Постанова
від 11.01.2013 по справі 5011-46/19090-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

11.01.2013 справа № 5011-46/19090-2012

За заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" До Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" (ідентифікаційний код 33996576) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

Від заявника Поліщук В.В. -представник за довіреністю від 20.09.2012 р. Від боржникане з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" (далі -заявник) звернулося до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" відповідно до особливостей, передбачених ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у зв'язку з наявністю у підприємства простроченої заборгованості в розмірі 12 950,00 грн. та його відсутністю за місцезнаходженням.

Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою Господарського суду міста Києва № 5011-46/19090-2012 від 29.12.2012 р., яку призначено до розгляду на 11.01.2013 р.

Станом на час розгляду справи від заявника через канцелярію суду надійшли додаткові документи на виконання вимог ухвали про порушення провадження у справі, а також клопотання про призначення ліквідатором банкрута ініціюючого кредитора.

У судове засідання 11.01.2013 р. боржник уповноваженого представника не направив, відзив на вищезазначену заяву і витребувані господарським судом документи не подав, а тому згідно зі ст. 75 Господарського процесуального кодексу України справа розглядається за наявними в ній матеріалами, оскільки боржник був у встановленому порядку та належним чином повідомлений про дату, час та місце засідання суду, а також зважаючи на строки, встановлені ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Представник заявника у судовому засіданні надав суду для огляду оригінали документів, доданих до заяви, підтримав вимоги поданої заяви про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" та відкриття його ліквідаційної процедури.

Розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" про визнання боржника -Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" банкрутом, заслухавши представника заявника, вивчивши додатково подані документи, суд

ВСТАНОВИВ :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" зареєстровано Печерською районною у м. Києві державною адміністрацією 22.03.2006 р. з присвоєнням ідентифікаційного коду № 33996576. Станом на 10.01.2013 р. місцезнаходженням товариства вказано адресу: 01133, м. Київ, вул. Мечникова, 8, кім. 22.

Згідно з поданими доказами основними видами діяльності товариства є: діяльність зв'язку, консультування з питань інформатизації, оброблення даних, діяльність, пов'язана з банками даних, ремонт і технічне обслуговування офісної техніки, ремонт і технічне обслуговування електронно-обчислювальної техніки

За твердженнями заявника, у боржника наявна прострочена заборгованість у сумі 11 250,00 грн., що виникла із договору поставки № СВ -01/02 від 01.02.2012 р., оплата за якими проводилася у вексельній формі розрахунків, а вжиті заявником заходи щодо її стягнення виявилися безрезультатними.

З метою проведення розрахунків по договору, 17.02.2012 р. Товариством з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" було складено та передано Товариству з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" простий вексель серії АА № 1065378 на суму 11 250,00 грн. з наступними реквізитами:

валюта -гривня,

сума -11 250,00 грн.,

місце складання -м. Кіровоград,

дата складання -17.02.2012 р.,

дата платежу -24.09.2012 р.,

найменування бенефіціара -ТОВ "Піар-Експерт",

місце платежу -м. Кіровоград, р/р 26008101011898, ЗАТ "Інвест-Кредит Банк", МФО 306801.

З матеріалів справи слідує, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" оплату за вказаним векселем не здійснило, у зв'язку з чим Товариство з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" звернулося до приватного нотаріуса для вчинення протесту про неоплату векселя.

25.09.2012 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Дерев'янко В.В. було складено протест про неоплату векселя № 3991.

У подальшому, за заявою кредитора нотаріусом вчинено виконавчий напис про неоплату векселя (зареєстровано в реєстрі за № 3996) та запропоновано стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" 11 250,00 грн. плати за векселем та 1700,00 грн. витрат, пов'язаних з опротестуванням векселя.

Статтею 8 Закону України "Про обіг векселів в Україні" встановлено, що вексель, опротестований нотаріусом у встановленому законом порядку, є виконавчим документом.

Після вчинення нотаріусом протесту вищевказаного векселя, Товариство з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" звернулося до відділу Державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у м. Києві для примусового виконання виконавчого напису № 3996 від 25.09.2012 р., за наслідками чого було винесено постанову про відкриття виконавчого провадження ВП № 34454538 від 26.09.2012 р.

Відповідно до наявного у матеріалах справи листа державного виконавця № 1390/3 від 24.12.2012 р., у ході виконавчого провадження державним виконавцем за юридичною адресою боржника не розшукано, місце знаходження не встановлено, його майна не виявлено, про що складено відповідний акт.

Виходячи з приписів Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" факт відсутності боржника повинен підтверджуватись витягом (довідкою) із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців.

Із наявного в матеріалах справи витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців від 10.01.2013 р. судом встановлено, що у графі "статус відомостей про юридичну особу" вміщено запис про відсутність юридичної особи -Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" за місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі -Закон) у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

В порядку ч. 2 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заявник клопотав перед судом про призначення ліквідатором боржника ініціюючого кредитора -Товариство з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт". Зазначена вимога заявника відповідає приписам чинного законодавства, а тому підлягає задоволенню.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника заявника, враховуючи наявні у матеріалах справи докази, встановлені в ході судового розгляду обставини, суд приходить до висновку щодо наявності всіх підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури відповідно до особливостей, передбачених ст. 52 Закону.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 22, 23, 25, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" (01133, м. Київ, вул. Мечникова, 8, кім. 22, ідентифікаційний код 33996576).

2. Визнати кредиторські вимоги ініціюючого кредитора -Товариства з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" у сумі 12 950,00 грн.

3. Відкрити ліквідаційну процедуру.

4. Призначити ліквідатором банкрута Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтернет в кожен дім" ініціюючого кредитора -Товариство з обмеженою відповідальністю "Піар-Експерт" (місце знаходження: 02088, м. Київ, вул. Карла Маркса, 7, ідентифікаційний код 35871944)

5. Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, у провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

6. Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

7. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута, зокрема, органи державної податкової служби та інші державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види зальнообов'язкового держаного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів).

8. Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд.

9. Зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора боржника.

10. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав з 11.01.2013 р.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 11.01.2013 р.

13. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 11.01.2013 р.

14. Зобов'язати ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 11.12.2013 р.

15. Копію постанови направити заявнику, боржнику та ліквідатору, а також для відома до прокуратури Печерського району м. Києва, Державної податкової адміністрації у м. Києві, державному реєстратору за місцем знаходження боржника для виконання.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення11.01.2013
Оприлюднено15.01.2013

Судовий реєстр по справі —5011-46/19090-2012

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 10.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Постанова від 19.02.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 11.02.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 11.01.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 29.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні