Ухвала
від 28.02.2013 по справі 5026/1521/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"28" лютого 2013 р. Справа № 04/5026/1521/2012

Господарський суд Черкаської області в особі судді Гури І.І., при секретарі судового засідання Мирошниченко Б.В., за участю: розпорядника майна боржника - Вінника С.В., представника боржника - Потієнко Т.М. за довіреністю, представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" - Котенко С.В. за довіреністю, фізичної особи-підприємця Сліпченко С.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Черкаської області справу за заявою публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції, м. Черкаси до приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" , м. Канів Черкаської області про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 12 жовтня 2012 року порушено провадження у справі про банкрутство приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" (Черкаська область, м. Канів, вул. Кошового, 2, ідентифікаційний код 35974774); введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; накладено арешт на все майно боржника та кошти на його рахунках; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна призначено Вінника Сергія Васильовича.

Ухвалою суду від 20 листопада 2012 року, зокрема: визнано вимоги публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції до приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК", в розмірі 710 885,54 грн.; зобов'язано кредитора публічне акціонерне товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції опублікувати в 10-денний термін в офіційних друкованих органах оголошення про порушення справи про банкрутство приватного підприємства "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК"; зобов'язано надати суду до 06 грудня 2012 року докази виконання вимог суду щодо опублікування оголошення. зобов'язано розпорядника майна з'явитися 14 січня 2013 року та надати суду реєстр вимог кредиторів; призначено попереднє засідання у справі про банкрутство боржника на 24 січня 2013 року.

Ухвалою суду від 15 січня 2013 року задоволено клопотання розпорядника майна боржника; змінено дату подання розпорядником майна реєстру вимог кредиторів, яка була визначена ухвалою суду від 20.11.2012 року; зобов'язано розпорядника майна з'явитися 21 січня 2013 року та надати суду реєстр вимог кредиторів; змінено дату попереднього засідання у справі, що була визначена ухвалою суду від 20.11.2012 року; призначено попереднє засідання у справі про банкрутство боржника на 29 січня 2013 року; змінено дату скликання перших зорів кредиторів, визначену ухвалою суду від 20.11.2012 року; призначено на 08 лютого 2013 року скликання перших загальних зборів кредиторів.

Після публікації оголошення про порушення справи про банкрутство боржника в газеті "Урядовий кур'єр", N 234, 19 грудня 2012 року минув встановлений строк для подачі до господарського суду письмових заяв з вимогами до боржника.

Розпорядником майна боржника 21 січня 2013 року був поданий суду реєстр вимог кредиторів по заборгованій заробітній платі та реєстр визнаних вимог забезпечених кредиторів з переліком заставного майна.

23 січня 2013 року розпорядником майна боржника подані до суду реєстр невизнаних вимог кредиторів та заперечення на заявлені вимоги.

Ухвалою суду від 29 січня 2013 року задоволено клопотання представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" , відкладено розгляд уточнених кредиторських вимог ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції на 12 лютого 2013 року та відкладено розгляд справи на 12 лютого 2013 року; витребувано від учасників процесу докази.

30 січня 2013 року до суду надійшла заява від представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" про уточнення суми кредиторських вимог, у якій він вказав, що в поданій заяві про порушення провадження у справі про банкрутство № с24-120-1/4184 від 05.10.12 помилково вказано загальну суму кредиторських вимог в розмірі 674 558,54 грн., насправді сума кредиторських вимог становить 710 885,54 грн., що підтверджується розрахунками заборгованості за кредитними договорами, доданими до заяви про порушення провадження у справі, тому просить суд прийняту заяву про уточнення суми кредиторських вимог до розгляду, визнати АТ "Райффайзен Банк Аваль" кредитором ПП "Канівська транспортно-експедиційна компанія "КАТРЕК" на суму 710 885,54 грн., з якої заборгованість за кредитами становить 563 539,53 грн., заборгованість за відсотками становить 83044,65 грн., заборгованість по пені 64301,36 грн.;

11 лютого 2013 року до суду надійшло клопотання від ФОП Сліпченко С.А. про приєднання письмових доказів до матеріалів справи для підтвердження її грошових вимог до боржника.

11 лютого 2013 року від розпорядника майна боржника - уточнений реєстр визнаних вимог забезпечених кредиторів та довідка про заборгованість по заробітній платі перед колишніми працівниками.

12 лютого 2013 року до суду надійшли письмові заперечення розпорядника майна боржника на заяву ФОП Сліпченко С.А. про грошові вимоги до боржника.

Ухвалою суду від 12 лютого 2013 року задоволено клопотання розпорядника майна боржника про відкладення розгляду справи, задоволено клопотання розпорядника майна боржника про витребування доказів, відкладено розгляд справи на 28 лютого 2013 року, зобов'язано боржника та ФОП Сліпченко С.А. надати докази.

26 лютого 2013 року надійшов лист від розпорядника майна боржника, у якому він вказав, що дослідив первинні документи, пов'язані з вимогами ФОП Сліпченко С.А. до боржника, погоджується з вимогами конкурсного кредитора ФОП Сліпченко С.А. в сумі 274380,00 грн.

До початку судового засідання 28 лютого 2013 року розпорядник майна боржника надав суду уточнений реєстр конкурсних кредиторів - ФОП Сліпченко С.А.

ПАТ " Банк Національний Кредит" представника у судові засідання не направив, 28 січня 2013 року судом була отримана телеграма від представника ПАТ "Банк Національний Кредит" за довіреністю, у якій він просить суд розглядати справу, засідання по якій 29.01.13, без його участі, заяву про грошові вимоги до боржника в розмірі 84648,61 грн. підтримує, просить визнати кредитором та включити до реєстру кредиторів.

Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі Черкаської області,і Канівська об'єднана державна податкова інспекція представників у судові засідання не направили, не повідомивши причини, хоча були належним чином повідомлені про дати та години судових засідань по розгляду реєстру вимог кредиторів, що підтверджується, зокрема, повідомленнями про вручення поштових відправлень, а саме: 23.01.13 їм була вручена ухвала суду від 15.01.2013 року.

У судовому засіданні:

- ФОП Сліпченко С.А. подала клопотання про приєднання письмових доказів до справи, подала заяву про уточнення грошових вимог до боржника , у якій просила визнати її вимоги до боржника в сумі 232698,00 грн.;

- розпорядник майна боржника вказав, що визнає уточнені вимоги ФОП Сліпченко С.А. до боржника, вони є документально підтверджені; щодо заборгованості боржника по заробітній платі вказав, що ним суду відповідні довідки надані; повідомив, що хоч представник ПАТ "Банк Національний кредит" у судове засідання не з'являвся, його вимоги визнані і він претензій немає;

- представник ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" з визнаними вимогами згоден;

- представник боржника дотримувався доводів розпорядника майна боржника.

Згідно реєстрів визнаних вимог кредиторів розпорядником майна боржника ним до реєстру включені та визнані повністю вимоги таких кредиторів: публічного акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Черкаської обласної дирекції, публічного акціонерного товариства "Банк Національний кредит", фізичної особи-підприємця Сліпченко С.А. Розпорядником майна боржника відмовлено у визнанні вимог як конкурсних кредиторів Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі Черкаської області та Канівської об'єднаної державної податкової інспекції.

Розглянувши подані суду реєстри вимог кредиторів, заслухавши пояснення учасників процесу, суд вважає, що подані розпорядником майна реєстри визнаних вимог кредиторів підлягають затвердженню судом та погоджується з невизнанням розпорядником майна грошових вимог Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі Черкаської області, Канівської об'єднаної державної податкової інспекції, оскільки дані вимоги виникли під час проведення процедури банкрутства, а тому не є конкурсними, заявлені вимоги можуть розглядатися як поточні в межах ліквідаційної процедури згідно ч. 1 ст. 23 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Окремо, згідно з п. 2 ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не розглядаються і вважаються погашеними, про що господарський суд зазначає в ухвалі, якою затверджує реєстр вимог кредиторів. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Суд на підставі п. 2 ст. 15 та п. 1 ст. 16 Закону вважає за необхідне зобов'язати кредиторів та розпорядника майна провести засідання зборів кредиторів, на якому обрати комітет кредиторів.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 5, 14, 15, 16, 31 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-ЛТД", згідно з яким визнані вимоги:

Публічного акціонерного товариства " Райффайзен Банк "Аваль" на суму 710 885,54 грн., з них: 646584,18 грн. вимог, забезпечених заставою, 64301,36 грн. пені, що підлягає до задоволення у 6 чергу та 5365,00 грн. судового збору, що підлягає до задоволення у першу чергу;

Публічного акціонерного товариства "Банк національний кредит" на суму 84648,61 грн., з них: 84613,22 грн. - вимоги, що забезпечені заставою, 35,39 грн. пені, що підлягає задоволенню у 6 чергу та 6,85 грн. три проценти річних та 1,93 грн. інфляційних, що підлягають до задоволення у 4 чергу та 1073,00 грн. судового збору, що підлягає до задоволення у першу чергу.

Фізичної особи-підприємця Сліпченко Світлани Анатоліївни на суму 232698,00 грн., що підлягають до задоволення у четверту чергу та 1147,00 грн. грн. судового збору - у першу чергу.

Заборгована заробітна плата на суму 26765,88 грн., що підлягає до задоволення у першу чергу.

- затвердити.

Відмовити у визнанні грошових вимог Управління Пенсійного фонду України в м. Каневі та Канівському районі Черкаської області до боржника як конкурсних.

Відмовити у визнанні грошових вимог Канівської об'єднаної державної податкової інспекції до боржника як конкурсних.

Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не розглядати і вважати погашеними.

Зобов'язати кредиторів та розпорядника майна протягом 10 днів провести засідання зборів кредиторів.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя І.І. Гура

Дата ухвалення рішення28.02.2013
Оприлюднено04.03.2013
Номер документу29662698
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —5026/1521/2012

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 28.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 14.12.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 12.10.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні