Ухвала
від 01.03.2012 по справі 2-о-179/12
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-о-179/12

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.03.2012 Кіцманський районний суд Чернівецької області у складі:

головуючої судді Масюк Л.О.

при секретарі Токаренко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду м. Кіцмань справу за заявою органу опіки і піклування Нижньостанівецької сільської ради Кіцмань кого району Чернівецької області, зацікавлені особи -Нижньостанівецький психоневрологічний будинок інтернат, ОСОБА_1, ОСОБА_2 про звільнення від повноважень опікуна та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Кіцманського районного суду Чернівецької області від 26.02.2004 року ОСОБА_3 визнано недієздатним і над ним встановлено опіку.

Орган опіки та піклування Нижньостанівецької сільської ради Кіцманського району Чернівецької області звернувся до суду з поданням щодо звільнення ОСОБА_2 від повноважень опікуна над ОСОБА_3І та призначення йому опікуном ОСОБА_1

Представник заявника в судове засідання не з'явився, однак подав заяву в які своє подання підтримав в повному обсязі та просив справу розглянути без його участі.

Зацікавлена особа, ОСОБА_1, судове засідання не з'явилась, однак подала заяву в які подання підтримала в повному обсязі та просила справу розглянути без її участі.

Зацікавлена особа, ОСОБА_2, судове засідання не з'явилась, однак подала заяву в які подання підтримала в повному обсязі та просила справу розглянути без її участі.

Суд дослідивши докази по справі, приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 241 ЦПК України, суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної опікуном у місячний строк звільняє її від повноважень опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу.

Суд розглядає питання про звільнення опікуна в судовому засіданні з повідомленням заінтересованих осіб. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про звільнення опікуна.

Судом встановлено, що рішенням Кіцманського районного суду Чернівецької області від 26.02.2004 року над ОСОБА_3І встановлено опіку, здійснення якої покладено на виконком Нижньо-станівецької сільської ради Кіцманського району Чернівецької області та зобов'язано призначити опікуна.

Встановлено, що ОСОБА_3 знаходиться на утриманні в Нижньостанівецькому психоневрологічному будинку-інтернаті.

Таким чином, подання органу опіки та піклування Нижньостанівецької сільської ради Кіцманського району Чернівецької області, щодо звільнення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, від повноважень опікуна над ОСОБА_3І та призначити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2 опікуном над ОСОБА_3І слід задовольнити.

На підставі викладеного, та керуючись ст. 241 ЦПК , 75 ЦК України,-

УХВАЛИВ :

Заяву органу опіки та піклування Нижньостанівецької сільської ради Кіцманського району Чернівецької області задовольнити.

Звільнити ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 від повноважень опікуна відносно недієздатного ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3.

Призначити опікуном над недієздатним ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, медичну сестру Нижньостанівецького психоневрологічного будинку-інтернат ОСОБА_1.

Ухвала може бути оскаржена у апеляційному порядку до апеляційного суду Чернівецької області через Кіцманський районний суд шляхом подачі в п'ятиденний строк з дня її проголошення апеляційної скарги. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення01.03.2012
Оприлюднено12.11.2015
Номер документу53305273
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-о-179/12

Ухвала від 01.03.2012

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Масюк Л. О.

Рішення від 19.11.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Рішення від 07.12.2012

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

Рішення від 19.09.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Нікушин В. В.

Рішення від 26.10.2012

Цивільне

Алчевський міський суд Луганської області

Колядов В. Ю.

Ухвала від 18.10.2012

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Токова С. Є.

Ухвала від 19.10.2012

Цивільне

Алчевський міський суд Луганської області

Колядов В. Ю.

Ухвала від 25.09.2012

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гончарова І. М.

Ухвала від 05.09.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Мельник А. В.

Рішення від 18.06.2012

Цивільне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Ібадова Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні