Ухвала
від 04.12.2006 по справі 4/459ад
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

4/459ад

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2


У Х В А Л А

про залишення  апеляційної скарги без руху  

04.12.2006 року                                                Справа № 4/459ад

Луганський апеляційний господарський суд у складі

судді –доповідача:                              Журавльової Л.І.

розглянувши

матеріали апеляційної

скарги                                      Приватного підприємства „Промінь”,

                                                м.Кіровськ Луганської області

                                                  

на постанову

господарського суду          Луганської області

від          27.10.06

по справі          № 4/459ад (суддя Батюк Г.М.)

за позовом                      Луганського обласного відділення Фонду

                                               соціального захисту інвалідів

до відповідача                             Приватного підприємства „Промінь”,

                                               м.Кіровськ Луганської області

          

про                                                  стягнення 2946 грн. 67 коп.

          

В С Т А Н О В И В:

Згідно ст. 187 п. 7 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги, крім заяви про апеляційне оскарження, додаються копії апеляційної скарги відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

          До осіб, які беруть участь у справі, відносяться сторони –позивач та відповідач (ст. 47, ст. 50 п. 1 Кодексу адміністративного судочинства України).  

          До матеріалів апеляційної скарги відповідача не додано копій апеляційної скарги, що не відповідає змісту п. 7 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Таким чином, заявник скарги (відповідач у справі) неналежним чином  не виконав вимоги ст. 187 п. 7 Кодексу адміністративного судочинства України.  

Крім того, відповідачем не виконаний п. 4 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України який передбачає, що в апеляційній скарзі зазначається, чи особа бажає взяти участь у судовому засіданні суду апеляційної інстанції, чи просить суд розглянути справу за її відсутності.

Згідно ст. 189 п. 3 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, яка передбачає вимоги до заяви про апеляційне оскарження та до апеляційної скарги, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу, тобто застосовуються правила залишення позовної заяви без руху.

Луганський апеляційний господарський суд залишає апеляційну скаргу відповідача  без руху, оскільки подана відповідачем апеляційна скарга не відповідає вимогам  п. п. 4, 7 статті 187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Статтею 186 п. 3 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження подана до суду  08.11.06 (згідно поштового штемпелю) поштового відділення зв”язку.

Апеляційна скарга Приватного підприємства „Промінь”  на постанову  від 27.10.06  у справі №4/459ад подана у строк  визначений статтею 186 п. 3 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно п. 7 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України до апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору.

Відповідно до п. 3 Розділу VІІ „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України до набрання чинності законом, який регулює порядок сплати і розміри судового збору, судовий збір при зверненні до адміністративного суду сплачується у порядку, встановленому законодавством для державного мита, у даному випадку - Декрет Кабінету Міністрів України „Про державне мито”.

Згідно ст. 6 цього Декрету державне мито, що справляється із апеляційних скарг на рішення та постанови господарських судів, зараховується до державного бюджету України.

          До матеріалів вказаної апеляційної скарги заявником додана ксерокопія квитанції №46 від 24.11.06, що підтверджує факт зарахування судового збору за подання апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції від 27.10.06.

         Згідно до ч. 3 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до набрання чинності законом, який регулює порядок сплати і розміри судового збору судовий збір при звернення до адміністративного суду сплачується у порядку, встановленому законодавством для державного мита.

          Відповідно до п. 14 Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита при сплаті державного мита готівкою до документа, щодо якого вчиняються відповідна дія, додається оригінал квитанції кредитної установи, яка прийняла платіж, а при перерахуванні мита з рахунку платника –останній примірник платіжного доручення з написом (поміткою) кредитної установи такого змісту „Зараховано в дохід бюджету ____ грн.. (дата)”. Цей підпис скріплюється першим і другим підписами посадових осіб і відбитком печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

          Заявником апеляційної скарги подано ксерокопію квитанції №46 від 24.11.06 про сплату судового збору. Вказане не відповідає вимогам законодавства про державне мито.

Для усунення недоліків апеляційної скарги, особі, яка подала апеляційну скаргу, слід у строк до 20.12.06 надати до Луганського апеляційного господарського суду: згідно п.7 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України копії апеляційної скарги; відповідно до п. 4 ст. 187 Кодексу адміністративного судочинства України письмово повідомити, чи бажає особа взяти участь у судовому засіданні суду апеляційної інстанції, чи просить суд розглянути справу за її відсутності; подати докази того, що строк звернення з апеляційною скаргою не є пропущеним; надати суду оригінал квитанції про сплату судового збору.

Відповідно до вимог ст. 189 Кодексу адміністративного судочинства України, застосовуючи правила ст. 108 цього Кодексу, суд постановляє ухвалу про залишення апеляційної скарги без руху.

Керуючись ст. ст. 108 п. п. 1, 2, 6, 165, 187, 189, п. 6 Розділу VІІ „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України, Луганський апеляційний господарський суд

         У Х В А Л И В:

    1. Апеляційну скаргу  Приватного підприємства „Промінь”, м.Кіровськ Луганської області  залишити без руху.

    2. Усунути недоліки апеляційної скарги до 20.12.06.

    3. Копію даної ухвали надіслати:

          відповідачу (заявнику апеляційної скарги) –Приватному підприємству „Промінь” за адресою: вул. Войкова, 15, м.Кіровськ, Луганської області, 93800.

    4. Попередити заявника апеляційної скарги, що у разі не усунення недоліків апеляційної скарги, яку залишено без руху, у строк, зазначений у пункті 2 резолютивної частини даної ухвали, суд апеляційної інстанції повертає апеляційну скаргу.

Залишення апеляційної скарги без руху не позбавляє права повторного звернення до апеляційного адміністративного суду в порядку, встановленого законом.

Суддя –доповідач                                                               Л.І.Журавльова

Надруковано 3 примірника:

1-          до наряду

2-          до справи

3-          відповідачу (заявнику апеляційної скарги)

СудЛуганський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення04.12.2006
Оприлюднено03.09.2007
Номер документу295761
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/459ад

Ухвала від 02.07.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Калашник Т.Л.

Ухвала від 09.08.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 19.07.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 22.06.2007

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 23.01.2007

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 27.12.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 19.12.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Ухвала від 04.12.2006

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Журавльова Л.І.

Постанова від 27.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

Ухвала від 12.10.2006

Господарське

Господарський суд Луганської області

Батюк Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні