Ухвала
від 19.02.2013 по справі 290/169/13- ц
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 290/169/13- ц

Ухвала

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2013 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області

у складі:

головуючого судді Лесько М.О.,

при секретарі Колосовській К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Малокозарської сільської ради до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні приміщенням, -

ВСТАНОВИВ:

19.02.2013 року до початку судового засідання через канцелярію суду надійшла зустрічна позовна заява представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 з вимогою про визнання права власності на спірне приміщення.

У судовому засіданні ОСОБА_2 просить прийняти до розгляду зустрічну позовну заяву.

Відповідно до ст. 123 ЦПК України відповідач має право пред'явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Відповідно до ст. 124 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред'явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 119 і 120 цього Кодексу. До зустрічної позовної заяви, поданої з порушенням вимог, встановлених частиною першою цієї статті, застосовуються положення статті 121 цього Кодексу.

Представником відповідача ОСОБА_2 подано зустрічну позовну заяву з порушенням вимог ст. 120 ЦПК України. А саме: згідно із ч.1 ст.120 до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб. Однак, до зустрічної позовної заяви не додано копії документів, що додаються до неї.

Відповідно до ч.1 ст.121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Недоліки позову необхідно усунути, оформивши позовну заяву з додержанням усіх вимог статей 119 - 120 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись статтями 119 - 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Зустрічну позовну заяву представника відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 з вимогою про визнання права власності на спірне приміщення залишити без руху та надати позивачу за зустрічним позовом строк для усунення недоліків позовної заяви - 3 (три) дні з дня отримання ухвали.

Надати можливість позивачу за зустрічним позовом у вказаний термін виправити недоліки позовної заяви та надати суду документальне підтвердження цього.

Попередити позивача за зустрічним позовом, що в разі невиконання вимог суду, зустрічна позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: М.О. Лесько

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення19.02.2013
Оприлюднено20.02.2013
Номер документу29405298
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/169/13- ц

Рішення від 26.02.2013

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Лесько М. О.

Рішення від 26.02.2013

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Лесько М. О.

Ухвала від 26.02.2013

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Лесько М. О.

Ухвала від 26.02.2013

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Лесько М. О.

Ухвала від 19.02.2013

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Лесько М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні