., перевіривши касаційну скаргу управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Києва на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 3 жовтня 2008 року і ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 2 лютого 2010 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Києва про визнання дій неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок пенсії,

встановив:

Відповідно до розділу першого Закону України від 18.02.2010 № 1691-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвідомчості справ, пов'язаних із соціальними виплатами", яким були внесені зміни до частини першої статті 15 Цивільною процесуального кодексу України та частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, справи щодо спорів з приводу призначення, обчислення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням та інших соціальних виплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг, речового майна, пайків або грошової компенсації замість них розглядаються судами в порядку цивільного судочинства.

Згідно з Прикінцевими та перехідними положеннями вказаного Закону подані до набрання чинності цим Законом до відповідних адміністративних судів адміністративні позови, апеляційні та касаційні скарги чи подання в адміністративних справах, передбачених пунктом 3 частини першої статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України, і за якими провадження не відкрито, передаються цими судами до відповідних судів, які здійснюватимуть їх розгляд у порядку цивільного судочинства.

Із матеріалів касаційної скарги вбачається, що до Вищого адміністративного суду України ця касаційна скарга подана до набрання чинності зазначеним Законом і отримана судом касаційної інстанції 17 березня 2010 року. Касаційне провадження за цією касаційною скаргою не відкрито, тому її слід передати до суду цивільної юрисдикції.

Відповідно до статті 323 Цивільного процесуального кодексу України касаційною інстанцією у цивільних справах є суд, визначений Законом України «Про судоустрій України»як суд касаційної інстанції.

Згідно з абзацом першим підпункту 9 пункту З розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення»3акону України «Про судоустрій України»до законодавчого визначення суду, який буде здійснювати повноваження касаційної інстанції у цивільних справах, його утворення і початку діяльності, перегляд цих справ у касаційному порядку здійснює Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України.

З огляду на викладене, керуючись статтею 17 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Передати касаційну скаргу управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Києва на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 3 жовтня 2008 року і ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 2 лютого 2010 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Києва про визнання дій неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок пенсії до Верховного Суду України.

Суддя

Вищого адміністративного суду

України (підпис) Сорока М.О.

Дата ухвалення рішення19.03.2010
Оприлюднено05.12.2012
Номер документу27815191
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4/423

Ухвала від 20.05.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.А. Бойко

Ухвала від 25.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.Ю. Гринько

Постанова від 17.04.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Ухвала від 03.04.2014

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Чернота Л.Ф.

Ухвала від 19.03.2010

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сорока М.О.

Постанова від 14.08.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 23.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C.B.

Ухвала від 17.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Запорощенко M.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні