Ухвала
від 06.12.2012 по справі 19/97-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06.12.12 Справа №19/97-10.

Господарський суд Сумської області у складі судді Спиридонової Н.О.,

при секретарі Щербак С.В.,

за участю представників сторін:

кредиторів - не з'явились

ліквідатор - Чупрун Є.В. (АД №077515 від 05.09.2012р.)

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи №19/97-10

за заявою кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю «Галузеве підприємство «Промсервіс», м.Суми

до боржника - Обласного комунального підприємства «Ямпільська центральна районна аптека №26» (Сумська область, с.м.т.Ямпіль, вул.Боженка, 27 ід. код 01979492)

про банкрутство,

встановив:

У листопаді 2012 року до господарського суду звернувся ліквідатор Чупрун Є.В. з клопотанням про продовження на шість місяців строку ліквідаційної процедури Обласного комунального підприємства «Ямпільська центральна районна аптека №26».

В судовому засіданні ліквідатор підтримує своє клопотання у повному обсязі.

Представники кредиторів в судове засідання не з'явились, про причини неявки належним чином суд не повідомили, тому суд продовжує розгляд клопотання ліквідатора у відсутності представників кредиторів відповідно до вимог статті 75 Господарського процесуального кодексу України.

Перевіривши матеріали справи, заслухавши ліквідатора, суд встановив наступне.

Ухвалою господарського суду Сумської області від 04.10.2010 р. порушено провадження у справі № 19/97-10 про банкрутство Обласного комунального підприємства «Ямпільська центральна районна аптека № 26» в порядку статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Постановою суду від 14.10.2010 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Чупруна Є.В.

Ухвалою суду від 03.07.2012р. строк ліквідаційної процедури було продовжено до 09.12.2012р.

Клопотання ліквідатора мотивовано тим, що на даний час не реалізовані всі активи банкрута, що перешкоджає завершенню ліквідаційної процедури та подачі до суду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Згідно з частиною 2 статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Враховуючи, що ліквідаційна процедура у даній справі триває понад максимальний строк встановлений частиною 2 статті 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у суду відсутні правові підстави для продовження строку ліквідаційної процедури.

Разом з тим, суд зазначає, що відповідно до частини 1 статті 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс , до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавцем передбачено, що подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється на момент завершення ліквідаційної процедури, визначено обов'язковий перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із звітом ліквідатора та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури та за участі кредиторів (комітету кредиторів).

Тому, подання до суду звіту ліквідатора неможливе до завершення ліквідаційної процедури.

Згідно з ч.3 статті 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Враховуючи, що на даний час ліквідаційна процедура фактично не завершена, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні клопотання ліквідатора та разом з тим, суд вважає за необхідне підтвердити повноваження ліквідатора до завершення ліквідаційної процедури у справі, а також зобов'язати ліквідатора подати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута після закінчення ліквідаційної процедури.

Керуючись статтями 22, 24, 32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ухвалив :

1. У задоволенні клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури у справі - відмовити.

2. Підтвердити повноваження ліквідатора Обласного комунального підприємства «Ямпільська центральна районна аптека №26» Чупруна Є.В. до завершення ліквідаційної процедури у справі.

3. Зобов'язати ліквідатора подати до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута після закінчення ліквідаційної процедури.

4. Копію даної ухвали надіслати кредиторам, ліквідатору.

Суддя (підпис) Н.О.Спиридонова

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення06.12.2012
Оприлюднено12.12.2012
Номер документу27943528
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —19/97-10

Ухвала від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

Ухвала від 31.05.2011

Господарське

Господарський суд Сумської області

Котельницька Вікторія Леонідівна

Ухвала від 15.08.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 11.07.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 24.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Спиридонова Надія Олександрівна

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні