Ухвала
від 21.01.2013 по справі 28/99-б
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

"21" січня 2013 р. Справа № 28/99-б

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів: головуючого суддіМирошниченка С.В., суддівБарицької Т.Л., Хрипуна О.О., розглянувши касаційну скаргу Розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Поверхность Спорт-ТВ" Соловйова Є.О. на ухвалуКиївського апеляційного господарського суду від 14.09.2012 у справі№ 28/99-б господарського суду міста Києва за заявоюТовариства з обмеженою відповідальністю "Віжин ТБ" доТовариства з обмеженою відповідальністю "Поверхность Спорт-ТВ" провизнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Касаційна скарга розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Поверхность Спорт-ТВ" Соловйова Є.О. не відповідає вимогам розділу ХІІ 1 Господарського процесуального кодексу України з наступних підстав.

Відповідно до ст. 110 ГПК України касаційна скарга може бути подана протягом двадцяти днів з дня набрання судовим рішенням апеляційного господарського суду законної сили.

Оскаржувану ухвалу Київського апеляційного господарського суду у справі № 28/99-б прийнято 14.09.2012.

Касаційну скаргу розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Поверхность Спорт-ТВ" Соловйова Є.О. подано до Київського апеляційного господарського суду 10.12.2012, що підтверджується штампом на конверті відправлення касаційної скарги до суду, тобто з пропуском двадцятиденного строку, передбаченого ст. 110 ГПК України.

Заявлене скаржником клопотання про відновлення процесуального строку мотивоване тим, що скаржник уже звертався до Вищого господарського суду України із касаційною скаргою на вищевказану ухвалу, однак ухвалою Вищого господарського суду України від 12.11.2012 дану касаційну скаргу повернуто скаржнику без розгляду через неналежне її оформлення.

Тобто повернення касаційної скарги було зумовлено виключно помилкою скаржника.

Згідно з ч. 1 ст. 53 ГПК України за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи господарський суд може визнати причину пропуску встановленого законом процесуального строку поважною і відновити пропущений строк. При цьому Господарський процесуальний кодекс України не пов'язує право суду відновити пропущений строк з певним колом обставин, що спричинили пропуск строку.

Отже, у кожному випадку суд з урахуванням конкретних обставин пропуску строку оцінює доводи, що наведені в обґрунтування клопотання про його відновлення, та робить висновок щодо поважності чи неповажності причин пропуску строку. Клопотання чи заява про відновлення процесуального строку повинна містити роз'яснення причин пропуску і підстави, з яких заявник вважає ці причини поважними. В клопотанні чи заяві повинні бути докази того, що здійснити відповідні процесуальні дії у визначений строк у заявника не було можливості.

Скаржником не надано жодних доказів існування наведених обставин, в той же час, як зазначалось вище, такий значний пропуск процесуального строку зумовлений виключно неналежними діями скаржника.

За таких обставин колегія суддів вважає, що скаржником не надано переконливих доказів щодо наявності поважних причин пропуску строку встановленого для подання касаційної скарги, а тому згідно з приписами ст. 53 ГПК України в поновленні пропущеного процесуального строку слід відмовити.

Керуючись статтями 86, 111, пунктом 5 частини 1 статті 111 3 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України

У Х В А Л И В :

Клопотання розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Поверхность Спорт-ТВ" Соловйова Є.О. про відновлення строку на касаційне оскарження відхилити.

Касаційну скаргу розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "Поверхность Спорт-ТВ" Соловйова Є.О. на ухвалу Київського апеляційного господарського суду від 14.09.2012 у справі № 28/99-б повернути скаржнику без розгляду.

Головуючий суддя С.В. Мирошниченко судді Т.Л. Барицька О.О. Хрипун

Дата ухвалення рішення21.01.2013
Оприлюднено28.01.2013
Номер документу28840378
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —28/99-б

Постанова від 02.07.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 18.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 19.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 01.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Хрипун O.O.

Ухвала від 26.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Копитова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні