Рішення
від 07.12.2012 по справі 2-о-179/12
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 2о-179\12

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 вересня 2012 року м. Житомир

Житомирський районний суд Житомирської області в складі: головуючого судді Грубіяна Є.О., народних засідателів Радзієвська Н.В., Савчук Т.А., секретаря Омельчука М.М., за участю прокурора Рудика В.Р., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Житомирі заяву Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 про госпіталізацію ОСОБА_1 до психіатричного закладу в примусовому порядку,

В С Т А Н О В И В :

До суду із заявою звернулась лікар-психіатр Житомирської психіатричної лікарні про госпіталізацію до психіатричного закладу в примусовому порядку ОСОБА_1, в зв'язку з погіршенням станом її здоров'я.

В судовому засіданні лікар-психіатр Житомирської психіатричної лікарні підтримала заявлені вимоги та пояснила суду, що хвора перебуває в такому важкому стані психічного розладу, що потребує примусового лікування в психіатричному закладі.

Вислухавши думку учасників судового розгляду, зокрема, лікаря - психіатра, яка просить задовольнити заяву, думку прокурора, який вважає, що є всі підстави для задоволення судом заяви лікаря-психіатра, вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява лікаря-психіатра Житомирської обласної психіатричної лікарні підлягає задоволенню.

Суд, при цьому, бере до уваги висновок комісії лікарів-психіатрів від 20.09.2012 року за № 3698 за яким ОСОБА_1, на даний час знаходиться в стані тяжкого психічного розладу, безпорадна в рішенні життєвих потреб і не надання психіатричної допомоги нанесе суттєвої шкоди її здоров'ю, а тому потребує примусової госпіталізації. Крім цього суд враховує висновок № 990 за яким хвора за станом свого здоров'я не може приймати участь у слуханні справи в судовому засіданні.

Згідно ст.14,22 Закону України " Про психіатричну допомогу " особа, яка страждає на психічний розлад, може бути госпіталізована до психіатричного закладу без її усвідомленої згоди або без згоди її законного представника, якщо її обстеження і лікування можливі лише в стаціонарних умовах та при встановленні в особи тяжкого психічного розладу, внаслідок чого вона вчиняє чи виявляє реальні наміри вчинити дії, що являють особу безпосередньо небезпечну для неї та оточуючих. Дане питання розглядається в судовому порядку.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст. ст. 14, 22 Закону України "Про психіатричну допомогу ", ст.282 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву лікаря-психіатра Житомирської обласної психіатричної лікарні - задовольнити.

ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, мешканку АДРЕСА_1, госпіталізувати в примусовому порядку до Житомирської обласної психіатричної лікарні №1.

Рішення суду вступає в законну силу після закінчення строку на апеляційне оскарження. Рішення може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя:

Народні засідателі:

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.12.2012
Оприлюднено11.12.2012
Номер документу27876532
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-179/12

Ухвала від 01.03.2012

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Масюк Л. О.

Рішення від 19.11.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Рішення від 07.12.2012

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

Рішення від 19.09.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Нікушин В. В.

Рішення від 26.10.2012

Цивільне

Алчевський міський суд Луганської області

Колядов В. Ю.

Ухвала від 18.10.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 19.10.2012

Цивільне

Алчевський міський суд Луганської області

Колядов В. Ю.

Ухвала від 25.09.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гончарова І. М.

Ухвала від 05.09.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

Рішення від 18.06.2012

Цивільне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Ібадова Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні